havermout/brinta

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bij de Albert Heijn, moet je die van euroshopper pakken. Zit in een papieren zak. Openmaken is redelijk bewerkelijk (meestal scheur je te diep of iets dergelijks), maar voor dat geld.
    "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

    sigpic

    "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

    Comment


    • @ Kevf:
      Melk is niet goed voor je? Flauwekul
      Krijg je sterke botten van
      Kga ook maar eens havermout kopen dan. Is het zelfde vorm als brinta ongeveer?
      18 jaar, 85~87,5 kg @ 14 bf (1.92m)

      Comment


      • Originally posted by Striker NL View Post
        @ Kevf:
        Melk is niet goed voor je? Flauwekul
        Krijg je sterke botten van
        Kga ook maar eens havermout kopen dan. Is het zelfde vorm als brinta ongeveer?
        Dat de calcium uit melk ook maar iets doet voor je botten is een fabeltje wat de industrie je ooit eens wijs heeft gemaakt toen ze met melkoverschotten zaten. Sterker nog er zijn zelfs onderzoeken waarin bejaarde mensen met veel melk in hun voedingsschema significant meer last hadden van botbreuken zoals het breken van de heup. Melk wordt dus zelfs in verband gebracht met bot-poreusheid (fuck hoe schrijf je dat....)

        Ik geloof dat de calcium niet werkt door het ontbreken van magnesium, maar dat weet ik niet meer zeker.

        Verder krijgen wij in Nederland door onze voeding al meer dan genoeg calcium binnen.

        Melk is bedoeld om jonge kalfjes ed groot te brengen en is dus niet voor uitgegroeide beesten zoals wij (magere melk is,door het ontbreken van de dierlijke vetten, een betere optie)



        Wij hebben zelf ook altijd de ES-zak van de AH. Cheap en prima te doen, ook het open scheuren heb ik al onder de knie.

        Comment


        • Waarom calcium goed voor je is: hier bijvoorbeeld. Dat de calcium in melk slecht wordt opgenomen is niet helemaal waar. Hier de link naar hoe goed de calcium in melk wordt opgenomen t.o.v. calcium carbonaat los, en hier (en hier) het verschil in opname tussen calcium carbonaat en calcium citraat.
          Hier nog een promelk onderzoek.
          Last edited by GeneralIx; 08-05-2008, 22:01.
          "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

          sigpic

          "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

          Comment


          • Gaan we nou ook al slingeren met pubmed reports zo laat op de avond?

            Heb het even vluchtig doorgenomen. Je link waarom het goed voor je is klopt wel maar elke normale bb-er haalt genoeg calcium uit zijn voeding. De link waarin meerdere vormen worden opgenomen laat daarnaast vooral zien dat het bij elk melkproduct even slecht wordt opgenomen...andere twee helemaal niet goed gelezen. Zit met een knikkend hoofdje voor de laptop. Misschien lees ik morgen de onderzoeken wel even goed. No offence

            Comment


            • True het laat zien dat ze niet geweldig worden opgenomen, maar dat was niet het punt. Het was om te laten zien dat calcium uit melk net zo goed wordt opgenomen als calcium carbonaat los. Die andere twee onderzoeken laten zien dat er qua opname geen significant verschil is tussen de opname van calcium carbonaat en calcium citraat. Oftewel dat calcium uit melk slecht wordt opgenomen is niet geheel onzin, maar in vergelijking tot suppletie maakt het geen barst uit. Laatste onderzoek laat zien dat melk een goede pwo shake is.
              "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

              sigpic

              "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

              Comment


              • Ik drink tussen de 10 en 15 liter melk per week, en dit kalfje groeit er goed van
                Geniet, en drink met maten!

                Comment


                • Vandaag havermout gekocht van Quaker.
                  Heb het volgende bereid:
                  Bakje halfvolle magere yoghurt + havermout + 1 schepje suiker

                  Vond het best lekker maar mijn voorkeur gaat toch uit naar brinta. Kun je brinta en havermout ook mixen zodat het lekker is?

                  Heb de voedingswaardes eens op de tabellen van brinta en havermout zitten vergelijken en havermout is toch net iets voedingsrijker. (meer energie/koolhydraten en eitwitten)

                  iemand lekkere recepten icm havermout?
                  18 jaar, 85~87,5 kg @ 14 bf (1.92m)

                  Comment


                  • Euhmm..lekkere recepten voor havermout? Waarom denk je dat ik dit topic ben gestart? Iets verder lezen dan de eerste pagina bro

                    Overigens is melk met havermout beter te doen, ff twee minuten in de magnetron en hoppa, diner's served. Voor toevoegingen etc even dit topic doorspitten.
                    Achievements comes in cans, not can'ts.

                    Comment


                    • Ik vind havermout met water anders ook lekker. Je kan er in je shake namelijk op kauwen :P

                      In de magnetron kan het met water en melk, warm is het wel weer net iets lekkerder.

                      Comment


                      • ik heb maar 1x havermout gegeten (dacht dat het netals brinta was..niet hoeven te koken)
                        dus wat denk je dat ik gedaan heb

                        heb 138gr tonijn gebakken met 80gr eiwitten
                        goed doorgebakken

                        heb mageremelk in de microwave gezet 2 minutjes..peep peep hoorde ik..ah melk lekker warm..
                        zet ongeveer 60gr havermout erin...denk bij mezelf he..waarom wordt het niet dik en zakt het naar de boden..maar jah komt nog wel

                        plur me tonijn en eiren erin...meng de hele boel door elkaar...inmiddels had me eten een bruinachtige kleur gehad van de olijf olie...hmmm wat rook het NIET LEKKER

                        heb 2 happen genomen...de rest weggeflikkert...kon iemand me maar zeggen havermout koken.... heb er nu trauma van geef me maar quaker of brinta

                        sad...doet me hartje nogsteeds zeer

                        Comment


                        • Moet je havermout koken dan?
                          Brinta bereid ik altijd op de volgende manier:
                          Melk in kom + suiker
                          dat in de magnetron 2 min.
                          dan brinta er doorheen mengen totdat het een dikke pap is.

                          Dacht dat je dit met havermout op dezelfde manier doet, of moet je de havermout meekoken in de melk (in de magnetron) ?
                          18 jaar, 85~87,5 kg @ 14 bf (1.92m)

                          Comment


                          • @ SK
                            Krijg al bijna braakneigingen tijdens het lezen..yuk. Melk én havermout bij elkaar in de magnetron als je het warm wilt hebben Mijn havermout (100gr) neem ik tegenwoordig ongekookt in shakevorm op melkbasis (500ml). Zéer goed te doen met twee stuks fruit erbij (banaan en appel) en ( in mijn geval) een handje nootjes (100 gr). Ziedaar de megabulkshake. Geschat aantal kcal 1750, verder rijk aan eiwitten, kh en vetten. Als je bulkt moet je het goed doen he o.a. prima als ontbijt, wel zorgen dat je honger hebt

                            @striker
                            Ongekookt kan idd hoor Maar warm (gekookt) is toch net dat beetje lekkerder
                            Last edited by erikv; 15-05-2008, 10:13.
                            Achievements comes in cans, not can'ts.

                            Comment


                            • Originally posted by erikv View Post
                              Krijg al bijna braakneigingen tijdens het lezen..yuk. Melk én havermout bij elkaar in de magnetron als je het warm wilt hebben Mijn havermout (100gr) neem ik tegenwoordig ongekookt in shakevorm op melkbasis (500ml). Zéer goed te doen met twee stuks fruit erbij (banaan en appel) en ( in mijn geval) een handje nootjes (100 gr). Ziedaar de megabulkshake-ontbijt. Geschat aantal kcal 1750, verder rijk aan eiwitten, kh en vetten. Als je bulkt moet je het goed doen he Prima als ontbijt, wel zorgen dat je honger hebt
                              Oke, je zegt shake? Het klinkt echt heel lekker maar hoe maak je dat dan?
                              Alles in de blender en dan in een bidon gieten ofzo ? Ben niog niet echt in de shake-wereld :P

                              Edit: Hoe kook je dat dan? met water in de pan en dan water afdruppelen? Net zoals rijst?
                              18 jaar, 85~87,5 kg @ 14 bf (1.92m)

                              Comment


                              • Je hoeft het niet te koken

                                en warme meuk shaken wil je niet, dat spuit alle kanten op. Ik kan het weten

                                Ik gooi gewoon twee shakebakers vol met 100gr (droge) havermout en 25-30 whey per beker. Neem dat mee naar mijn werk en op de juiste tijdstippen water erbij en klaar

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                Working...
                                X