Help schema 16 jaar

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Originally posted by Enzo Gozen View Post
  Ik zou graag je Whatsapp willen prive berivht me pas als je ooit mocht stoppen hier want niemand heeft me zo kunnen adviseren ofnhelpen dan jij je was er sinds begin thanks man
  En toch moet je oppassen met advies van anderen. Recentelijk adviseerde ik je om, als het goed voelt, voorzichtig weer met deadliften te beginnen. En zie wat het gevolg is: een rugblessure. Je moet jezelf toch als verreweg de belangrijkste adviseur zien.
  Vergeet niet je lachspieren te trainen.

  Comment


  • Originally posted by niet_hier View Post
   Tja, als het je echt niet lukt om voldoende vlees, vis, eieren, kwark etc te eten dan kan je je toevlucht nemen tot whey proteïnen shake. Zoek een whey poeder uit waar geen of weinig suiker in zit. Stel dat je per dag 150 gram eiwitten wilt eten en uit je reguliere voeding slechts 120 gram haalt, dan vul je dat aan met een shake van 30 gram whey.
   Ook tijdens de ramadan is het belangrijk om iedere dag voldoende eiwitten te eten. Het tijdstip waarop je eet maakt dit niet minder belangrijk.
   ja ik bedoelde daarmee van dat ik in 1x vol zit dus dat het helemaal moeilijk word om zoveel eiwitten te krijgen. Oké kan je een shake aanraken en wat is die uitspraak toch met "het is en blijft geen vervanger"

   Comment


   • Je hoeft die shake niet tegelijkertijd met je maaltijd te nuttigen. Je kunt het op een ander tijdstip drinken. En dus kan je het beter spreiden over de dag.

    Gewone eiwitbronnen zoals vlees, eieren etc bevatten vele andere voedingsstoffen behalve eiwitten. Een shake bevat deze voedingsstoffen niet. Het is daarom af te raden om geen vlees etc te eten en in plaats daarvan meer shake te drinken. Probeer zoveel mogelijk vlees, vis eieren, kwark etc te eten. En pas daarna, als je niet aan je dagelijkse hoeveelheid eiwitten kunt komen, een shake te drinken.

    Ik kan je geen merk aanraden want ik weet niet wat er beschikbaar is en wat het kost.
    Vergeet niet je lachspieren te trainen.

    Comment


    • Halllooooooooooo niet_hier hoe is ie ouwe reus
     Met mij gaat het goed tho ben blijven gaan trainen

     ik zal me vragen/onduidelijkheid nummere voor overzicht kan je makkelijk reageren

     (1) me lichaam is wel goed veranderd, buik goed plat geworden en sixpack zichtbaar zoals je zei. Alleen heb ik nog wel dikke benen, en beetje borsten ook nog. Gaat dat nog weg? Kan ik niet daar vet wegkrijgen want lijkt alleen dat me buik inklapt straks is me buik uitgedroogd van vetten en de rest nog wel met vet

     (2) iemand zei mij dat bankdrukken niet een bepaalde ding (bovenkant of onderkant vergeten) bij je borst traint. Hij zei je moet de andere bankdrukken ook gebruiken die ene waar die bank schuin is omhoog. Want nu krijg je geen goed mooie borst? Ik d8 miss compenseer ik hem met andere oefening ofzo? Kijk dit is me schema maar ik weet niet

     WORK OUT A
     squats
     bench press
     Hammer curl
     barber curl
     chest supported row
     pendlay row
     calf raises

     WORKOUT B
     squats
     overhead press
     pull ups
     Rolling tricep extension
     Deadlift

     (3) ik probeer nog altijd 70 gram.vet te tikken per dag en eiwitten. Ik ga binnenkort shake namen maar dan zoals je eerst zei alles eraan doen en eten wat eiwitrijk is etc voor de algemene voeding en streef getal en als er wat kort is neem je dat in shake.

     Maar moet ik miss nu minder of meer vet/eiwitten/koolhydrate? Weeg inmiddels 67 kilo? Bijna 18 over maandje? En zeker wel meer spierkracht dan voor trainen?

     (4) wat zijn de pre workout dingen, is het effectief?

     (5) ik heb nog nooit front squats gedaan, word het tijd? Officeel is workout A normale squats en B front. Is het nodig? Had ze begin niet gedaan omdat ik al niet eens kon squaten en je zei toen doe maar in de plaats normaal squats

     okeee dat was het interview!!! Bedankt nog maatje! Bye!

     Comment


     • Ik krijg tegenwoordig geen email berichten meer van dit forum als er een nieuw bericht geplaatst is. Dus ik zie het alleen maar als ik toevallig eens een keer voorbij kom, hetgeen niet zo vaak is. Wat antwoorden:
      (1) Je lichaam zoekt altijd de weg van de minste weerstand. Het zal dus eerst die vetreserves aanspreken die het makkelijkste bereikbaar zijn. In jouw geval was dat kennelijk op je buik. Als het voor je lichaam moeilijker wordt om vet van de buik te halen (want er is niet zo veel over), dan zal het vanzelf vet gaan gebruiken van andere plaatsen. De overige plaatsen waar je nog vetreserves hebt komen vanzelf aan bod. Dus gewoon doorgaan met wat je aan het doen was, dan komt alles vanzelf goed.
      (2a) Wat je aangeraden werd door die persoon is om incline of decline benchpress te gaan doen. Bij incline benchpress is je hoofd hoger dan je borst. Bij decline benchpress is je hoofd lager dan je borst. Bij incline benchpress ligt de nadruk meer op het bovenste deel van je borstspieren, dat wat dichter bij je schouders is. Bij decline benchpress ligt de nadruk meer op het onderste deel van je borstspieren. Je moet dat maar eens uitproberen en zien hoe dat aanvoelt. Neem een licht gewicht, lichter dan wat je bij vlakke benchpress gebruikt, en doe de beweging langzaam zodat je goed voelt welk deel van je borstspieren je gebruikt. Ikzelf vind dat het niet veel waarde toevoegt, dus ik laat deze oefeningen achterwege. Ik doe alleen de vlakke benchpress. Maar er zijn er inderdaad velen die dit goede oefeningen vinden.
      (2b) workout B: ik zou deadlift niet als laatste doen, maar als een van de eerste oefeningen. De reden is dat deadlift grote spiergroepen traint en dat wil je het liefste vooraan in je training hebben. Kleinere spiergroepen komen later in je training aan de beurt.
      (3) De vuistregels blijven nog steeds geldig: 1,5 a 2 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht. In jouw geval dus 100 a 134 gram per dag. Vetten rondom 70 gram per dag is OK. En koolhydraten aanpassen aan wat je verder nog nodig hebt. Je gebruikte toch een app op je telefoon? Als je daar invult wat je gewicht is etc, zal het je een schatting geven van wat je dagelijks verbruik is. En kan je uitrekenen hoeveel koolhydraten dat is.
      (4) Sommigen gebruiken een pre-workout supplement om een boost of stimulans te krijgen voordat ze gaan trainen. Ze zeggen dat ze beter/zwaarder kunnen trainen als ze een oppepper hebben gehad. Dat zou koffie/cafeïne kunnen zijn, of een Red Bull, of iets anders. Als je al het gevoel hebt dat je energiek bent voordat je naar de gym gaat hoef je niks te veranderen. Als je je lui of "lamlendig" voelt, zou je kunnen overwegen of er iets is wat je zou kunnen oppeppen. Bedenk wel dat de meeste supplementen duur zijn en niet altijd iets bieden wat je echt nodig hebt. Ik gebruik geen pre-workout supplement. Ik train 's morgens en drink vooraf wat koffie bij m'n ontbijt, maar dat is niet specifiek als boost bedoeld.
      (5) Je kunt het inderdaad eens proberen om te zien of front squats een oefening is die je interessant vindt. Ikzelf vind van niet, dus ik doe alleen de reguliere back squat. Destijds vond ik het relevant dat je eerst bekend raakte met de reguliere back squat. Daarom raadde ik je destijds af om met front squats te beginnen. Nu heb je, neem ik aan, al geruime tijd reguliere squats gedaan. En dan kan je gaan experimenteren met wat alternatieve vormen. Dat houdt het interessant. Maar vergeet niet om de basisvorm, dus de reguliere back squat, te blijven doen.
      Vergeet niet je lachspieren te trainen.

      Comment

      Sidebar top desktop

      Collapse

      Actieve discussies

      Collapse

      Working...
      X