Nasi Goreng

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nasi Goreng

    Voor alle rijstliefhebbers. Dit eet ik iedere dag als ontbijt en ik kan zeggen: Het verveelt nooit! Vol koolhydraten, eiwit, vezels

    ingredienten(1 portie):

    250 gr. zilvervliesrijst(dit gewicht is van gekookte rijst, dus NIET rauwe rijst)

    200 gr. kipfilet
    1 sjalot(of ui)
    PIKANTE VERSIE: 1 lombok peper(klein indisch pepertje kan je in bulk kopen en makkelijk in de vriezer bewaren)

    1 theelepel gember(djahe)
    1 theelepel koriander(ketoember)
    0,5 t/l djinten(komijn)
    Allen in poedervorm verkrijgbaar bij de AH


    1,5 eetlepel ketjap manis(zoet)
    1 eetlepel sojasaus(zout)
    Ook bij de AH verkrijgbaar

    Bereidingswijze:

    Voorbereiding:

    De rijst:
    - Breng water aan de kook(grote pan, zodat de rijst goed onder water ligt).
    - Als het water kookt doe er je er de rijst bij. Ik kook meestal een kg. rijst tegelijk, omdat je het in de koelkast makkelijk een week kan bewaren. Zorg wel dat je pan groot genoeg is, want de rijst zet uit tijdens het koken(Door wateropname).
    - Pas als het water met de rijst weer KOOKT(bubbels in het water) zet je een wekker op 10 minuten.
    - Giet de rijst af als de wekker afgaat en laat het vocht goed weglopen. Doe hierna de rijst weer terug in de pan en laat de deksel van de pan. De rijst moet afkoelen tot kamertemperatuur(Je kan ook de rijst van tevoren koken en in de koelkast bewaren en dit later gebruiken).

    - Snijdt de kipfilet in kleine stukjes.
    - Snipper de sjalot in kleine stukjes.
    - Snijdt eventueel het pepertje in kleine stukjes.

    Bereiding:
    - Zet een grote bakpan of wok op het vuur en doe er olie in(olijfolie of plantaardige olie)
    - Als de pan op temperatuur is(Niet te heet laten worden) gooi je er de kip, de sjalot en evt. de peper in. Bak de kip totdat deze is dicht geschroeid. Dit duurt ongeveer 2 a 3 minuten. (dus nog niet helemaal gaar, ander wordt die de droog).
    - Doe de 250 gram(koude gekookte) rijst erbij.
    - Doe dan de kruiden erbij(Nog niet de ketjap en sojasaus)
    - Laat alles even bakken, zodat de kip gaat wordt en de rijst bakt. Regelmatig roeren met een houten pollepel, zodat de rijst niet al teveel aan de bodem blijft plakken. Let op het vuur, zet deze gewoon lager als alles te hard aanbakt.
    -Als alles gaar is, na ongeveer 5 minuten, zet je het vuur uit en doe je alles in de pan waar je de rijst in hebt gekookt.
    -Voeg dan pas de ketjap en de sojasaus toe en roer alles goed door.
    -Eet alles op

    Je kan er ook groenten aan toevoegen, zowat elke soort.
    Suggesties zijn:
    - prei
    - doperwten
    - paprika
    - bosui
    - ei (Klop wat eiwitten los en bak hier een soort van pannenkoek van. Rol deze op en snijdt dit dan in reepjes. Gooi er als laatste doorheen.)

    Je kan meerdere porties tegelijk maken, verdubbel dan bijvoorbeeld de ingrediënten(Hiervoor is het makkelijker om gelijk 500 gr. rijst te koken). Dit is efficiënter, omdat je de Nasi goreng in de koelkast kan bewaren en makkelijk kan opwarmen in de magnetron. Zo sta je niet iedere dag te snijden en te bakken.
    Als de rijst al koud is duurt het bakken bij elkaar +- 10 minuten.
    Last edited by ih88; 04-03-2012, 15:07.

  • #2
    Foto's volgen...

    Comment


    • #3
      heey gorden ramsay,sambal bij
      Ga als de sodemieter van die wipkip!!!.......nou is papa!!!

      Comment


      • #4
        ga het maandag maken ! alleen van rijst word je dik zeggen ze... ik eet het 1 keer p week.

        Comment


        • #5
          Originally posted by porfin View Post
          ga het maandag maken ! alleen van rijst word je dik zeggen ze... ik eet het 1 keer p week.
          van rijst word je dik huh?
          was ik maar een vrouw, dan was ik tevreden geweest met mijn huidig gewicht

          Comment


          • #6
            Originally posted by porfin View Post
            ga het maandag maken ! alleen van rijst word je dik zeggen ze... ik eet het 1 keer p week.
            Een overschot aan calorieën maakt je te dik... in rijst zitten wel veel koolhydraten. Ik eet elke dag wel minimaal 100g-200g rijst en ben niet dik

            OT: Ben benieuwd naar de foto's, ik vind nasi goreng echt heerlijk dus ga deze zeker maken morgen
            Current status: Bulkin' and gainin'

            "The mind is the limit. As long as the mind can envision the fact that you can do something. You can do it, as long as you really believe 100 percent."

            Comment


            • #7
              Hij vergeet de knoflook en de paprikapoeder toe te voegen aan zijn recept. Dat doet wonderen voor de smaak van het gerecht. Voor de liefhebbers:

              Marineer je kipfilet in wat sojasaus (of ketjap als je geen probleem hebt met de kleine hvh suiker die het bevat) en een paar druppels sesamolie. Dat is heerlijk.
              Geniet, en drink met maten!

              Comment


              • #8
                Moooh waarom lees ik oook altijd alles ovr eten.. hungrrrryyy

                Comment


                • #9
                  Ik krijg gelijk zin in nasi...dank jewel...

                  Maak vaak de chinese nasi:
                  - in olijfolie gesnipperde bosuitje ff knapperig bakken
                  - handvol diepvrieserwten erbij, ook ff goed bakken
                  - bakje york ham reepjes erdoor (AH), kort bakken
                  - afgekoelde rijst uit de stomer (echt een must have) erdoor heen bakken
                  - mengsel van geklutste eitjes met kippebouillonpoeder erdoor en droog bakken zodat alles bedekt is met laagje ei.

                  Bakjes de diepvries in en bij gebruik voorzien van kipfilet, pindasaus en geroerbakte broccoli met knoflookdressing....

                  oke, nu heb ik echt trek in nasi...

                  Comment


                  • #10
                    Omdat ik hier zoveel over nasi lees....eet ik vanavond maar es bami...lol.
                    Geniet, en drink met maten!

                    Comment


                    • #11
                      Ziet er goed uit

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by ih88 View Post
                        Voor alle rijstliefhebbers. Dit eet ik iedere dag als ontbijt en ik kan zeggen: Het verveelt nooit! Vol koolhydraten, eiwit, vezels

                        ingredienten(1 portie):

                        250 gr. zilvervliesrijst(dit gewicht is van gekookte rijst, dus NIET rauwe rijst)

                        200 gr. kipfilet
                        1 sjalot(of ui)
                        PIKANTE VERSIE: 1 lombok peper(klein indisch pepertje kan je in bulk kopen en makkelijk in de vriezer bewaren)

                        1 theelepel gember(djahe)
                        1 theelepel koriander(ketoember)
                        0,5 t/l djinten(komijn)
                        Allen in poedervorm verkrijgbaar bij de AH


                        1,5 eetlepel ketjap manis(zoet)
                        1 eetlepel sojasaus(zout)
                        Ook bij de AH verkrijgbaar

                        Bereidingswijze:

                        Voorbereiding:

                        De rijst:
                        - Breng water aan de kook(grote pan, zodat de rijst goed onder water ligt).
                        - Als het water kookt doe er je er de rijst bij. Ik kook meestal een kg. rijst tegelijk, omdat je het in de koelkast makkelijk een week kan bewaren. Zorg wel dat je pan groot genoeg is, want de rijst zet uit tijdens het koken(Door wateropname).
                        - Pas als het water met de rijst weer KOOKT(bubbels in het water) zet je een wekker op 10 minuten.
                        - Giet de rijst af als de wekker afgaat en laat het vocht goed weglopen. Doe hierna de rijst weer terug in de pan en laat de deksel van de pan. De rijst moet afkoelen tot kamertemperatuur(Je kan ook de rijst van tevoren koken en in de koelkast bewaren en dit later gebruiken).

                        - Snijdt de kipfilet in kleine stukjes.
                        - Snipper de sjalot in kleine stukjes.
                        - Snijdt eventueel het pepertje in kleine stukjes.

                        Bereiding:
                        - Zet een grote bakpan of wok op het vuur en doe er olie in(olijfolie of plantaardige olie)
                        - Als de pan op temperatuur is(Niet te heet laten worden) gooi je er de kip, de sjalot en evt. de peper in. Bak de kip totdat deze is dicht geschroeid. Dit duurt ongeveer 2 a 3 minuten. (dus nog niet helemaal gaar, ander wordt die de droog).
                        - Doe de 250 gram(koude gekookte) rijst erbij.
                        - Doe dan de kruiden erbij(Nog niet de ketjap en sojasaus)
                        - Laat alles even bakken, zodat de kip gaat wordt en de rijst bakt. Regelmatig roeren met een houten pollepel, zodat de rijst niet al teveel aan de bodem blijft plakken. Let op het vuur, zet deze gewoon lager als alles te hard aanbakt.
                        -Als alles gaar is, na ongeveer 5 minuten, zet je het vuur uit en doe je alles in de pan waar je de rijst in hebt gekookt.
                        -Voeg dan pas de ketjap en de sojasaus toe en roer alles goed door.
                        -Eet alles op

                        Je kan er ook groenten aan toevoegen, zowat elke soort.
                        Suggesties zijn:
                        - prei
                        - doperwten
                        - paprika
                        - bosui
                        - ei (Klop wat eiwitten los en bak hier een soort van pannenkoek van. Rol deze op en snijdt dit dan in reepjes. Gooi er als laatste doorheen.)

                        Je kan meerdere porties tegelijk maken, verdubbel dan bijvoorbeeld de ingrediënten(Hiervoor is het makkelijker om gelijk 500 gr. rijst te koken). Dit is efficiënter, omdat je de Nasi goreng in de koelkast kan bewaren en makkelijk kan opwarmen in de magnetron. Zo sta je niet iedere dag te snijden en te bakken.
                        Als de rijst al koud is duurt het bakken bij elkaar +- 10 minuten.

                        je kan de kip ook vervangen door speklappen in stukjes gesneden
                        en je kan ook nog laos toevoegen
                        Remember the pain you feel today, will be the strenght you feel tomorrow!!!!!

                        Comment


                        • #13
                          Spek sucks.
                          Geniet, en drink met maten!

                          Comment

                          Sidebar top desktop

                          Collapse

                          Actieve discussies

                          Collapse

                          porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                          erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                          Antalya Escort
                          sikis
                          gaziantep escort
                          gaziantep escort
                          İstanbul Escort
                          istanbul escort bayan
                          sisli escort beylikduzu escort bayan
                          antalya escort atakoy escort
                          umraniye escort bayan
                          Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                          Working...
                          X