Kruiden (hoe je saai eten lekker maakt)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by Falstyr View Post
    Onzin.
    Vlees/vis en rijst/pasta is op hetzelfde moment klaar of je er nu wel of geen kruiden door heen gooit.
    +1, is gewoon pure luiheid.

    Comment


    • #17
      Originally posted by emilio75 View Post
      +1, is gewoon pure luiheid.
      En nog een +1

      Je hebt tegenwoordig van conimex ook een soort spuitflesjes met gehakte knoflook en sambal. Daarnaast kun je gedroogde kruiden gewoon uit je kastje pakken en met een backhand erbij mikken. Kost geen tijd/moeite etc. Ideaal voor niet niet-hobby-kok en de drukke dag.
      Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

      Comment


      • #18
        Originally posted by pescatore View Post
        En nog een +1

        Je hebt tegenwoordig van conimex ook een soort spuitflesjes met gehakte knoflook en sambal. Daarnaast kun je gedroogde kruiden gewoon uit je kastje pakken en met een backhand erbij mikken. Kost geen tijd/moeite etc. Ideaal voor niet niet-hobby-kok en de drukke dag.
        Knoflook, sambal (of andere dingen met een shitload aan zout) gooi ik gewoon niet snel door mijn eten. Knoflook omdat ik niet van de nasmaak houd. Zo af en toe heb ik een periode dat ik er dingen doorheen gooi die ook zout bevatten, maar is altijd tijdelijk. Mediterraanse toevoegingen ben ik niet zo happig op. Ik hou echt totaal niet van koken, dus ben niet iemand die er tijd voor uittrekt om te proberen. Ook niet als ik de tijd heb. Dus ik zie niet in wat het 'probleem' is als ik te lui ben, is toch mijn keuze?
        En als Dexie ervoor kiest moet hij dat toch ook zelf weten
        Passion is: pushing yourself when no one else is around

        Comment


        • #19
          Originally posted by Patriciaaa View Post
          Knoflook, sambal (of andere dingen met een shitload aan zout) gooi ik gewoon niet snel door mijn eten. Knoflook omdat ik niet van de nasmaak houd. Zo af en toe heb ik een periode dat ik er dingen doorheen gooi die ook zout bevatten, maar is altijd tijdelijk. Mediterraanse toevoegingen ben ik niet zo happig op. Ik hou echt totaal niet van koken, dus ben niet iemand die er tijd voor uittrekt om te proberen. Ook niet als ik de tijd heb. Dus ik zie niet in wat het 'probleem' is als ik te lui ben, is toch mijn keuze?
          En als Dexie ervoor kiest moet hij dat toch ook zelf weten
          Toch geen probleem? Kost alleen niet meer tijd, all I'm saying.
          Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

          Comment


          • #20
            Originally posted by Patriciaaa View Post
            Knoflook, sambal (of andere dingen met een shitload aan zout) gooi ik gewoon niet snel door mijn eten. Knoflook omdat ik niet van de nasmaak houd. Zo af en toe heb ik een periode dat ik er dingen doorheen gooi die ook zout bevatten, maar is altijd tijdelijk. Mediterraanse toevoegingen ben ik niet zo happig op. Ik hou echt totaal niet van koken, dus ben niet iemand die er tijd voor uittrekt om te proberen. Ook niet als ik de tijd heb. Dus ik zie niet in wat het 'probleem' is als ik te lui ben, is toch mijn keuze?
            En als Dexie ervoor kiest moet hij dat toch ook zelf weten
            Moet je lekker zelf weten, naast dat ik zoutvrees nooit zo goed snap. Punt is dat het geen extra tijd kost, alleen extra inspanning.

            Comment


            • #21
              Originally posted by emilio75 View Post
              naast dat ik zoutvrees nooit zo goed snap
              Gewenning. Net als dat ik geen kilo's zoetstof door iets heen zal gooien, omdat zoet ook snel went. Ben absoluut niet in de overtuiging dat een beetje zout per definitie slecht is, is dus gewoon persoonlijke voorkeur
              Passion is: pushing yourself when no one else is around

              Comment


              • #22
                Originally posted by Patriciaaa View Post
                Gewenning. Net als dat ik geen kilo's zoetstof door iets heen zal gooien, omdat zoet ook snel went. Ben absoluut niet in de overtuiging dat een beetje zout per definitie slecht is, is dus gewoon persoonlijke voorkeur
                Tuuijk, gewoon eten zoal jij het lekker vind. Daar gaat dit topic tenslotte over.

                Comment


                • #23
                  Originally posted by Patriciaaa View Post
                  Gewenning. Net als dat ik geen kilo's zoetstof door iets heen zal gooien, omdat zoet ook snel went. Ben absoluut niet in de overtuiging dat een beetje zout per definitie slecht is, is dus gewoon persoonlijke voorkeur
                  Klopt. Ik gooide eerst ook altijd 2 eetlepels zoetstof door mijn kwark omdat ik het anders niet naar binnen kon krijgen. Ben er toen steeds minder in gaan doen en ben inmiddels gewend om het naturel te eten.
                  Zoutlarm koken doe ik al ruim 7 jaar omdat mijn vrouw op een zoutarm dieet staat, dus daar ben ik inmiddels ook al aan gewend.
                  Ik vind dat het gebruik van zout dus enorm overdreven word in de keuken (kijk maar naar al die kookprogramma's op tv!), maar ie**************** zout heb je zeker nodig. Het gerecht kan ook vaak niet volledig zoutloos omdat zout een smaakversterker is (ook in zoete gerechten) en het gerecht anders flauw en smaakloos wordt.
                  Geniet, en drink met maten!

                  Comment


                  • #24
                    Ik krijg zin om met ErikZ de keuken in te duiken en iets te koken dat lekker én gezond is. Ik heb ook een keer een kruidentopic gemaakt, kruiden zijn namelijk niet alleen lekker, maar ook erg, erg, errug gezond.

                    Had ik al gezegd dat kruiden erg goed voor je zijn? Ik zit nu aan de tijmthee tegen de hoest om maar eens een voorbeeldje te noemen, wel met sinaasappelschil gemengd vanwege de smaak.

                    Comment


                    • #25
                      Originally posted by de sterkste ophaler View Post
                      Klopt. Ik gooide eerst ook altijd 2 eetlepels zoetstof door mijn kwark omdat ik het anders niet naar binnen kon krijgen. Ben er toen steeds minder in gaan doen en ben inmiddels gewend om het naturel te eten.
                      Zoutlarm koken doe ik al ruim 7 jaar omdat mijn vrouw op een zoutarm dieet staat, dus daar ben ik inmiddels ook al aan gewend.
                      Ik vind dat het gebruik van zout dus enorm overdreven word in de keuken (kijk maar naar al die kookprogramma's op tv!), maar ie**************** zout heb je zeker nodig. Het gerecht kan ook vaak niet volledig zoutloos omdat zout een smaakversterker is (ook in zoete gerechten) en het gerecht anders flauw en smaakloos wordt.
                      Ik gebruik alleen zout voor het koken van rijst en macaroni, heb het zonder geprobeerd maar vind dat 10x niks, verder gebruik ik ook nergens zout voor (Zelf toevoegen).

                      Vandaag heel klein beetje bonenkruiden op me brood met kipfilet beviel me eigenlijk wel, had niet verwacht dat dat lekker was

                      Sinds vorige week beetje met kruiden aan de gang ik gebruik nu zeker een hoop maar niet veel en zoveel mogelijk afwisseling, enige wat ik echt elke dag doe is wat zwarte peper bij me tonijn (met rijst of macaroni) en kaneel over me appel 's ochtends, voor de rest zoveel mogelijk afwisselen. Me trek en "slechte" dingen is meteen minder omdat je zo toch wel veel smaak afwisseling heb. Ben me kruidenkastje flink aan het uitbreiden en uitproberen

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by ultra1993 View Post
                        Tips voor deze maaltijden? haha

                        Rijst met tonijn
                        Macaroni met tonijn
                        Macaroni met ui, paprika, gehakt

                        Wil af en toe wel varieren met kruiden want deze maaltijden eet ik heel vaak.
                        Alles + versgemalen peper, dan:
                        Knoflook + ui
                        Knoflook + ui + peterselie
                        Knoflook + oregano + nootmuskaat + paprikapoeder

                        Comment


                        • #27
                          Ok bedankt ja, met tonijn doe ik soms zwarte peper, soms paprika en knoflook.

                          Me macaroni + gehakt en pastasaus, ui, paprika, basilicum, witte peper, pittige paprikapoeder en knoflook erg lekker vind ik zelf.

                          Bedankt voor de tip, keer oregano halen

                          Comment

                          Sidebar top desktop

                          Collapse

                          Actieve discussies

                          Collapse

                          porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                          erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                          Antalya Escort
                          sikis
                          gaziantep escort
                          gaziantep escort
                          İstanbul Escort
                          istanbul escort bayan
                          sisli escort beylikduzu escort bayan
                          antalya escort atakoy escort
                          umraniye escort bayan
                          Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                          Working...
                          X