Eigen bijdrage per ligdag in het ziekenhuis

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Daar heb je gelijk in, achja het maakt ook niet uit, ik werk dus wordt genaaid.

    Comment


    • #32
      Het maakt helemaal geen hol meer uit want het plan om liggeld te betalen is van de baan dankzij PvdA en VVD.

      Gepubliceerd:
      Laatste update:
      1 oktober 2012 13:43
      1 oktober 2012 19:24
      Deelakkoord PvdA en VVD

      DEN HAAG - De VVD en de PvdA hebben al overeenstemming bereikt over enkele voorstellen om de begroting voor 2013 voor ongeveer 2 miljard euro aan te passen.


      Bekijk video
      Met dit akkoord worden de forensentaks en de langstudeerboete teruggedraaid, evenals het liggeld voor zieken en de eigen bijdrage in de geestelijke gezondheidszorg.
      Ook gaat er 100 miljoen euro extra naar startende leraren en komt er een doorwerkbonus voor werknemers vanaf 61 tot 65 jaar. Werknemers die doorwerken tot 65,5 jaar kunnen zo gemiddeld anderhalf jaar eerder met pensioen zonder erop achteruit te gaan.


      Wel gaat daarmee de AOW-leeftijd sneller omhoog dan in het Kunduz-akkoord werd afgesproken: naar 66 jaar in 2018 in plaats van in 2019, en naar 67 jaar in 2021 in plaats van in 2023.
      Dit maakten VVD-leider Mark Rutte en PvdA-leider Diederik Samsom maandagmiddag bekend. Rutte spreekt over aanpassingen "in de context van het begrotingstekort". Samsom spreekt van "belangrijke verbeteringen".

      Bekostiging


      Door het vitaliteitssparen te schrappen, een samenvoeging van de levensloopregeling en de spaarloonregeling, zullen de verschillende maatregelen worden bekostigd. Ook de belasting over het afsluiten van verzekeringen gaat naar 21 procent, en de 155 miljoen die door de Kunduz-partijen was gereserveerd voor duurzaamheidsdoeleinden is van tafel.
      De aanpassingen voor de begroting zullen nog deze week behandeld worden tijdens de financiële beschouwingen in de Tweede Kamer.

      Weken


      De onderhandelaars weerspreken verder berichten dat er al in één of twee weken een definitief akkoord ligt. "Het gaat snel, maar dat is onrealistisch", aldus Rutte.
      Zowel VVD als PvdA willen geen garantie geven dat het ook tot een definitief regeringsakkoord zal komen.

      GroenLinks


      GroenLinks laat weten teleurgesteld te zijn dat PvdA en VVD "belangrijke groene maatregelen" schrappen in het deelakkoord. Fractievoorzitter Jolande Sap wil voorafgaand aan de financiële beschouwingen een debat waarin de fractievoorzitters hun oordeel geven over het nieuwe "grijze" begrotingsakkoord.
      Sap: "Ik had gehoopt dat we in Diederik Samsom een groene bondgenoot zouden hebben. Maar helaas blijkt dat een illusie te zijn. Het eerste wat hij doet als onderhandelaar is de groene maatregelen uit het Lenteakkoord overboord gooien. Ik hoop niet dat dit een voorbode is voor wat we de komende jaren op groen kunnen verwachten van een PvdA-VVD kabinet."
      GroenLinks maakt bezwaar tegen de bezuiniging van 155 miljoen euro op vergroening van de economie, en het schrappen van de forensentaks. De partij wil weten hoe het milieu hiervoor wordt gecompenseerd.
      Eerder liet GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver al weten aan NU.nl dat met de aanpassingen van de VVD van het lente-akkoord, ook hij kritischer zal gaan kijken naar de maatregelen die in het voorjaar werden afgesproken.

      Economie


      D66, die ook deelnam aan het Kunduz-akkoord dit voorjaar, laat weten blij te zijn dat PvdA en VVD het begrotingstekort niet laten oplopen, maar fractievoorzitter Alexander Pechtold maakt zich wel zorgen over het effect van de lastenverzwaringen op de economische groei, de werkgelegenheid en de gezondheid van bedrijven.
      Volgens Pechtold worden verzekeringen door de aanpassingen voor iedere Nederlander 11,3 procent duurder (het Verbond van Verzekeraars voorziet per huishouden jaarlijks meer dan 100 euro extra kosten) en worden de lasten verder met zo'n 400 miljoen euro verhoogd. "Teleurstellend dat Rutte en Samsom ervoor kiezen om de belastingen fors te verhogen. Dit akkoord kost banen en zal voor meer faillissementen zorgen", aldus Pechtold.
      Ook het CDA wijst op de lastenverzwaringen. CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma: "Per saldo schiet niemand iets met dit akkoord op. Deze plannen leiden tot een lastenverzwaring van 350 miljoen euro. Iemand die naar zijn werk rijdt, is goedkoper uit, maar vervolgens betaalt hij weer meer voor zijn verzekering."
      Ook is hij blij dat de langstudeerboete van de baan is, maar vreest hij voor een sociaal leenstelsel.

      90 procent


      Per saldo blijft volgens Buma echter 90 procent van het Kunduz-akkoord overeind: "Benieuwd wat de PvdA nu gaat doen. Zij nam eerder er flink afstand van, maar lijkt nu het meeste van dat akkoord over te nemen.''
      Net als GroenLinks wil Buma een debat over het deelakkoord. Hij noemt het "vreemd'' dat het kabinet van premier Mark Rutte de begroting voor volgend jaar dinsdag zal verdedigen, terwijl Rutte in zijn rol als Kamerlid voor de VVD afstand zal nemen van een reeks daarin vastgelegde plannen. Hij wil daarover duidelijkheid in een debat met de informateurs Henk Kamp (VVD) en Wouter Bos (PvdA).

      SP


      De SP laat zich positief uit over de aanpassingen in de begroting voor 2013. SP-Kamerlid Arnold Merkies noemt de afschaffing van de forensentaks en de langstudeerboete "verstandige maatregelen", net als het schrappen van het liggeld in ziekenhuizen en de eigen bijdrage in de geestelijke gezondheidszorg.
      "Maar het is jammer dat de dekking voor de voorstellen bij de oudere werknemers wordt gehaald", aldus Merkies over het sneller sneller verhogen van de AOW-leeftijd en het beperken van het budget om oudere werknemers aan het werk te helpen.
      Verder hoopt hij nog dat de verhoging van het eigen risico en de btw-verhoging van tafel zullen gaan. Merkies: "Ik mag aannemen dat de discussie over die onderwerpen nog niet gesloten is. De verhoging van het eigen risico naar 350 euro is voor veel mensen een enorme aanslag op de portemonnee, zeker van de PvdA verwacht ik dat ze daar niet mee akkoord gaan."
      Lees ook de reacties van belangengroepen op het deelakkoord
      Volg de special over het formatienieuws
      Geniet, en drink met maten!

      Comment


      • #33
        Ja lol dat is wat ik poste gister, nu gaan je verzekeringen omhoog, goed dat je er blij mee bent ophaler, nu betaal je datzelfde geld maar dan dmv je verzekeringen van je auto/inboedel, dus imo moeten jij en ik nu meer gaan betalen.
        Nogmaals mooi dat je er blij mee bent

        Comment


        • #34
          Hmmm, die langstudeerboete had voor mij wel mogen blijven, hoor.
          Uiteraard uitzonderingen daargelaten....maar wat is er mis met het leven van de "eeuwige student" aan te pakken? Als je kiest voor een studie, zou zo'n boete er voor kunnen zorgen dat je inderdaad hard gaat werken om het in de tijd die ervoor staat te behalen toch? Ik zal het vast verkeerd zien.

          Verder heb ik inmiddels het gevoel van "het zal allemaal wel". Betalen moeten we toch, of het nou aan het éen of aan het ander is. Je kunt geen crisis oplossen door lief te blijven, al voelen sommige maatregelen verdomde oneerlijk.
          "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

          Comment


          • #35
            Leuk zoethoudertje, maar de echte problemen mbt excessieve verhogingen is nog steeds niet van de baan. En er word ook totaal geen duidelijkheid over gegeven. De overheid en bedrijven gesteund door hen blijven ons nog steeds afzetten. Minste wat de overheid kan doen is ons de vrije keuze geven wel of niet te verzekeren tot het zooite opgelost/verbeterd is. Maar nu wordt je indirect gedwongen. Heb je geen verzekering dan krijg je een boete van de overheid. Zo krom als de tyfus al die constructies als je er echt over na gaat denken.

            Die zeiktrutten van de SP en groenlinks moeten gewoon hun mond houden. Laat gewoon een man het woord voeren. Laatste maand 4 berichten van politieke vrouwen gezien. De 1 kraamt onzin uit, de ander zorgt voor onnodige verwarring...echt...domme wijven. Als vrouwen nu eens geselecteerd zouden worden op competenties ipv in de politiek gedrukt te worden omdat er een bepaald aantal vrouwen in de kamer moet zitten hadden we misschien nog wat kwaliteit zitten.
            Last edited by Falstyr; 02-10-2012, 12:00.

            Comment


            • #36
              Originally posted by quibus View Post
              Daar heb je gelijk in, achja het maakt ook niet uit, ik werk dus wordt genaaid.
              Ik werk en zou graag met rust gelaten willen worden en me leven leiden zoals ik dat wil. Ik heb geen zin in het leven te lijden zoals het de afgelopen jaren is.

              Comment


              • #37
                Originally posted by quibus View Post
                Ja lol dat is wat ik poste gister, nu gaan je verzekeringen omhoog, goed dat je er blij mee bent ophaler, nu betaal je datzelfde geld maar dan dmv je verzekeringen van je auto/inboedel, dus imo moeten jij en ik nu meer gaan betalen.
                Nogmaals mooi dat je er blij mee bent
                Wie zegt dat ik hier blij mee ben? Ik heb niks gezegd, behalve dan dat ik blij zou zijn als het liggeld verdween omdat ik dat onrechtvaardig vind. De langstudeerboete vond ik prima. De manier zoals het nu gedaan wordt door het verhogen van de assurantiebelastingen is echt naaierij van de allerhoogste plank.
                Geniet, en drink met maten!

                Comment


                • #38
                  Ik bedoel ook niet echt dat jje er blij mee bent, vergeet me vorige posts maar, ik was wat geirriteerd maar niet op jou, ik ga me er maar niet meer druk om maken, excuus

                  Comment


                  • #39
                    Het principe van de langstudeerboete kan ik niet op tegen zijn, de uitvoering wel. Die is te rigoureus in mijn ogen.

                    En verzekeringen omhoog is natuurlijk iets wat niemand leuk vindt. Maar ik vind het wel correcter dan het ziekenhuis. Ziekenhuis moet je gewoon een beroep op kunnen doen als je dat nodig hebt, ook als men bijvoorbeeld in de schuldsanering oid zit. Dan zie ik alles wat je verzekert (van je inboedel tot extra sterren bij de tandartspolis) toch eerder aan luxe. Niet dat het alleen maar luxe is, maar lijkt me wel dat het meer gepast is aan iemand zijn inkomsten. Immers, iemand die écht geen geld heeft, heeft ook veel minder te verzekeren dan iemand waarbij het allemaal wel meevalt.
                    Passion is: pushing yourself when no one else is around

                    Comment


                    • #40
                      Originally posted by Patriciaaa View Post

                      En verzekeringen omhoog is natuurlijk iets wat niemand leuk vindt. Maar ik vind het wel correcter dan het ziekenhuis. Ziekenhuis moet je gewoon een beroep op kunnen doen als je dat nodig hebt, ook als men bijvoorbeeld in de schuldsanering oid zit. Dan zie ik alles wat je verzekert (van je inboedel tot extra sterren bij de tandartspolis) toch eerder aan luxe. Niet dat het alleen maar luxe is, maar lijkt me wel dat het meer gepast is aan iemand zijn inkomsten. Immers, iemand die écht geen geld heeft, heeft ook veel minder te verzekeren dan iemand waarbij het allemaal wel meevalt.
                      +1

                      (dit wordt eng, ben het alweer met je eens )
                      "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

                      Comment


                      • #41
                        Dat eeuwige student verhaal is bullshit....na 4 jr geen recht op studiefinanciering, betaal je alles uit eigen zak, das dus gewoon nominaal niks eeuwige student.

                        Ja kan wel maar dan zelf lappen.

                        So cut that bs
                        ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                        We like it
                        ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

                        Comment


                        • #42
                          Eeuwige student of niet. Als je langer dan de staande tijd voor een opleiding nodig hebt klopt er gewoon iets niet. Dan heeft of het opleidingsinstituut de tijd verkeerd ingeschat. Of er klopt iets anders niet.

                          Misschien dat er mogelijkheden zijn om mensen te verplichten een minima tijd de gekozen studie te volgen ongeacht of ze het op den duur leuk vinden of niet. Dan kun je in dat tijdsbestek in ieder geval wat certificaten halen voor vrijstelling van bepaalde klassen. Vervolgens overstappen naar een andere opleiding die je meer bevalt in combi met die certificaten betekend minder lesuren nodig te hebben. Dus minder geld dat geleend hoeft te worden en meer bereidheid een vernieuwings periode van studie financiering te krijgen. Kap je eerder met de studie voor de minima tijd is volbracht dan vervalt gewoon heel je studie financiering wat mij betreft. Beetje simplistisch, maar er moet toch iets mogelijk zijn als oplossing? De afgelopen opzet was wat dat betreft iets te kort door de bocht.

                          Vrijblijvend onnodig lang blijven studeren klopt gewoon niet en zou ook niet toegstaan moeten worden in mijn ogen.

                          Comment


                          • #43
                            Is al zo Falstyr.....

                            Vrijblijvend onnodig lang blijven studeren klopt gewoon niet en zou ook niet toegstaan moeten worden in mijn ogen.
                            er klopt 1 ding niet en dat is dat onnodig lang niet kan. T is nodig lang.....niks miss mee om een opl. die 4 jr duurt in 6 jaar af te ronden bijv.,Zolang je na 4jr maar zelf betaald, zoals nu het geval is.

                            Sterker gesteld onderwijs zou eigenlijk gratis moeten zijn.
                            ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                            We like it
                            ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

                            Comment


                            • #44
                              'Vette zorgpremie voor dikkerd' - OverGeld | Lees het laatste financiële nieuws op OverGeld.nl van De Telegraaf [Zorgverzekering]

                              "GTL. Gym, tan, laundry. That's what it's all about."

                              Comment


                              • #45
                                Het probleem is, waar ligt de grens en hoe controleer je het?

                                Mensen die veel sporten lopen ook meer risico op blessures. Moet je die dan ook meer premie late betalen? Er zijn mensen die ongezond leven waar je dat niet aan af kunt zien. Hoe pak je die mensen dan aan?

                                Ik ben een groot voorstander van een dergelijk systeem, maar ik denk dat de uitvoer te gecompliceerd is en hoge kosten met zich meebrengt.

                                Ik erger me groen en geel aan mensen die door hun ongezonde gedrag zorg moeten claimen. Ik ken iemand die pufjes moet nemen om een sigaret te kunnen roken. Regelmatig longontsteking krijgt en zogenaamd astma heeft, en dat komt niet doordat het lichaam ziek wordt van het roken....

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                                erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                                Antalya Escort
                                sikis
                                gaziantep escort
                                gaziantep escort
                                İstanbul Escort
                                istanbul escort bayan
                                sisli escort beylikduzu escort bayan
                                antalya escort atakoy escort
                                umraniye escort bayan
                                Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                                Working...
                                X