Ingredienten:
Penne (pasta, en neem de volkoren versie ervan)
Olijfolie
Kalkoekborst file (in reepjes)
1 ui (in ringen, gesneden)
1 courgette (in plakjes of halve plakjes gesneden)
1 geperst teentje knoflook
eetlepel oregano (wel gewoon gedroogd)
ca 125/140 ml creme fraiche
6 zongedroogde tomaten (die op olie, en even in reepjes gesneden)
-----------------
Bereiding:
- De penne volgens gebruiksaanwijzing (eetbaar gaar) koken.
- In een wok (of iets dergelijks) beetje olie goed verhitten, roerbak hieren de kalkoen reepjes ong. 5 minuutjes
- De reepjes op een schaal scheppen en er wat zout en peper overheen strooien (naar eigen smaak)
- in het bakvet wat nog in de pan zit fruit je de uiringen 2/3 minuutjes, daarna de courgette erbijindoen en dan de courgette 5 minuten meelaten bakken bij de uien.
- dan de knoflook en oregano erdoorheen doen en het geheel nog even een minuutje door laten bakken.
(eventueel nog op smaak brengen met wat zout en peper)
- schep dan het schaaltje kalkoen reepjes hierdoorheen.
(op een heel laag pitje door laten sudderen)
- giet de penne ondertussen af en doe deze terug in de pan met de creme fraiche en de tomaatreepjes.
(nog even goed verwarmen)
en nu of bij elkaar in de pan doen of verdeel de pasta en de saus over een aantal borden.
Penne (pasta, en neem de volkoren versie ervan)
Olijfolie
Kalkoekborst file (in reepjes)
1 ui (in ringen, gesneden)
1 courgette (in plakjes of halve plakjes gesneden)
1 geperst teentje knoflook
eetlepel oregano (wel gewoon gedroogd)
ca 125/140 ml creme fraiche
6 zongedroogde tomaten (die op olie, en even in reepjes gesneden)
-----------------
Bereiding:
- De penne volgens gebruiksaanwijzing (eetbaar gaar) koken.
- In een wok (of iets dergelijks) beetje olie goed verhitten, roerbak hieren de kalkoen reepjes ong. 5 minuutjes
- De reepjes op een schaal scheppen en er wat zout en peper overheen strooien (naar eigen smaak)
- in het bakvet wat nog in de pan zit fruit je de uiringen 2/3 minuutjes, daarna de courgette erbijindoen en dan de courgette 5 minuten meelaten bakken bij de uien.
- dan de knoflook en oregano erdoorheen doen en het geheel nog even een minuutje door laten bakken.
(eventueel nog op smaak brengen met wat zout en peper)
- schep dan het schaaltje kalkoen reepjes hierdoorheen.
(op een heel laag pitje door laten sudderen)
- giet de penne ondertussen af en doe deze terug in de pan met de creme fraiche en de tomaatreepjes.
(nog even goed verwarmen)
en nu of bij elkaar in de pan doen of verdeel de pasta en de saus over een aantal borden.
Comment