Het volgende recept is echt zoon recept waar je geen genoeg van krijgt. Dat ga je gewoon wekelijks maken zo lekker. Bij mij staat het gerecht nu in de oven, en over grofweg een half uurtje klaar
We nemen een grote en redelijk diepe ovenschotel (min 8cm, maar nog dieper is beter). we snipperen (grof gesnipperd) wat courgette, uien, paprikas en aubergine. zorg voor een totaal van ongeveer een kilo aan grof gesnipperde groenten.
maak met de grof gesnipperde groenten een laag in je ovenschotel. doe wat zout en peper over de groenten. groenten hebben best wat zout en peper nodig om op smaak te komen, dus niet te zuinig.
Je neemt nu 1-2 limoenen en perst deze uit. je hebt 40ml vers limoensap nodig. voeg nu 50ml olijfolie van goede kwaliteit toe. meng de olijfolie met het verse limoensap en giet het vervolgens over de groenten heen. Meng de groenten goed, zodat het sap zich goed mengt met de groenten.
neem nu 8-10 drumsticks. kruid deze van alle kanten met zout en peper. leg deze in de ovenschotel, Op de groenten. Neem nu 1-2 citroenten of 3-4 limoenen en snij deze in schijfjes. de schijfjes citroen/limoen leg je op de drumsticks, zodat deze niet verbranden als ze dik een uur de oven ingaan.
Als je van knoflook houd: neem een stuk of 10 teentjes van gemiddeld formaat, en leg deze ongeschild tussen de drumcticks in (verwijder wel overtollige huid van de knoflook). de knoflook gaart in zijn eigen schil. hij verliest zijn scherpte en je kunt een soort van knoflook pasta uit de teentjes knijpen als het gerecht uit de oven komt. de schil gooi je uiteraard weg.
Optioneel: leg wat takjes roosmarijn en wat blaadjes salie bovenop. DIt geeft wat extra smaak. deze eet je niet mee, maar haal je ook weer eraf als het gerecht uit de oven komt.
Het gerecht moet ongeveer 60 minuten in de oven op 180-190 graden.
--------------------------------
dit gerecht kost je ongeveer 20 minuten voorbereiden (de eerste keer misschien 30), maar daarna heb je er geen omkijken naar.
Wat ook mooi is, is dat het gerecht koud ook lekker smaakt. Als er dus wat over is van de avond ervoor.../ wat je ook kan doen met de resten:
Neem een broodje naar keuze welke jij erg lekker vindt. ik persoonlijk vind de triangel broodjes met pitjes van de ah erg lekker. Snijd deze doormidden, en smeer een dun laagje naturel philedelphia (of vergelijkbaar product) op het broodje aan beide zijden.
schep nu wat groenten (die over waren uit de schotel) op het broodje en vorm een laagje op beide zijden. Eerlijk gezegd is het broodje nu al heerlijk, omdat die groenten zoveel smaak hebben, maar we willen ook nog wat eiwitjes hebben dus: Pak een drumstick (of 2) en "pluk" de kip ervan af. Verdeel deze kip over beide zijden.
-----------------------------
Ik ga nu een stuk of 4 drumsticks en wat groenten eten. Die andere 6 eet ik morgen samen met de groenten op een aantal broodjes verdeeld over de dag
We nemen een grote en redelijk diepe ovenschotel (min 8cm, maar nog dieper is beter). we snipperen (grof gesnipperd) wat courgette, uien, paprikas en aubergine. zorg voor een totaal van ongeveer een kilo aan grof gesnipperde groenten.
maak met de grof gesnipperde groenten een laag in je ovenschotel. doe wat zout en peper over de groenten. groenten hebben best wat zout en peper nodig om op smaak te komen, dus niet te zuinig.
Je neemt nu 1-2 limoenen en perst deze uit. je hebt 40ml vers limoensap nodig. voeg nu 50ml olijfolie van goede kwaliteit toe. meng de olijfolie met het verse limoensap en giet het vervolgens over de groenten heen. Meng de groenten goed, zodat het sap zich goed mengt met de groenten.
neem nu 8-10 drumsticks. kruid deze van alle kanten met zout en peper. leg deze in de ovenschotel, Op de groenten. Neem nu 1-2 citroenten of 3-4 limoenen en snij deze in schijfjes. de schijfjes citroen/limoen leg je op de drumsticks, zodat deze niet verbranden als ze dik een uur de oven ingaan.
Als je van knoflook houd: neem een stuk of 10 teentjes van gemiddeld formaat, en leg deze ongeschild tussen de drumcticks in (verwijder wel overtollige huid van de knoflook). de knoflook gaart in zijn eigen schil. hij verliest zijn scherpte en je kunt een soort van knoflook pasta uit de teentjes knijpen als het gerecht uit de oven komt. de schil gooi je uiteraard weg.
Optioneel: leg wat takjes roosmarijn en wat blaadjes salie bovenop. DIt geeft wat extra smaak. deze eet je niet mee, maar haal je ook weer eraf als het gerecht uit de oven komt.
Het gerecht moet ongeveer 60 minuten in de oven op 180-190 graden.
--------------------------------
dit gerecht kost je ongeveer 20 minuten voorbereiden (de eerste keer misschien 30), maar daarna heb je er geen omkijken naar.
Wat ook mooi is, is dat het gerecht koud ook lekker smaakt. Als er dus wat over is van de avond ervoor.../ wat je ook kan doen met de resten:
Neem een broodje naar keuze welke jij erg lekker vindt. ik persoonlijk vind de triangel broodjes met pitjes van de ah erg lekker. Snijd deze doormidden, en smeer een dun laagje naturel philedelphia (of vergelijkbaar product) op het broodje aan beide zijden.
schep nu wat groenten (die over waren uit de schotel) op het broodje en vorm een laagje op beide zijden. Eerlijk gezegd is het broodje nu al heerlijk, omdat die groenten zoveel smaak hebben, maar we willen ook nog wat eiwitjes hebben dus: Pak een drumstick (of 2) en "pluk" de kip ervan af. Verdeel deze kip over beide zijden.
-----------------------------
Ik ga nu een stuk of 4 drumsticks en wat groenten eten. Die andere 6 eet ik morgen samen met de groenten op een aantal broodjes verdeeld over de dag
Comment