Eieren

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #61
    Originally posted by sf01 View Post
    Thanks Dyno. Super uitgewerkte tekst. Helder overzicht.

    @Snuff... je zegt wel precies... maar eieren vallen dus in dezelfde categorie als olijfolie/noten/ vette vis als het gaat om verhouding tussen verzadigd en onverzadigd. Ik neem aan dat je die niet ook allemaal uit je dieet houdt? Daarnaast is het uberhaupt dus de vraag of het zinnig/nuttig is om verzadigde vetten zoveel mogelijk uit je dieet te houden.

    Het komt dan dus meer neer op persoonlijke voorkeur, of een hartnekkige negatieve kijk op eigeel die niet op feiten is gebaseerd. Trouwens wel top dat je uiteindelijk toegeeft.
    Hm, geloof dat ik niets toegeef, ik doe water bij de wijn.
    Mijn verzadigde vetten komen uit andere bronnen maar goed, ook uit olien en noten.
    Ik heb op dit moment een verzadigd vet inname van 30 gram, en een totale vet inname van 115gr.
    Met het behouden van alle eidooiers komt daar nog eens 10 gram verzadigd bij en 25 gram totale, verhoudingsgewijs wordt het dan teveel van het goede.

    Ik heb volgens mij ook nooit beweert dat het verzadigd vet van noten, olieen ed verschilt ten opzichte van eigeel, wat het overigens wel doet.
    Nutrition Facts and Analysis for Nuts, brazilnuts, dried, unblanched
    Nutrition Facts and Analysis for Egg, yolk, raw, fresh

    Het enige wat ik heb aangevochten is dat je verzadigd vet laag moet houden, niet te hoog op moet laten lopen. Met eigeel doe je dit al heel erg snel, elk eitje 2 gram verzadigd vet extra, loopt gauw op.
    En waarom nemen wij eieren? Voor de juiste balans aan vetten of voor de kwaliteits eiwitten?

    Comment


    • #62
      For example, over the years, France and Finland—populations that have similar intakes of cholesterol and saturated fat—have consistently had very different mortality rates from CAD. The conclusion of an analysis of the history and politics behind the diet-heart hypothesis was that after 50 y of research, there was no evidence that a diet low in saturated fat prolongs life (34).
      The approach of many mainstream investigators in studying the effect of consuming saturated fats has been narrowly focused to produce and evaluate evidence in support of the hypothesis that dietary saturated fat elevates LDL cholesterol and thus the risk of CAD. The evidence is not strong, and, overall, dietary intervention by lowering saturated fat intake does not lower the incidence of nonfatal CAD; nor does such dietary intervention lower coronary disease or total mortality.
      (verzadigde vetten verhogen vaak wel het ldl, maar niet de small dense LDL. Tevens wordt het HDl cholesterol ook flink verhoogd, wat zorgt voor een positieve balans). Verzadigde vetten op zichzelf zijn naar mijn mening dus niet echt een gevaar.

      wat wel een gevaar is, is de combinatie van :

      weinig tot geen cardio vasculaire training.
      - weinig tot geen krachttraining (vergroot insuline gevoeligheid spieren).
      - lage insuline gevoeligheid van spiercellen.
      - relatief lage inname onverzadigde vetten en omega 3 vetzuren
      - lage inname van totale hoeveelheid vetten (en daarvoor meer suiker/koolhydraten).

      - hoge inname transvetten (enkele grammen per maand is al veel)
      - hoge suikerinname.
      - Overgewicht/ hoog vet% (zorgt voor mindere insuline gevoeligheid spieren).
      - roken
      etc etc etc.
      ---------------------------------

      en zoals ik al zei: zowel te veel als te weinig verzadigde vetten is niet goed.
      Last edited by dynobet; 07-11-2011, 18:10.
      More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

      Comment


      • #63
        Originally posted by dynobet View Post

        Medium size eieren bevatten per stuk ongeveer 5g vet, waarvan 1.25g verzadigd vet, en 3.75g onverzadigd vet. De balans tussen verzadig en onverzadigd is dus (75% onverzadigd 25% verzadigd).
        Originally posted by Snuff-Sann View Post
        Hm, geloof dat ik niets toegeef, ik doe water bij de wijn.
        Mijn verzadigde vetten komen uit andere bronnen maar goed, ook uit olien en noten.
        Ik heb op dit moment een verzadigd vet inname van 30 gram, en een totale vet inname van 115gr.
        Met het behouden van alle eidooiers komt daar nog eens 10 gram verzadigd bij en 25 gram totale, verhoudingsgewijs wordt het dan teveel van het goede.

        ...

        Het enige wat ik heb aangevochten is dat je verzadigd vet laag moet houden, niet te hoog op moet laten lopen. Met eigeel doe je dit al heel erg snel, elk eitje 2 gram verzadigd vet extra, loopt gauw op.
        En waarom nemen wij eieren? Voor de juiste balans aan vetten of voor de kwaliteits eiwitten?
        Je som klopt niet, en je aanname klopt niet.

        Zie bovenstaande verhouding in de post van Dyno. bij eieren is een kwart verzadigd, de rest onverzadigd. De verhouding verzadigd-onverzadigd is dus in balans in ei. Geen reden om deze te mijden dus.

        En de aanname dat je verzadigd laag moet houden klopt ook niet. Die heb je ook gewoon nodig. Het gaat om een goede verhouding. Als over je gehele vetintake 25% verzadigd is... is er niks aan de hand.

        Aangezien eieren dus geen negatief effect hebben op een gezonde verzadigd-onverzadigd balans is er dus geen reden om eieren te mijden. Het is dus in mijn ogen echt een gevoel dat eieren slecht zijn wat er voor zorgt dat jij ze wil mijden.

        Originally posted by dynobet View Post
        (verzadigde vetten verhogen vaak wel het ldl, maar niet de small dense LDL. Tevens wordt het HDl cholesterol ook flink verhoogd, wat zorgt voor een positieve balans). Verzadigde vetten op zichzelf zijn naar mijn mening dus niet echt een gevaar.

        wat wel een gevaar is, is de combinatie van :

        weinig tot geen cardio vasculaire training.
        - weinig tot geen krachttraining (vergroot insuline gevoeligheid spieren).
        - lage insuline gevoeligheid van spiercellen.
        - relatief lage inname onverzadigde vetten en omega 3 vetzuren
        - lage inname van totale hoeveelheid vetten (en daarvoor meer suiker/koolhydraten).

        - hoge inname transvetten (enkele grammen per maand is al veel)
        - hoge suikerinname.
        - Overgewicht/ hoog vet% (zorgt voor mindere insuline gevoeligheid spieren).
        - roken
        etc etc etc.
        ---------------------------------

        en zoals ik al zei: zowel te veel als te weinig verzadigde vetten is niet goed.
        Precies. het probleem zit hem niet zo zeer in de verzadigde vetten, maar eerder in de andere factoren. Zeker als je een beetje bewust eet (wat de meesten hier doen) moet je je volgens mij aardig in bochten wringen om de verzadigd - onverzadigd balans negatief te laten worden.
        Fear is the mind killer

        Comment


        • #64
          abbotje, mocht er nĂłg zoiets voorbij komen als afgelopen 2 dagen.

          Heren, voor wat het waard is: mijn complimenten, u tilt bn op deze manier naar een academisch niveau.
          Één bodybuilder kan meer eieren eten dan tien kippen kunnen leggen.

          Comment


          • #65
            Wat ik toch nog wil weten is waarom zoveel mensen tĂłch geloven dat eieren slecht zijn voor je. Ik vind het nogal verontrustend aangezien ik vaak eieren eet, maar ook andere producten waar eieren in zitten, zoals mayonaise.

            Ik wil binnenkort een cholesterol test gaan doen, en kijk dan of het op een normaal pijl zit of juist niet.

            Voor de rest eet ik naar mijn weten eigenlijk geen verzadigde vetten (niet veel).
            All time PRs: 195/135/232,5
            Meet PRs: 185/132,5/232,5

            Comment


            • #66
              ^dat komt omdat het in de maatschappij er zo ingehamerd zit dat cholesterol, ongeacht het soort, eten slecht voor je is. Eieren bevatten cholesterol vandaar dat veel mensen menen dat ze zo slecht zijn.

              Laatst nog een discussie met mijn nicht over gehad, die doet opleiding diëtiste. Zo'n voedingscentrum figuurtje, twee eitjes per week meer niet. Toen ik haar zei dat ik soms wel 28 eieren per week at kreeg ik een hele wazige uitleg over me heen. Heb haar geprobeerd het cholesterol verhaaltje uit te leggen maar tevergeefs, stelt volgens mij echt weinig voor die opleiding diëtiste. Krijg als ik met haar spreek vaak het idee dat ikzelf nog meer van voeding weet dan zei....
              "People laugh and call me lazy, while they twit around in their three-hour workout making zero progress. Sometimes, instead of what you do in the weight room, it's what you don't do that will lead to success."

              Comment


              • #67
                Ik probeer dat soort dingen ook vaak aan mijn ouders uit te leggen. Maar ze vinden dat ik geobsedeerd ben en dat ik niet spoor, door wat ik allemaal naar binnen kieper. Ik vind het alleen lastig om iets wat je is aangeleerd, weer uit je kop te stampen. Mij is altijd aangeleerd dat 1 ei per week gezond en genoeg is, misschien 2 maar meer ook echt niet. Het moet voor mij gewoon zwart op wit staan, met andere woorden, ik moet mezelf gewoon laten testen om mezelf toch gerust te stellen.
                All time PRs: 195/135/232,5
                Meet PRs: 185/132,5/232,5

                Comment


                • #68
                  Originally posted by Mushrambo View Post
                  Wat ik toch nog wil weten is waarom zoveel mensen tĂłch geloven dat eieren slecht zijn voor je.
                  Er zijn ook hele volksstammen die die geloven dat eiwitpoeders gelijk zijn aan drugs en dat het consumeren ervan gevaarlijk is. Wat je ook doet, je krijgt het er niet uit.
                  I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
                  - Dave Tate

                  Comment


                  • #69
                    Enorm leerzaam! Blijf het een boeiend onderwerp vinden. Twee jaar geleden het blok metabolisme gehad met geneeskunde. Wist toen precies hoe alles omgezet werd. Afbraak van vetzuren, cholesterol pathways etc. Had een 9, maar ik ben echt zo veel alweer vergeten! :x
                    Train hard or go hormone

                    Comment


                    • #70
                      Niet zo moeilijk doen hoor, je neemt gelijk ik 1/10 op van de cholestrohol die erin zit. Ik eet min. 7 hele en max. 11 op een dag (meestal 2 dagen van 11 eieren). Ik krijg nog steeds te horen dat ik er zo goed en gezond uitzie, maak je dus geen zorgen.
                      In college, a guy from another country told me that he had been "juicing" for a few years. He was a very poor thrower and it made me wonder just how bad he would be if he were "clean."

                      If I can drink water, sleep more, and eat normal and still defeat you while you're juicing hard, you probably don't have the aptitude. Sorry. Blame your genes. Dan John.

                      Comment


                      • #71
                        Originally posted by adon1s View Post
                        Niet zo moeilijk doen hoor, je neemt gelijk ik 1/10 op van de cholestrohol die erin zit. Ik eet min. 7 hele en max. 11 op een dag (meestal 2 dagen van 11 eieren). Ik krijg nog steeds te horen dat ik er zo goed en gezond uitzie, maak je dus geen zorgen.
                        Denk dat je het op een veel langer tijdsbestek moet zien.
                        Complicaties komen niet van de een op de andere dag om de hoek kijken, daar gaat een zeer lange tijd overheen.

                        Comment

                        Sidebar top desktop

                        Collapse

                        Actieve discussies

                        Collapse

                        Working...
                        X