Help schema 16 jaar

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • niet_hier

  ik had een vraagje je had het vast eens eerder gezegd maar kan het niet vinden.

  Hoe zit het met het eten afwegen. 100 gram rijst bijvoorbeeld want als je afweegt word het veel zwaarder. Ik maak zegmaar heel veel rijst in grote bak en neem porties in bakjes over de dag heen. Zelfde met pasta bijvoorbeeld kipfilet etc.. groenten. Dus maakt het uit als ik opschrijf nadat het gekookt is?

  Comment


  • Dat is een goede vraag. Soms wordt voedsel zwaarder, of lichter, als je het kookt. Rijst is met name een goed voorbeeld: het absorbeert veel water tijdens koken en wordt dus zwaarder. Dit moet je dus afwegen voordat je het gaat koken. Echter, voor het meeste voedsel maakt het niet veel uit. In de praktijk is het het makkelijkst als je het afwegen doet voordat je het gaat koken.
   Vergeet niet je lachspieren te trainen.

   Comment


   • niet_hier nog altijd bedankt voor je blijvende adviezen! Ik waardeer het echt, je hebt mij zoveel geholpen pik!

    1)Ik wil mijn vetpercentage verlagen tot 10% terwijl ik groter en breder word. Cutten naar 10% bodyvet schijnt het beste te zijn? En daarna vervolgens lean bulking. En dat weer voor enkele maanden tot je 15% bodyvet bereikt, dan weer cutten naar 10% en weer lean bulking etc.. proces van maanden tot jaren. Wil dit zodanig uitvoeren dat ik geen kracht en spiermassa verlies.

    Een combinatie tussen 2x HIIT and 1x LISS cardio erbovenop per week zou het proces kunnen versnellen? Als ik dit na mijn training doe en verspreid over een week, kan dit dan zorgen voor enige spiermassa verhindering? Ik train nog altijd 5x per week van maandag tot vrijdag. Is het advies om de cardio op legday te vermijden?

    2) Naast de cardio wil ik internettend fasting toepassen, een proctol waarbij ik van 12:00 - 20:00 mag eten (8 uur) en daarbuiten vast (16 uur) en slechts water/thee mag voor honger gevoel en vocht. Ik neem dan in die 8 uur 3 maaltijden en daarin ga ik ook trainen en probeer ik me calorie├źn inhoud binnen te krijgen. Dit doe ik met de cardio net zo lang totdat ik op 10% body vet zit en ga vervolgens lean bulking

    3) Stel ik heb een maand lang geen Creatine gebruikt, hoor ik dan het hele oplaad gedoe weer aan te houden? Kortom, wat is het maximale aan Creatine niet gebruiken voordat je aanneemt dat je weer als het ware opnieuw begint? 1 dag niet nemen, het dubbele volgende dag? Of na 1 week niet nemen kan je al opnieuw beginnen?
    Last edited by Enzo Gozen; 5 dagen geleden.

    Comment


    • Ad 1: inderdaad moet je het afwisselend aanpakken. Eerst een tijdje cutten, vervolgens een tijdje lean bulken. Enzovoorts. Afhankelijk van hoeveel lichaamsvet je moet verliezen gaat dit inderdaad maanden, tot een jaar, duren. Dat is een lange periode en dus moet je een manier vinden die bij je past. Als je een methode gebruikt die te zwaar voor je is dan hou je het niet lang genoeg vol. En geef je halverwege op. Als je een methode selecteert die langzamer is dan is het minder zwaar maar moet je het langer volhouden. Je moet voor jezelf uitvinden of je meerdere maanden zo veel cardio kunt doen zonder op te geven.
     Ad 2: intermittend fasting is inderdaad een goed hulpmiddel. Ik heb dat zelf ook gedaan en het heeft me geholpen. In mijn geval was lunch de eerste maaltijd van de dag, en avondeten de laatste maaltijd. Ik verloor ongeveer 2 kg per maand en was in staat om dit 5 maanden vol te houden. Dus verloor ik 10 kg. Hoeveel kg lichaamsvet wil je verliezen?
     Ad 3: er is geen harde regel wanneer alle creatine je lichaam verlaten heeft. Je zou naar de weegschaal kunnen kijken. Als je ophoudt met creatine zal je gewicht dalen want het overtollige vocht verdwijnt weer. Als dit vocht weg is is dat een teken dat de creatine weg is. Ik denk dat dit 4 a 7 dagen duurt. Als je vervolgens weer creatine wilt gaan gebruiken zou je het laadprotocol weer moeten volgen.
     Vergeet niet je lachspieren te trainen.

     Comment


     • niet_hier Hi!

      1) Zelf wil ik graag 10% bodyfat behouden en elke keer als ik bulk en rond 15% word weer cutten naar 10% en dan weer bulken en bij 15% weer cutten etc.. etc.. kwa cardio wil ik 2x HIIT doen en 1x LISS per week? Kan dit mijn spiermassa verhinderen of schaden want ik hoor vaak dat cardio slecht is daarvoor. Ik blijf natuurlijk wel gewoon 5x per week vol trainen.

      2) Aangezien ik school heb tot half 4 soms half 5, en moet 8 uur eten en 16 uur vasten. Dus denk beste van 12:00 - 20:00 eten. En daarin ook trainen rond 17.30 en daarna me cardio doen? Dus eerste maaltijd 12.00 // 2e maaltijd 16.00 (voor training) // 3e maaltijd na training? Of maakt de tijd niet uit? Dan begin ik liever van 16:00 uur tot 00.00 aangezien ik altijd avond train? En laat klaar ben van school Maar had gehoord de tijd dat je vast is belangrijk?

      Comment

      Sidebar top desktop

      Collapse

      Actieve discussies

      Collapse

      Working...
      X