Kijk, ik probeer altijd vet-inname laag te houden. Niet omdat ik denk dat je er vet van word maar meer omdat wanneer je eiwitten en koolhydraten eet je automatisch al vetten binnenkrijgt. In de bulk loopt dit snel op kun je begrijpen. Verder neem ik dan wel omega 3,6,9 capsules.
Eidooiers bevatten nu eenmaal een vrij grote hoeveelheid vet. De drie eidooiers die ik toevoeg zijn puur voor de smaak.
Ei eiwitten zijn de puurste vorm proteinen die je maar kunt krijgen, met een aminoscore van 145. Geen vis, vlees of kip kan daar tegenop.
Tevens bevat het geen vet of cholesterol. Ze zijn 100% bio-available, dat betekent dat geen enkele amino verloren gaat. Veel andere hoge kwaliteit proteinen dienen eerst afgebroken te worden voordat het lichaam het kan opnemen.
Sommigen beweren trouwens dat eidooiers goede cholesterol bevatten. Dit is juist. Echter dien je het eigeel wel rauw te eten. Wanneer het goede cholesterol wordt verhit, dus bijvoorbeeld bakken of koken, zal 30% hiervan veranderen in oxycholesterol en 6% daarvan zal daadwerkelijk in je bloed worden opgenomen. Dit is niet echt verstandig daar oxycholesterol, althans die gevormt wordt door verhitting, niet echt gezond is, maw slechte cholesterol betreft.
Oftewel: men heeft ons jarenlang bang gemaakt voor het eten (verse) rauwe eieren, en gezegd dat je deze vanwege het gevaar van bacteriën (waar het lichaam heel goed mee om kan gaan, mits er aan gewend) flink door moet koken of bakken, terwijl dat er nou juist voor zorgt dat er stoffen ontstaan die wel echt schadelijk zijn.
Maar goed, de enige reden dat ik eieren voor het ontbijt heb is puur voor de zeer hoge kwaliteit proteinen.
Eidooiers bevatten nu eenmaal een vrij grote hoeveelheid vet. De drie eidooiers die ik toevoeg zijn puur voor de smaak.
Ei eiwitten zijn de puurste vorm proteinen die je maar kunt krijgen, met een aminoscore van 145. Geen vis, vlees of kip kan daar tegenop.
Tevens bevat het geen vet of cholesterol. Ze zijn 100% bio-available, dat betekent dat geen enkele amino verloren gaat. Veel andere hoge kwaliteit proteinen dienen eerst afgebroken te worden voordat het lichaam het kan opnemen.
Sommigen beweren trouwens dat eidooiers goede cholesterol bevatten. Dit is juist. Echter dien je het eigeel wel rauw te eten. Wanneer het goede cholesterol wordt verhit, dus bijvoorbeeld bakken of koken, zal 30% hiervan veranderen in oxycholesterol en 6% daarvan zal daadwerkelijk in je bloed worden opgenomen. Dit is niet echt verstandig daar oxycholesterol, althans die gevormt wordt door verhitting, niet echt gezond is, maw slechte cholesterol betreft.
Oftewel: men heeft ons jarenlang bang gemaakt voor het eten (verse) rauwe eieren, en gezegd dat je deze vanwege het gevaar van bacteriën (waar het lichaam heel goed mee om kan gaan, mits er aan gewend) flink door moet koken of bakken, terwijl dat er nou juist voor zorgt dat er stoffen ontstaan die wel echt schadelijk zijn.
Maar goed, de enige reden dat ik eieren voor het ontbijt heb is puur voor de zeer hoge kwaliteit proteinen.
Comment