Originally posted by sf01
View Post
Mijn verzadigde vetten komen uit andere bronnen maar goed, ook uit olien en noten.
Ik heb op dit moment een verzadigd vet inname van 30 gram, en een totale vet inname van 115gr.
Met het behouden van alle eidooiers komt daar nog eens 10 gram verzadigd bij en 25 gram totale, verhoudingsgewijs wordt het dan teveel van het goede.
Ik heb volgens mij ook nooit beweert dat het verzadigd vet van noten, olieen ed verschilt ten opzichte van eigeel, wat het overigens wel doet.
Nutrition Facts and Analysis for Nuts, brazilnuts, dried, unblanched
Nutrition Facts and Analysis for Egg, yolk, raw, fresh
Het enige wat ik heb aangevochten is dat je verzadigd vet laag moet houden, niet te hoog op moet laten lopen. Met eigeel doe je dit al heel erg snel, elk eitje 2 gram verzadigd vet extra, loopt gauw op.
En waarom nemen wij eieren? Voor de juiste balans aan vetten of voor de kwaliteits eiwitten?
Comment