Ik zal het proberen duidelijker uit te leggen bro. Hoop dat je er wat aan hebt.
ALLE verteerbare koolhydraten bestaan uit aan elkaar gekoppelde glucose/fructose stukjes zeg maar. Hoe meer hoe complexer. Havermout is bijvoorbeeld heel complex. Duurt dus ook langer om uit elkaar te halen. Waardoor de bloedsuikerspiegel niet snel omhoog gaat. Tafelsuiker (sucrose) is een 50/50 koppeling van dextrose a.k.a glucose en fructose. Word dus wel snel afgebroken maar niet zo snel als glucose alleen. Glucose (oftewel dextrose) hoeft niet eens bewerkt te worden omdat dit al 't kleinste deel is wat er is. Dit gaat dus gelijk de bloedbaan in.
er zijn ook onverteerbare koolhydraten. Deze noemen ze Vezels.
Koolhydraten worden in 4 categorieen ingedeeld:
Monosacharide (enkelvoudig)- dextrose en fructose
Disacharide (2voudig) - tafelsuiker e.d
Oligosacharide (3 tot 10) - de dextrines
Polysacharide (meer dan 10) - Aardappelen, granen, groenten
Hoop dat 't duidelijker is nu.
Kleine schoompie kan oude mannen ook nog wel wat leren soms.
ALLE verteerbare koolhydraten bestaan uit aan elkaar gekoppelde glucose/fructose stukjes zeg maar. Hoe meer hoe complexer. Havermout is bijvoorbeeld heel complex. Duurt dus ook langer om uit elkaar te halen. Waardoor de bloedsuikerspiegel niet snel omhoog gaat. Tafelsuiker (sucrose) is een 50/50 koppeling van dextrose a.k.a glucose en fructose. Word dus wel snel afgebroken maar niet zo snel als glucose alleen. Glucose (oftewel dextrose) hoeft niet eens bewerkt te worden omdat dit al 't kleinste deel is wat er is. Dit gaat dus gelijk de bloedbaan in.
er zijn ook onverteerbare koolhydraten. Deze noemen ze Vezels.
Koolhydraten worden in 4 categorieen ingedeeld:
Monosacharide (enkelvoudig)- dextrose en fructose
Disacharide (2voudig) - tafelsuiker e.d
Oligosacharide (3 tot 10) - de dextrines
Polysacharide (meer dan 10) - Aardappelen, granen, groenten
Hoop dat 't duidelijker is nu.
Kleine schoompie kan oude mannen ook nog wel wat leren soms.
Comment