Tweede Kamerverkiezing 2010

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • PVV midden partij? My ass!!!

    PVV is zo rechts, dan past niet op de grafiek.

    Comment


    • U heeft duidelijk geen verstand van politiek. PVV is op sociaal en economisch terrein juist net zo links als de SP, op allochtonenbeleid is hij wel het uiterste rechts. Dus je kunt zeker niet zeggen dat de PVV zo onwijs rechts is, is gewoon pertinent niet waar.
      "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

      sigpic

      "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

      Comment


      • Originally posted by GeneralIx View Post
        U heeft duidelijk geen verstand van politiek.
        Daar moet ik je helaas gelijk in geven.

        Comment


        • Informateur kijkt naar paars-plus

          Uitgegeven:2 juli 2010 19:23Laatst gewijzigd:3 juli 2010 00:10
          DEN HAAG - Informateur Herman Tjeenk Willink kijkt zaterdag met de leiders van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks naar de mogelijkheden van een paars-pluskabinet.

          © ANP

          De informateur heeft Mark Rutte, Job Cohen, Alexander Pechtold en Femke Halsema uitgenodigd om gezamenlijk met hem om de tafel te gaan. CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen, niet uitgenodigd, is teleurgesteld.
          Afgelopen maandag en woensdag ontving Tjeenk Willink de leiders van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks nog afzonderlijk, evenals CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen.






          Tjeenk Willink verkent de mogelijkheden voor de vorming van een meerderheidskabinet. Twee opties zijn mogelijk: naast paars-plus is dat een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA, eventueel aangevuld met D66 en/of GroenLinks.

          Perspectief


          Na twee dagen van beraad kiest de informateur er nu voor de kansen op paars-plus verder te verkennen. Vorige week brak VVD-leider Mark Rutte gesprekken over paars-plus na anderhalve dag af omdat hij te weinig perspectief zag.
          De afgelopen dagen is er onder de fractievoorzitters veelvuldig contact geweest. Mogelijk dat dat het pad voor paars-plus deels heeft vrijgemaakt.
          Bekend is dat Rutte een voorkeur heeft voor een kabinet met PvdA en CDA, nadat een rechts kabinet niet mogelijk bleek. Maar de PvdA ziet niets in zo'n middenkabinet en ook D66 en GroenLinks willen daarbij niet aanschuiven.

          Wens


          Paars-plus is de grote wens van Cohen, Pechtold en Halsema. Rutte zei afgelopen woensdag nog dat hij een aantal voorwaarden heeft en zodra daaraan wordt voldaan, er bij hem bereidheid bestaat om over paars-plus te praten.
          De VVD heeft in de verkiezingscampagne de nadruk gelegd op de noodzaak van forse miljardenbezuinigingen, het ongemoeid laten van de hypotheekrenteaftrek, maatregelen om de immigratie tegen te gaan en op het voorkomen van een kilometerheffing.

          Verhagen


          Maxime Verhagen van het CDA is teleurgesteld over het gesprek over paars-plus. Volgens hem maakt VVD-leider Mark Rutte nu een keuze voor een ''koers over links''.
          ''Ik vind het verbazingwekkend en teleurstellend dat Mark Rutte nog geen anderhalve week geleden zegt dat het geen zin heeft om te onderhandelen over paars-plus, maar nu ineens wel weer gaat praten over een linkse coalitie onder VVD-leiding'', zegt Verhagen in een reactie.
          © ANP
          Geniet, en drink met maten!

          Comment


          • 'SP profiteert van coalitie PvdA/VVD'

            Uitgegeven:2 juli 2010 10:32Laatst gewijzigd:2 juli 2010 10:33
            AMSTERDAM - Als de formatie leidt tot een coalitie van PvdA en VVD zullen veel PvdA-stemmers overstappen naar de SP. Dat verwacht SP-fractieleider Emile Roemer.


            "Veel PvdA-stemmers zullen hun partij niet snappen. Voor de verkiezingen heb ik steeds gezegd dat als je stemt op de PvdA je de VVD er gratis bij krijgt", aldus Roemer.
            "Toen werd er hier en daar een beetje gelachen, maar ik heb wel gelijk. Het maakt duidelijk dat wij de enige partij op links zijn. Dat zal ons geen windeieren leggen."

            Roemer praat regelmatig met zijn PvdA-collega Job Cohen en probeert hem dan te verleiden de SP bij de formatie te betrekken. Tot nu toe is dat volgens de PvdA 'niet aan de orde'. "Ik vind het een gemiste kans voor links Nederland. En dat vind ik het grootste bezwaar."

            Formatie


            Vier jaar geleden speelde de partij van Roemer eveneens nauwelijks een rol in de formatie, ondanks de vijfentwintig zetels in de Kamer. Het beeld ontstond dat de SP zelf de handdoek in de ring gooide.
            "Nu blijf ik mijn hulp en ideeën aanbieden, maar als ze niet willen dan houdt het op. De PvdA moet straks maar aan de kiezer uitleggen waarom wij niet mee hebben gedaan aan de formatie."
            De SP-er is niet verbitterd door de rol van de grote linkse broer en waakt voor het Calimero-effect. "We moeten de volgende verkiezingen ervoor zorgen dat we zo groot zijn dat ze niet meer om ons heen kunnen. Wij moeten dan de touwtjes in handen hebben."

            Politieke stilstand


            Wel waarschuwt Roemer voor politieke stilstand als Rutte en Cohen samen gaan regeren. "Met Rutte en Cohen gaat hetzelfde gebeuren als met Bos en Balkenende. Als partijen met elkaar in zee gaan, die zover uit elkaar zitten, moeten ze heel voorzichtig gaan opereren", stelt Roemer.
            "Als een van de partijen hun idealen niet compleet wil inleveren, is de kans groot dat er heel veel belangrijke terreinen nauwelijks besluiten zullen worden genomen."

            GroenLinks


            Ook de rol van GroenLinks tijdens de formatie kan rekenen op kritiek van Roemer. "Ze moeten zelf hun verantwoordelijkheid nemen en kijken tot hoever ze willen gaan. Ik heb de indruk dat ze ongeveer tot het uiterste willen gaan."
            © NU.nl/Jasper ten B
            Geniet, en drink met maten!

            Comment


            • Maxime Verhagen van het CDA is teleurgesteld over het gesprek over paars-plus. Volgens hem maakt VVD-leider Mark Rutte nu een keuze voor een ''koers over links''.
              ''Ik vind het verbazingwekkend en teleurstellend dat Mark Rutte nog geen anderhalve week geleden zegt dat het geen zin heeft om te onderhandelen over paars-plus, maar nu ineens wel weer gaat praten over een linkse coalitie onder VVD-leiding'', zegt Verhagen in een reactie.
              Deze gast snap ik echt niet, eerst niet willen praten met VVD+PVV en nu gaan huilen....

              Comment


              • Originally posted by DeRakker View Post
                Deze gast snap ik echt niet, eerst niet willen praten met VVD+PVV en nu gaan huilen....
                Hij wil dolgraag regeren, maar wel met het CDA ideaal. Hij had stiekumpjes gehoopt dat D66 en GL geloosd werden in het informatieproces. Pech voor hem.
                Geniet, en drink met maten!

                Comment


                • Originally posted by de sterkste ophaler View Post
                  Hij wil dolgraag regeren, maar wel met het CDA ideaal. Hij had stiekumpjes gehoopt dat D66 en GL geloosd werden in het informatieproces. Pech voor hem.
                  Hopen doet hij maar op de wc.
                  CDA kan ik echt niet uitstaan... wat een raar volk..

                  Comment


                  • Rutte wil maandag onderhandelen over Paars-plus

                    Uitgegeven:3 juli 2010 14:27Laatst gewijzigd:3 juli 2010 14:58
                    DEN HAAG - De onderhandelingen over een paars-pluskabinet van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks kunnen maandag beginnen.

                    © NU.nl/Alphons Nieuwenhuis

                    Dat heeft VVD-leider Mark Rutte zaterdag gezegd na overleg bij informateur Herman Tjeenk Willink met zijn collega's Job Cohen van PvdA, Alexander Pechtold van D66 en Femke Halsema van GroenLinks.
                    Begin vorige week zei Rutte nog, na gesprekken over Paars-plus, geen perspectief te zien voor onderhandelingen over deze combinatie.



                    <IMG style="POSITION: absolute; WIDTH: 1px; HEIGHT: 1px; VISIBILITY: hidden" id=scr529088 width=1 height=1>
                    Maar nu ''na diverse informele gesprekken'' wel. ''Ik durf de onderhandelingen aan'', aldus de VVD-leider. Hij gaf nog wel aan dat er ''grote verschillen'' zijn tussen de partijen.

                    Halsema


                    Ook GroenLinks-fractieleider Femke Halsema verwacht dat onderhandelingen over een paars-pluskabinet van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks vruchtbaar kunnen zijn. ''Ik denk wel dat we in staat moeten zijn om tot een regeerakkoord te komen'', aldus Halsema zaterdag.
                    Halsema merkte nog eens op dat er grote verschillen bestaan tussen de partijprogramma's. ''Dat is onvermijdelijk. Dus iedereen zal water bij de wijn moeten doen'', blikte ze vooruit op de onderhandelingen over een nieuw kabinet.
                    Halsema zei echt ''te geloven'' in Paars-plus. ''Wij nemen dit buitengewoon serieus, hoewel er natuurlijk geen garanties zijn.''
                    Tijdens het overleg zaterdag zijn de partijen volgens haar ''niet langs allerlei onderwerpen gegaan. Er is slechts gekeken of er ruimte is om hierover te onderhandelen.''

                    Vertrouwen


                    Volgens PvdA-leider Job Cohen bestaat er onderling vertrouwen tussen de vier partijen die gaan onderhandelen over Paars-plus. ''Verschillen zijn er, maar er is onderling vertrouwen. Het zullen wel pittige onderhandelingen worden'', zei Cohen.
                    Over hoe het nu verder moet met de formatie, wilde hij niets zeggen. Het is nu eerst aan de informateur om verslag uit te brengen aan de koningin, die dan een of meerdere informateurs benoemt.

                    Geen grenzen


                    D66-leider Alexander Pechtold voegde toe dat er aan de verdere onderhandelingen geen grenzen zijn gesteld. ''We hebben het nu over de doelen gehad en minder over de middelen.''
                    Het streven is dat het nieuwe kabinet er voor Prinsjesdag is, zodat het nog een begroting voor 2011 op kan stellen.
                    © ANP
                    Geniet, en drink met maten!

                    Comment


                    • Vier op de tien kiezers willen Paars-plus | nu.nl/politiek | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

                      Comment


                      • Geniale zet van Rutte. Nu heeft het CDA alleen nog de optie niet regeren, of regeren met de PVV.

                        Vuistdiep in de kont van Verhagen. Jammer joh.
                        "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

                        sigpic

                        "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

                        Comment


                        • Originally posted by GeneralIx View Post
                          Geniale zet van Rutte. Nu heeft het CDA alleen nog de optie niet regeren, of regeren met de PVV.

                          Vuistdiep in de kont van Verhagen. Jammer joh.
                          Ik kan er stiekum ook best mee lachen. Meesterzet van Rutte!
                          Geniet, en drink met maten!

                          Comment


                          • Originally posted by GeneralIx View Post
                            Vuistdiep in de kont van Verhagen. Jammer joh.



                            Even een doekje pakken voor mijn beeldscherm, daar hangt nu cola light tegenaan.
                            "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

                            Comment


                            • Hahahah. Mooizo.
                              "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

                              sigpic

                              "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

                              Comment


                              • 'Wallage en Rosenthal informateurs paars-plus'

                                Uitgegeven:5 juli 2010 10:52Laatst gewijzigd:5 juli 2010 11:48
                                AMSTERDAM - Jacques Wallage (PvdA) en Uri Rosenthal (VVD) zijn de informateurs die de onderhandelingen voor paars-plus gaan leiden.


                                Onderhandelingen paars-plus
                                slideshow

                                De twee zijn maandag gearriveerd bij koningin Beatrix op paleis Huis ten Bosch voor een gesprek. Hierin zullen Rosenthal en Wallage formeel worden aangewezen om de onderhandelingen te starten voor een coalitie met VVD, PvdA, D66 en GroenLinks.
                                Wallage was eerder fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer en staatssecretaris onder de premiers Lubbers en Kok. Ook was hij vanaf 1998 tien jaar burgemeester van Groningen.



                                <IMG style="POSITION: absolute; WIDTH: 1px; HEIGHT: 1px; VISIBILITY: hidden" id=scr132177 width=1 height=1>
                                VVD-Eerste Kamerlid Rosenthal werd na de verkiezingen benoemd tot informateur. Hij onderzocht een aantal coalitie-opties en adviseerde anderhalve week geleden al de aanstelling van een PvdA- en een VVD-informateur.

                                Tjeenk Willink


                                Met het aandragen van de informateurs zit het werk van informateur Herman Tjeenk Willink er op. Hij heeft maandag zijn eindverslag aangeboden aan de koningin.
                                Tjeenk Willink heeft de geesten bij VVD, PvdA, D66 en GroenLinks rijp gemaakt om onderhandelingen over een paars-pluskabinet te beginnen.
                                De bedoeling is dat de fractieleiders Mark Rutte (VVD), Job Cohen (PvdA), Alexander Pechtold (D66) en Femke Halsema (GroenLinks) maandagmiddag beginnen met onderhandelen.
                                © NU.nl/ANP
                                Geniet, en drink met maten!

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                                erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                                Antalya Escort
                                sikis
                                gaziantep escort
                                gaziantep escort
                                İstanbul Escort
                                istanbul escort bayan
                                sisli escort beylikduzu escort bayan
                                antalya escort atakoy escort
                                umraniye escort bayan
                                Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                                Working...
                                X