Help schema 16 jaar

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Kan je me de oefening vertellen die ik moet doen af en toe

  Comment


  • Originally posted by Enzo Gozen View Post
   Kan je me de oefening vertellen die ik moet doen af en toe
   Je bedoelt oefeningen om je core te trainen? Crunches, sit-ups, plank. Teveel om allemaal op te noemen. Kijk maar eens op YouTube naar core exercises. Dat zal je vast wel inspiratie opleveren.
   Vergeet niet je lachspieren te trainen.

   Comment


   • Ik zou voor de lol wel handstand willen oefenen maar dan uiteindelijk op hoogte aan een paal lijkt me wel vet. Of de flag leren. Kan ik dat ook gewoon voor de lol doen naast me oefeningen?
    Last edited by Enzo Gozen; 4 weken geleden.

    Comment


    • Natuurlijk kan je dingen "voor de lol" doen, zolang je geen blessures oploopt doordat je ondoordachte dingen doet.
     Stel je voor dat je niks meer voor de lol zou mogen doen, dan zou het leven erg saai worden.
     Vergeet niet je lachspieren te trainen.

     Comment


     • Haha ja tochhh!!!!!!

      maar uhm kan je een goede video vinden hoe je handstand leert je hebt zoveel en verschillende manieren?

      Comment


      • niet_hier wat is creatine iemand zei me je moet dat doen anders ga je nooit heel veel kunnen tillen?

       Comment


       • Originally posted by Enzo Gozen View Post
        niet_hier wat is creatine iemand zei me je moet dat doen anders ga je nooit heel veel kunnen tillen?
        Creatine is een van de meest gebruikte supplementen. Er is daardoor ook veel over geschreven, onder andere op dit forum. Als voorbeeld: https://forum.bodynet.nl/forum/voedi.../2040-creatine
        Simpelweg gezegd:
        (*) Creatine maakt dat je spieren sterker worden en je zwaardere gewichten kunt tillen. Echter, dit effect verdwijnt weer als je ophoudt met het gebruik van creatine; het is dus niet permanent.
        (*) Creatine zorgt ervoor dat je spieren meer vocht "opzuigen" waardoor ze er voller en groter uitzien. Je zult dus zwaarder worden door de extra vocht. Ook dit vocht verdwijnt als je ophoudt met het gebruik.
        (*) Belangrijk om te weten: creatine werkt niet voor iedereen. Voor ongeveer 1 op de 4 personen heeft het geen effect. Waarom dit zo is is niet precies bekend, maar heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met je overige voeding en je "aanleg". Ik heb zelf creatine geprobeerd en voor mij werkte het niet. Ik werd er wel zwaarder van door de extra vocht, maar werd er niet merkbaar sterker van. Dus ben ik er mee opgehouden, want waarom zou ik geld uitgeven aan een supplement als ik er geen baat bij heb?

        Of creatine voor jou werkt is moeilijk van tevoren te voorspellen. Je zou het gewoon een tijdje kunnen proberen (het is niet zo erg duur) en kijken wat het voor je doet. Als je besluit om het te gaan gebruiken moet je weten dat er twee fases zijn: een oplaadfase en een onderhoudsfase. De oplaadfase is de eerste paar dagen dat je het gebruikt. Gedurende deze periode neem je dagelijks een grotere hoeveelheid zodat je spieren "opgeladen" worden met extra creatine. Daarna komt de onderhoudsfase waarin je iedere dag een wat kleinere hoeveelheid neemt. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid creatine in de spieren op het gewenste niveau blijft. Hoeveel gram je moet nemen tijdens beide fases staat aangegeven op de verpakking.
        Vergeet niet je lachspieren te trainen.

        Comment


        • 1) Kwa gewicht toename. Is dat dan echt negatief dus kwa vet? Of gewoon op positieve wijze breed want wil niet een buikje of sixpack verliezen haha

         2) en kan je dan uitwerken voor mij de oplaadfase en onderhoudsfase hoeveel ik moet innemen over de periode om te testen of het ├╝berhaupt werkt hoelang is dat dan en waar moet ik opletten

         3) zijn er ook nadelige gevolgen?

         4) betekend het dat je van 'nature' dus zond3r creatine niet meer zo heftig kan tillen

         5) ik train 5x per week ban maandag tot vrijdag en weekend rust. Wissel met workout A en B, maar in originele is A normale squats en B front. Nu doe ik normale squats elke keer dus 5x per week Elke keer als ik kom trainen. Iemand zei dat niet goed is om elke keer te squaten maar tot nu toe geen last van gehad?

         6) en iemand zei me je hebt betere oefeningen waar je tricep beter belast dan rolling tricep extension en mijne te licht is klopt dat
         Last edited by Enzo Gozen; 4 dagen geleden.

         Comment


         • 1) Nee, het is geen vet. Het is water. En het hoopt zich op in de spieren, dus je spieren lijken er een beetje groter/voller uit te zien.

          2) De hoeveelheid die je dagelijks moet gebruiken staat aangegeven op de verpakking van het product dat je koopt. Het advies is per merk enigszins verschillend. Als je het een maandje uitprobeert kan je beoordelen of het voor jou werkt.

          3) Men zegt dat er geen nadelige gevolgen zijn.

          4) Je moet de invloed van creatine niet overschatten. Stel dat je kunt deadliften met 100 kg. En met creatine 110 kg. Als je stopt met het gebruik van creatine zal je kracht terugvallen tot het niveau van voorheen, dus je kunt weer deadliften met 100 kg. Sommige mensen raken hierdoor "mentaal verslaafd" aan creatine want ze kunnen het niet uitstaan dat hun kracht terugvalt van 110 naar 100 kg.

          5) Iedere dag squaten is inderdaad wat te veel. Ik weet dat jij nog jong bent, en dus zal je lichaam sneller herstellen na een training dan voor oudere mensen. Ondanks dat vind ik iedere dag squaten te veel. Zowel de normale squats als de front squats vormen een belasting voor je bovenbenen en je rug. Die spiergroepen krijgen onvoldoende tijd om te herstellen van de inspanning. Naar mijn mening zou het beter zijn als je na een dag squat een dag geen squat doet. Dus bijvoorbeeld: squat op maandag, woensdag en vrijdag. Op dinsdag en donderdag geen squat.

          6) Nu kom je in het gebied van "persoonlijke voorkeuren". Er zijn veel soorten oefeningen om je triceps te trainen. Sommige mensen vinden oefening A beter werken, anderen doen liever oefening B. Welke jij het beste vindt werken kan je alleen uitvinden door zelf verschillende oefeningen uit te proberen. Ik doe zowel de rolling triceps extension alsook de triceps pulldown (voorbeeld hier: https://www.youtube.com/watch?v=2-LAMcpzODU ). Beide oefeningen voelen verschillend aan en, in mijn geval, belasten de triceps op een iets andere manier.
          Vergeet niet je lachspieren te trainen.

          Comment

          Sidebar top desktop

          Collapse

          Actieve discussies

          Collapse

          Working...
          X