Originally posted by marnop
View Post
Hydrolyzed dietary casein as compared with the intact protein reduces postprandial peripheral, but not whole-body, uptake of nitrogen in humans
Dit zijn de bevindingen:
- Gedurende een tijdsbestek van 8 uur is gebleken dat tijdens het spijsverteringsproces meer van de gehydroliseerde caseine verloren is gegaan vergeleken met caseine die intact is. D.w.z. dat er minder is geabsorbeerd.
- Ook bleek dat er sprake was van meer oxidatie in het geval van het gehydroliseerde product.
- Verder bleek dat van de gehydroliseerde caseine minder aminozuren in de bloedbaan of spieren terecht komen, omdat een groter gedeelte werd geabsorbeerd door de ingewanden.
Despite similar overall net postprandial protein utilization, our results indicate important differences in metabolic partitioning and kinetics between protein sources characterized by a preferential utilization of dietary nitrogen by for splanchnic protein syntheses after HC [hydrolyzed casein] ingestion at the expense of the incorporation into peripheral tissues.
bron: Hydrolyzed dietary casein as compared with the intact protein reduces postprandial peripheral, but not whole-body, uptake of nitrogen in humans
bron: Hydrolyzed dietary casein as compared with the intact protein reduces postprandial peripheral, but not whole-body, uptake of nitrogen in humans
peripheral tissue = spieren
Met andere woorden, gehydroliseerde caseine wordt slechter verteerd, wordt voor een groter gedeelte geoxideerd en een groter deel ervan wordt door de ingewanden gebruikt.
Het onderzoek toont dus aan dat gehydroliseerde caseine minder aminozuren aan de spieren levert dan gewone caseine.
Comment