Geen extra eiwitten nodig voor spiergroei?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Snuff-Sann View Post
    Voeding hoog in cholesterol gaat gepaard met een dusdanige hoeveelheid verzadigd vet. Nu is het eten van 1 heel ei dagelijks geen probleem maar eet jij iedere dag al het ei-geel van zeg maar 10 eieren dan is de hoeveelheid verzadigd vet aanzienlijk en zeker niet aan te raden.
    10 is inderdaad extreem voor de gemiddelde persoon en daarom is het ook aan te raden om je cholesterol ratio te laten controleren. Dat heb ik ook gezegd in mijn eerdere post.

    Waar wel duidelijkheid over bestaat is dat de consumptie van hele eieren niet de negatieve invloed heeft die velen beweren. Daar is voldoende onderzoek naar gedaan.

    A 2007 study of 9,500 people reported in Medical Science Monitor showed that eating one or two eggs a day did not increase the risk of heart disease or stroke among healthy adults. The study noted that eating eggs may actually be associated with a decrease in blood pressure.

    bron: Qureshi A, et al. Regular egg consumption does not increase the risk of stroke or cardiovascular diseases. Medical Science Monitor. 2007; 13(1): CR1-8.
    A six-week study conducted by researchers at the Yale Prevention Research Center in 2005 showed that adding two eggs a day to a healthful diet did not significantly increase blood cholesterol levels in young or middle-aged men and women with normal or even moderately elevated blood cholesterol levels.

    bron: Katz DL, et al. Egg consumption and endothelial function: a randomized controlled crossover trial. Int J Cardiol. 2005; 99:65-70.
    In 2005 researchers at the University of Connecticut found that healthy elderly adults who ate three eggs a day for one month did not experience an increase to their LDL:HDL ratio or to their Total:HDL ratio, which are two major indicators for heart disease risk.

    bron: Greene CM, et al. Maintenance of the LDL cholesterol: HDL cholesterol ratio in an elderly population given a dietary cholesterol challenge. J Nutr. 2005; 135:2799-2804.
    The Journal of Nutrition published a study in 2008 that found overweight men who eat eggs while on a carbohydrate-restricted diet have a significant increase in their HDL levels (the “good” cholesterol) compared to men who don’t eat eggs.

    bron: Mutungi G, et al. Dietary cholesterol from eggs increases plasma HDL cholesterol in overweight men consuming a carbohydrate restricted diet. J Nutr. 2008;138:272-276.
    Let wel, ik besef dat in bovenstaande studies is er geen sprake van consumtie van meer dan 3 eieren per dag. De resultaten geven wel een ander beeld dan wat doorgaans beweerd wordt.

    Originally posted by Snuff-Sann View Post
    Voor kuurders is het al helemaal onverstandig aangezien AAS al voor het een en ander aan verhogingen zorgt.
    Dat is weer een aparte groep. Voor mensen die medicamenten gebruiken gelden soms andere regels en er zijn voor zover ik het weet geen uitgebreide studies gedaan naar het effect van cholesterol consumptie door AAS gebruikers. Dus dat is een interessant punt, ja.

    Verders is het ook persoonsgebonden. Hoeveel cholesterol maak je van nature aan, ben je van nature al iemand met bijvoorbeeld een te hoge bloeddruk. Kijk, aangezien niet iedereen dat weet van zichzelf en anderen kunnen dat ook niet vaststellen is het advies om het eigeel op te eten en niet weg te gooien omdat dat zonde is natuurlijk niet echt raadzaam.
    Je kunt immers niet weten hoe een ander op de hoge inname van cholestrol reageert.
    Vandaar ook het advies om die tests te laten doen.

    En vergeet niet dat het willen consumeren van de beste kwaliteit eiwitten de reden is voor het eten van eieren en niet omdat het vitaminen en mineralen bevat. We hebben natuurlijk immers onze multi-vits en mins als supplement.
    Ik zie dat daar een heftige discussie over gaande is.
    I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
    - Dave Tate

    Comment


    • Originally posted by Kevin72 View Post
      Mee eens.

      Er bestaat ook nog zoiets als gezond verstand:voelt het niet goed of heb je er een slecht idee bij dan is dat ook iets wat je lichaam aangeeft en ik luister daar dan ook naar.

      Mijn schoonvader zat hier gister en die had vroeger een veel te hoog LDL waarschijnlijk omdat hij elke dag na zijn eten ijs at.
      Hij is dat dus gaan laten en zijn LDL/HDL ratio is weer top.
      Daarmee wil ik nog even duidelijk aangeven dat voeding zeker wel betrekking heeft op het cholesterol.
      Maar goed we hadden het over eiwitten laten we daar op verder gaan.
      Dat komt door de grote hoeveelheden suiker. Natuurlijk heeft voeding invloed op cholesterol, niemand heeft hier het tegendeel beweerd. De discussie gaat echter over de vermeende invloed op de cholesterol ratio door consumptie van eieren. Dat is weer heel wat anders.
      I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
      - Dave Tate

      Comment


      • Nou dat is de discussie geworden haha.

        Ik houdt het iig lekker bij 1 geel op de 6 eieren.
        Maarre hoe zit het nu met de peptopro?
        Ik ben die whey een beetje zat omdat ik het gevoel heb dat het bij mij weinig uithaald en ben op zoek naar een beter produkt waar ik me spieren meer kan voeden.
        Face your demons...........

        Comment


        • Ik heb al helemaal aan het begin van deze hele discussie lopen aangeven dat het om verzadigd vet betreft.
          Cholesterol uit voeding bepaalt slechts voor een heel erg klein gedeelte het cholesterol-gehalte in je lichaam.
          Waar men zich druk om dient te maken is het verzadigd vet dat in je voedsel voorkomt.
          Ik heb net een van de belangrijkste onderzoeken gepost waaruit dit is gebleken en zo zijn er nog tig anderen.
          Natuurlijk kun je een aantal eieren per dag nuttigen maar nuttig je een groot aantal dan loopt de hoeveelheid verzadigd vet enorm op en dan praten we slechts over het eerste maal van de dag. Daarna volgen er nog veel meer maaltijden waarin ook verzadigd vet zal voorkomen. Ook eiwit-poeders bezitten verzadigd vet.
          Als je bedenkt dat de ADH voor de normale mens 20 gram is kun je wel begrijpen dat wij krachtsporters veel en veel meer binnen krijgen.

          Ik heb heel die verrekte pokke tekst gelezen en er komt slechts 1 heel klein stukje naar voren over wat verzadigd vet nu eigenlijk wel niet doet met het cholesterol:

          In addition, the relation between high saturated fat intake and increased serum cholesterol has also been questioned. Recent research has indicated that certain saturated fatty acids in the diet do not raise serum cholesterol levels. Other studies have indicated that saturated fats raise high-density lipoproteins (HDL - the substance which carries cholesterol to the liver for metabolizing and elimination) and low-density lipoproteins (LDL - the substance which carries cholesterol through the bloodstream to the tissues) in roughly equal proportions. It has been shown in many studies that polyunsaturated fats (the "good" ones, as we've been told) lower total serum cholesterol, but there has also been evidence presented that they lower HDL more than LDL, resulting in an overall less healthy serum cholesterol profile. Recent research has indicated, rather conclusively, that saturated fats raise HDL levels more than any other type of fat (with monounsaturates raising HDL as well).

          According to Dr. Mary Enig, the director of the Framingham study commented, "In Framingham, Massachusetts, the more saturated fat one ate, the more cholesterol one ate, the more calories one ate, the lower the person’s serum cholesterol... we found that the people who ate the most cholesterol, ate the most saturated fat, ate the most calories, weighed the least and were the most physically active." The Lipid Hypothesis is simply that, a hypothesis, and today, 50 years after it's proposal, it still hasn't been convincingly established.


          Ik zou hierover heel erg graag onderbouwend bewijs van willen zien!!!!!

          Lees dit ff:

          Diet and Cholesterol: How Fat and Cholesterol in Food Affect Blood Levels

          The types of fat in the diet determine to a large extent the amount of total and LDL cholesterol in the bloodstream. Cholesterol in food matters, too, but not nearly as much.

          Good Fats: Unsaturated Fats

          Unsaturated fats are called good fats because they can improve blood cholesterol levels, ease inflammation, stabilize heart rhythms, and play a number of other beneficial roles. Unsaturated fats are predominantly found in foods from plants, such as vegetable oils, nuts, and seeds. They are liquids at room temperature.

          There are two types of unsaturated fats:
          • Monounsaturated fats are found in high concentrations in canola, peanut, and olive oils; avocados; nuts such as almonds, hazelnuts, and pecans; and seeds such as pumpkin and sesame seeds.
          • Polyunsaturated fats are found in high concentrations in sunflower, corn, soybean, and flaxseed oils, and also in foods such as walnuts, flax seeds, and fish. Omega-3 fats, which are fast becoming the darling of the supplement industry, are an important type of polyunsaturated fat. The body can't make these, so they must come from food. An excellent way to get omega-3 fats is by eating fish two or three times a week. Good plant sources of omega-3 fats include chia seeds (sold as Salvia), flax seeds, walnuts, and oils such as flaxseed, canola, and soybean.
          Dutch researchers conducted an analysis of 60 trials that examined the effects of carbohydrates and various fats on blood lipid levels. In trials in which polyunsaturated and monounsaturated fats were eaten in place of carbohydrates, these good fats decreased levels of harmful LDL and increased protective HDL. More recently, a randomized trial known as the Optimal Macronutrient Intake Trial for Heart Health (OmniHeart) showed that replacing a carbohydrate-rich diet with one rich in unsaturated fat, predominantly monounsaturated fats, lowers blood pressure, improves lipid levels, and reduces the estimated cardiovascular risk.
          Most people don't get enough of these healthful unsaturated fats each day. No strict guidelines have been published regarding their intake. Prudent targets are 10 to 25 percent of calories from monounsaturated fats and 8 to 10 percent of calories from polyunsaturated fats. Since no one eats by percentage of daily calories, a good rule of thumb is to choose unsaturated fats over saturated whenever possible.
          Bad Fats: Saturated Fats

          Our bodies can make all the saturated fat we need, so we don't need to eat any of it. That's why saturated fat can be in the bad category—because we don't need to eat any of it, and it has undesirable effects in cardiovascular disease. In the United States and other developed countries, saturated fats come mainly from meat, seafood, poultry with skin, and whole-milk dairy products (cheese, milk, and ice cream). A few plant foods are also high in saturated fats, including coconut and coconut oil, palm oil, and palm kernel oil. Saturated fats boost total cholesterol by elevating harmful LDL. Like all dietary fat, saturated fat also raises the protective HDL. Unsaturated fat is much preferable since it lowers the bad cholesterol and raises the good.
          As a general rule, it's a good idea to keep your intake of saturated fats as low as possible. Saturated fats are part of many foods, including vegetable oils that are mainly unsaturated fats, so we can't eliminate them from our diets. Seven percent of total calories or lower is a good target. Red meat and dairy fats are the main sources of saturated fat in our diets, so keeping these low is the primary way to reduce intake of saturated fat.

          Cholesterol in Food

          The discovery half a century ago that high blood cholesterol levels were strongly associated with an increased risk for heart disease triggered numerous warnings to avoid foods that contain cholesterol, especially eggs, liver, shrimp, and lobster. That advice was something of a red herring; for example eating shrimp and lobster doesn't raise LDL cholesterol. Also, most people make more cholesterol than they absorb from their food. A body of scientific studies shows only a weak relationship between the amount of cholesterol a person consumes and his or her blood cholesterol levels (weak but important for heart disease). In studies of more than 80,000 female nurses, Harvard researchers found that consuming about an egg a day was not associated with higher risk of heart disease (too few women in the study were eating more than an egg a day to evaluate the effects of higher egg intakes). One note of caution: Among women in this study with diabetes and in another study of men with diabetes, higher egg consumption has been associated with increased risks of heart disease.

          For most people, the amount of cholesterol eaten has only a modest impact on the amount of cholesterol circulating in the blood. For some people, though, blood cholesterol levels rise and fall very strongly in relation to the amount of cholesterol eaten. For these "responders," avoiding cholesterol-rich foods can have a substantial effect on blood cholesterol levels. Unfortunately, at this point there is no way other than by trial and error to identify responders from non-responders to dietary cholesterol.

          Fats and Cholesterol: Out with the Bad, In with the Good - What Should I Eat? - The Nutrition Source - Harvard School of Public Health

          Comment


          • grappig stuk. Maar daarin is het 'verzadigde vetten zijn slecht' een aanname die voortkomt uit een vooronderstelling en niet uit onderzoek. Voor zover ik kon zien in ieder geval.

            Ik heb niet alle referenties uitgebreid gelezen, maar degene over eieren komen voor zover ik kan zien allemaal erop neer dat er geen aantoonbaar negatief effect van eieren eten op het cholestrol gemeten worden.

            Een aantal van de aangehaalde onderzoeken kwamen ronduit slecht op mij over. als je en transvetten en verzadigde vetten vervangt voor onverzadigd en dit heeft een positief resultaat... kun je niet concluderen dat je beter verzadigde vetten kunt laten staan. bijvoorbeeld.

            Verder staan helaas bij veel onderzoeken geen vermelding over de groepgrootte en hoe de testen zijn uitgevoerd, of er een controlegroep was, etc.

            Plus, ik vind onderzoeken waarbij geen onderscheid gemaakt wordt tussen de verschillende soorten cholestrol bijzonder weinig zeggend. Als HDL dichtslibbing voorkomt, en LDL dit veroorzaakt, dan is de verhouding belangrijker dan de totale cholestrol waarde.

            aka... als er meer wordt opgeruimd dan er wordt viesgemaakt, dan blijft de boel schoon.


            Dit vindt ik overigens een interessant stukje uit het artikel wat Snuff aanhaalt:
            For most people, the amount of cholesterol eaten has only a modest impact on the amount of cholesterol circulating in the blood. For some people, though, blood cholesterol levels rise and fall very strongly in relation to the amount of cholesterol eaten. For these "responders," avoiding cholesterol-rich foods can have a substantial effect on blood cholesterol levels. Unfortunately, at this point there is no way other than by trial and error to identify responders from non-responders to dietary cholesterol.
            Misschien nuttiger om ernaar te kijken wat deze mensen verder eten. Misschien ligt het daar wel aan, en niet enkel aan de vetten. als zij bijvoorbeeld veel suiker nuttigen... dan krijg je een heel andere situatie.
            Fear is the mind killer

            Comment


            • Originally posted by sf01 View Post
              grappig stuk. Maar daarin is het 'verzadigde vetten zijn slecht' een aanname die voortkomt uit een vooronderstelling en niet uit onderzoek. Voor zover ik kon zien in ieder geval.

              Ik heb niet alle referenties uitgebreid gelezen, maar degene over eieren komen voor zover ik kan zien allemaal erop neer dat er geen aantoonbaar negatief effect van eieren eten op het cholestrol gemeten worden.

              Een aantal van de aangehaalde onderzoeken kwamen ronduit slecht op mij over. als je en transvetten en verzadigde vetten vervangt voor onverzadigd en dit heeft een positief resultaat... kun je niet concluderen dat je beter verzadigde vetten kunt laten staan. bijvoorbeeld.

              Verder staan helaas bij veel onderzoeken geen vermelding over de groepgrootte en hoe de testen zijn uitgevoerd, of er een controlegroep was, etc.

              Plus, ik vind onderzoeken waarbij geen onderscheid gemaakt wordt tussen de verschillende soorten cholestrol bijzonder weinig zeggend. Als HDL dichtslibbing voorkomt, en LDL dit veroorzaakt, dan is de verhouding belangrijker dan de totale cholestrol waarde.

              aka... als er meer wordt opgeruimd dan er wordt viesgemaakt, dan blijft de boel schoon.


              Dit vindt ik overigens een interessant stukje uit het artikel wat Snuff aanhaalt:


              Misschien nuttiger om ernaar te kijken wat deze mensen verder eten. Misschien ligt het daar wel aan, en niet enkel aan de vetten. als zij bijvoorbeeld veel suiker nuttigen... dan krijg je een heel andere situatie.

              Pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff ffffffffffffffffffffffffffffffff, geloof dat je er niet heel erg veel van hebt begrepen.

              Comment


              • Am J Clin Nutr. 2001 May;73(5):885-91.
                Dietary cholesterol from eggs increases the ratio of total cholesterol to high-density lipoprotein cholesterol in humans: a meta-analysis.

                Weggemans RM, Zock PL, Katan MB.

                Source
                Division of Human Nutrition and Epidemiology, Wageningen University, Wageningen, Netherlands.

                Abstract

                BACKGROUND:
                Several epidemiologic studies found no effect of egg consumption on the risk of coronary heart disease. It is possible that the adverse effect of eggs on LDL-cholesterol is offset by their favorable effect on HDL cholesterol.

                OBJECTIVE:
                The objective was to review the effect of dietary cholesterol on the ratio of total to HDL cholesterol.

                DESIGN:
                Studies were identified by MEDLINE and Biological Abstracts searches (from 1974 to June 1999) and by reviewing reference lists. In addition, we included data from a more recently published study. Studies were included if they had a crossover or parallel design with a control group, if the experimental diets differed only in the amount of dietary cholesterol or number of eggs and were fed for > or =14 d, and if HDL-cholesterol concentrations were reported. Of the 222 studies identified, 17 studies involving 556 subjects met these criteria.

                RESULTS:
                The addition of 100 mg dietary cholesterol/d increased the ratio of total to HDL cholesterol by 0.020 units (95% CI: 0.010, 0.030), total cholesterol concentrations by 0.056 mmol/L (2.2 mg/dL) (95% CI: 0.046, 0.065 mmol/L; 1.8, 2.5 mg/dL), and HDL-cholesterol concentrations by 0.008 mmol/L (0.3 mg/dL) (95% CI: 0.005, 0.010 mmol/L; 0.2, 0.4 mg/dL).

                CONCLUSIONS:
                Dietary cholesterol raises the ratio of total to HDL cholesterol and, therefore, adversely affects the cholesterol profile. The advice to limit cholesterol intake by reducing consumption of eggs and other cholesterol-rich foods may therefore still be valid.

                Dietary cholesterol from eggs increases the r... [Am J Clin Nutr. 2001] - PubMed - NCBI

                2 1 - 1 1 - 2 0 0 7
                Eitje per dag verhoogt je kans op een hartinfarct met twee procent (Am J Clin Nutr. 2001 May;73(5):885-91.) Als je sommige populaire wetenschappelijke stukjes mag geloven kun je zoveel cholesterol eten als je wilt. Krachtsporters hebben die publicaties aangegrepen als excuus om de dooiers uit gekookte eitjes niet meer weg te knikkeren, maar met het eiwit te verorberen. Niet slim, blijkt uit een al wat oudere Wageningse meta-analyse. Een eitje per dag verhoogt je kans op een hartinfarct met 2,1 procent. Twee eitjes per dag verhogen je kans met 4,2 procent. Enzovoorts.
                De Wageningers gooiden de gegevens uit twee dozijn studies bijelkaar. In die studies hadden onderzoekers proefpersonen eieren gevoerd en vervolgens gekeken wat de ei-consumptie deed met de concentratie cholesterol in het lichaam. Een heel ei, dus inclusief de dooier, bevat tweehonderd milligram cholesterol.
                Voedingscholesterol verhoogt 'het goede cholesterol' HDL in het lichaam, bleek uit de analyse. Da's positief. In epidemiologische studies beschermt HDL tegen hartinfarcten.



                Maar 'het slechte cholesterol' LDL steeg sterker toen de proefpersonen meer eierdooiers aten. En da's niet goed. Hoe hoger je LDL, des te groter is je kans op een hartinfarct.
                Hieronder zie je hoe de verhouding tussen totaal cholesterol en HDL stijgt. Als die verhouding nou zou dalen, dan was er helemaal niks mis met een paar eitjes per dag. Maar dat doet hij niet. De verhouding stijgt.


                Het bovenste lijntje in de grafiek is gebaseerd op de gegevens uit de studies die de Wageningers goedkeurden. Er waren ook een stel studies waarover de Wageningers hun vragen hadden. Op basis van de gegevens uit die studies maakten de onderzoekers de onderste curve in de grafiek.
                In beide gevallen is de strekking duidelijk: eet je meer cholesterol uit eitjes, dan verslechtert je cholesterolspiegel.
                "Consuming one additional egg daily will increase the ratio of total to HDL-cholesterol concentrations by 0.040 units", schrijven de onderzoekers, "which would imply an increase in the risk of myocardial infarction of 2.1 per cent. Therefore, the advice to limit the consumption of eggs and other foods rich in dietary cholesterol may still be important in the prevention of coronary heart disease."

                Voeding
                Last edited by Snuff-Sann; 30-10-2011, 22:36.

                Comment


                • Originally posted by Snuff-Sann View Post


                  Bladiedebla...bla balbladiebla........BLABLADEBLADIE!!!.....etc. etc...

                  Lees dit ff:

                  Diet and Cholesterol: How Fat and Cholesterol in Food Affect Blood Levels

                  The types of fat in the diet determine to a large extent the amount of total and LDL cholesterol in the bloodstream. Cholesterol in food matters, too, but not nearly as much.

                  Good Fats: Unsaturated Fats

                  Unsaturated fats are called good fats because they can improve blood cholesterol levels, ease inflammation, stabilize heart rhythms, and play a number of other beneficial roles. Unsaturated fats are predominantly found in foods from plants, such as vegetable oils, nuts, and seeds. They are liquids at room temperature.



                  There are two types of unsaturated fats:
                  • Monounsaturated fats are found in high concentrations in canola, peanut, and olive oils; avocados; nuts such as almonds, hazelnuts, and pecans; and seeds such as pumpkin and sesame seeds.
                  • Polyunsaturated fats are found in high concentrations in sunflower, corn, soybean, and flaxseed oils, and also in foods such as walnuts, flax seeds, and fish. Omega-3 fats, which are fast becoming the darling of the supplement industry, are an important type of polyunsaturated fat. The body can't make these, so they must come from food. An excellent way to get omega-3 fats is by eating fish two or three times a week. Good plant sources of omega-3 fats include chia seeds (sold as Salvia), flax seeds, walnuts, and oils such as flaxseed, canola, and soybean.
                  Dutch researchers conducted an analysis of 60 trials that examined the effects of carbohydrates and various fats on blood lipid levels. In trials in which polyunsaturated and monounsaturated fats were eaten in place of carbohydrates, these good fats decreased levels of harmful LDL and increased protective HDL. More recently, a randomized trial known as the Optimal Macronutrient Intake Trial for Heart Health (OmniHeart) showed that replacing a carbohydrate-rich diet with one rich in unsaturated fat, predominantly monounsaturated fats, lowers blood pressure, improves lipid levels, and reduces the estimated cardiovascular risk.
                  Most people don't get enough of these healthful unsaturated fats each day. No strict guidelines have been published regarding their intake. Prudent targets are 10 to 25 percent of calories from monounsaturated fats and 8 to 10 percent of calories from polyunsaturated fats. Since no one eats by percentage of daily calories, a good rule of thumb is to choose unsaturated fats over saturated whenever possible.

                  Dat onderzoek uit je stukje tekst:

                  Effects of protein, monounsaturated fat, and carbohydra... [JAMA. 2005] - PubMed - NCBI

                  1.Een groep van 164 volwassenen met een (licht)verhoogde bloeddruk, niet bekend waarom ze hoge bloeddruk hadden.
                  2.Eten dus minder koolhydraten en meer eiwitten of onverzadigde vetten.

                  Conclusie van het onderzoek was:
                  Het gedeeltelijk vervangen van koolhydraten met eiwitten of onverzadigde vetten kan de bloeddruk verder verlagen en de cholestorol levels verbeteren.

                  Hieruit kan dus niet geconcludeerd worden dat verzadigde vetten de boosdoeners zijn, eerder de koolhydraatjes.....uitgaande van de conclusie van jou onderzoek.....


                  Bad Fats: Saturated Fats

                  Our bodies can make all the saturated fat we need, so we don't need to eat any of it. That's why saturated fat can be in the bad category—because we don't need to eat any of it, and it has undesirable effects in cardiovascular disease. In the United States and other developed countries, saturated fats come mainly from meat, seafood, poultry with skin, and whole-milk dairy products (cheese, milk, and ice cream). A few plant foods are also high in saturated fats, including coconut and coconut oil, palm oil, and palm kernel oil. Saturated fats boost total cholesterol by elevating harmful LDL. Like all dietary fat, saturated fat also raises the protective HDL. Unsaturated fat is much preferable since it lowers the bad cholesterol and raises the good.
                  As a general rule, it's a good idea to keep your intake of saturated fats as low as possible. Saturated fats are part of many foods, including vegetable oils that are mainly unsaturated fats, so we can't eliminate them from our diets. Seven percent of total calories or lower is a good target. Red meat and dairy fats are the main sources of saturated fat in our diets, so keeping these low is the primary way to reduce intake of saturated fat.

                  Op z'n Snuffs dan maar?....Ik zou hierover heel erg graag onderbouwend bewijs van willen zien!!!!!




                  Cholesterol in Food

                  The discovery half a century ago that high blood cholesterol levels were strongly associated with an increased risk for heart disease triggered numerous warnings to avoid foods that contain cholesterol, especially eggs, liver, shrimp, and lobster. That advice was something of a red herring; for example eating shrimp and lobster doesn't raise LDL cholesterol. Also, most people make more cholesterol than they absorb from their food. A body of scientific studies shows only a weak relationship between the amount of cholesterol a person consumes and his or her blood cholesterol levels (weak but important for heart disease). In studies of more than 80,000 female nurses, Harvard researchers found that consuming about an egg a day was not associated with higher risk of heart disease (too few women in the study were eating more than an egg a day to evaluate the effects of higher egg intakes). One note of caution: Among women in this study with diabetes and in another study of men with diabetes, higher egg consumption has been associated with increased risks of heart disease.

                  For most people, the amount of cholesterol eaten has only a modest impact on the amount of cholesterol circulating in the blood. For some people, though, blood cholesterol levels rise and fall very strongly in relation to the amount of cholesterol eaten. For these "responders," avoiding cholesterol-rich foods can have a substantial effect on blood cholesterol levels. Unfortunately, at this point there is no way other than by trial and error to identify responders from non-responders to dietary cholesterol.

                  Fats and Cholesterol: Out with the Bad, In with the Good - What Should I Eat? - The Nutrition Source - Harvard School of Public Health
                  ......
                  .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
                  There is no failure except in no longer trying

                  Comment


                  • Originally posted by okidoki71 View Post
                    ......
                    Hehehe, kerel, je kan me wat!

                    Ik geloof eerder personen van Harvard dan iemand die zichzelf Okidoki noemt.
                    Last edited by Snuff-Sann; 30-10-2011, 22:48.

                    Comment


                    • Originally posted by Snuff-Sann View Post
                      Am J Clin Nutr. 2001 May;73(5):885-91.
                      Dietary cholesterol from eggs increases the ratio of total cholesterol to high-density lipoprotein cholesterol in humans: a meta-analysis.

                      Weggemans RM, Zock PL, Katan MB.

                      Source
                      Division of Human Nutrition and Epidemiology, Wageningen University, Wageningen, Netherlands.


                      .......

                      2 1 - 1 1 - 2 0 0 7
                      Eitje per dag verhoogt je kans op een hartinfarct met twee procent (Am J Clin Nutr. 2001 May;73(5):885-91.) Als je sommige populaire wetenschappelijke stukjes mag geloven kun je zoveel cholesterol eten als je wilt. Krachtsporters hebben die publicaties aangegrepen als excuus om de dooiers uit gekookte eitjes niet meer weg te knikkeren, maar met het eiwit te verorberen. Niet slim, blijkt uit een al wat oudere Wageningse meta-analyse. Een eitje per dag verhoogt je kans op een hartinfarct met 2,1 procent. Twee eitjes per dag verhogen je kans met 4,2 procent. Enzovoorts.

                      Het bovenste lijntje in de grafiek is gebaseerd op de gegevens uit de studies die de Wageningers goedkeurden. Er waren ook een stel studies waarover de Wageningers hun vragen hadden. Op basis van de gegevens uit die studies maakten de onderzoekers de onderste curve in de grafiek.
                      In beide gevallen is de strekking duidelijk: eet je meer cholesterol uit eitjes, dan verslechtert je cholesterolspiegel.
                      "Consuming one additional egg daily will increase the ratio of total to HDL-cholesterol concentrations by 0.040 units", schrijven de onderzoekers, "which would imply an increase in the risk of myocardial infarction of 2.1 per cent. Therefore, the advice to limit the consumption of eggs and other foods rich in dietary cholesterol may still be important in the prevention of coronary heart disease."

                      Voeding
                      Tja, probleem is dat het om een ouder onderzoek gaat zoals ook wordt aangegeven.

                      In een recenter onderzoek van diezelfde Universiteit van Wageningen staat het volgende:


                      Verschillende onderzoeksgroepen concluderen dat de resultaten van het epidemiologisch onderzoek* naar het verband tussen voedingscholesterol en het risico op coronaire hartziekten (veel voorkomende vorm van hart- en vaatziekten) in de algemene bevolking niet consistent zijn. De onderzoeksgroep van Walter Willet (Amerikaanse voedingswetenschapper aan de Harvard Universiteit) wijst erop dat er uit de meeste prospective observationele studies* geen significant verband naar voren komt tussen de cholesterol in de voeding en coronaire hartziekten.

                      Ook komt er in de onderzoeken waarbij er specifiek naar ei-consumptie is gekeken, geen eenduidig beeld naar voren. Enerzijds zijn er studies die een ongunstig effect laten zien op het serumcholesterol en daarmee een groter risico op hart- en vaatziekten en uit andere studies blijkt dat het dagelijks gebruik van een ei niet significant is geassocieerd met coronaire hartziekten. In een overzichtsartikel uit 2004 (Kritchevsky, 2004) komt de auteur tot de conclusie dat het gebruik van eieren in de praktijk niet gepaard gaat met hogere serum cholesterolniveaus en de aanbevelingen om gebruik van eieren te beperken is onvoldoende wetenschappelijk gefundeerd. Het onderzoek is schaars en vaak methodologisch zwak (RGV achtergronddocument, 2006).

                      Wel is er consensus over het feit dat ten opzichte van voedingscholesterol, verzadigde vetzuren een groter effect hebben op het verhogen van het LDL-cholesterol. Het document concludeert dan ook dat vervangen van de consumptie van volle melkproducten, vette vleessoorten en vette vleeswaren door de magere varianten de hoeveelheid cholesterol in de voeding gemiddeld sterker zal afnemen dan bij een vermindering van specifieke cholesterolrijke producten (naast eieren zijn dat schaal -en schelpdieren en orgaanvlees die in Nederland geen relevante bijdrage leveren aan het risico op coronaire hartziekten). Een kwantitatieve richtlijn voor de consumptie van cholesterol is daarom niet noodzakelijk (RGV achtergronddocument, 2006).


                      bron: effect van eiconsumptie op de gezondheid van mensen
                      Het document is hier te vinden in pfd bestandsformaat en is goed te lezen:

                      http://www.pve.nl/wdocs/dbedrijfsnet...van_mensen.pdf
                      I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
                      - Dave Tate

                      Comment


                      • Wel is er consensus over het feit dat ten opzichte van voedingscholesterol, verzadigde vetzuren een groter effect hebben op het verhogen van het LDL-cholesterol.

                        Voila!

                        Comment


                        • 1.1 Eieren (pagina 9)

                          Daarnaast word een ei aangeduid als cholesterol voedingsmiddel waarvan een 'meer dan gemiddeld gebruik' wordt ontraden. (RGV, 2006) Deze gemiddelde consumptie van eieren in Nederland is 3 per week. (VCP, 1998)

                          Voila!

                          Maw, wat je hebt gepost is niet relevant!

                          De voedselconsumptiepeiling van 2003 (RIVM/VCP) onder mannen en vrouwen (19-30 jaar)
                          geeft aan dat de gemiddelde inname van cholesterol 205 mg/dag is en dat de bijdrage van
                          eieren op de totale cholesterol inname 17.6% bedraagt (Tabel 1).
                          Waar er in RGV van 1986 nog een bovengrens van 33 mg/MJ (tussen de 300 en 380
                          mg/dag voor respectievelijk vrouwen en mannen) voor cholesterol gehanteerd werd, is er in
                          de RGV 2006 geen kwantitatieve richtlijn opgenomen. De reden hiervoor is dat
                          voedingsmiddelen die rijk zijn aan cholesterol zijn over het algemeen ook rijk aan verzadigd
                          vet. Een richtlijn om verzadigd vet in de voeding te verminderen (naar maximaal 10 en%), zal
                          daarom gemiddeld ook leiden tot een verlaging van de hoeveelheid cholesterol in de voeding
                          (RGV 2006).


                          Voila!

                          Kijk ook even in het tabel op pagina 12 naar de hoeveelheid verzadigde vetzuren als je een eitje bakt...........

                          Ongeveer 3% zijn verzadigde vetzuren en 1 ei levert slechts 10% van de maximum
                          hoeveelheid verzadigd vet die per dag geadviseerd wordt.


                          Maw, 10 eieren (rauw) geven al het verzadigd vet dat je dagelijks mag hebben. Maar dan praat je slechts over je ontbijt. Hoeveel meer verzadigd vet volgt daarop?


                          Uiteindelijk is het juist de combinatie van uitkomsten uit de verschillende soorten onderzoek die het bewijs vormt voor een eventueel oorzakelijk verband tussen een externe factor, zoals voeding, en een bepaald ziektebeeld. Zoals in het interventie onderzoek is aangetoond, heeft
                          een extreem hoge consumptie van eieren, voor een periode die lang genoeg is om effecten te laten zien in serum cholesterolwaarden, nauwelijks een effect op deze waarden. Maar vanwege uitkomsten uit het observationele onderzoek, die soms associaties op chronische aandoeningen laten zien bij hoge ei-consumptie (circa 7 en meer), kun je niet uitsluiten dat op de langere termijn een ei-consumptie van 1 of meer per dag tot een verhoogd ziekterisico


                          zou kunnen leiden. Al deze overwegingen hebben bijgedragen aan de conclusie van dit rapport. Het feit dat de uitkomst in lijn is met alle recente overzichtsartikelen van de verschillende voedingswetenschappers uit toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften, maakt dat de interpretatie van de onderzoeksresultaten uit dit rapport, valide is.
                          Dat dit breed gedragen conclusies zijn blijkt ook uit de (inter-)nationale regelgeving waarin een duidelijke verschuiving heeft


                          plaatsgevonden. Waar voorheen, in de jaren ’60 en ’70 het gebruik van cholesterolrijke producten als eieren werd ontraden, zijn de autoriteiten op voedingsgebied het er nu over eens dat het effect van voedingscholesterol in vergelijking met het effect van verzadigde vetzuren, op de cholesterolwaarden in het bloed, van geringe

                          betekenis is (Gray, 2009). In Nederland is daarom in de meest recente richtlijnen goede voeding (RGV, 2006) van de Gezondheidsraad geen maximum voor voedingscholesterol, maar wel voor verzadigde vetzuren (maximum 10 E%) opgenomen. Deze inzichten met betrekking tot verzadigde vetzuren zijn onder andere gebaseerd het onderzoek dat is uitgevoerd door Mensink, Katan en Zock die hebben aangetoond dat wanneer het cholesterol uit het typische Nederlandse dieet wordt vervangen door verzadigde vetzuren, het verhogende effect op het zowel het totaal- als LDL cholesterol veel sterker is (Katan, 1994).
                          Deze analyses zijn tevens gebaseerd op formules die al in de jaren ’50 zijn opgesteld (Keys,


                          1957). Waar in Nederland een ‘meer dan gemiddelde consumptie van eieren (3/week)wordt ontraden (RGV 2006) is er in landen als Amerika en Engeland geen limiet op het aantal te


                          consumeren eieren, mits er aan de richtlijnen voor een gezond eetpatroon wordt voldaan.



                          Conclusie
                          Het feit dat eieren een zeer relevante voedingskundige bijdrage leveren in zowel de micronutriënten als essentiële aminozuren en onverzadigde vetzuren, en de wetenschappelijke literatuur eenduidig onderschrijft dat het cholesterol uit eieren slechts in geringe mate bijdraagt aan de verhoging van het serumcholesterol en niet sterk is geassocieerd met het hart- en vaatziekterisico, is het legitiem om het huidige, ten aanzien van ei-consumptie, terughoudende advies in Nederland ter discussie te stellen. Uiteraard dienen autoriteiten als de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum in het voedingsadvies enige voorzichtigheid in acht te nemen. Zeker als het gaat om de voedingskundige nuancering, als het kunnen inschatten van 10 E% aan verzadigde vetzuren, die wellicht de gemiddelde consument niet goed kan inschatten. Maar op basis van deze uitgebreide literatuurstudie kan worden geconcludeerd dat eieren een zeer waardevolle nutritionele
                          bijdrage leveren aan de voeding van mensen en dat er onvoldoende bewijs is om voor gezonde mensen, die zich houden aan de voedingsadviezen, een consumptie tot en met 6
                          eieren per week te ontraden.



                          Voila!!!!!!!


                          Last edited by Snuff-Sann; 31-10-2011, 06:17.

                          Comment


                          • Abbo (:
                            Één bodybuilder kan meer eieren eten dan tien kippen kunnen leggen.

                            Comment


                            • Waarom je bijvoorbeeld niet elk product aan elkaar gelijk kunt zetten:

                              Cheese intake in large amounts lowers LDL-cholesterol concentrations compared with butter intake of equal fat content.
                              Hjerpsted J, Leedo E, Tholstrup T.
                              Source
                              Department of Human Nutrition, Faculty of Life Sciences, University of Copenhagen, Frederiksberg, Denmark.
                              Abstract
                              BACKGROUND:
                              Despite its high content of saturated fatty acids, cheese does not seem to increase plasma total and LDL-cholesterol concentrations when compared with an equivalent intake of fat from butter. This effect may be due to the high calcium content of cheese, which results in a higher excretion of fecal fat.

                              OBJECTIVES:
                              The objective was to compare the effects of diets of equal fat content rich in either hard cheese or butter or a habitual diet on blood pressure and fasting serum blood lipids, C-reactive protein, glucose, and insulin. We also examined whether fecal fat excretion differs with the consumption of cheese or butter.

                              DESIGN:
                              The study was a randomized dietary intervention consisting of two 6-wk crossover periods and a 14-d run-in period during which the subjects consumed their habitual diet. The study included 49 men and women who replaced part of their habitual dietary fat intake with 13% of energy from cheese or butter.

                              RESULTS:
                              After 6 wk, the cheese intervention resulted in lower serum total, LDL-, and HDL-cholesterol concentrations and higher glucose concentrations than did the butter intervention. Cheese intake did not increase serum total or LDL-cholesterol concentrations compared with the run-in period, during which total fat and saturated fat intakes were lower. Fecal fat excretion did not differ between the cheese and butter periods.

                              CONCLUSION:
                              Cheese lowers LDL cholesterol when compared with butter intake of equal fat content and does not increase LDL cholesterol compared with a habitual diet. This trial is registered at clinicaltrials.gov as NCT01140165.

                              PMID: 22030228 [PubMed - as supplied by publisher]
                              Meer komt als ik weer in R'dam ben.
                              "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

                              sigpic

                              "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

                              Comment


                              • Waarom je bijvoorbeeld niet elk product aan elkaar gelijk kunt zetten:

                                Cheese intake in large amounts lowers LDL-cholesterol concentrations compared with butter intake of equal fat content.
                                Hjerpsted J, Leedo E, Tholstrup T.
                                Source
                                Department of Human Nutrition, Faculty of Life Sciences, University of Copenhagen, Frederiksberg, Denmark.
                                Abstract
                                BACKGROUND:
                                Despite its high content of saturated fatty acids, cheese does not seem to increase plasma total and LDL-cholesterol concentrations when compared with an equivalent intake of fat from butter. This effect may be due to the high calcium content of cheese, which results in a higher excretion of fecal fat.

                                OBJECTIVES:
                                The objective was to compare the effects of diets of equal fat content rich in either hard cheese or butter or a habitual diet on blood pressure and fasting serum blood lipids, C-reactive protein, glucose, and insulin. We also examined whether fecal fat excretion differs with the consumption of cheese or butter.

                                DESIGN:
                                The study was a randomized dietary intervention consisting of two 6-wk crossover periods and a 14-d run-in period during which the subjects consumed their habitual diet. The study included 49 men and women who replaced part of their habitual dietary fat intake with 13% of energy from cheese or butter.

                                RESULTS:
                                After 6 wk, the cheese intervention resulted in lower serum total, LDL-, and HDL-cholesterol concentrations and higher glucose concentrations than did the butter intervention. Cheese intake did not increase serum total or LDL-cholesterol concentrations compared with the run-in period, during which total fat and saturated fat intakes were lower. Fecal fat excretion did not differ between the cheese and butter periods.

                                CONCLUSION:
                                Cheese lowers LDL cholesterol when compared with butter intake of equal fat content and does not increase LDL cholesterol compared with a habitual diet. This trial is registered at clinicaltrials.gov as NCT01140165.

                                PMID: 22030228 [PubMed - as supplied by publisher]
                                Meer komt als ik weer in R'dam ben.
                                "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

                                sigpic

                                "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                Working...
                                X