I am Aesthetic & Athletic

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Lekker bezig man. Jij hebt echt een zieke stofwisseling. Jij dropt vet easy as fuck!
  Mijn trainingslog: http://forum.bodynet.nl/trainingslogjes/66382-emielos-the-road-to-the-enercup.html

  Comment


  • Originally posted by emielos View Post
   Lekker bezig man. Jij hebt echt een zieke stofwisseling. Jij dropt vet easy as fuck!
   Thanks Emiel.
   Ja stofwisseling is echt ziek, zo blijkt wel. Want gistermiddag ben ik weer naar de sportmasseur geweest en hij heeft nu weer mijn vetpercentage gemeten. (4 punts huidplooi)
   Mijn huidige vet% is .... 6,2%
   In 2 weken tijd dus netjes 1,3% eraf

   Ik heb nog steeds zo'n 6 weken te gaan en plan pas om over 1,5 - 2 weken een echte duik te gaan nemen met het shredden.
   Ik doe op het moment niks aan cardio. Alles is puur op voeding en macrobalans.
   Het carbcyclen, cardio en extra fatburning supps heb ik nog steeds tegoed om in te zetten.
   Ik hoop zo uiteindelijk op 3,5 - 4 % BF uit te komen. Het zal de laatste weken wel hard gaan met m'n gewichsdaling, maar so be it. Ik zit gewoon op mijn natuurlijke max en daar ga ik het mee doen.

   Verder merk ik dat het aantal reps in de trainingen gestaag terug loopt bij de zware gewichten, dus de kracht begint naar verwachting al iets terug te lopen.

   Comment


   • Wat voor fatburning supps gebruik jij en heb je een idee of het ook echt werk?
    Mijn trainingslog: http://forum.bodynet.nl/trainingslogjes/66382-emielos-the-road-to-the-enercup.html

    Comment


    • Originally posted by emielos View Post
     Wat voor fatburning supps gebruik jij en heb je een idee of het ook echt werk?
     Het zijn hele milde supps die je niet voelt werken. Zoals: groene koffiebonen extract, groene thee extract, L-carnitine, inositol en CLA. Ik gebruik het onder het mom van "baat het niet, schaadt het niet".
     Deze supps zullen heel misschien in kleine mate helpen, maar ik vertrouw eigenlijk vooral op de voeding en extra cardio om m'n vet% effectief te verlagen.
     Ik ben niet zo'n fan van die boosters met veel stimulanten, dus dan maar wat milde spulletjes als ondersteuning.

     Comment


     • En weer even een korte update.
      Nog maar 5 weken te gaan. Mijn vetpercentage is eergisteren gemeten op 5,8%.
      Huidje wordt langzaam dunner en dunner.
      Kcal intake zit nu rond de 3000 kcal en vanaf volgend weekend wordt dat 2700-2800 kcal, afhankelijk van wat de spiegel laat zien en wat de weegschaal doet.
      Vandaag was ook een laagterecord qua lichaamsgewicht. Slechts 81,3kg. Noooo!
      Ik voel me wel een stuk platter wanneer m'n spieren koud zijn.
      Daarentegen zie ik wel weer veel volume en detail als ze opgepompt zijn.
      M'n wedstrijd slip is ook al besteld dus dat is ook een feit, bijna alles geregeld.
      Dit weekend ga ik mijn poseer muziek indienen bij de DJ van de organisatie die alle muziek instart.
      Verder ben ik benieuwd of ik in een maand tijd flink scherpe lijnen in mijn benen weet te krijgen. Daar ga ik in ieder geval wel voor.

      Comment


      • En weer even een goede update.

       Sinds de vorige update heb ik me bij mijn sportmasseur, waar ik gemiddeld 1 x per week mijn verklevingen laat wegmasseren. En hij meet ook mijn vetpercentage. Na de vorige meting van 5,8% is mijn vetpercentage geleidelijk nog verder gezakt naar 4,1%, dat nu 5 dagen geleden is gemeten.
       Ik voelde me de hele prep naar omstandigheden wel goed, en ben nu al zo'n 2 weken aan het carb cyclen. De cycle is 3 dagen laag gevolgd door 1 dag hoog.
       De calorieen zijn op lage dagen nu zo'n 2600 kcal, en hoge dagen rond de 3000 kcal. Alles ging wel soepel, behalve de afgelopen vrijdag.
       Mijn energiepeil was toen zo laag, dat ik me overal letterlijk als met lood in de schoenen voortbewoog. Helemaal kapot was ik na die drukke werkdag. waar het precies door komt, waarschijnlijk omdat ik rond die dagen echt nog een stuk ben gezakt in m'n vetpercentage.
       Afgelopen zaterdag heb ik toen een mega refeed dag ingelast van bijna 4000kcal met bijna 500 gram carbs. De dagen erna weer netjes low carb aangehouden.
       Die dag heeft me heel goed gedaan en ik had er geen schade van qua shape.

       Verdere updates:

       De poseermuziek is al een tijdje ingediend, mijn wedstrijdslip kan ik komend weekend komen ophalen. En verder moet ik mijn quarter turns en eigen poseer routine nog heel goed blijven oefenen.

       Tenslotte nog even een ochtendshape foto van afgelopen ochtend (dinsdag).


       Dit zou zo rond de 4% moeten zijn. Ik ben in ieder geval nog nooit zo geconditioneerd geweest, daarom ben ik al ontzettend trots op dit resultaat.
       Ik kan me haast niet voorstellen dat ik er na de peak week nog beter uit zou kunnen zien. De spieren zouden er dan wat voller en ronder uit moeten zien met een nog iets dunnere huid.
       Ik heb de voeding dan ook wel alles nog grondiger en consequenter aangepakt dan bij mijn eerste wedstrijd precies een jaar geleden, waarbij ik toen nog de MAP klasse deed.
       De lijnen in m'n benen komen al aardig door maar ik weet niet of het mogelijk is om die lijnen deze laatste 8-9 dagen nog scherper te krijgen. De verbetering in conditionering gaat vooral in de benen nu echt heel langzaam.
       Ik heb al een aantal deelnemers op instagram voorbij zien komen die er ook al zeer goed bij staan, en sommigen hebben ook duidelijk grotere en scherpere quads.
       De lat ligt dit jaar dus weer aardig hoog op de Enercup om in de top 3 te belanden. Ik ga uiteraard wel keihard voor strijden, we gaan het zien.

       11 days out!

       Comment


       • Vet nice! Respect!

        Comment


        • Update!

         Nog even een verslagje van de Enercup 2016 afgelopen zondag.

         Afgelopen zondag 2 oktober was het dan eindelijk zo ver. Enercup 2016.
         De wedstrijd waar ik al een jaar naartoe heb geleefd.
         In het afgelopen jaar had ik mezelf wat huiswerk meegegeven nadat ik één na laatste werd in de MAP klasse in 2015.
         Zoals jullie misschien nog wisten, was mijn fysiek iets te breed voor de MAP.
         Het afgelopen jaar heb ik me daarom vooral gestort op het verbeteren van mijn benen. Helaas ging dat een aantal keer gepaard met blessures, met als ergste blessure de quad aanhechting hoog in mijn bovenbeen, op oudejaarsdag nota bene.
         Na wat aanpassingen in mijn schema heb ik er toch goed omheen kunnen trainen en kon ik nog steeds mijn benen goed belasten.

         In de laatste maanden voor de wedstrijd werd bij het droger worden wel duidelijk dat de shape in mijn benen goed vooruit was gegaan ten opzichte van daarvoor. Mijn achterlopende spiergroep was eindelijk aardig in verhouding komen te staan met mijn bovenlichaam. Iets wat ik eerder niet voor mogelijk hield.

         Goed, weer even terug naar de laatste weken voor de wedstrijd. Ik had mijn voeding al van tevoren uitgestippeld hoe ik het wilde gaan doen.
         Tussen 3 weken en 1 week voor de wedstrijd carbcycle gedaan, met 1 hoge dag gevolgd door 3 lage dagen. Laatste 3 dagen voor de carb load zeer weinig koolhydraten om goed te kunnen depleten.
         3 dagen voor de wedstrijd heb ik in de middag de depletion training gedaan, gevolgd door veel koolhydraten om m'n spieren goed te vullen. Uiteindelijk heb ik tussen de depletion training en de wedstrijd met ongeveer 2700-3000 gram koolhydraten geladen. Dat is flink meer dan vorig jaar met mijn bescheiden 1500-1800 gram toen ik met de MAP mee deed.

         Om een lang verhaal toch nog maar langer te maken, vrijdag ben ik naar vakantiepark Westerbergen te Echten gereisd om daar tot maandagochtend te verblijven.
         Op vrijdagavond had ik daar al mijn lichaamsbeharing onder de douche afgeschoren en zaterdagmiddag had ik mijn eerste basis laag tanning aagebracht.
         Op de lokatie vond op zaterdag ook de meting en weging van alle atleten plaats. Hier werd ik op 179cm gemeten met een gewicht van 79,5kg. Fucking licht dus. Ik had wel 85kg mogen wegen en dan was het nog goed geweest.
         Op zaterdagavond had ik mijn 2e tanninglaag aangebracht om een iets egalere kleur te krijgen.

         Zondag was dan de wedstrijd. we vertrokken iets voor half 8 's ochtends vanuit het bungalowpark om om 8 uur in het theater aanwezig te zijn. Daar heb ik mijn wedstrijdlaag tanning opgebracht. Zag er wel netjes uit. Beter dan de tanspray service die op de wedstrijd werd aangeboden. Veel atleten zagen er als een uitgebluste druipkaars uit toen ze na hun vergelijkingen van het podium af liepen. Slechte kwaliteit dus. De wedstrijd werd er zelfs even door gestaakt omdat de atleten er totaal niet representatief uitzagen.

         Vanwege de vele aanmeldingen voor de Classic Bodybuilding klasse waren de deelnemers in twee lengte categorieen gesplitst:
         lenge t/m 179cm en lengte vanaf 180cm. Ik zou dus bij de eerste groep moeten horen.
         Pas backstage kwam ik er via via achter dat er wat geschoven was in de lengteklassen.
         Met mijn 179cm lengte kwam ik toch bij de langere mensen terecht in de line up. Ik dacht dat mijn kansen om me hoog te plaatsen daarmee verkeken waren want ik zag een paar flinke jongens backstage die er in mijn ogen ook best indrukwekkend uit zagen.
         De spanning nam toe toen we backstage werden verzocht om klaar te staan aan de zijkant van de coulissen. Ik had nog even de tijd om snel op te kunnen pompen. Het schoot door m'n hoofd dat ik echt niet buiten die top 3 wilde vallen. En daar gingen we. Na de vergelijkingen en de verplichte poses zat ik in de 1st call out. Dat wil zeggen dat je dan bij de beste 5 zit. Ik was natuurlijk helemaal opgelucht.
         Wel heel vermoeiend want ik heb uiteindelijk 3 keer alle verplichte poses moeten doen zodat iedereen goed met elkaar kon worden vergeleken. De kramp schoot er bijna in m'n benen op het laatst, want ik had eerder die dag nagenoeg niks gedronken.

         Wat ik hier nog niet eerder had verteld is dat mijn vriendin ook meedeed met de Enercup in de bodyfitness klasse. Samen hebben wij ons ook ingeschreven voor de Mixed Pairs klasse. Dat betekent dat je als koppel tegen andere koppels de verplichte poses moet doen in de vergelijkingen. En we hebben ook een zelfbedachte posingroutine gedaan van anderhalve minuut. Wat was dat te gek zeg. Op bepaalde momenten in onze routine werd zelfs een beetje gejuicht vanuit het publiek. Heel speciaal.

         Aan het eind van de avond kwam dan eindelijk de uitslag en prijsuitreiking.
         Uiteindelijk ben ik van mijn klasse 2e geworden, wat was ik blij zeg. Zo gaaf dat al dat harde werken wordt beloond.
         Van de mixed pairs klasse zijn mijn vriendin en ik 1e geworden (er was slechts 1 ander koppel)
         Dus we hebben samen best wat bekers naar huis kunnen nemen.

         Het was dus een fantastische ervaring en ik ga me opmaken voor de Iron Man & Maiden over 4 weken (6 november).

         Ik moet toegeven dat ik me nu 5 dagen later al helemaal uit shape voel omdat ik na de wedstrijd een aantal dagen flink heb gecheat. En nu heb ik ook nog eens een licht grieperig gevoel sinds gisteren. Dus ik vraag me af of ik de volgende wedstrijd de shape van afgelopen zondag kan evenaren.

         In ieder geval kijk ik met veel plezier terug hoe het op de Enercup is gegaan.
         En laten we kijken hoe goed ik weer terug in shape kan zijn over 4 weken.
         Let's do this!

         Ik zal vanavond nog een aantal stage foto's plaatsen.

         Comment


         • Leuk man.
          Gefeliciteerd!
          DIVIDE ET IMPERA

          Comment


          • Wat een leuk verhaal. Het genieten spat er vanaf :-).
           Ik ben benieuwd naar de foto's.

           Comment


           • Leuk verhaal om te lezen, zo klinkt het ook echt als een hele ervaring. Gefeliciteerd, ook voor je vriendin!
            Food is an important part of a balanced diet.
            ~Fran Lebowitz

            Comment


            • Netjes, gefeliciteerd!
             All time PRs: 195/135/232,5
             Meet PRs: 185/132,5/232,5

             Comment


             • Gefeliciteerd met het goede resultaat, na al dat harde werken. Leuk om het verslag van dat evenement te lezen.
              Vergeet niet je lachspieren te trainen.

              Comment


              • gefeliciteerd maat!

               Comment


               • Lekker gewerkt, Darcy. Top om te zien dat je harde werk is beloond met een prijs. Hopelijk heb je genoten van je nodige cheatmeals en gaat je prep net zo goed voor de Iron Man als voor de Ener. Echt, top dat jij en je vriendin beide in de prijzen zijn gevallen en zelfs bij de mixed pairs. Echt, ideaal fit koppel.

                Top shape en het is je gegund en hopelijk mag ik bij je staan bij de Iron Man! Succes de komende weken!
                "Straight outta gym"

                Comment

                Sidebar top desktop

                Collapse

                Actieve discussies

                Collapse

                Working...
                X