De Sportende Zwaffelaar: Road To 2011 and Beyond

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • De Sportende Zwaffelaar: Road To 2011 and Beyond

    In ere van het nieuwe Strongman sub forum een nieuw log. Een nieuw begin is wel zo prettig in me huidige situatie. Hopelijk zal dit ook meteen me laatste log zijn hehe.

    Sport Historie
    Ben altijd sportief aangelegd ondanks mijn wat molligere fysiek. Het begon op me 5e in Heerlen toen ik lid werd van een voetbalclub. Na een verhuizing in de nieuwe omgeving verder gegaan met deze sport. Uiteindelijk kon ik bij Dordrecht ’90 terecht, maar na een half jaar bleek het te zwaar te zijn en moest met een blessure stoppen. Gedurende die jaren heb ik ook Judo, kickboxen en stijldansen gedaan. Allen voor relatief korte duur. Vervolgens overgestapt op fitness, maar dat vond ik meer bezigheidstherapie voor bejaarden en stopte er snel mee.

    Via een toenmalige collega mocht ik met zijn team af en toe karten. Bleek hier een groot talent voor te hebben en werd uitgenodigd voor het team. Podiumplaatsen en her en der baan records vestigen waren me niet vreemd. Aangezien ik toen een behoorlijk gewicht had besloot ik opnieuw te gaan fitnessen met als doel lichter te worden en dus nog sneller met het karten. Mijn vader, ook een gecertificeerd instructeur, begeleidde mij in dat traject. Hij regelde mijn voeding en training op de
    sportschool.

    Uiteindelijk merkte ik dat sterker worden me meer interesseerde. Toen ben ik me zelf gaan verdiepen in de materie om zoveel mogelijk te leren. Die kennis werd gebruikt om uiteindelijk in een jaar tijd van circa 113kg bij 28% vet naar 82kg bij 12% te geraken. Naar gelang me kennis verder ontwikkelde raakte ik ook in contact met andere aspecten van krachtsport zoals Bodybuilding. Na de afslank periode ben ik daar mee verder gegaan en liet karten geheel achter me. Vanwege mijn interesse begonnen met het volgen van allerlei cursussen en avond opleidingen mbt sport, voeding en basis fysiotherapie.



    Elke week meten, wegen, foto’s maken voor een schamele 300-400gram spiermassa winst per maand was niet echt motiverend. Het was in mijn ogen meer werk dan het waard was. Rond dat moment kwam ik dingen te weten over powerliften en sterkste man. Automatisch ging mijn interesse daar naar toe. Geen nutteloos gedoe en het enige waar je op hoeft te letten is meer gewicht verplaatsen en voldoende eiwitten eten. Met mijn aanleg qua fysiek was het logisch en acceptabel dat me vet% in 2,5 jaar tijd weer op liep. It is the price you pay. Op het zwaarst woog ik 132kg bij 32% vet en ben nu ondertussen weer afgezakt naar 122-125kg (afhankelijk van vocht) bij 21-22% lichaamsvet.

    Blessures
    Qua blessures over de jaren kan ik onderhand ook wel een boek vullen. De meesten kreeg ik bij het voetballen zoals een haarscheurtje in een middenvoetsbotje en de dikke teen. Op moment heb ik last van een blessure die al een paar jaar sneaky rond hangt. Ben een jaar of twee geleden met een squat van 110kg omgevallen. Het schoot toen zodanig in me rug dat ik twee weken scheef liep met veel pijn. Uiteindelijk trok het weg en begin dit jaar kwam het weer hard terug en is sindsdien een constant probleem geweest. Zodanig dat ik binnenkort een MRI-Scan ga aanvragen voor definitief uitsluitsel. Daarnaast heb ik sinds kerst vorig jaar de ene na de andere kwaal waardoor 2010 bestempeld kan worden als “niet mijn jaar”.

    Ambities/Doelen
    Heb de laatste weken heel veel kunnen nadenken over wat ik nu wil. Competitief mee doen met strongman wedstrijden staat nog steeds hoog in het vaandel. Helaas was mijn debuut dit jaar rampzalig te noemen. Voorlopig zal ik geen rentree maken en de vraag is of dat ooit nog zal gebeuren. Toch houd ik de hoop er in dat na een MRI-Scan mijn kwetsuur opgelost kan worden. Hopelijk zal dat resulteren in een rentree over een jaar of twee. Eerst pijnvrij geraken en dan rustig aan strongman trainingen terug in gaan voeren.

    Voorlopig ga ik mij dus richten op herstel van mijn core en bekkens. Omdat dit mijn trainingen enorm beïnvloed moet er een tijdelijk ander doel gesteld worden. Het trainen van mijn bovenlichaam is nog steeds gewoon mogelijk. Dus mijn doel is de presses te verbeteren en te werken richting een 200kg Bench Press en 140kg Log/Push Press. Daarnaast is het meer algemeen atletisch bezig zijn. Vandaar dus het log in deze sectie van het forum. Ook zal de intensiteit van de trainingen hoog genoeg zijn om daarnaast mijn vet% gewoon langzaam aan te blijven verlagen.

    Kuur verleden
    Kuur verleden klinkt heftig, maar valt enorm mee. Daarnaast moet je niet verwachten dat men na 1 kuur al meteen een beest is. Status van beest is een optelsom van meerdere kuren. Afijn…Ik heb 2x een periode met Anavar gespeeld. Mijn ervaring hier mee was positief qua resultaat, maar negatief qua bijwerkingen in mijn geval. Vanwege de Anavar was ik regelmatig misselijk waardoor trainen alles behalve prettig was.

    De enige echte inject kuur duurde circa een half jaar met assistentie van Knulletje. Begon met 500 Test-E elke 7 dagen voor de eerste 8 weken waarna ik overstapte op 500 elke 5 dagen. De kickstart van 4 weken met D-bol vond ik ook erg prettig. Voelde me qua kracht en conditie onsterfelijk, maar helaas zorgde het vasthouden van enorm veel vocht soms voor problemen. Als bijstof had ik de eerste 10 weken Equipose op 400-500 elke 7 dagen. Hier kreeg ik het er niet bepaald warm van. Hoogstwaarschijnlijk vanwege de te lage dosering en te korte tijd waarin het gehanteerd werd. Vanaf week 8 gebruikte ik HGH. En week 10 t/m 20 werd er Primobolan gebruikt als bijstof ipv Equipose. In die laatste 10 weken kreeg ik pas resultaten waar ik van onder de indruk was. Helaas zat ik in die laatste 10-12weken al met blessures waardoor er geen gains op de deadlift behaald werden. Op de squat werd alleen volume PR’s gebroken. De echte gains kwamen op de presses. Hoe het qua massa winst zat…Who the fuck cares about that? Dit is het krachthok en niet de bodybuild hoek hehe. Maar laat ik het zo zeggen dat ik me schouders als kussens kon gebruiken

    Work-out Schema
    Het is niet echt problematisch om voor mezelf werkende schema’s in te richten. In de loop der jaren heb ik geleerd wat wel en niet voor me werkt.
    Deadlift = Coan schema
    Squat = Bulgarian schema
    Bench Press = 5x5/3x3 schema

    Op moment kan ik dit niet allemaal doen en ben beperkt in de oefeningen die wel kunnen. Dit geeft wel een uitdaging in het ontwikkelen van een nieuw sportschema. Daarom train ik op moment 4x in de week met een ruwe opzet van Borst/Rug op maandag/vrijdag. Woensdag gebruik ik voor bodyweight mobiliteit oefeningen aangevuld met wat DB werk wat meer schouders/rug gericht.

    Eet Schema
    Ondanks dat ik precies weet hoe een eetschema te ontwikkelen en waar het aan moet voldoen heb ik er nog steeds moeite mee. Na al die jaren weet ik namelijk nog steeds niet wat me kcal verbruik is. Heb bijna alle mogelijke manieren geprobeerd om er achter te komen, maar niks klopt en werkt. Ooit had ik per ongeluk de juiste hoeveelheden waarbij ik afviel en massa ontwikkelde. Die waarden zijn nu niet meer van toepassing, want het werkt niet meer. En zelfs als ik 1x per 3-4 weken mijn kcal inname verhoog/verlaag…geen 1 kcal waarde in de regio van 1500-6000kcal geeft het effect wat er toe doet. Hierdoor ben ik behoorlijk gefrustreerd geworden wat betreft dit aspect. Op moment eet ik gewoon 2500kcal volgens Dave Tate zijn berekening. Ik blijf gewoon qua kracht ontwikkelen, maar me vet gaat niet omhoog en zakt soms lichtelijk. Dus zal wel goed zijn zo.

    Home Gym
    Aangezien ik geen abonnement heb is het handig om thuis spullen te hebben zoals:
    -Technogym Power Rack (inclusief dip stangen en pull up stang)
    -2x 2.2m barbel met 50mm boring
    -1x 1.8m barbell met 50mm boring
    -2 dumbell halters met 50mm boring
    -412,5kg Schijven 50mm boring (12x20kg, 4x15kg, 6x10kg, 8x5kg, 4x2,5kg, 2x1,25kg)
    -Marcy Bench (kan decline, incline, vlak)
    -Barbarian kabel station met verscheidene accessoires
    -Kettlebell 28kg
    -Sled
    -58kg Log
    -Box
    -Setje Fat Gripz
    -3 tennisballen (voor fysio therapeutische oefeningen)
    -verscheidene weerstandsbanden (voor fysio therapeutische oefeningen)
    Last edited by Falstyr; 10-09-2010, 18:02.

  • #2
    Weer zo'n ontzettend saai log.

    Ga hem wel volgen. Hoop dat je rug snel weer een beetje in orde komt. Good luck Fallus.
    The Sky Ain't The Limit

    "Permanence, perseverance and persistence in spite of all obstacles, discouragement, and impossibilities: It is this, that in all things distinguishes the strong soul from the weak."

    Comment


    • #3
      Weer mooi stukje geschreven fallus, helaas niet zulk mooi nieuws als je gehoopt had maar laten we hopen dat de MRI scan duidelijkheid geeft.

      vind het erg apart van je voedingschema, maar goed ik geloof je helemaal als jij dit zegt, je zal vanalles al geprobeert hebben met Koolhydraten, vetten & eiwitten kwa hoogte en laagte.

      je hebt af en toe maar lukraak ge-entert? want soms is er op 1regel maar 1 woord (of ligt dit aan mijn laptop?)

      maar ik ga je zoals altijd weer volgen
      Calisthenics / Street workout

      Comment


      • #4
        Succes man!
        Jammer dat het nooit is gelukt met je voeding.
        Mischien je lichaam is naar eiwitten Laten schreeuwen zou een impuls kunnen zijn
        Face your demons...........

        Comment


        • #5
          Had het in een tekst programma getypt. Copy/paste heeft het beetje verneukt. :S

          Eetschema is gewoon kut. Heb me eiwitten en vetten gewoon vast staan en speel met de koolhydraten. Rest is afhankelijk van sport intensiteit. Zullen wel zien.

          Vandaag was wel apart. Er komen wel vaker leveranciers die van tijd tot tijd wat geven aan ons. Denk aan een krat vol energy drink, bossebollen etc. Vandaag kregen we 2 pakken Haring. Dus om 9:00 vanochtend zaten we allemaal haring met uitjes te eten. Waren zo lekker dat ik er 5 heb weg gewerkt.

          Op terug weg heb ik me fiets uit elkaar getrokken. Ding was al oud en na 15 jaar wel zo'n beetje aan het einde van zijn latijn. Behoorlijk verroest en hing bij wijze van aan touwtjes aan elkaar. Heb heb verder opgevouwen en van de brug het water in gegooid. Vervolgens rest van weg naar huis gelopen. Gelukkig heb ik al een tijdje een nieuwe fiets stand-by staan. Moet alleen de band plakken en dan is het in orde.

          Zit nu wat whey en havermout weg te werken. Straks eerste training voor dit nieuwe log...

          Comment


          • #6
            Vrijdag 10/09/2010

            Begon met Bench Press. Wilde 6 singles met 120kg doen, maar het ging zo zwaar dat ik na de 5e stopte. Het was echt vechten tegen de bierkaai af en toe. Nu eerst opbouwen naar een wat hoger volume met 120kg.

            Daarna de assist oefeningen met korte rust intervals.

            Droge Cijfers
            Bench Press
            50kg x 5
            70kg x 5
            90kg x 5
            105kg x 5
            120kg x 1
            120kg x 1
            120kg x 1
            120kg x 1
            120kg x 1
            100kg x 3
            100kg x 3
            100kg x 3
            100kg x 3
            100kg x 3

            Pendlay Row
            -60 kg met als doe 32reps totaal in zo min mogelijk "sets". Max 45sec rust intervals. Als het in 4 pogingen lukt dan gewicht verhogen.
            x12
            x12
            x8
            -doel bereik, maar onderrug voelt nog niet sterk. Blijf voorlopig uit voorzorg op dit gewicht.

            Close Grip Bench Press
            60kg x 5
            -70 kg met als doe 32reps totaal in zo min mogelijk "sets". Max 45sec rust intervals. Als het in 4 pogingen lukt dan gewicht verhogen.
            x12
            x8
            x4
            x6
            x3
            -doel niet bereikt. gewicht blijft hetzelfde volgende keer

            DB Row
            -30,5kg met als doe 32reps totaal in zo min mogelijk "sets". Max 45sec rust intervals. Als het in 4 pogingen lukt dan gewicht verhogen.
            x15
            x15
            x10
            -doel bereikt. volgende keer gewicht verhogen.

            DB Hammer Curl
            -20,5kg met als doe 32reps totaal in zo min mogelijk "sets". Max 45sec rust intervals. Als het in 4 pogingen lukt dan gewicht verhogen.
            x12
            x12
            x8
            -doel bereikt. maar hou het gewicht uit voorzorg nog even gelijk. vorige keer kreeg ik snel bicep pees ontstekingen icm zwaar benchen. wil dat nu voor zijn.

            Comment


            • #7
              Succes!

              Jou stukjes zijn altijd interessant dus k ga je volgen.

              Comment


              • #8
                Afgelopen nacht voelde ik de na-weeen van de Pendlay Row. Gelukkig is het nu alweer behoorlijk weg getrokken. Ben blij bij een licht gewicht te zijn gebleven.

                Verder me voerschema van de afgelopen 2 weken. Op niet sportdagen vervalt de maaltijd van 10:00. Op dat moment eet ik op die dagen dan de kwark die op een sportdag voor het slapen wordt genomen. Ook neem ik natuurlijk geen sups rondom de work-outs op de rustdagen. Op de rustdag eet ik voor het slapen dan een omelet van 4-5 hele eieren. Zodoende verlies ik niet te veel kcal en krijg eiwit/vetten binnen ipv nutteloze koolhydraten die meer tot hun recht komen op een sportdag. Ook heb ik wat meer vitamientjes en zo aangeschaft.

                Op een zaterdag vervang ik 2 rijst maaltijden met junk maaltijden. Een dr. Oetker pizza. Dit is een pizza met dunne bodem en belegd met allerlei soorten groenten en kip met een tweede pizza belegd met tonijn. Ik ontwijk dus pizza's waar enorm veel saus over heen zit. Verder geen koekjes, chocola of andere dingen overigens. Dus voor mensen die denken dat ik geen discipline heb omdat ik dik ben...get lost.

                Dit schema is de basis waar ik op verder borduur. Iedereen die me vorige schema's zag zal weinig verschil zien qua voedingsstoffen en samenstelling.

                Comment


                • #9
                  Waarom geen foto van hoe je er nu voor staat?

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Martardt View Post
                    Waarom geen foto van hoe je er nu voor staat?
                    Omdat ik geen bodybuilder ben. Enige foto's en filmpjes die je van mij zult zien is als er een nieuwe persoonlijk record wordt verbroken qua kracht.

                    Nu staat alle info in dit topic wat er toe doet. Dus tijd om boodschappen te gaan doen en chillen.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Falstyr View Post
                      Ook heb ik wat meer vitamientjes en zo aangeschaft.
                      Welke vitamines zijn van belang om extra in te nemen? En hoeveel per dag?
                      Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by niet_hier View Post
                        Welke vitamines zijn van belang om extra in te nemen? En hoeveel per dag?
                        Van belang...je hebt als regulier individu al standaard een aantal vitaminen nodig. Verscheidene B vitaminen zorgen bijvoorbeeld voor beter concentratie vermogen wat wel handig is op het werk. Dus je hebt zo wie zo al dagelijks een gebalanceerde inname nodig van alle vitaminen en mineralen. In die tabletten is het meestal maar een laag % van je dagelijkse behoefte. De rest wordt aangevuld met goed en gevarieerd eten. Als sporter daar en tegen heb je een hogere dosering van vitaminen nodig. Zelf neem ik dan op gevoel een extra tablet van B12 (kun je ook in de vorm van biergist nemen), Vitamine D (zeker nu er weer minder zon is) en Vitamine E als sterke anti-oxidant en allerlei welvaartsziektes tegen te gaan, vergroot weerstand en andere handige shizzle. Dat is mijn persoonlijke motivatie.

                        Weet niet precies wat bodybuilders er bij doseren. Maar die gaan dieper in op dosering en inname. De meesten van hen injecteren de vitamines onderhuids er bij.

                        Comment


                        • #13
                          Waarom doe je die visolie bij je ontbijt?
                          http://forum.bodynet.nl/trainingslogjes/33738-osterichs-dagboek-eten-trainen-beminnen

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Osterich View Post
                            Waarom doe je die visolie bij je ontbijt?
                            Geen reden. Ben er een jaar of twee geleden achter gekomen dat het beter gaat allemaal als ik 9-12 capsules visolie per dag neem. Die verdeel ik gewoon in doseringen van 3 capsules per keer bij de 3 grote maaltijden ongeveer.

                            Comment


                            • #15
                              Vandaag dus me "junk" dag.
                              9:00 mijn melk met whey en alles zonder havermout
                              12:00 2 pizza's van oetker met groenten, want de tonijn hadden ze niet
                              17:00 Shoarma kebab en kip kapsalon
                              rond 7 uur neem ik nog een whey shake van 60gr.
                              voor het slapen eet ik nog een omelet.

                              Morgen weer verder met strikt eten as usual.

                              Verder vandaag veel interesse documentaires gezien. Begon met de usual History of the Spartans, History of Rome: Spartacus op History. Human Body: The Ultimate Machine op Discovery Science en nog een WW2 film op MGM. In de Human Body werd er aardig wat interesante dingen besproken. Ze beginnen nu langzaam aan de kracht van de menselijke hersenen te begrijpen. Zo werd er getoond wat de hersenen nu in werking zetten in tijden van ondervoeding, gebrek aan slaap etc. Zat aardig wat overlapping in naar wat wij dagelijks met de sport mee maken.

                              Meest vage en domme stuk in die documentaire. Mensen die minder eten zorgen dat de hersenen signaal geven om energie te besparen. dus alles qua bewegingen en reacties wordt trager en zo. Maar ook dat men langer leeft en zelfs het hart zo kan verjongen. Wat het meeste er uit sprong...de gemiddelde amerikaan eet 4000kcal en 1 vent in het voorbeeld van jonger en efficiënter leven at 2500kcal. Of te wel die gezonde gast at gewoon wat gegeten moet worden ipv die andere vadsige amerikanen. :P

                              Andere kant van het verhaal was hoe het lichaam zichzelf opvreet en mensen niet max 7 dagen zonder voer/vocht kunnen maar 40-ish dagen. gemiddeld mens heeft zo'n 50.000kcal voeding in zich en de helft daarvan kan het lichaam zelf opvreten eer je overlijd. Mensen met meer vet en spieren kunnen nog langer. Dus wat zou ik willen? Weinig vet hebben en in tijden van nood snel wegkwijnen...of meer vet en langer kunnen overleven

                              Oh en voor de mensen die geïnteresseerd zijn. Om 19:00 RTL 7 Sterkste Man uitzending. Volgende week en de week er na worden de wedstrijden van het NK2010 uitgezonden.

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X