MafWaf maffe voeding tips..

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    voor de luie kok voor een werkweek lunches maken op non-kh basis:

    - 5 flinke biologische kipfilets
    - 15 plakken goede bacon
    - 5 handjes vol groenten van je keuze
    - kruiden naar keuze, ikzelf ga vaak voor combi paprikapoeder, cayennepeper en kurkuma.

    - aluminiumfolie
    - oven voorverwarmd op 220

    Maak vijf gelijke stukken aluminiumfolie. Neem je kipfilet en wikkel drie plakken bacon om je kipfilet. Leg deze midden op het aluminiumfolie. Pak een afsluitbaar bakje, doe daar je groenten en je kruiden bij, sluit af en hussel goed totdat deze goed zijn gemengd. Verdeel je groenten bovenop en rondom je kipfilet. Vouw de hoeken van de folie naar elkaar doe in een tuitje en knijp dicht zodat er 'bijna' geen lucht meer uit/in kan.

    doe de pakketjes in de oven, zet de tijd op 45 min op 220 gr (wel afhankelijk van welke oven je hebt btw... elke oven is verschillend ). Ga wat anders doen.

    Dit geeft je een houdbaar lunchgerecht van echt malse kip (gegaard in eigen vocht m.b.v. baconvet) met wat bacon en groenten als goede vulling zonder kh's.

    ik heb de e/k/v's nu even niet bij de hand, mocht je deze willen weten hoor ik het wel.
    - MKLP

    Comment


    • #32
      @MKLP Die kip klinkt erg goed.

      Comment


      • #33
        Originally posted by aktito View Post
        Ziet er goed uit chef! hoe smaakt het ?

        Nou eigenlijk is de tekst niet goed, het is niet de eerste badge maar het is de eerste die echt binnen een dag op was. ik heb de eerste 3 pogingen samen iets van 3 kg bief weg kunnen verwerken in andere gerechten die waren mislukt de 4e keer heb ik een gemalen bief gedaan die was al erg goed. maar uiteindelijk wil ik naar deze toe gewoon bief aan een stuk die toch lekker mals en smaakvol is. Deze keer is het dus gelukt. Aangezien ik erg van pittig hou kruid ik hem af met flink wat peper.. Omdat ik hem gemarineerd had in wijn met balsamico was de wijn smaak nog een tikje TE overheersend. het zat er niet meer in maar je proefde het nog wel. dus volgende keer nog iets meer mijn balans in de marinade weten de scheppen en ik denk dat ik dan goed zit! VLAMMEN!

        Comment


        • #34
          Wat ik de laatste tijd ook doe: pizza deegje maken zonder vet maar met een lepel olie naar keuze... dan daar wat groente kip enz enz in vouwen wat ik dan overhoud is een brood met inhoud erg lekker en gezond!

          Comment


          • #35
            Die deeg is dan al niet gezond toch?

            Comment

            Sidebar top desktop

            Collapse

            Actieve discussies

            Collapse

            Working...
            X