Tweede Kamerverkiezing 2010

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by STED View Post
    pvv houdt wel woord? hoe snel lieten ze hun standpunten over de AOW wel niet vallen toen ze bij de VVD in wilden?
    Ik steun hier niet de PVV, ben zelf een absoluut overtuigd VVD'er. Maar veel VVD-stemmers vinden het al een schande dat Paars is geprobeerd, en dan ligt de PVV dichterbij.
    "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

    sigpic

    "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

    Comment


    • Lijkt mij toch elke keer weer grappig dat het hetzelfde type mens is die het zo "stellig" voor de PVV opneemt, terwijl die partij zooo rechts is als mijn linker testikel...
      Ze hebben hier en daar wat one-liners over islamisering en immigratie, maar daar blijft het ook echt bij. Echter heeft de PVV economische programmapunten van de SP letterlijk overgenomen.
      Anyways....wil je iets veranderd zien, maak de VVD dan groter. Met de PVV komen we echt niet ver!

      Comment


      • Anyways....wil je iets veranderd zien, maak de VVD dan groter. Met de PVV komen we echt niet ver!
        ik ben van mening dat zowel de pvv als de vvd alleen niet goed kunnen regeren, zie het maar als ying en yang :P ik denk dat de 2 partijen een goede afvulling op elkaar zijn.

        Comment


        • Ik reken op nieuwe stemmingen...
          1.83 / 96 kg / Bf 14%

          Comment


          • Er moet gewoon een nieuw systeem komen.
            Misschien iets van de grootste partij mag in zn eentje regeren ofzo?

            Wat minder democratisch als nu maar heb je geen last van partijen die steeds dwars liggen en kan de partij gewoon optimaal regeren hoe ze denken wat het beste is.
            Denk dat mensen dan ook geen kleine partijen meer supporten, want alleen de grootste komt aan de macht voor een periode.. dus ben je denk ook gelijk van de kleine partijen af.

            Anyway, dit systeem werkt gewoon niet....
            Vraag is of het ooit veranderd gaat worden...

            Comment


            • vvd is inderdaad een goede partij als je er qua financien redelijk warmpjes bij zit... als je redelijk 'arm' bent word je nog armer...

              Comment


              • Lubbers wil gesprekken VVD/PVV/CDA

                Uitgegeven:23 juli 2010 11:23Laatst gewijzigd:23 juli 2010 16:53
                AMSTERDAM - Informateur Ruud Lubbers wil dat Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) met elkaar om tafel gaan.

                © ANP

                Bekijk video
                Volgens Lubbers is uit de gesprekken met fractievoorzitters al snel gebleken dat een onderzoek naar 'reële' kabinetsopties alleen kan als eerst onderzoek heeft plaatsgevonden naar 'samenwerking' tussen VVD/PVV/CDA.
                De informateur stelt te benadrukken dat het gaat om samenwerking, omdat hij ook wil dat een VVD/CDA-kabinet met gedoogsteun van de PVV wordt onderzocht.


                Onderlinge gesprekken


                Lubbers vraagt de drie partijen onderlinge gesprekken aan te gaan, dus zonder tussenkomst van hemzelf als informateur. Dit, omdat het onderzoeken van een minderheidskabinet niet onder zijn opdracht valt.
                Hij vraagt de fractievoorzitters hem 'in de loop van komende week - kan het op zeer korte termijn - te berichten welke mogelijkheden zij zien'.
                De informateur zegt zich bewust te zijn van de uitlatingen van CDA-leider Maxime Verhagen dat 'coalitievorming met de PVV een brug te ver zou kunnen blijken'.

                Fractie


                Verhagen wil de oproep om informeel te praten met zijn collega's van VVD en PVV over politieke samenwerking eerst met zijn fractie bespreken. Dat gebeurt zaterdag, zei Verhagen.
                Hij wees erop dat de voorwaarden die het CDA stelt aan eventuele politieke samenwerking met de PVV nog onverkort gelden.
                Na zijn gesprek met informateur Ruud Lubbers had Verhagen gezegd dat onderhandelen over een rechts kabinet met de VVD en PVV geen zin heeft als de PVV niet eerst bepaalde onderwerpen loslaat.
                Hij noemde onder meer de door de PVV voorgestelde belasting op het dragen van hoofddoekjes, wat volgens hem de beginselen van de rechtsstaat aantast.

                Rutte


                VVD-leider Mark Rutte zegt sowieso bereid te zijn met collega's van de PVV en het CDA het gesprek aan te gaan. Rutte heeft met beide betrokkenen contact.
                Verder wil hij in de media niet reageren op deze zijstap in het formatieproces en ook niet zeggen wanneer, waar en in welke samenstellingen het gesprek wat hem betreft moet plaatsvinden.

                Wilders


                ''Een prima voorstel en een doorbraak'', liet Wilders weten.
                Hij wil in het onderlinge overleg bekijken of het mogelijk is een meerderheidscoalitie van de drie partijen te vormen of dat een gedoogvariant mogelijk is.
                Bekijk hier een chronologisch overzicht van de kabinetsformatie
                Een overzicht van al het formatienieuws op NU.nl/politiek
                © NU.nl/ANP
                Geniet, en drink met maten!

                Comment


                • Pechtold: Lubbers handelt buiten opdracht

                  Uitgegeven:23 juli 2010 13:27Laatst gewijzigd:23 juli 2010 19:14
                  DEN HAAG - Met de oproep van Ruud Lubbers aan VVD, PVV en CDA om onderling te kijken of samenwerking mogelijk is handelt de informateur niet volgens de opdracht die hij van koningin Beatrix heeft meegekregen.

                  © ANP

                  Dat heeft D66-leider Alexander Pechtold vrijdag verklaard na zijn gesprek met Lubbers.
                  Pechtold wees erop dat Lubbers onderzoek moet doen naar een ''stabiele meerderheidsvariant''. De gesprekken tussen VVD, PVV en CDA kunnen echter ook leiden tot een minderheidsvariant, waarbij VVD en CDA regeren en de PVV van Geert Wilders gedoogsteun geeft.

                  Pechtold vindt het ''veel te vroeg'' voor verkenningen naar een minderheidskabinet.

                  Onwenselijk


                  Omdat Lubbers zelf geen deel wil uitmaken van een informeel overleg tussen de drie fracties ''dreigt het gevaar dat het proces buiten zijn zicht gaat verlopen. Dat is onwenselijk.''
                  De D66-leider is bezorgd omdat zo'n overleg zich dan onttrekt aan de controle van zowel het staatshoofd als de Tweede Kamer.

                  Tussenstap


                  Pechtold heeft er bij Lubbers op aangedrongen dat hij zich toch in het proces mengt. De informateur kiest volgens hem voor zo'n tussenstap, omdat sommige partijen elkaar nu uitsluiten.
                  Maar hij heeft er geen verklaring voor waarom een minderheidsvariant nu ook op tafel ligt.

                  Verwonderd


                  ChristenUnie-leider Andre Rouvoet toonde zich tegenover Lubbers 'verwonderd' over het feit dat de informateur vrijdagochtend ''al een conclusie heeft getrokken voordat alle gesprekken met de fractievoorzitters en de eerdere informateurs zijn afgerond''.
                  Vicefractievoorzitter Elbert Dijkgraaf van de SGP vindt dat het optreden van Lubbers 'sjieker' had gekund.
                  Dijkgraaf was nog niet eens in de buurt van de informateur, toen die al bekend liet maken dat andere partijen (VVD, PVV, CDA) maar eens met elkaar om de tafel moesten gaan zitten.
                  ''Wel aardig dat hij de richting heeft aangegeven'', schamperde hij. ''Maar raar dat die mogelijkheid niet eerder en beter is onderzocht.''

                  Gedoogsteun


                  Over eventuele gedoogsteun van de SGP zei hij dat het van belang kan zijn wat andere partijen vinden als er een coalitie op basis van 76 zetels lijkt te komen.
                  De SGP wil eerst kijken naar de positie van ethische kwesties en ook naar de stijl van zo'n evenueel kabinet.

                  Groot misverstand


                  oud-informateur Herman Tjeenk Willink zei vrijdag na zijn gesprek met Lubbers dat het een ''groot misverstand'' is te denken dat informateur Ruud Lubbers de regie uit handen geeft door de fractievoorzitters van VVD, PVV en CDA te vragen onderling te gaan praten over mogelijke samenwerking.
                  Nadat Lubbers zijn tussenstap bekend had gemaakt, is ''de suggestie gewekt dat hij de zaak uit handen heeft gegeven'', aldus Tjeenk Willink.

                  Heel precies


                  Maar volgens de vicevoorzitter van de Raad van State en belangrijkste adviseur van de koningin is dat niet het geval.
                  Een informateur is volgens Tjeenk Willink een ''procesbegeleider'' en dat is wat Lubbers ook ''heel precies'' doet, ook al zullen mogelijke gesprekken tussen VVD, PVV en CDA niet onder diens leiding plaatsvinden. Ze worden dan wel onder zijn regie gevoerd.
                  Geniet, en drink met maten!

                  Comment


                  • Verhagen blijft bij voorkeur middenkabinet

                    Uitgegeven:23 juli 2010 09:54Laatst gewijzigd:23 juli 2010 15:23
                    DEN HAAG - CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen lijkt aan te sturen op een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA.


                    Lubbers vervolgt gesprekken
                    slideshow

                    Dat zei hij vlak voor zijn gesprek met informateur Lubbers. Na afloop liet hij weten dat onderhandelen over een rechts kabinet met de VVD en PVV geen zin heeft als de PVV niet eerst bepaalde onderwerpen loslaat of aan bepaalde voorwaarden is voldaan.
                    Hij noemde onder meer de door de PVV voorgestelde belasting op het dragen van hoofddoekjes en de beginselen van de rechtsstaat.


                    PvdA


                    Verhagen haalde fel uit naar de PvdA. Hij noemde het ''onverantwoord'' dat de PvdA een veto heeft uitgesproken over een middenkabinet, net als op het nemen van enkele maatregelen in deze crisistijd. ''Dat valt me bitter tegen van de PvdA'', aldus de christendemocraat.
                    De christendemocraat hoopt dat de PvdA haar verantwoordelijkheid neemt vanwege de moeilijke economische situatie. Alle partijen moeten dat volgens hem doen.
                    Ook zei Verhagen dat hij in een eerder stadium al had aangegeven dat zijn voorkeur ligt bij een middenkabinet.

                    Paars-plus


                    ''Helaas besloot de PvdA voor paars-plus te gaan'', zei Verhagen. Hij gaf aan dat hij er niet rouwig om is dat paars-plus, een combinatie van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks, is mislukt.
                    Verhagen vindt het goed dat zijn partijgenoot Lubbers is benoemd tot informateur om een tussenstap te zetten in deze ''complexe kabinetsformatie.''
                    Verhagen, die na de verkiezingen tot fractieleider werd gekozen, heeft evenals Wilders zijn vakantie onderbroken.

                    Roemer


                    Emile Roemer van de SP meldde zich bij Lubbers met een 'routeboek' naar een centrumlinks kabinet, oftewel de 'Roemervariant'. Het ongeveer tien pagina's tellende document zal hij tijdens zijn gesprek overleggen aan de informateur.
                    Roemer zei kort voor het gesprek met Lubbers wel te begrijpen dat eerst de mogelijkheden voor een rechts kabinet worden onderzocht, maar hij heeft er weinig fiducie in.
                    De kans is volgens hem groot dat dit mislukt, omdat het CDA grote obstakels ziet in onder meer de hoofddoekjesbelasting van de PVV.
                    Na het mislukken van een rechtse poging ligt de weg naar centrumlinks open, denkt Roemer. Een kabinet met CDA en SP samen lijkt hem wel reëel.

                    Rouvoet


                    Fractievoorzitter André Rouvoet van de ChristenUnie heeft Lubbers in een telefonisch overleg geadviseerd om nu eerst onderzoek te laten doen naar de haalbaarheid van een rechts kabinet van VVD, PVV en CDA en vervolgens een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA.
                    Rouvoet acht het volgens de zegsman niet gewenst andere opties (zoals een vijfpartijencoalitie of een extraparlementair of zakenkabinet) op de mogelijkheden te onderzoeken, zolang niet is komen vast te staan dat de beide genoemde opties niet tot een stabiel kabinet kunnen leiden.
                    Een overzicht van al het formatienieuws op NU.nl/politiek
                    Bekijk hier een chronologisch overzicht van de kabinetsformatie
                    © ANP
                    Geniet, en drink met maten!

                    Comment


                    • Originally posted by STED View Post
                      vvd is inderdaad een goede partij als je er qua financien redelijk warmpjes bij zit... als je redelijk 'arm' bent word je nog armer...
                      Wat is arm?
                      Mensen die roepen dat ze het krap hebben, hebben wel 2 auto's, huis, tuin, tv enz enz...

                      Arm is een ruim begrip, grootste deel van Nederland heeft een goed inkomen.

                      Comment


                      • Originally posted by DeRakker View Post
                        Wat is arm?
                        Arm is een ruim begrip, grootste deel van Nederland heeft een goed inkomen.
                        Als je het zo bekijkt is niemand in Nederland arm. Zeker niet vergeleken bij een derde wereld land. Maar de inkomensverschillen zijn hier wel enorm, en diegenen die er het warmst bijzitten mogen wat mij betreft dan ook wel iets meer inleveren.
                        Geniet, en drink met maten!

                        Comment


                        • Mensen met hoge inkomsten betalen al meer belasting.
                          Is voor mij ook een reden geweest om niet te stemmen op partijen zoals pvda, groen links en sp.
                          Nog meer betalen voor mensen met hoge inkomsten....ik vind het nergens op slaan.
                          ความพายายามอยู่ที่ไหน ความสำเร็จอยู่ที่นั้น

                          Comment


                          • Originally posted by de sterkste ophaler View Post
                            Als je het zo bekijkt is niemand in Nederland arm. Zeker niet vergeleken bij een derde wereld land. Maar de inkomensverschillen zijn hier wel enorm, en diegenen die er het warmst bijzitten mogen wat mij betreft dan ook wel iets meer inleveren.
                            nog meer dan de 50 procent die we nu al betalen.

                            Comment


                            • Originally posted by de sterkste ophaler View Post
                              Als je het zo bekijkt is niemand in Nederland arm. Zeker niet vergeleken bij een derde wereld land. Maar de inkomensverschillen zijn hier wel enorm, en diegenen die er het warmst bijzitten mogen wat mij betreft dan ook wel iets meer inleveren.
                              Daarom vind ik het ook belachelijk om te zeggen dat er arme mensen zijn in Nederland, als de 3de wereld landen dat horen worden ze gek.
                              Hoezo vind je dat rijkere mensen ook meer moeten inleveren?
                              Hoezo vind je dat er geen verschillen mogen zijn?

                              Als de rijke mensen zoveel moeten inleveren waardoor ze hetzelfde over houden als ieder ander gaan ze of uit Nederland (veel gaan naar België enz.) of ze hoeven hun best niet meer te doen.. want al het geld raak je toch kwijt.

                              Bijna alle rijke mensen hebben er hard voor gewerkt en risico genomen.

                              Vind jij het eerlijk wanneer iemand in loondienst bijv. 100 euro verdient.
                              En wanneer iemand eigen ondernemer is en veel risico heeft, lange dagen draait enz. en daardoor 150 euro verdient.. maar dan vind jij het eerlijk dat er zoveel belasting af gaat waardoor je ook maar 100 verdient?

                              Ook geven rijke mensen ook meer geld weer uit, dus goed voor de economie en daar profiteren ook minder rijke mensen van.

                              Comment


                              • 1 van de vele redenen waarom ik totaal geen ambitie of interesse heb om te willen promoveren. laat mij maar lekker dom werk verrichten. relatief weinig moeite en krijg genoeg om rond te komen. snap best dat de "rijken" meer moeten betalen, maar er zou wel een grens moeten zijn aan hoeveel dat is. Te veel eisen is gewoon luiheid van de onder klasse. En gewoon dom en kortzichtig omdat het averechts werkt op de nederlandse economie. Meer eisen van de rijken is ideaal om ze weg te jagen en hun bedrijven/zaakjes elders op te richten. Allemaal geld die niet in de nederlandse economie wordt gestopt zodat de "armen" uiteindelijk nog minder sociale ondersteuning krijgen. daarom vind ik gasten zoals DSO gewoon een stel kortzichtige zeikerds wat dit betreft.

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                                erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                                Antalya Escort
                                sikis
                                gaziantep escort
                                gaziantep escort
                                İstanbul Escort
                                istanbul escort bayan
                                sisli escort beylikduzu escort bayan
                                antalya escort atakoy escort
                                umraniye escort bayan
                                Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                                Working...
                                X