zat geen hard korst om heen was beetje de hardheid van een gebakken ei zo voelde het ook aan.
ingrediënten:
100gram havermout
500ml half volle melk
100gram rozijnen
10 hele eieren middelgroot
2 eetlepels kaneel
2 eetlepels dextro
als eerste deed ik de oven op 160 graden
daarna ging ik 100gram havermout afwegen en 500ml melk inschenken
toen 10 eieren getikt en bij elkaar gedaan in de blender.
30 sec rustig laten mixen met elkaar daarna kaneel en dextro bij gegooid.
weer 30sec gedaan en toen vond ik het er wel goed uitzien.
in de bak gegoten en toen rozijntjes verspreid.
in de oven gegooid en had hem eerst op 20min staan toen was die nog niet echt goed naar mijn idee en nog 10min erbij gegooid op de wekker.
na de 30min met een saté prikker erin geprikt om te chekken of die goed was.
was naar mijn smaak en oven uitgedaan, oven opengelaten en 15min daarin laten staan.
daarna 15min laten staan buiten de oven en toen heb ik het in een tupperware bakje gedaan en mee genomen naar de sportschool waar ik moest werken heb het in 2x opgegeten en vond het met een rozijn een stuk lekkerder dan zonder rozijnen want had ook deel zonder rozijnen gedaan om te chekken hoe dat smaakte, collega vond het naar appeltaart smaken met rozijnen alleen dan heel zacht.
Hoop dat het duidelijk is.
kev ga ik hier nu uitrekenen:
havermout 100g: K 62 E 13.1 V 7
10 eieren: K 0 E 75 V 60
half volle melk 500ml: K 24 E 17 V 7.5
rozijnen 100g: K 66.5 E 2.5 V 0.1
kaneel 10g: K 5.5 E 0.4 V 0.3
dextro ?
totaal:
K 158
E 108
V 74.9
ingrediënten:
100gram havermout
500ml half volle melk
100gram rozijnen
10 hele eieren middelgroot
2 eetlepels kaneel
2 eetlepels dextro
als eerste deed ik de oven op 160 graden
daarna ging ik 100gram havermout afwegen en 500ml melk inschenken
toen 10 eieren getikt en bij elkaar gedaan in de blender.
30 sec rustig laten mixen met elkaar daarna kaneel en dextro bij gegooid.
weer 30sec gedaan en toen vond ik het er wel goed uitzien.
in de bak gegoten en toen rozijntjes verspreid.
in de oven gegooid en had hem eerst op 20min staan toen was die nog niet echt goed naar mijn idee en nog 10min erbij gegooid op de wekker.
na de 30min met een saté prikker erin geprikt om te chekken of die goed was.
was naar mijn smaak en oven uitgedaan, oven opengelaten en 15min daarin laten staan.
daarna 15min laten staan buiten de oven en toen heb ik het in een tupperware bakje gedaan en mee genomen naar de sportschool waar ik moest werken heb het in 2x opgegeten en vond het met een rozijn een stuk lekkerder dan zonder rozijnen want had ook deel zonder rozijnen gedaan om te chekken hoe dat smaakte, collega vond het naar appeltaart smaken met rozijnen alleen dan heel zacht.
Hoop dat het duidelijk is.
kev ga ik hier nu uitrekenen:
havermout 100g: K 62 E 13.1 V 7
10 eieren: K 0 E 75 V 60
half volle melk 500ml: K 24 E 17 V 7.5
rozijnen 100g: K 66.5 E 2.5 V 0.1
kaneel 10g: K 5.5 E 0.4 V 0.3
dextro ?
totaal:
K 158
E 108
V 74.9
Comment