Dynobets reditio 2012

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by GeneralIx View Post
    @ marnop
    Dat is niet wat ik bedoelde. Rundvlees scoorde in de onderhavige grafiek een snellere opname dan whey. Moeite van het bekijken waard. Weet alleen zo gauw niet waar dat dat ding staat.
    Lijkt me ook relatief logisch.
    Mager rundvlees bevat tegenover whey (de meeste soorten), minder Kh (eventueel heel klein beetje onder de vorm van glycogeen) en mogelijks minder vet (afhankelijk van welk deel rundsvlees). Dus snellere opname gegarandeerd, of is er een andere reden?
    On a long road to insanity.

    SQ: 165kg BP: 125kg DL: 180kg

    Comment


    • Originally posted by GeneralIx View Post
      @ marnop
      Dat is niet wat ik bedoelde. Rundvlees scoorde in de onderhavige grafiek een snellere opname dan whey. Moeite van het bekijken waard. Weet alleen zo gauw niet waar dat dat ding staat.
      Even de geavanceerde zoekfunctie en voila:

      http://forum.bodynet.nl/dagelijkse-v...tml#post883470
      More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

      Comment


      • Exactement.
        "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

        sigpic

        "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

        Comment


        • ''Gelukkig ben ik niet terug bij af en weeg ik niet opnieuw 115 kilo bij 35% vet.''

          Als ik het goed begrijp heb je in 18 maanden tijd dus 25% vet verloren?

          Goed dat je weer lekker bezig bent!

          Comment


          • Originally posted by Viking18 View Post
            Als ik het goed begrijp heb je in 18 maanden tijd dus 25% vet verloren?

            Goed dat je weer lekker bezig bent!
            Toen ik begon met trainen, woog ik 115 kilo bij 35% vet. vetvrije massa ligt dan rond de 75 kilo, en vetmassa rond de 40 kilo.

            anderhalf jaar later stond ik op 87 kilo bij 8%. Vetvrije massa van rond de 80 kilo. vetmassa van rond de 7 kilo.

            Ben dus een goede 30+ kilo aan vet kwijtgeraakt in anderhalf jaar, en heb in de tussentijd dat ik dit gedaan heb ook nog 5 kilo aan spiermassa op kunnen bouwen.
            More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

            Comment


            • Originally posted by GeneralIx View Post
              @ marnop
              Dat is niet wat ik bedoelde. Rundvlees scoorde in de onderhavige grafiek een snellere opname dan whey. Moeite van het bekijken waard. Weet alleen zo gauw niet waar dat dat ding staat.

              Nope, rundvlees .......alleen de opname per uur is groter per gram eiwit staat er in de grafiek.
              Dat betekent nog niet dat ie sneller is. Lijkt me sterk dat een stuk rundvlees veel sneller dan wey in je systeem zit.......het moet wel eerst verteerd worden he......duurt altijd nog een uur of 2 en wellicht langer......
              1e Masters Superbody YBF 2011!
              Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

              Comment


              • Originally posted by marnop View Post
                Nope, rundvlees .......alleen de opname per uur is groter per gram eiwit staat er in de grafiek.
                Dat betekent nog niet dat ie sneller is. Lijkt me sterk dat een stuk rundvlees veel sneller dan wey in je systeem zit.......het moet wel eerst verteerd worden he......duurt altijd nog een uur of 2 en wellicht langer......
                volges mij word het allebei ongeveer even snel opgenomen alleen word whey veel sneller verteerd en piekt het veel meer dan de constante aanvoer van het vlees.

                correct me if im wrong
                If you do what you always did, you will get what you always got !

                Comment


                • Originally posted by dynobet View Post
                  Toen ik begon met trainen, woog ik 115 kilo bij 35% vet. vetvrije massa ligt dan rond de 75 kilo, en vetmassa rond de 40 kilo.

                  anderhalf jaar later stond ik op 87 kilo bij 8%. Vetvrije massa van rond de 80 kilo. vetmassa van rond de 7 kilo.

                  Ben dus een goede 30+ kilo aan vet kwijtgeraakt in anderhalf jaar, en heb in de tussentijd dat ik dit gedaan heb ook nog 5 kilo aan spiermassa op kunnen bouwen.
                  Dat geeft de burger moed

                  Comment


                  • Originally posted by richard21 View Post
                    volges mij word het allebei ongeveer even snel opgenomen alleen word whey veel sneller verteerd en piekt het veel meer dan de constante aanvoer van het vlees.

                    correct me if im wrong

                    als iets veel sneller zeg maar wordt verknipt in bruikbare deeltjes dan is de opname toch ook sneller?
                    Whey, maar ook Casseïne wordt erg snel verknipt tot bruikbare amino's die heel erg snel in je bloedbaan komen, begint al met een half uurtje.
                    Vlees duurt vele malen langer voor het verknipt is in bruikbare eenheden of stukjes, van welke soort dan ook. Dus duurt het veel langer voor het wordt opgenomen. Maar de opname snelheid is daarna erg hoog van biefstuk Zodra het in je bloed zit is de opname capaciteit van biefstuk eiwitten hoger dan die van whey.
                    1e Masters Superbody YBF 2011!
                    Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

                    Comment


                    • Originally posted by GeneralIx View Post
                      @ marnop
                      Dat is niet wat ik bedoelde. Rundvlees scoorde in de onderhavige grafiek een snellere opname dan whey. Moeite van het bekijken waard. Weet alleen zo gauw niet waar dat dat ding staat.
                      Alleen al mbt het verschil in ratio oppervlakte/inhoud zou ik zeggen dat whey sneller is dan een gekauwde biefstuk. De maaltijd hoeft immers minder lang in de maag te blijven eer de peptase de eiwitketens in di- en tripeptiden heeft gesplitst.
                      Één bodybuilder kan meer eieren eten dan tien kippen kunnen leggen.

                      Comment


                      • Originally posted by marnop View Post
                        als iets veel sneller zeg maar wordt verknipt in bruikbare deeltjes dan is de opname toch ook sneller?
                        Whey, maar ook Casseïne wordt erg snel verknipt tot bruikbare amino's die heel erg snel in je bloedbaan komen, begint al met een half uurtje.
                        Vlees duurt vele malen langer voor het verknipt is in bruikbare eenheden of stukjes, van welke soort dan ook. Dus duurt het veel langer voor het wordt opgenomen. Maar de opname snelheid is daarna erg hoog van biefstuk Zodra het in je bloed zit is de opname capaciteit van biefstuk eiwitten hoger dan die van whey.
                        maar dat zou beteken dat je beter ook geen casseine kunt nemen voor het slapen om lange afgifte te hebben toch?
                        “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

                        Comment


                        • Originally posted by maar7en8 View Post
                          maar dat zou beteken dat je beter ook geen casseine kunt nemen voor het slapen om lange afgifte te hebben toch?

                          nee, dat lijkt zo.
                          Casseïne bindt tot een geleiachtige substantie nadat het vermengt wordt met de maagsappen/maagzuur. Door die binding wordt het beetje bij beetje afgegeven zeg maar.

                          Als je een keer een glas warme melk pakt, doe daar een eetlepel citroensap in en even roeren dan zie je wat de casseïne eiwitten doen na een tijdje als het reageert met zuur. Dan weet je gelijk ook hoe kwark ongeveer gemaakt wordt. Melk en zuur/stremsel mengen........het vocht dat je overhoudt als je de substantie/gelei er uit haalt is pure wei met water. De vaste stof is kwark ofwel het begin van kaas.
                          1e Masters Superbody YBF 2011!
                          Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

                          Comment


                          • Originally posted by marnop View Post
                            Casseïne is net ff sneller, maar whey geeft weer eerder een hogere piek.
                            Snelheid op zich is ook niet alles, maar veel mensen zijn er een beetje door geobsedeerd. En fabrikanten doe daar een flinke schep boven op. Punt is dat het om kleine verschillen gaat. Dus is het maar de vraag of dat zoveel uitmaakt.

                            I actually want to clarify that a bit since there has been a lot of confusion over what the study actually found. Both casein and whey hit the bloodstream at about the same time (about an hour in), that is, whey didn’t actually get into the system faster. However, whey spiked blood amino acid levels higher at that one hour point. Figure 1 (taken from The Protein Book) shows this.



                            Amino acid profile for casein vs. whey



                            Note that both proteins enter the bloodstream at about the same time, around the one hour mark. Whey simply spikes blood amino acids faster (before falling back to baseline levels around hour 4). Casein, in contrast raises amino acid levels to a much lower level but they are sustained for hours (in the graphic, at the 7 hour mark, blood amino acid levels were still above where they started).

                            So it’s not that whey gets into the system faster, it just spikes blood amino acid levels higher at the same time point (about an hour after consumption).


                            bron: What Are Good Sources of Protein? - Speed of Digestion Pt. 1 | BodyRecomposition - The Home of Lyle McDonald
                            Originally posted by marnop View Post
                            Sneller is als het goed is gehydroliseerde eiwit; whey of casseïne. Welke van die 2 wint weet ik niet. Peptopro is minutenwerk, maar is casseïne.
                            Dat is ook onderzocht:

                            One study compared the digestion speed of whey and casein to their respective hydrolysates and the simple fact is that there was no significant difference in digestion speed. Quoting from the results:

                            The rate of gastric emptying for all solutions was found to fit an exponential pattern (r=0.92–1).Solutions were emptied at similar rates, with half-times of (mean ± S.E.M.) 21.4±1.3, 19.3±2.2, 18.0±2.5 and 19.4±2.8 min,for the whey hydrolysate, casein hydrolysate, casein and whey protein,respectively.

                            Basically, there was no real difference (maybe a couple of minutes faster for the hydrolysates) between whey isolate and its hydrolysate and casein and its hydrolysate.

                            Translation: there is no advantage to whey or casein hydrolysates in terms of digestion speed. None. Well, unless you think paying three times the price and accepting an often bitter taste is an advantage.

                            bron: What Are Good Sources of Protein? - Speed of Digestion Part 3 | BodyRecomposition - The Home of Lyle McDonald
                            Zo boeiend en wereldschokken is het allemaal dus niet.
                            I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
                            - Dave Tate

                            Comment


                            • mooie post. Ik heb wel een oudere serie artikelen van lyle met betrekking tot proteines gelezen, waarin veel wat hij in deze serie behandeld ook al werd behandeld.

                              Sindsdien is 'The proteine book' uitgekomen, en ook deze serie aan artikelen. Als ik dit zo lees, is the proteine book net als zijn andere boeken zeker de moeite waard om aan te schaffen en te lezen.

                              ik ga deze serie aan artikelen even doorlezen.
                              More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                              Comment


                              • Dit is eerder een topic over 'moet ik snelle suikers na de training nemen' en 'snelheid van eiwit' aan het worden dan een log! Toch leuk om te zien hoe de meningen verschillen en hoe het (aan de hand van serieuze wetenschappelijke info) toch allemaal maar zeer weinig lijkt uit te maken, in tegenstelling tot wat soms beweerd word aan de hand van broscience!
                                'Half men, half animal, all dead!'

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                Working...
                                X