Omdat ik waxy maize toch wel duur vind in vergelijking met gewone maizena... maar ook betere kwaliteit/opnamesnelheid, bepalend aan de hoeveelheid amylopectine, hoe hoger des te beter....
waxy maize : amylopectine 95% - amylose 5 %
maizena : amylopectine 72% - amylose 28%
maar nu heb ik ook iets gevonden over Tapioca zetmeel (van de cassave) dat verkrijgbaar is bij de toko's en heeft een betere samenstelling dan maizena....een mooie middenmoter.
tapioca zetmeel : amylopectine 83% - amylose 17%
Nu even gaan kijken naar de prijs ervan, is het te doen dan ga ik voor de tapioca....
waxy maize : amylopectine 95% - amylose 5 %
maizena : amylopectine 72% - amylose 28%
maar nu heb ik ook iets gevonden over Tapioca zetmeel (van de cassave) dat verkrijgbaar is bij de toko's en heeft een betere samenstelling dan maizena....een mooie middenmoter.
tapioca zetmeel : amylopectine 83% - amylose 17%
Nu even gaan kijken naar de prijs ervan, is het te doen dan ga ik voor de tapioca....
Comment