Maizena hype

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #91
    Originally posted by okidoki71 View Post
    Nu ben ik wel benieuwd geworden naar wat nou waar is en de verschillen enzo...thanks for that Snuff..

    Ik heb een glucosemeter besteld, dus ik ga maandag en dinsdag m'n bloedwaardes testen gedurende 1,5 uur na het trainen om te kijken of er een verschil is in bloedwaardes bij gebruik van zetmeel danwel dextrose maandag neem ik dan een zetmeelshake en dinsdag een dextroseshake.....resultaat volgt
    Zeker even posten he!Maxi waize (of zoiets )is toch hetzelfde als maizena?

    Comment


    • #92
      Originally posted by levensgenieter View Post
      Zeker even posten he!Maxi waize (of zoiets )is toch hetzelfde als maizena?
      bijna, waxy maize zou sneller moeten werken dan maizena, dus als de resultaten met maizena goed zijn, dan zou het met de waxy nog beter moeten zijn.
      .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
      There is no failure except in no longer trying

      Comment


      • #93
        De totale snelheid wordt heel erg zwaar beinvloed door de hoeveelheid Amylose vs Amylopectine.
        De echte Waxy Maize voor sporters is zeer hoog in Amylopectine, dat is het snelle deeltje in de Maizena en WMS.
        In Maizena is het gehalte van amylopectine wat lager.
        Dat zou dan ook verklaren waarom je zoveel langer energie hebt en een langer onderdrukt hongergevoel. Dat is iig ook wat ik tegenkom ik diverse onderzoeken. Amylose houdt trouwens wel de bloedglucose en insuline respons laag. Dat komt ook naar voren in alle onderzoeken.

        Echter komt tot nu toe nergens duidelijk het effect van de zeer hoge doseringen van Amylopectine op zich naar voren.

        Wel was ik al bij onderzoeken bij patiënten met een bep CHO intolerantie tegen dat verhoogde concentraties Amylopectine in de spieren werd gevonden. Dat duidt op directe opname van de Amylopectine. Amylopectine zou dan ook een glucose binding zijn. Het geeft wel een iets hogere insuline respons dan Amylose, maar niet erg veel hoger van wat ik hier en daar uit de teksten opmaak.

        Toch wordt voor mij niet duidelijk het wat, hoe en waarom.


        Ik blijf voorlopig nog zoeken naar meer relevante onderzoeken. 1 onderzoekje zegt mij wel wat maar overtuigd mij niet gelijk. Vooral niet omdat ik niet uit de tekst opmaak wat ze hebben gebruikt. Hoog Amylopectine of hoog Amylose. En ik kan niets vinden over het sneller opnemen van de Amylopectine in de spieren.


        Het hoe en wat over WMS blijft daarom voor mij nog erg vaag. Ik blijf het sowieso nemen omdat ik het effect op mijn massa en droogheid als erg gunstig ervaar. Ik neem er tegenwoordig natuurlijk ook Viatrgo bij, maar ook zonder de Vitargo werd mijn massa en defintiie al beter.
        1e Masters Superbody YBF 2011!
        Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

        Comment


        • #94
          Nog een stukje tekst over amylopectine, let ff niet op de titel(is niet relevant aan deze tekst) de tekst gaat over amylopectine, DE glucoseketen waar wij maize voor nemen.
          Amylopectine is bijna identiek in structuur als ons eigen lichaam glucose en weefsel.:

          Evaluation of Assam Bora Rice Starch as Plasma Volume Expander by Polymer Analysis pp.436-441 (6) Authors: Ashokanshu Bhattacharya, Sohail Akhter, Sheikh Shahnawaz, Abdul Wadood Siddiqui, Mohammad Zaki Ahmad

          Abstract
          Water soluble polysaccharides are currently finding increasing use as a basis material for plasma volume expander. In clinical setting it is desirable to have a precise knowledge of steric and chemical structure, since these affect the pharmacokinetics and pharmacology of plasma volume expander. Branch component of starch amylopectin is very similar in structure to glycogen, the reserve polysaccharide of animal and therefore is liable to be compatible with body tissue. The knowledge of weight average molecular mass, degree of branching, osmotic pressure and coil dimension are essential, since low molecular mass do not have desirable effect and large molar mass have undesirable effect. Assam Bora rice starch was characterized by polymer analysis for use as plasma volume expander. Characterization involves the determination of FTIR spectra, degree of branching by H1 NMR, osmotic pressure by internal measurement technique, establishment of Mark-Houwink relationship and determination of Molecular weight – viscosity relationship.
          1e Masters Superbody YBF 2011!
          Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

          Comment


          • #95
            Ik ben benieuwd naar de resultaten Oki... wil die ook zeker wel weten. Meten = weten

            Er zijn denk ik 2 redenen die hier nu door elkaar gaan lopen.
            Mijn idee van een PWO is dat het moet dienen voor snel herstel. En daardoor maximale groei.

            Met die maizena komt daar opeens een nieuw ding bij... onderhuids vocht afname. -> er strakker uit zien.
            Voor mijn gevoel is dit een cosmetisch voordeel. En zoals ik al eerder zei... vooral leuk als je een wedstrijd gaat doen of naar het strand gaat.
            Het is niet een blijvend voordeel. Als je stopt met maizena zal het onderhuids vocht terugkomen.

            Dus als Maizena dan minder goed je anabool maakt, energie aanvult en je naar spierherstel pusht... dan zie ik geen reden om maizena uberhaupt te overwegen (naast voor een wedstrijd en het strand dan
            Fear is the mind killer

            Comment


            • #96
              Originally posted by sf01 View Post
              Ik ben benieuwd naar de resultaten Oki... wil die ook zeker wel weten. Meten = weten

              Er zijn denk ik 2 redenen die hier nu door elkaar gaan lopen.
              Mijn idee van een PWO is dat het moet dienen voor snel herstel. En daardoor maximale groei.

              Met die maizena komt daar opeens een nieuw ding bij... onderhuids vocht afname. -> er strakker uit zien.
              Voor mijn gevoel is dit een cosmetisch voordeel. En zoals ik al eerder zei... vooral leuk als je een wedstrijd gaat doen of naar het strand gaat.
              Het is niet een blijvend voordeel. Als je stopt met maizena zal het onderhuids vocht terugkomen.

              Dus als Maizena dan minder goed je anabool maakt, energie aanvult en je naar spierherstel pusht... dan zie ik geen reden om maizena uberhaupt te overwegen (naast voor een wedstrijd en het strand dan
              Ik denk toch dat ik ook weer overstap op dextrose.

              Comment


              • #97
                Originally posted by marnop View Post
                Dat is iig ook wat ik tegenkom ik diverse onderzoeken................Dat komt ook naar voren in alle onderzoeken.

                Wel was ik al bij onderzoeken.........

                Ik blijf voorlopig nog zoeken naar meer relevante onderzoeken. 1 onderzoekje zegt mij wel wat maar overtuigd mij niet gelijk.

                No offence kerel, nu praat je niets anders dan over onderzoeken maar helaas heb je er nog niet 1 getoont.




                Het hoe en wat over WMS blijft daarom voor mij nog erg vaag. Ik neem er tegenwoordig natuurlijk ook Viatrgo bij, maar ook zonder de Vitargo werd mijn massa en defintiie al beter.

                Martin, je bent aan het afdwalen. Blijf on-topic. Het gaat hier om de carb-load na een work-out om de spieren weer aan te vullen. Hiervoor dien je een zo snel mogelijk suiker te nemen die een insuline-piek bewerkstelligt.
                Hoe je het ook wend of keert, maizena en waxy maize starch zijn beiden langzame koolhydraten en dat ligt niet aan de opneemsnelheid, dat ligt aan de tijd dat het lichaam nodig heeft om het af te breken in een dusdanige staat dat het opneembaar is.
                Jij gaat het nu hebben over massa en definitie, staat los van dit topic bro.
                Ik kom met feiten op de proppen, onderzoeken en studies die zijn gedaan en het blijft nog steeds vaag voor je???
                -----

                Comment


                • #98
                  Originally posted by marnop View Post
                  Nog een stukje tekst over amylopectine, let ff niet op de titel(is niet relevant aan deze tekst) de tekst gaat over amylopectine, DE glucoseketen waar wij maize voor nemen.
                  Amylopectine is bijna identiek in structuur als ons eigen lichaam glucose en weefsel.:

                  Evaluation of Assam Bora Rice Starch as Plasma Volume Expander by Polymer Analysis pp.436-441 (6) Authors: Ashokanshu Bhattacharya, Sohail Akhter, Sheikh Shahnawaz, Abdul Wadood Siddiqui, Mohammad Zaki Ahmad

                  Abstract
                  Water soluble polysaccharides are currently finding increasing use as a basis material for plasma volume expander. In clinical setting it is desirable to have a precise knowledge of steric and chemical structure, since these affect the pharmacokinetics and pharmacology of plasma volume expander. Branch component of starch amylopectin is very similar in structure to glycogen, the reserve polysaccharide of animal and therefore is liable to be compatible with body tissue. The knowledge of weight average molecular mass, degree of branching, osmotic pressure and coil dimension are essential, since low molecular mass do not have desirable effect and large molar mass have undesirable effect. Assam Bora rice starch was characterized by polymer analysis for use as plasma volume expander. Characterization involves the determination of FTIR spectra, degree of branching by H1 NMR, osmotic pressure by internal measurement technique, establishment of Mark-Houwink relationship and determination of Molecular weight – viscosity relationship.
                  Sorry kerel, maar nu ben je echt aan het afdwalen.
                  Het gaat hier om maizena, dit is een mais-produkt.
                  Jij haalt er nu een studie bij over een rijst-soort.

                  Comment


                  • #99
                    Originally posted by sf01 View Post
                    Ik ben benieuwd naar de resultaten Oki... wil die ook zeker wel weten. Meten = weten

                    Er zijn denk ik 2 redenen die hier nu door elkaar gaan lopen.
                    Mijn idee van een PWO is dat het moet dienen voor snel herstel. En daardoor maximale groei.

                    Met die maizena komt daar opeens een nieuw ding bij... onderhuids vocht afname. -> er strakker uit zien.
                    Voor mijn gevoel is dit een cosmetisch voordeel. En zoals ik al eerder zei... vooral leuk als je een wedstrijd gaat doen of naar het strand gaat.
                    Het is niet een blijvend voordeel. Als je stopt met maizena zal het onderhuids vocht terugkomen.

                    Dus als Maizena dan minder goed je anabool maakt, energie aanvult en je naar spierherstel pusht... dan zie ik geen reden om maizena uberhaupt te overwegen (naast voor een wedstrijd en het strand dan
                    Als we even relatief gaan vergelijken mbt anabool zijn:
                    Als ik diverse onderzoeken moet aannemen dan ben jij met dextrose inname veel minder anabool dan ik met maize inname.
                    Ik ga als we een paar uur later weer zouden gaan trainen veel langer en zwaarder door dan jij.

                    Resultaat is veel grotere VVM en droger, maar ook betere en meer langdurige prestaties.
                    Bijkomstig effect van de Maize is een betere glucose huishouding/aanvoer.

                    Dat heel even antikatabole effect van dextro en daarna niets, ja goed extra vocht op de buik vs veel meer en langerebruikbare energie en kracht, minder vocht/vet op de buik, grotere massa/spieren.

                    Daarnaast, betere proteïne stofwisseling en betere afgifte(langduriger verbeterd)dus betere groei en beter herstel.

                    Ik houd het wel op maize dan......
                    1e Masters Superbody YBF 2011!
                    Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

                    Comment


                    • Originally posted by okidoki71 View Post
                      Nu ben ik wel benieuwd geworden naar wat nou waar is en de verschillen enzo...thanks for that Snuff..

                      Ik heb een glucosemeter besteld, dus ik ga maandag en dinsdag m'n bloedwaardes testen gedurende 1,5 uur na het trainen om te kijken of er een verschil is in bloedwaardes bij gebruik van zetmeel danwel dextrose maandag neem ik dan een zetmeelshake en dinsdag een dextroseshake.....resultaat volgt

                      Goed bezig, ik blijf je volgen.

                      Comment


                      • Originally posted by marnop View Post
                        Als we even relatief gaan vergelijken mbt anabool zijn:
                        Als ik diverse onderzoeken moet aannemen dan ben jij met dextrose inname veel minder anabool dan ik met maize inname.
                        Graag onderbouwing voor deze bewering.
                        Ik ga als we een paar uur later weer zouden gaan trainen veel langer en zwaarder door dan jij.
                        Hoezo?

                        Resultaat is veel grotere VVM en droger, maar ook betere en meer langdurige prestaties.
                        Moet je even uitleggen.
                        Bijkomstig effect van de Maize is een betere glucose huishouding/aanvoer.
                        Klopt, maar eer maize dat kan doen ben je alweer een poosje verder.

                        Dat heel even antikatabole effect van dextro en daarna niets, ja goed extra vocht op de buik vs veel meer en langerebruikbare energie en kracht, minder vocht/vet op de buik, grotere massa/spieren.
                        Men wordt geacht na de carbload van dextrose en whey isolate een uurtje erna een maaltijd te nuttigen. Zo blijf je catabool.
                        Het gaat tijdens de carbload om een zo snel mogelijk transport van glucose naar de spiercellen. Dit doe je met dextrose, niet met maizena of maize, deze zijn te langzaam. De langere bruikbare energie komt omdat maize een langzame koolhydraat is.

                        Daarnaast, betere proteïne stofwisseling en betere afgifte(langduriger verbeterd)dus betere groei en beter herstel.
                        Onderbouwing gewenst.

                        Ik houd het wel op maize dan......
                        Als jij je goed voelt met maize dan ben ik blij voor je.

                        Comment


                        • Originally posted by marnop View Post
                          Als we even relatief gaan vergelijken mbt anabool zijn:
                          Als ik diverse onderzoeken moet aannemen dan ben jij met dextrose inname veel minder anabool dan ik met maize inname.
                          Ik ga als we een paar uur later weer zouden gaan trainen veel langer en zwaarder door dan jij.

                          Resultaat is veel grotere VVM en droger, maar ook betere en meer langdurige prestaties.
                          Bijkomstig effect van de Maize is een betere glucose huishouding/aanvoer.

                          Dat heel even antikatabole effect van dextro en daarna niets, ja goed extra vocht op de buik vs veel meer en langerebruikbare energie en kracht, minder vocht/vet op de buik, grotere massa/spieren.

                          Daarnaast, betere proteïne stofwisseling en betere afgifte(langduriger verbeterd)dus betere groei en beter herstel.

                          Ik houd het wel op maize dan......
                          Ten eerste... ik ga NOOIT een paar uur na mijn KT... weer trainen. Dus dat is niet echt een argument.
                          Ik ben het met je eens dat maizena langer energie af zal geven. Omdat het minder snel opgenomen wordt. Ik durf dus te betwisten of je met Maizena, na een paar uur zwaarder en langer kan trainen.

                          Maar... bij gelijke intake aan kcals aan maizena en dextrose... is de aangeleverde energie identiek. Bij mij zal alleen meer glycogeen aangevuld zijn. en bij jou zal langer energie vrij komen.

                          Normaal zou langzame afgifte te verkiezen zijn. Maar omdat de surplus hier als glycogeen aanvulling wordt gebruikt maakt dat niet uit in dit geval.


                          Dus... eindconclusie:
                          Voor mij is niet bewezen dat WMS of maizena beter je anabool maakt. Je sneller in spierherstel krijgt dan bijv dextrose. Daarmee is het enige argument voor WMS (voor mij) het onderhuidsvocht afvangen. Oftewel een cosmetisch aspect.
                          Fear is the mind killer

                          Comment


                          • En zelfs dat vocht argument is nergens op gestoelt. Suikers houden geen vocht vast (het is geen zout...) en worden dankzij de insuline piek meteen in het spierglycogeen gepompt. Je spieren zijn vollen en harder. Snelle suikers, geen tafelsuiker, zorgt er voor dat je sneller weer anabool bent dan een trage koolhydraat variant die vrij komt in de loop der uren ipv loop der minuten. Daarom nemen de meesten ongeveer een uur of anderhalf na het sporten nog eens een maaltijd nemen met traag opnemende koolhydraten a la maizena en andere shizzle.

                            Algemeen bekend, werkt al decennia zo...gaat niet veranderen. Dusver laten al die onderzoeksresultaten niks nieuws zien van wat al lange tijd wordt toegepast. Maizena is geen post-work out supplement, want daar is het te traag voor. Enige wat we nu weten is dat er naast al die volkoren en rijst produkten we nu ook Maizene kunnen nemen als alternatief complexe koolhydraat.

                            In deze heeft Snuff gewoon de hele tijd gelijk terwijl Marnop er constant naast zit.
                            Last edited by Falstyr; 04-03-2011, 11:02.

                            Comment


                            • Men wordt geacht na de carbload van dextrose en whey isolate een uurtje erna een maaltijd te nuttigen. Zo blijf je catabool.

                              Moet mezelf even corrigeren in deze bewering. Het is natuurlijk niet catabool, het is anabool hehehe, zou wat zijn zeg.

                              Comment


                              • Originally posted by Snuff-Sann View Post
                                Sorry kerel, maar nu ben je echt aan het afdwalen.
                                Het gaat hier om maizena, dit is een mais-produkt.
                                Jij haalt er nu een studie bij over een rijst-soort.


                                Neenee,
                                Darom zei ik al let niet op de titel, het gaat over eenr isjtsoort, maar dat is niet relevant verder. Het gaat puur om de Amylopectine.

                                we hebben het in dit topic idd over maizena, maar het gaat om wat het doet en waarom.

                                De werkzame stof die we moeten hebben is van belang.
                                anders kunnen we wel zeggen dextro is BS om te nemen, want druiven hebben een GI van 45. De dextrose wordt gewoon razendsnel opgenomen, ook als het die minimale dose is in een druif verpakt.

                                Daarom is het van belang te weten, wat is er gebruikt voor een onderzoek.
                                Je geeft zelf al aan dat mijn stukje niet relevant is omdat het rijst betreft.
                                Echter gaat het hier wel om de juiste stof. Ongeacht de bron van de stof. Net zoals dat dextrose echt niet allemaal van druiven wordt gemaakt......

                                Dextro wordt ook uit diverse saccharidebronnen ge-extraheerd, maar is uiteindelijk gewoon dextrose - een glucose variant.

                                Evenals Amylopectine een glucose variant is die vele malen sneller wordt opgenomen dan de Amylose die ook in maizena zit.
                                1e Masters Superbody YBF 2011!
                                Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                Working...
                                X