Ik vul regelmatig mijn voorraad aan met dit recept, ligt redelijk laag in KH, beetje suikers in de tomatenpuree maar als je hier 5 porties uithaalt valt dit enorm mee.
Nodig:
1kg kippengehakt (rauw)
2 uien
3 paprikas (geel,groen,rood - elk 1)
ofwel enkele tomaten of tomatenblokjes uit blik (+-800ml)
2 potjes tomatenpuree van 70g/st
kruiden
olijfolie
Bereiding:
Snij de uien, paprikas en eventueel de tomaten FIJN.
Hou de uien apart.
Doe een beetje maar genoeg olijfolie in de kom en zet het vuur op 35%.
Voeg de uien toe zodra de olijfolie voldoende verwarmd is.
Minuutje of 4-5 op een laag vuurtje laten zodat de uien wat voorsprong hebben om zacht te worden.
Voeg dan de paprika's toe en kruid je kom (ik gebruik groenten bouillon )
Hier en daar es roeren en na een paar minuutjes beginnen het kippengehakt in de kom te voegen, gebruik een vork om het gehakt goed te pletten en mixen met de groenten.
Het vuur mag nu gerust iets hoger, blijven roeren en pletten zodat het gehakt goed gaar wordt en niet aan elkaar kleeft in grote brokken. (anders SALMONELLA )
Pas wanneer al het gehakt goed gaar is (en beter safe dan sorry dus altijd best iets langer laten braden) dan mag je de tomatenblokjes of zelf geplette tomaten toevoegen.
Nu kun je spaghetti kruiden, pikante kruiden, tabasco enz.. naar smaak toevoegen en goed roeren.
Als alles goed samen gemengd is voeg je de tomatenpuree toe en meng je nog wat meer.
Hierna kan je het vuur afleggen en eventueel nog wat tijm en laurier toevoegen en alle smaken laten samenkomen gedurende een paar uur.
Je kan dit eventueel ook maken met kippenblokjes van kipfilet als je inzit met het beetje vet van kippengehakt, wat wel meevalt.
Verdeel dit in zoveel porties om aan je proteïne waarden te komen voor 1 portie, ikzelf reken 200gram rauw kippengehakt per portie wat dichtbij de 30gr eiwit zou moeten zitten.
Intussen wat volkoren pasta koken en klaar is kees.
Als er iemand suggesties geeft, laat maar horen, zou ook graag een alternatief vinden voor de tomatenpuree omdat het simpele koolhydraten zijn, maar ben geen genie in de keuken qua ingrediënten.
Nodig:
1kg kippengehakt (rauw)
2 uien
3 paprikas (geel,groen,rood - elk 1)
ofwel enkele tomaten of tomatenblokjes uit blik (+-800ml)
2 potjes tomatenpuree van 70g/st
kruiden
olijfolie
Bereiding:
Snij de uien, paprikas en eventueel de tomaten FIJN.
Hou de uien apart.
Doe een beetje maar genoeg olijfolie in de kom en zet het vuur op 35%.
Voeg de uien toe zodra de olijfolie voldoende verwarmd is.
Minuutje of 4-5 op een laag vuurtje laten zodat de uien wat voorsprong hebben om zacht te worden.
Voeg dan de paprika's toe en kruid je kom (ik gebruik groenten bouillon )
Hier en daar es roeren en na een paar minuutjes beginnen het kippengehakt in de kom te voegen, gebruik een vork om het gehakt goed te pletten en mixen met de groenten.
Het vuur mag nu gerust iets hoger, blijven roeren en pletten zodat het gehakt goed gaar wordt en niet aan elkaar kleeft in grote brokken. (anders SALMONELLA )
Pas wanneer al het gehakt goed gaar is (en beter safe dan sorry dus altijd best iets langer laten braden) dan mag je de tomatenblokjes of zelf geplette tomaten toevoegen.
Nu kun je spaghetti kruiden, pikante kruiden, tabasco enz.. naar smaak toevoegen en goed roeren.
Als alles goed samen gemengd is voeg je de tomatenpuree toe en meng je nog wat meer.
Hierna kan je het vuur afleggen en eventueel nog wat tijm en laurier toevoegen en alle smaken laten samenkomen gedurende een paar uur.
Je kan dit eventueel ook maken met kippenblokjes van kipfilet als je inzit met het beetje vet van kippengehakt, wat wel meevalt.
Verdeel dit in zoveel porties om aan je proteïne waarden te komen voor 1 portie, ikzelf reken 200gram rauw kippengehakt per portie wat dichtbij de 30gr eiwit zou moeten zitten.
Intussen wat volkoren pasta koken en klaar is kees.
Als er iemand suggesties geeft, laat maar horen, zou ook graag een alternatief vinden voor de tomatenpuree omdat het simpele koolhydraten zijn, maar ben geen genie in de keuken qua ingrediënten.
Comment