Guess who's back, back again...

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Guess who's back, back again...

  Hey bodynetters,

  Sommigen zullen mij misschien herinneren, voor anderen ben ik misschien nieuw.

  Bijna een jaar geleden ben ik naar China verhuisd en ik maak het hier prima. Ik ben English/P.E. (Physical Education) teacher op een high-profile private school welke dit jaar vers geopend is. Ik werk minder dan 10 uur per week voor een zeer respectabel loon en als P.E. teacher heb ik alle equipment ter beschikking en 24/7 toegang tot alle sport gerelateerde areas. Reden genoeg om meer tijd te stoppen een paar body goals.

  Naast die mogelijkheden heb ik ook een gym abonnement bij een gym waar alles aanwezig is. tot 50kg dumbells, squatrack, diagonal legpress etc.

  Ik heb afgelopen winter 2x pw doorgetraind op onderhoud. De slechte lucht liet vaak niet veel meer toe en ik ben toch flink afgevallen. Sta nu ongeveer op 82kg bij 10% (1m83). Gelukkig is de zomer bijna hier, wat betekent dat de warme lucht de smog omhoogblaast en de lucht veel geschikter zal zijn om mijn trainingen een tandje op te schroeven.


  Doel:
  Mijn focus zal niet op massa liggen dit seizoen maar op kracht, balans, snelheid en algemene gezondheid. Ik zal veel lichaamsgewicht oefeningen doen en op kracht en uithoudingsvermogen trainen. Een paar kilo spiermassa erbij winnen zou welkom zijn maar ik ga niet voor Big for show maar voor usable en in verhouding. Mijn directe Chinese P.E. teacher is zeer bedreven in traditionele Chinese vechtkunsten en met hem zal ik samen trainen en kennis delen om beiden op een hoger level te komen. Ik beoefen samen met hem Chinese Kung Fu en Tai Chi. In return leer ik hem over gezonde voeding en algemene gezondheid.

  Equipment:

  Daarvoor maak ik in mijn tussenuren graag gebruik van de equipment hier aanwezig.

  Running track:
  20160324_121056.jpg

  Gymnastics area:
  20160324_121143.jpg

  Ballet / Fighting area:
  20160324_121450.jpg

  Zelf heb ik een paar kettlebells besteld 6-20kg om mijn training aan te vullen en ik heb gewichting om mijn lichaam mee te verzwaren tot 10kg per stuk. Als in riemen en pols en enkel banden.

  Er zijn vele basketball en volleyball courts en er is ook nog een overdekte gymnasium.


  Voeding:
  Voeding was natuurlijk weer even opnieuw afstemmen hier in China omdat alles hier pleuris ongezond is door alle suikers en additieven. Maar inmiddels mijn adresjes gevonden. Daarnaast heb ik elke dag op school de mogelijkheid om gratis te lunchen (ook avondeten en ontbijt maar ik ben er nooit rond die tijden). De lunch is meestal zeer goed te doen en bevat vrijwel alles wat ik nodig heb. Het enige minpunt is de hoeveelheid zout en de kwalitatief mindere olie die ze gebruiken (alle olie hier is van trieste kwaliteit doordat er een groot tekort is en ze veel recyclen en sneaken met de kwaliteit hier).

  School lunch voorbeeld:
  Veggies, rijst, ei, beef en wat aardappel partjes.
  20160323_114000.jpg

  Diner thuis voorbeeld:
  Zoete aardappel met mayonaise en squid met groenten.
  20160323_181531.jpg

  Alles tellen is onmogelijk hier omdat veel dingen onleesbaar zijn in het chinees en wat er op zo'n etiket staat toch bijna 9 van de 10 keer bullshit is. Chinezen hebben weinig respect voor dat soort dingen als er maar geld gemaakt wordt.. dat er hier en daar een paar Chinezen van sterven is niet zo'n ramp.. er zijn er tenslotte toch nog 1.6 miljard. Maar ik heb ik een aardig idee van mijn calorie inname door de ervaring die ik al een aardig wat jaren heb met dieten en tellen dus dit is niet zo'n probleem.


  Supplementatie:
  Ik laat verscheidene supps invliegen vanuit NL.

  Body en Fitshop Multi for Men
  Vitamine C1000
  Vitamine D3 3000iu
  Magnesium Citrate
  Zinc Chelated gluconaat
  Calcium Citrate
  Visolie Omega 3
  BodyenFit Whey Perfect


  Andere ondersteuning:
  Naast de vitamines, mineralen en visolie zal ik 2-4 IU HGH per dag zetten om mijn herstel te bevorderen en gezond te blijven in dit niet heel gezonde land.

  De HGH is hier goed betaalbaar. HGH lijkt me meer dan voldoende. Roids trekken me niet meer. Veel te veel gedonder en het resultaat voegt niet veel toe voor de dingen die mij interesseren en vermaak bieden. De nadelen zijn echter wel flink aanwezig en slepen lang na. Daarnaast kan ik mij niet permiteren om opvliegerig gedrag te vertonen als leraar voor mijn kids. Ik heb relatief goede zelfbeheersing, maar iedereen die AS gebruikt en zegt dat het je niet opvliegerig 'kan' maken op een slechte dag zuigt uit zijn duim. Ik zou het verschrikkelijk vinden als ik mijn frustraties richting hen zou uiten terwijl dat niet nodig zou zijn geweest.  Deze zomer zal ik 2 maanden doorbrengen in Indonesie waarbij er veel gehiked gaat worden met zware bepakking en zal er veel gedoken worden. Een deel van die reis zal ook in het thema liggen van spiritualiteit en het samenkomen van lichaam en geest. In de zin dat we een trip plannen naar een boedhistische tempel in de bergen waar een kennis van ons een maand heeft gezeten om met de monnikken te trainen en mediteren. Zowel lichaam als geest zijn even belangrijk voor het welzijn van ons zelf en ik geloof in een nauwe werking van de twee. Samen met mijn Chinese P.E. collega ga ik een goed begin maken om meer te leren over innerlijke energie stromen en de connectie van lichaam en geest. Klinkt vrij zweverig allemaal.. I know.. HAHA.

  Laten we trainen voor een functioneel sterk lijf. De basis ligt er natuurlijk al maar moet even een beetje afgestoft worden
  "The only thing worse than failing is not trying."

 • #2
  Leuk stuk om te lezen, klinkt alsof je een mooi leven hebt opgebouwd daar. Beste lunch krijgen de leerlingen bij jou op school .

  Waar in China zit je?

  Comment


  • #3
   Dit is niet de kinder lunch, dit is wat ik kan kiezen uit de personeelsafdeling. Maar ja de kinderen hebben het ook niet slecht haha. ik zit momenteel in Hangzhou. Zit een kansje in dat ik volgend jaar naar Zhuhai vertrek wegens luchtkwaliteit redenen.   Nog ff een supp picture:
   All flown in from our Holland
   20160324_205026.jpg
   Last edited by Cidious; 24-03-2016, 14:15.
   "The only thing worse than failing is not trying."

   Comment


   • #4
    Daar is hij weer!
    Welcome back, ouwe instant chinees.

    Het was een flinke stap, zo naar China.
    Wel leuk dat je je draai kan vinden daar.
    Was je hier ook leraar?
    Dat heb ik gemist
    DIVIDE ET IMPERA

    Comment


    • #5
     Wat een mooi verhaal kerel.
     ook zeer interessant de ontwikkeling die je meemaakt.
     klinkt absoluut niet zweverig.
     Je zit in een ander proces en wordt bewust van lichaam en geest.
     van je zelf en van anderen.

     ook goed dat je bewust bent van hoe je was.
     en niet meer wilt zijn voor de kinderen en jezelf natuurlijk.

     merk jezelf je ontwikkeling goed?

     als bber is echt een tijdelijk iets.
     wat nu mooi aan jouwn situatie is om een balans te vinden.
     Zodat dit je levensstijl blijft.

     hopelijk krijgen meerdere interessante verhalen van je!
     Chaka Chaka Boy

     Comment


     • #6
      Welkom (back)! leuk verhaal om te lezen. Ben je van plan zo nu en dan een update te posten zoals je hierboven gedaan hebt? Of ben je van plan meer mee te lezen, in hoeverre er veel te lezen valt.
      Food is an important part of a balanced diet.
      ~Fran Lebowitz

      Comment


      • #7
       Mooi avonteur man! Leuk om te lezen. Af en toe een update met veel fotos zal dan ook erg leuk zijn. Veel succes daar!!
       Mind is everything.

       Comment


       • #8
        Veel succes met je avontuur daar!
        All time PRs: 195/135/232,5
        Meet PRs: 185/132,5/232,5

        Comment


        • #9
         Welcome back Cidious! Goed dat je terug bent, herinner me dat je vroeger ook al interessante posts had.

         Je hebt ook wel droomfaciliteiten daar, alles tot jouw beschikking.
         succes

         Comment


         • #10
          Heerlijke positieve reacties.

          Ik ben van plan een beetje een blogje bij te houden hier zo.nu en dan en uiteraard zal ik dan zoveel mogelijk foto's posten van het leven hier en mijn trainingen.

          Ik was geen leraar in NL dat ben ik.hier geworden omdat het de makkelijkste stap is om met elke random bachelor degree hier aan de bak te komen en heerlijke tijden te hebben voor een zeer respectabel loon.

          China heeft voor en nadelen maar so far I like it!
          "The only thing worse than failing is not trying."

          Comment


          • #11
           Ah leuk, nog een Nederlander die niet in Nederland is.
           Je weg vinden qua voeding is altijd een uitdaging in het buitenland. Goed dat je al je ritme hebt gevonden.
           Wees voorzichtig met lichamelijke inspanning in de slechte buitenlucht. Hoe is het qua klimaat waar jij woont? Seizoenen, temperaturen?
           Vergeet niet je lachspieren te trainen.

           Comment


           • #12
            Klimaat is ietsje warmer dan in NL maar en in de zomer iets tropischer maar in de winter nauwelijk onder nul.

            Verder dezelfde seizoens perioden als in NL met de lente, zomer, herfst en winter. Alleen bestaat er hier niet echt zoiets als lente en herfst. De overgang van zomer naar winter en andersom gaat heel abrupt in een week tijd. We zitten hier nu in de lente. Dit betekent gewoon veel regen (meer dan in de winter) en koud rond de 10 graden. Over een week of 2 zal de zomer abrupt inkicken en is het zo 30 graden +

            Het klimaat staat mij niet heel erg aan. 1 van de redenen om weg te gaan uit NL was de regen en de kou.. Hangzhou heeft daar nog niet echt iets aan verbeterd en de lucht is super slecht. Dus ik ben aan het job hunten om in Zhuhai terecht te kunnen.

            Zhuhai ligt 10 minuten met de boot boven Macau (het Vegas van China, en ook semi-onafhankelijke staat) en 1 uur met de boot van Hong Kong (semi-onafhankelijke staat). Tropisch klimaat en geen winters. Zhuhai staat boven aan in China in de lijst als het om ecologische vooruitgang gaat. En omdat het aan de kust ligt, is de luchtkwaliteit vele malen beter.

            Ik kan overal eten omdat ik weet waar ik naar moet kijken. Het probleem is wel dat in China alles volgepropt is met teringzooi om. Je moet China zien als een Amerika ++. Ik heb nog geen communist gezien hier. Alleen kapitalist+-ers.. Men rijdt hier in de dikste auto's. Nederlands is een armzalig land wat dat betreft met alle lease karts.. Ik woon in een vrij luxe area boven een weet ik hoeveel sterren hotel.. Entree met fontein en noem maar op. Hier omheen staan dus Ferrari's, Lambo's, Maserati's etc.. als je niet minimaal een Audi Q7 hebt dan hoor je er niet bij.

            De Chinees heeft de keuze uit bijvoorbeeld een Audi A4 met 2.0 TFSI motor of met 5.0 TFSI motor (5.0 alleen voor Chinese markt) De Chinees die het kan betalen kiest de 5.0.. niet vanuit gebruiks overweging want nergens kan hard gereden worden, maar omdat hij/zij kan laten zien dat hij dat kan betalen. Geld staat hier gelijk aan intelligentie.. (althans dat denkt men.. ) Veel geld hebben staat voor 'cunning'.. slim, slinks, gehaaid zijn.. liegen heeft ook niet dezelfde betekenis als in NL. Liegen met zaken doen is normaal. Het is aan de andere partij om daar maar achter te komen.

            Deze dingen waren allemaal erg wennen haha.

            Maar China kent ook vele goede dingen. het is hier SUPER veilig op straat. Geen hangjongere te bekennen. De metro's zijn zo veilig en verwelkomend als maar kan. Nooit voel je je hier onveilig op straat. Ook niet midden in de nacht in 1 of andere gare club. Zelden trammelant gezien hier.
            "The only thing worse than failing is not trying."

            Comment


            • #13
             Huh dat is echt een heel ander beeld van hoe ik over
             china denk. Klinkt typisch Amerikaans idd.
             Of is het de Marseille van China.

             Hoe is je keus op China gevallen?
             Zelf Chinese invloeden of?

             china lijkt me een onwijs mooi land.
             maar je ziet vaak dat Nederlanders die willen
             vluchten. Vaak richting meditarrinean gaan.

             deze vragen is puur uit interesse hoor Haha
             Chaka Chaka Boy

             Comment


             • #14
              Ik wist dat China en de Chinezen erg materialistisch zijn geworden. In het verleden, tijdens mijn zakenreizen aldaar, heb ik het een en ander gezien. Echter, ik wist niet dat het inmiddels zo ver is doorgeslagen als dat jij vertelt. En andere normen en waarden (bijvoorbeeld niet helemaal de waarheid vertellen) vergt inderdaad een gewenningsperiode. Dat wennen is des te moeilijker als je de taal niet spreekt.
              Vergeet niet je lachspieren te trainen.

              Comment


              • #15
               China omdat het rete goed betaald en China mij altijd al geboeid heeft. Reizen vanaf hier naar de rest van Azie is super goedkoop.

               Het is uiteraard niet zoals ik verwacht had haha. Niet minder interessant daarom, maar minder Aziatisch.. Het is hier Amerika++. Overal borden met 'the Chinese dream' met dikke auto's een westerse parter en dikke villa's erop. Alles draait hier om geld en spullen. En het verschil tussen arm en rijk is nog enorm. In mijn super rijke area lopen ook oude vrouwtjes rond plastic flesjes te verzamelen, dat soort ongein.

               Chinezen zijn enorm behulpzaam.. naar mensen van hogere status.. Ik kan overal hulp vragen omdat ik blank ben en ik vaak als van hoge status wordt behandeld. Als je blank bent, ben je in veel Chinezen hun ogen direct superieur en moet je vast rijk zijn en hier voor zaken.

               Maar armere Chinezen uit lagere klassen worden vaak niet geholpen. Ik maak er dan ook zaak van elke dag om zoveel mogelijk te helpen waar ik kan in een dag. Vanmiddag reed ik door een tunnel en aan de andere kant de heuvel weer op liep een oud mannetje met een karretje met oude lompen erin. Hij kreeg het amper omhoog. Ik spring lekker van mn ebike af en help die man een handje omhoog.. naar Nederlandse begrippen waar ik vandaan kom normaal.. Deze man geloofde zijn ogen niet.. De sprankeling die je met dat soort kleine gebaren kan bereiken zijn fenominaal. Op de terug weg liep een man met een lege ebike. Mijn ebike was nog vol en ik heb de man de brug over geduwd tot hij weer naar beneden kon rollen. Dat soort dingen kosten minimale energie maar het levert anderen en mijzelf enorm veel energie op.

               Het zijn de kleine dingen van het leven die te waarderen zijn. En China zit vol met dat soort momenten als je je ogen open houdt.


               Als blanke ben ik hier uiteraard super populair en een attractie eerste klas. Ik heb inmiddels al honderden foto's met gezinnen, meisje, jongens, vrouwen, mannen bejaarden etc... haha. Vooral gezinnen met kinderen zien mijn aanwezigheid als de uitgelezen kans om hun koter even een paar keer in de meest bijzondere poses op de foto zetten haha.

               Foto's zijn hier belangrijker dan de ervaring. Wat dat betreft is heel Azie een beetje zo. Op mijn school wordt enorm veel tijd uitgetrokken voor foto's alle evenementen worden onderbroken voor foto sessies die in scene zijn gezet. Alles om naar de buiten wereld te laten zien dat ze gelukkig zijn en dat kunnen bewijzen.

               Feitelijk zijn Chinezen over het algemeen niet gelukkig. De meeste Chinezen van mijn leeftijd tussen de 20 en 30 zijn enorm op zoek naar hun levensdoel.. Hebben opleidingen gedaan onder druk van hun ouders die ze niet leuk vinden. Zijn getrouwd met partners die hun ouders hebben aanbevolen en niet gelukkig in hun relaties..

               Uiteraard gaat die niet altijd op. Generaliseren is een gevaarlijk iets, maar dit is wel de algemene werkelijkheid hier. Schijngeluk en geld verdienen. Het ding is. Zij zoeken geluk in geld. Maar nadat er geld is binnengehaald is het tijd om weer meer binnen te halen om dat gevoel te bevredigen.

               Dingen veranderen hier wel razendsnel. De jeugd is zich aan het afzetten tegen die manier van leven en gaat steeds meer zelf denken. De opleidingen veranderen. Het Chinese onderwijs systeem bestaat voornamelijk uit onderdanig zijn. Niet voor jezelf denken maar volgen. Kopieren en volgen. Dat zie je terug in de industrie met alle kopieen van westerse producten. Weinig wordt hier ontworpen. Dat is nu aan het veranderen. Mijn school hangt er tussen in. Volgen en onderdanig zijn is nog steeds belangrijk maar ik krijg alle vrijheid om de kids zelf te laten denken en dat te stimuleren. Mijn foreign collega's ook. Zij geven bijvoorbeeld art en muziek en stimuleren ook eigen creativiteit. Chinese teachers doen dit niet. Die kauwen voor en verwachten exacte kopieen van die stof.


               Wel enorm leerzaam allemaal.

               Misschien dat mijn verhaal ie**************** oordelend klinkt. Dit bedoel ik niet zo. Ik begrijp heel goed waaorm bepaalde dingen werken zoals ze werken in deze samenleving en dat die dingen hun functie hebben. Ik constateer alleen de verschillen. Dit heeft niks te maken met goed of fout.
               Last edited by Cidious; 26-03-2016, 07:12.
               "The only thing worse than failing is not trying."

               Comment

               Sidebar top desktop

               Collapse

               Actieve discussies

               Collapse

               Working...
               X