Dynobets reditio 2012

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by marnop View Post
    heb jij enig idee of er ergens onderzoeken zijn naar peptopro of andere gehydroliseerde casseíne.
    Gehydroliseerde caseine is inderdaad onderzocht. Dit is de link naar het onderzoek:

    Hydrolyzed dietary casein as compared with the intact protein reduces postprandial peripheral, but not whole-body, uptake of nitrogen in humans

    Dit zijn de bevindingen:

    - Gedurende een tijdsbestek van 8 uur is gebleken dat tijdens het spijsverteringsproces meer van de gehydroliseerde caseine verloren is gegaan vergeleken met caseine die intact is. D.w.z. dat er minder is geabsorbeerd.

    - Ook bleek dat er sprake was van meer oxidatie in het geval van het gehydroliseerde product.

    - Verder bleek dat van de gehydroliseerde caseine minder aminozuren in de bloedbaan of spieren terecht komen, omdat een groter gedeelte werd geabsorbeerd door de ingewanden.

    Despite similar overall net postprandial protein utilization, our results indicate important differences in metabolic partitioning and kinetics between protein sources characterized by a preferential utilization of dietary nitrogen by for splanchnic protein syntheses after HC [hydrolyzed casein] ingestion at the expense of the incorporation into peripheral tissues.

    bron: Hydrolyzed dietary casein as compared with the intact protein reduces postprandial peripheral, but not whole-body, uptake of nitrogen in humans
    splanchnic tissue = ingewanden (maag en darmen)
    peripheral tissue = spieren

    Met andere woorden, gehydroliseerde caseine wordt slechter verteerd, wordt voor een groter gedeelte geoxideerd en een groter deel ervan wordt door de ingewanden gebruikt.

    Het onderzoek toont dus aan dat gehydroliseerde caseine minder aminozuren aan de spieren levert dan gewone caseine.
    Last edited by inferno_0666; 25-11-2011, 15:17.
    I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
    - Dave Tate

    Comment


    • Originally posted by marnop View Post
      René even een vraagje,
      heb jij enig idee of er ergens onderzoeken zijn naar peptopro of andere gehydroliseerde casseíne.
      En weet jij of er ergens onderzoeken zijn gedaan naar kwark en de ingrediënten/nutriënten?

      Ik wil namelijk mbt kwark weten wat er gebeurt met deeiwitten en de lactose onder invloed van de zuren en enzymen die er aan toegevoegd worden. Het is natuurlijk een beetje maagzuur wat er aan toegevoegd wordt(meestal) en dat is om spul te verteren, dus wat doen die enzymen met de casseïne en de glucose/lactose uit de melk.
      Zal wellicht wel lastig worden omdat niet alle kwark e.d. met dezelfde zuren en enzymen wordt bereidt.
      Er zijn best wel wat onderzoeken naar peptopro en andere gehydroliseerde eiwitten op basis van casseine. maar ik kan maar weinig vinden over onderzoeken die voor ons relevant zijn. (onderzoeken mbt huid, urine zuurgraad, herstel van duurtraining door combi van peptopro en koolhydraten, etc).

      dat ze op basis zijn van casseine eiwitten, zegt in dit geval niets over de snelheid van afgifte. Gehydroliseerde producten zijn niet meer biologisch aktief en doordat het al afgebroken is tot di- en tripeptiden valt het passeersnelheids verschil en het verschil tussen snelheid van afgifte van aminozuren tussen wei en caseine weg bij gehydroliseerde producten. Ofwel: ookal zijn ze op basis van casseine, ze zijn gewoon heel snel.

      van de website van de fabrikant:

      Recent scientific insights into sports nutrition show that adding protein to carbohydrate-based sports products improves physical performance. The downside is that adding protein to sports drinks typically has a negative effect on taste and refreshment, as it makes drinks sticky and “thick”. Properties which makes drinks difficult to combine with exercise. And, consuming intact proteins during exertion tends to result in an uncomfortable feeling of a full stomach. Protein hydrolysates or free amino acids lead to much less of this feeling of bulk but still tend to be relatively bitter in taste.
      PeptoPro® is comprised of small pieces of protein called peptides - mainly di- and tripeptides. It has two key advantages. First, PeptoPro® amino acids are quickly taken up by the body and delivered to the muscles just when they are needed most - during and directly after physical activity. Second, compared to intact protein and other hydrolysates, PeptoPro® has better taste and texture properties. PeptoPro® is easily dissolved in water, producing a clear solution, making it a thirst-quenching and palatable and a great asset for sports drinks. Numerous athletes have volunteered their testimonials to the effectiveness of PeptoPro®.

      peptopro is geintroduceerd op de olympische spelen in 2004. Het werd hier voornamelijk gebruikt tussen de trainingen/wedstrijden. Gehydroliseerde eiwitten zijn sneller in het bloed aanwezig en dus sneller voor aanvoer van aminozuren als normale whey en casseine eiwitten.

      buiten dit voordeel, zie ik ook het voordeel van een betere textuur en smaak (marketing technisch is het uiteraard erg mooi om een doorzichtige carb/proteine drank te kunnen maken, voor tijdens en na de training). Deze vorm van eiwitten zijn wellicht de beste soort eiwitten om te gebruiken tijdens en/of na de training. De vraag is of de prijs die je ervoor betaalt, de meerwaarde waard is (15-20 minuten eerdere aanlevering van aminozuren na de training. als je weet dat proteine synthese gewoon 24+ uur doorgaat, hoeveel is dan de meerwaarde van 15 minuten eerder?). Of deze meerwaarde voor jou ook de prijs waard is die het kost, dat is een keuze die iedereen voor zichzelf zal moeten maken.
      -----------------------------

      Kwark: om meer over kwark te weten te komen, moet je eerst begrijpen hoe en waarvan kwark gemaakt wordt.

      Zelf kwark maken | Eten en Drinken: Bereiding

      zoals je ziet is kwark gewoon gemaakt op basis van melk en enkele lepels karnemelk. Verder wordt er niets toegevoegd.

      Waarom casseine een langzamere afgifte aan aminozuren kan geven, en waarom dit goed is:
      An attractive property of the casein molecule is its ability to form a gel or clot in the stomach, which makes it very efficient in nutrient supply. The clot is able to provide a sustained slow release of amino acids into the blood stream, lasting for several hours. This provides better nitrogen retention and use by the body.
      lactose metabolisme:
      4.2 Metabolism of lactose and galactose
      -----------------------

      meer heb ik niet kunnen vinden.
      More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

      Comment


      • mooie post inferno. het is eigenlijk heel logisch dat deze bevindingen gedaan zijn. het is net als bij whey. de peptopro zorgt voor een zeer snelle opname, en creert een grote piek qua aminozuur concentraties in het bloed, welke een korte tijd aanhouden. omdat zoveel aminozuren op het moment van inname wellicht niet nodig is, zal een groter deel oxideren.

        Ik zie wel het voordeel in snellere aanlevering van aminozuren. tov normale whey en casseine. en zoals ik al zei het marketing technische aspect.
        More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

        Comment


        • Dit stukje over PeptoPro vond ik wel grappig:

          Originally posted by Gareth83
          Lyle what are your thoughts on this supplement?

          I think it is another supplement that a few small scale studies have been taken out of context to market such a product.

          Do you think something like this would be useful during training over and above a diet already sufficient in quality protein?

          I would like to settle a discussion elsewhere

          Thoughts if you may
          Originally posted by Lyle McDonald
          It's overpriced garbage. Hydrolyzing caseinate is absurd anyhow.

          De hele discussie is hier te volgen:

          PeptoPro - BodyRecomposition Support Forums


          Originally posted by dynobet View Post
          mooie post inferno. het is eigenlijk heel logisch dat deze bevindingen gedaan zijn. het is net als bij whey. de peptopro zorgt voor een zeer snelle opname, en creert een grote piek qua aminozuur concentraties in het bloed, welke een korte tijd aanhouden. omdat zoveel aminozuren op het moment van inname wellicht niet nodig is, zal een groter deel oxideren.
          Dat is ook het eerste wat er opkwam inderdaad; de gelijkenis met whey wat die snelle opname betreft.

          Ik zie wel het voordeel in snellere aanlevering van aminozuren. tov normale whey en casseine. en zoals ik al zei het marketing technische aspect.
          Dus dat. Wij zitten tenslotte in een economische crisis!
          Last edited by inferno_0666; 25-11-2011, 15:42.
          I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
          - Dave Tate

          Comment


          • Even een aantal basisvragen:
            Is er bij die onderzoeken dan ook gekeken naar de timing van de inname ?
            Zouden de resultaten mogelijk 'gunstiger' zijn (voor de verkoop van hydrolised caseine/whey) wanneer deze ingenomen zouden worden op het moment van de hoogste behoefte aan aminozuren ? Of wordt dan nog steeds een (ongeveer) even groot deel 'verspild' ?
            En valt het onderzoek te extrapoleren naar 'losse' aminozuren ? Treedt bij de inname van bijv EAA/BCAA ook zo'n grote 'verspilling' op ?

            Comment


            • Ik vind het stuk dat Inferno wel interessant, ik denk dat ik nog meer info ga zoeken dan. Lijkt me dat gehydroliseerde casseïne niet zo bar veel toevoegt dus.

              Daar ligt ook een beetje oorsprong van de vraag mbt kwark. Jouw linkje is 1 van de zovele simpele thuis maak kwark receptjes, er wordt ook wel citroenzuur gebruikt.
              Maar de echte kwark- en kaassoorten maak je voor zover ik weet met stremsel, maagzuur dus.

              Wat doen die de zuren/enzymen met de eiwitten en peptide verbindingen.

              Kom ik gelijk weer op wat anders, pure casseïne vormt een gel doordat het in aanraking komt met zuur, ons eigen maagzuur, maar kwark is al een gel.
              Ik vraag me af of er onderzoekers zijn die daar wat over gezegd hebben.
              Maar daar heb je dus wel dat er wel tientallen soorten kwark zijn gemaakt op allemaal verschillende manieren.
              Last edited by marnop; 25-11-2011, 16:02.
              1e Masters Superbody YBF 2011!
              Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

              Comment


              • Die Lyle.
                "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

                sigpic

                "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

                Comment


                • Originally posted by marnop View Post
                  Wat doen die de zuren/enzymen met de eiwitten en peptide verbindingen.
                  Misschien dat je hier je antwoord vindt:
                  Chymosin (Rennin) and the Coagulation of Milk

                  Comment


                  • Originally posted by ijzerkonijn View Post
                    Misschien dat je hier je antwoord vindt:
                    Chymosin (Rennin) and the Coagulation of Milk
                    Mooie post. Artikel is eenvoudig te lezen en duidelijk.
                    More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                    Comment


                    • zat er nog eens over na te denken en heb de tabel van inferno en de uitleg van dyno nog eens goed bekeken. whey en casseine worden dus evensnel opgenomen!

                      Hierbij is het idee dat whey met water moet worden genomen na de training ook met de grond gelijk gemaakt toch?
                      If you do what you always did, you will get what you always got !

                      Comment


                      • Originally posted by richard21 View Post
                        zat er nog eens over na te denken en heb de tabel van inferno en de uitleg van dyno nog eens goed bekeken. whey en casseine worden dus evensnel opgenomen!

                        Hierbij is het idee dat whey met water moet worden genomen na de training ook met de grond gelijk gemaakt toch?
                        Probleem is dat iedereen zich blind staart op de snelheid van de eiwitproducten in plaats van ook naar de andere kwaliteiten te kijken.

                        Het gaat om voeding, niet om racemotoren. Mensen zijn nu eenmaal een beetje geobsedeerd door snelheid en de fabrikanten van supplementen spelen daar handig op in.

                        Na de training is een combinatie van whey en caseine beter dan alleen whey.
                        I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
                        - Dave Tate

                        Comment


                        • [quote=inferno_0666;895090]Probleem is dat iedereen zich blind staart op de snelheid van de eiwitproducten in plaats van ook naar de andere kwaliteiten te kijken.

                          Het gaat om voeding, niet om racemotoren. Mensen zijn nu eenmaal een beetje geobsedeerd door snelheid en de fabrikanten van supplementen spelen daar handig op in.

                          Na de training is een combinatie van whey en caseine beter dan alleen whey.[/quote]


                          Kijk dit begrijp ik dan niet helemaal he...

                          Als whey en casseine allebij "even snel zijn" wat heeft het dan voor meerwaarde om een combinatie van deze 2 te nemen? en in welke verhouding?
                          If you do what you always did, you will get what you always got !

                          Comment


                          • Originally posted by richard21
                            Originally posted by inferno_0666
                            Probleem is dat iedereen zich blind staart op de snelheid van de eiwitproducten in plaats van ook naar de andere kwaliteiten te kijken.

                            Het gaat om voeding, niet om racemotoren. Mensen zijn nu eenmaal een beetje geobsedeerd door snelheid en de fabrikanten van supplementen spelen daar handig op in.

                            Na de training is een combinatie van whey en caseine beter dan alleen whey.
                            Kijk dit begrijp ik dan niet helemaal he...

                            Als whey en casseine allebij "even snel zijn" wat heeft het dan voor meerwaarde om een combinatie van deze 2 te nemen? en in welke verhouding?
                            Dat bedoel ik nou. Ik leg net uit dat snelheid niet het allerbelangrijkst is, en het enige waar jij op focust is toch weer de snelheid!

                            Ruim voor en vlak na de training eiwitten - de optimale voeding voor krachtsporters. Een kleine aanvulling op dat basisprincipe vonden we in een studie van bewegingswetenschappers van Baylor University uit 2006. Volgens dat onderzoek is de beste post-workoutshake een combinatie van snel en langzaam eiwit.

                            bron: Sportvoeding | Beste post-workoutshake: mengsel van whey en caseïne
                            I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
                            - Dave Tate

                            Comment


                            • Originally posted by inferno_0666 View Post
                              Dat bedoel ik nou. Ik leg net uit dat snelheid niet het allerbelangrijkst is, en het enige waar jij op focust is toch weer de snelheid!
                              Oke, dus je zou dan bijv. ipv 40 gram whey, beter 20 gram whey en 20 gram caseine moeten nemen...

                              of een andere ratio?
                              If you do what you always did, you will get what you always got !

                              Comment


                              • Originally posted by richard21 View Post
                                Oke, dus je zou dan bijv. ipv 40 gram whey, beter 20 gram whey en 20 gram caseine moeten nemen...

                                of een andere ratio?
                                zo na het trainen meer 30 gr whey en 10 gram cassein doen
                                voor het slapen bijvoorbeeld andersom
                                “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                Working...
                                X