Kwaliteit van vlees

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #61
    Originally posted by maar7en8 View Post
    we hebben het hier over een liefhebber zeg!!

    beetje off topic maar ben wel benieuwt welke opleiding je doet.
    Dat zit een beetje bij ons in de familie. Iedereen houdt van lekker eten en de een kan nog beter koken als de ander. Ik zit nog in de "leerfase" haha.

    Ik doe trouwens Communication en multimedia design. Heeft niets met sport of eten ofzo te maken. maar met interactie ontwerpen, design, communicatie, marketing, digitale media, etc etc.
    More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

    Comment


    • #62
      ontopic:

      als ik een grote vriezer zou hebben, zou ik hier een 25-30 kilo vlees bestellen en op gaan halen op texel.

      Ons overheerlijke texelslamsenrundvlees verkrijgbaar in onze winkel
      More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

      Comment


      • #63
        Originally posted by dynobet View Post
        Dat zit een beetje bij ons in de familie. Iedereen houdt van lekker eten en de een kan nog beter koken als de ander. Ik zit nog in de "leerfase" haha.

        Ik doe trouwens Communication en multimedia design. Heeft niets met sport of eten ofzo te maken. maar met interactie ontwerpen, design, communicatie, marketing, digitale media, etc etc.
        Kan me er wel in vinden hoor, maar soms zit er weining tijd in een dag en ben ik al trots dat ik toch altijd de moeite neem even wat fatsoendelijks te bereiden. Maar het spelletje met de lokale zelfstandige is wel leuker, helemaal mee eens. Ik heb de mazzel gehad dat ik een aantal jaar in een Lekker top25 zaak heb mee mogen draaien in de keuken tijdens mijn studietijd, zo leer je meteen een degelijke basis en respect voor goede producten. Ik kan het er ook uren over hebben hahah.

        Toevallig, ik heb comm. wetenschappen gedaan maar heb lang freelance Flash applicaties gemaakt, met php en xml als belangrijkste specialisaties.

        ff offtopic voor Dyno:
        Software training online-tutorials for Adobe, Microsoft, Apple & more
        weet niet of je het al kent, je kan ze allemaal stiekem ook illegaal downloaden maar een abo is ook niet duur. Zijn echt top-tutorials. Heel degelijk en ze heben bijna alles. Ben nu mijn After Effects skills verder aan het pimpen...
        Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

        Comment


        • #64
          Originally posted by dynobet View Post
          ontopic:

          als ik een grote vriezer zou hebben, zou ik hier een 25-30 kilo vlees bestellen en op gaan halen op texel.

          Ons overheerlijke texelslamsenrundvlees verkrijgbaar in onze winkel
          Haha hmm.. ik woon op Texel en heb dat nog nooit gegeten, schaamteloos is het niet? zal eens proberen eerdaags dan .

          Comment


          • #65
            Wie eet er nou chimpansee, dat zijn onze voorouders man

            Ik heb in maastricht bij een grilrestaurant weleens ossehaas gehad van een kilo, duur geintje maar heb nooit ergens betere gehad.
            Ik heb bij me keuken een vaste grilplaat waar ik vlees op maak, vlammen komen daar ligt doorheen, lijkt het net alsof het zo uit een restaurant komt, vlees moet je ook even laten acclimatiseren ,dus niet vanuit de koelkast zo de pan in.

            Die luxe lijnen vind ikzelf niet zo speciaal, ik ga wel naar de slager.
            Heb van de week ossehaas bij de ah uit de diepvries gehaald, ik zocht een goedkope smakelijke eiwitbron, das niet gelukt, smerig aan elkaar gelijmt stukjes vlees BAH

            Comment


            • #66
              Originally posted by maar7en8 View Post
              iemand al wel eens aap(chimpansee) of pyton gegeten?
              smaakt goed zeker als het vers is
              Chimpansee niet, weet ook niet of ik dat wel zou doen.
              Slang heb ik wel geprobeerd, best lekker, maar wel een enorm geklooi met al die botjes die erin zitten. Je kluift je de ziekte!

              Comment


              • #67
                Originally posted by dynobet View Post
                Toch haal ik mijn vlees niet snel bij ah. soms koop ik er wel wat scharrel drumsticks ofzo voor een griekse ovenschotel. Of wat beleg voor op brood.

                Ik irriteer me er namelijk aan dat vele kleine slagers en visboeren, etc kapot gaan, vanwege de grote supermarkt ketens. Ik vind dat juist gezellig om hier dit te halen, daar dat.

                Het is net als met de vis van de AH. De verse vis van de ah is ook ok. niets mis mee. maar als ik bij mijn lokale visboer ga, dan zoek ik zelf mijn vis uit. die wordt ter plekke schoongemaakt (en als ik dat wil gefileerd). Als hij iets "bijzonders" heeft ingekocht, laat hij me dit altijd weten. Op die manier is vis kopen gewoon leuker + je hebt toch net iets betere kwaliteit.

                Niet dat ik denk dat die luxe lijn van ah slecht is, maar toch koop ik het liever niet bij ah.
                ---------------------------

                Ps. vaak kopen mensen vlees en noemen de kwaliteit slecht of niet zo goed, terwijl zijzelf gewoon niet in staat zijn om dat stuk vlees op de juiste manier te bereiden. ze laten het vlees niet rusten etc etc (of ze kopen een dun gesneden stuk vlees, terwijl juist dikker gesneden stukken beter te bereiden zijn. vooral als je van een beetje rauw in het midden houd).

                Als ik goed vlees heb, werk ik zelf het liefst met de oven op zeer lage temperatuur en een thermometer die je in het vlees steekt die de kerntemperatuur meet (voorheen uiteraard wel een half minuutje aan alle kanten aanbraden).

                Bijvoorbeeld een hele ossenhaas even kort aanbakken en daarna op 80-100 graden in de oven voor enkele uurtjes (tot de kern temperatuur 48-50 is). serveren op hete borden uiteraard.
                ----------------------

                Ja hoor. stoofvlees is over het algemeen al erg lekker. Zeker als je goede kwaliteit vlees hebt. ikzelf hou van lamsbouten met been. paar uurtjes stoven in wat wijn groenten + kruiden, en dan een saus maken uit alles wat overblijft na het sudderen.
                Een paar uur? Zou denken dat ie dan behoorlijk gaar is. Hoe lang precies doe je dat? En dat doe je alleen bij grote stukken vlees?
                Train hard or go hormone

                Comment


                • #68
                  Gewoon op een laag vuurtje laten sudderen, je moet de kruiden/ingriedenten de tijd gunnen in te trekken. Je zal al gauw het verschil merken in smaak tussen 1 uur of 4

                  Comment


                  • #69
                    Originally posted by Toph View Post
                    Een paar uur? Zou denken dat ie dan behoorlijk gaar is. Hoe lang precies doe je dat? En dat doe je alleen bij grote stukken vlees?
                    Ja alleen bij vlees aan een heel stuk dus bijv een ossehaas van een kilo. Bij tournedos kan het ook. Veel beter voor het vlees.

                    Op een gegeven moment voel je het aan het vlees, hoe het meegeeft als je er in drukt. Maar temperaturen kan ook. Kun je beiden niet of heb je minder tijd dan kun je 160 graden en 40 minuten/kilo aanhouden (van tevoren ff aanbraden in de pan) als algemene richtlijn.

                    Laat altijd 10 minuten nagaren, de kerntemparatuur stijgt nog licht bij het nagaren. Bon appetit
                    Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                    Comment


                    • #70
                      Originally posted by quibus View Post
                      Wie eet er nou chimpansee, dat zijn onze voorouders man

                      Die luxe lijnen vind ikzelf niet zo speciaal, ik ga wel naar de slager.
                      Ja maar daar heb ik niet altijd tijd voor, dan is dit een goede 2e optie imo
                      Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                      Comment


                      • #71
                        Originally posted by pescatore View Post
                        Ja alleen bij vlees aan een heel stuk dus bijv een ossehaas van een kilo. Bij tournedos kan het ook. Veel beter voor het vlees.

                        Op een gegeven moment voel je het aan het vlees, hoe het meegeeft als je er in drukt. Maar temperaturen kan ook. Kun je beiden niet of heb je minder tijd dan kun je 160 graden en 40 minuten/kilo aanhouden (van tevoren ff aanbraden in de pan) als algemene richtlijn.

                        Laat altijd 10 minuten nagaren, de kerntemparatuur stijgt nog licht bij het nagaren. Bon appetit
                        En hoe zit het dan met de bereiding van een klein stukje? Een portie zoals je eet dus. Kan me niet voorstellen dat ze in weten restaurant hun biefstukken 4 uur laten garen.
                        Train hard or go hormone

                        Comment


                        • #72
                          Originally posted by Toph View Post
                          En hoe zit het dan met de bereiding van een klein stukje? Een portie zoals je eet dus. Kan me niet voorstellen dat ze in weten restaurant hun biefstukken 4 uur laten garen.
                          In een fatsoenlijk restaurant krijg je geen biefstuk op die manier Maar om je vraag te beantwoorden, dat zou ik gewoon in de pan gooien of grillen. Wel ff 2 minuutjes laten rusten daarna...

                          Wat ze doen met grote ossehaas die je zo bereid is de porties eraf snijden die nodig zijn voor het aantal gasten
                          Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                          Comment

                          Sidebar top desktop

                          Collapse

                          Actieve discussies

                          Collapse

                          Working...
                          X