Dynobet's Log 2015

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Dynobet's Log 2015

  Voor de leden die mij (en mijn oude logs) niet kennen even een stukje achtergrondinformatie over mij en de vorige jaren...In 2013 heb ik een vrij heftige schouderoperatie gehad. Ik kon lange tijd niet trainen en moest alles vanaf 0 opnieuw opbouwen. Daarmee ben ik heel langzaam aan begonnen en na een tijdje kwam ik alweer aardig in de richting van waar ik naartoe wilde werken. Tot op een gegeven moment toch die schouder weer begon op te spelen en ik erg veel last kreeg.

  Mijn fysiotherapeut gaf aan dat ik moest accepteren dat mijn schouder niet meer dezelfde schouder was als voorheen en dat deze dat ook nooit meer zou kunnen worden. Hij had zelf nooit verwacht dat ik ooit nog zoveel met mijn schouder kon doen en ik moest juist heel blij en trots zijn op wat we al bereikt hadden.Maar zo kon ik het op dat moment niet zien. Ik was teleurgesteld en deze tegenslag voelde als een klap in mijn gezicht. Voor de rest voelde ik me op dat moment ook niet heel erg lekker in mijn vel en financieel gezien was het ook best onzeker.

  Kort daarna veranderde alles!. Mijn vrouw en ik zijn getrouwd en hebben beiden een leuke baan met vast contract aangeboden gekregen. Op het werk krijg ik voldoende uitdaging en waardering en dat zorgde dat ik mij beter in mijn vel voelde. Ook niet geheel onbelangrijk was de verandering qua financiële situatie, wat een hoop stress wegnam.

  Afgelopen dinsdag ben ik terug gekomen van onze (late) huwelijksreis. We hebben een rondreis door Thailand gemaakt en man wat was dit prachtig! (heb een paar foto's toegevoegd). Als kers op de taart hebben we nu ook nog een huisje gekocht, wat voor ons ook erg spannend was/is. Ik voel me in ieder geval een erg gelukkig man.
  ----------------------------------

  Qua bodybuilding begint het nu weer te kriebelen. Mijn passie voor voeding (en letterlijk alles wat daarmee te maken heeft) is nog steeds aanwezig en ik mis het trainen.

  Vanochtend ben ik vroeg opgestaan en heb ik eerst een voeding schema voor de komende weken opgesteld. Toen de hele koelkast, voorraadkast en diepvries opgeruimd en heb net ook al de boodschappen voor aankomende week gedaan. Zo meteen ga ik nog wat maaltijden en dergelijke voorbereiden zodat ik vanaf morgen direct goed kan starten.
  ----------------------------------

  Ik heb mezelf voorgenomen om niet meer steeds terug te kijken en te vergelijken met 'vroeger'. Dit deed ik voorheen wel en dat maakte me uiteindelijk niet gelukkig. Ik kijk naar wat ik nu kan en ben blij met alle vorderingen die ik vanaf nu ga maken. Ik zal goed naar me lichaam luisteren en het rustig aan doen (ik hoef niets te bewijzen en heb ook geen haast).

  Qua training begin ik rustig aan. Drie maal per week een uur trainen. De opzet is LB/UB/FB. De opzet van het schema zal vanzelf volgen middels het loggen van de trainingen. In het begin zal ik wellicht wat minder volume draaien, maar met de weken zal ik dit iets opvoeren naar de gewenste hoeveelheid.
  ----------------------------------

  Qua voeding zal ik in deze log zo nu en dan wat foto's, recepten en dergelijke neerzetten. Vanaf morgen ga ik starten met 2800 kcal (trainingsdagen) en 2400 kcal (rustdagen). Heel af en toe zal ik ook afwijken van mijn normale schema met bijvoorbeeld een thaise curry of een huisgemaakt frietje 'zoervleisj'.

  De eerste training zal dinsdag plaatsvinden!.

  Attached Files
  Last edited by dynobet; 08-02-2015, 20:15.
  More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

 • #2
  Super om weer wat van je te horen op het forum man! Een man met veel kennis

  Nog gefeliciteerd met het huwelijk en het huis! Is er binnenkort ook een kleine opkomst of is het daar nog te vroeg voor?

  Ik volg je sws. Ook leuk dat je af en toe recepten gaat posten!
  Mijn trainingslog: http://forum.bodynet.nl/trainingslogjes/66382-emielos-the-road-to-the-enercup.html

  Comment


  • #3
   Succes kerel, mooi dat je alles weer op de rit heb.
   ik roep ook maar wat !!!

   Comment


   • #4
    Leuk dat je weer wat meer aanwezig zult zijn, maar vooral leuk dat het zo goed met je gaat!
    Hopen dat je schouder een beetje mee blijft werken.

    Succes en ik volg uiteraard.
    DIVIDE ET IMPERA

    Comment


    • #5
     Cool!! Ik ga zeker volgen. Succes met je trainingen en vooral je schouder. Kun je op het moment alle oefeningen wel weer uitvoeren met je schouder?
     181 cm 85 kg 14%
     Deadlift: 1*180 kg, Squat: 1*155 kg, Paused Bench: 1*110 kg, MP: 1*80 kg

     Comment


     • #6
      Vette schoenen heb je aan op die trouw pic.

      Succes.

      Stats nu en doel?
      Eating more food than your body can use to build muscle will simply lead to more body fat being gained.

      Comment


      • #7
       Gefeliciteerd met alles, Dyno. Ik volg.

       Comment


       • #8
        Je kan me de boom in

        Gekheid! Leuk dat je er weer bent. Ga je ook weer actief reageren? Ik vond je reacties vaak namelijk wel leerzaam
        Ik doe een gok

        Comment


        • #9
         Heb je btw nog wat gehoord over die kant-en-klare biologische voeding van je collega ?
         DIVIDE ET IMPERA

         Comment


         • #10
          Bedankt iedereen voor het warme welkom en alle felicitaties.

          @Emielos: Een kleintje zit wel in de nabije planning. Hopelijk dat dat allemaal lukt en goed gaat.

          @Arend Jan: Nog geen idee. Gaan we vanzelf merken wat wel en niet goed gaat. Wat ik wel al zeker weet is dat ik met borst oefeningen altijd laag in gewicht zal moeten blijven om te trainen. Bij zwaar gaan zal dit binnen korte tijd tot problemen leiden.

          @Ruhl: 94 kilo, vet% 20. Doel is om in de komende 8-10 weken naar 15% te gaan. Ook wil ik in deze periode naast het werken aan de spiermassa en kracht ook mijn flexibiliteit en conditie verbeteren.

          @Pren: Ik ben op dit moment erg druk met allerlei zaken. Erg belangrijk vindt ik het om ondanks mijn drukke schema, de mensen die onder mijn begeleiding staan altijd goed van dienst te zijn. Daardoor blijft niet heel veel tijd over...Deze tijd wil je dan niet besteden aan het beantwoorden van de 13 in een dozijn vragen die je steeds voorbij ziet komen. Wel ga ik meer tijd vrijmaken om topics te modereren en mee te doen aan de 'interessantere' discussies.
          More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

          Comment


          • #11
           Super dat het zo goed gaat en gefeliciteerd met alles inderdaad!
           Goed dat je gaat beginnen en vooruit kijkt.

           Succes!!!
           In between obsessed periods

           Comment


           • #12
            Hey Dyno,

            Welkom terug man, fijn om te horend at het goed met jou/ jullie gaat.

            Succes en geniet van je come back
            Stats: 74kg at 11%
            Vision: 85kg at 8%

            Comment


            • #13
             Originally posted by rain View Post
             Heb je btw nog wat gehoord over die kant-en-klare biologische voeding van je collega ?
             Ik heb een afspraak gehad met de eigenaresse van zin in puur (Zin in Puur)
             Zij heeft nu al een heel team van koks die dagelijks verse biologische maaltijden bereiden voor kinderdagverblijven door heel Nederland (met name randstad). Deze maaltijden worden vacuüm verpakt en gekoeld getransporteerd naar de kinderdagverblijven.

             Zij heeft jaren geleden een groot onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheden om dit concept te vertalen naar de sport / fitness wereld. Omdat zij alle leveranciers, personeel en apparatuur al heeft, kan zij makkelijk meer maaltijden produceren. Het is dus enkel een kwestie van maaltijden samenstellen die afgestemd zijn op de wensen van sporters + uitzoeken hoe je dit efficiënt bij de consument kunt krijgen (voor een betaalbare prijs).

             Haar idee was het om een grote koelkast / diepvries in sportscholen neer te zetten. Ter opwarming van de maaltijden stelt het bedrijf de sportschool tevens een sous vide bad + een magnetron ter beschikking. Klanten kunnen de maaltijd op de sportschool opwarmen en nuttigen of gekoeld mee naar huis nemen (en eventueel daar opwarmen).

             Ze heeft absoluut de benodigde kennis van voeding, maar wat ze niet heeft is de affiniteit met sport en fitness. Hierdoor is het voor haar lastig om het benodigde netwerk op te bouwen. Ergens deze week zullen we opnieuw afspreken en gaan we kijken of en hoe ik haar eventueel kan helpen. Ideaal zou het zijn als we een sportschool zouden vinden die bereid is om een soort van Pilot te draaien. Dan kunnen de klanten kennismaken met het concept en hebben we de mogelijkheid om de formule optimaal af te stemmen op de wensen van de klant. Ik ken alleen niet zo 1-2-3 iemand die een sportschool heeft die daar misschien interesse in heeft. Dat is dus een uitdaging.
             Last edited by dynobet; 08-02-2015, 22:47.
             More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

             Comment


             • #14
              Er zijn momenteel natuurlijk niet echt veel concurrenten, al worden dat er langzaamaan meer.
              Musclemeat bv kan je wel alles los bestellen en zelf mengen, maar voor mij zou een kant en klare ,verse en biologische maaltijd absoluut de voorkeur hebben.
              In principe zou het mooiste natuurlijk zijn om het via internet te kunnen bestellen, met bv 7 maaltijden tegelijk.
              OX Nutrition gaat het vanaf maart ook doen.

              Zo ingewikkeld lijken de wensen en eisen van sporters mij toch niet ?
              Als de macro's op de verpakking staan, er niet overdreven veel vet inzit en het vooral BETAAlBAAR(DER) is, kom je een heel eind.

              Maar waarschijnlijk zijn dit allemaal open deuren die ik intrap.
              Ik stel mezelf wel beschikbaar om maaltijden te beoordelen tzt.
              DIVIDE ET IMPERA

              Comment


              • #15
               Succes met alles ouwe reus. Zoals ik mss weleens gezegd heb ik zal je altijd dankbaar zijn voor alle info die ik met grote regelmaat uit je geleeched heb toen ik nog helemaal niks wist dus als ik je ergens mee kan helpen, laat het weten.

               Hopen dat nu alle goed blijft gaan!
               Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

               Comment

               Sidebar top desktop

               Collapse

               Actieve discussies

               Collapse

               Working...
               X