Help schema 16 jaar

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Tja, dan moet je op zoek gaan naar eten wat (veel) eiwitten bevat en wat je wel lekker vindt om te eten.

  Iedere keukenweegschaal is goed genoeg voor jouw doel. Dus deze ook.

  Het heeft weinig zin om nu al extra buikspieroefeningen te doen. Eerst moet de laag vet weg die er overheen zit. Als die weg is zal je zien dat je al behoorlijke abs hebt, zonder er extra oefeningen voor te doen.
  Vergeet niet je lachspieren te trainen.

  Comment


  • Trouwens vergeten te zeghen
   gisteren bij pendlay row voelde ik hem bij me onderarmen. Omdat ik de bar met een platte rug met me armen naar me borst/buik trekt en me handen een beetje buigen als ik dat. Net als die meme van die Mexicaanse gast met bril hoe hij zout op vlees strooit. Me handen worden dan net als een haak.

   DAG 10 https://prnt.sc/ir8fzg
   Die cornflakes neemt veel in beslag lol kon niet eens genieten van me mam's eten mocht alleen 2 kleine drumstickjes.. Heb letterlijk alleen cornflakes, 3 eieren, 2 kleine drumsticks en broodje tonijn gegeten en al bam grens bereikt. Ik leer steeds dat ik met me calorieën goed moet zitten om steeds alle 3 punten (vet/koolhydraten/eiwitten) te vullen tot me vereiste.

   Ik zie soms mensen bij rug oefeningen of squats ofzo met een band of riem om hun buik. Vaak bij mensen die het heavy pakken is dat voor rug ofzo?

   En wanneer zijn polsbandjes handen. Maar dan die ene lange die je om je hand heen strak wikkelt?
   Last edited by Enzo Gozen; 14-03-2018, 20:09.

   Comment


   • En? Lukt het al beter om iedere dag meer eiwitten te eten?

    Een belt bij het squaten kan inderdaad helpen als steuntje in de rug.
    Je vraag over polsbandjes begrijp ik niet.
    Vergeet niet je lachspieren te trainen.

    Comment


    • Niet hier!! Je leeft nog yes!

     Nou ik kom nog altijd 40 tot 60 gram eiwitten tekort (afhankelijk van wat ik daarbuiten eten ook). Al zou ik 3 eieren eten, volle bak kwark, broodje tonijn dan nog bereik ik niet mijn vereiste. En zoveel zou ik zowiezo nooit eten en eet ik überhaupt niet. Ik vind het te moeilijk om zoveel binnen te krijgen.

     over polsbandjes heb ik begrepen dat die handig zijn bij een zware gewicht. Bijvoorbeeld bankdrukken. Je hebt ook een andete polsbandje die ik vaak zie bij deadlift. 2 verschillende neem ik aan?

     Comment


     • Als je het moeilijk vindt om veel te eten doe je er verstandig aan om minder koolhydraten te eten, en meer eiwitten. Hoe is je gewicht de afgelopen tijd? Blijft het gelijk, of verandert het?

      Ik zou niet weten hoe een polsbandje je helpt bij bankdrukken. Een strap bij deadlift is handig om om de bar te wikkelen. Dat ontlast de spieren in je vingers en hand. Daardoor kan je zwaardere gewichten gebruiken bij deadlift.
      Vergeet niet je lachspieren te trainen.

      Comment


      • Haha kweet niet. Ah oke daar is het goed voor dus. Naja ik til nog maar totaal 70 kilo (inclusief stang) misschien als ik naar de 100+ ga later.

       ik wilde nog wat zeghen bij pendlay row doe ik platte rug beetje door me voeten en rustig met beetje snelheid bam gewicht omhoog en dan rustig beneden.
       probleem is als ik het gewicht naar ongeveer me chest/middenrif breng dan worden me handen net als dinosaurus handen. Ze worden haakjes, ik kan dus niet met gewicht me arm en hand stijf houden. Me hand moet buigen als een haak. Kan ik hem niet op een andere manier pakken zoals me handen omdraaien wat ik soms zie)

       (me gewicht is 2 kilo minder. Koolhydraten ga ik niet over de 323 echt. Het is nirt dat ik teveel ervan eet want die blijft soms ook echt gosd laag. Het is alleen teveel eiwitten xd wat ik normaal zou eten. Ik moet leren waar veel eiwitten inzitten en wat ik zo 123 kan verkrijgen snapje. Ei is simpel, tonijn ook zelfde geld voor kwark.)

       Comment


       • Kip is ook een goede bron van eiwitten.

        Over de Pendlay row: je moet een beetje experimenteren om te zien welke grip je het beste ligt. Als het apparaat verstelbaar is kan je proberen om het aan te passen aan je lichaamslengte. Zodanig dat het het beste aanvoelt als je de beweging uitvoert.
        Vergeet niet je lachspieren te trainen.

        Comment


        • Alles is goed en het is geen apparaat een losse bar met gewichten. Rug en benen alles goed. Alleen als ik het gewicht naar me toe trek vind ik moeilijk om me polsen stijf te houden met me armen dus 1 lijn. Ze buigen steeds me polsen ik kan niet recht naar achter. Ik heb wat ligt gewicht genomen dan lukt het met pijn aan me polsen. Dus ik ga denk ik dat alleen een tijdje doen en anders zie ik wel alternatief. We voeding gaat goed. Alleen nog met me eiwitten zit ik een beetje dwars hhh. Ja klopt alleen elke dag kipfilet ofzo is lastig snapje. Eieren kan bijna dagelijks dat is gwn thuis weetje of kwark 90 cent haha.

         Comment


         • Wat je kunt doen is om een ander persoon in de gym even vragen om toe te kijken en je advies te geven. Heb je al op YouTube gezocht naar filmpjes over hoe je deze machine moet gebruiken? Dat zou je ook kunnen helpen.
          Vergeet niet je lachspieren te trainen.

          Comment


          • Me buikspieren zijn nu veel zichtbaarder en het lijkt steeds meer te lukken. Wanneer is het van belang om belletje te rinkelen. Want ik kom gemiddeld 40 eiwitten ofzo tekort nog altijd soms een goeie dag maar 20. Dit is niet erg toch?

           Heb een video gekeken en gaat nu wel wat beter. Ik heb wel een vraag als ik kuiten train of squat doen mensen een kussen bij hun nek voor het gewicht. Indien men dit niet doen train je dan je nek/schouder waar de bar op leunt. Of bereik ik er al die tijd niks mee. En bij deadlift zware gewicht is lastig om te tillen. Dus wel mijn niveau maar dan is me teveel. Een riem zou me rug recht kunnen houden. Me veaag is is het handig om te halen of onzin?

           Comment


           • Qua eiwitten kan je beter teveel eten dan te weinig. Zolang je onder je target zit is het beter om het te verhogen.

            Mensen die bij een squat een kussentje nodig hebben tussen de stang en hun rug hebben over het algemeen geen goede techniek. In hun geval leunt de stang niet op hun schouderbladen maar op hun rugwervels (ruggengraat). En dat is niet goed. Je moet jezelf aanleren om je schouderbladen naar elkaar te trekken en ervoor te zorgen dat de stang daar op leunt. Zorg er ten alle tijden voor dat de stang niet op je ruggengraat leunt! Bekijk een paar video's over squat op YouTube en let speciaal op de adviezen met betrekking tot de houding van je schouderbladen en hoe de stang daar op leunt. In Engelstalige video's wordt dit meestal de "low bar position" genoemd.

            Velen gebruiken een riem om zwaarder gewicht bij deadlift op te kunnen tillen. Ik doe dat niet. Mijn mening is dat als je rug niet in staat is om een zwaarder gewicht te tillen dat je dan je rug meer moet trainen. En niet je rug moet ontlasten door er een riem omheen te doen.
            Vergeet niet je lachspieren te trainen.

            Comment


            • Yoo even een update voor de geïnteresseerde en mezelf dit is nu soort blog haha

             ik heb vorige week vrijdag last van me rug gehad onderrug om precies te zijn en deed toch deadlift. Nou ik dacht beetje pijn niet weerhouden van trainen en uiteindelijk volgende dag ik kom thuis van werk niks aan de hand, ga ik liggen op me bed plat op.me buik op.me telefoon. Na paar minuten besloot ik op te staan maar ik kon niet, ik bewoog links en rechrs en elke beweeg deed zoveel pijn ik zat dus letterlijk vast. Na een half uur worstelen tegen de pijn heb ik na zoveel pogingen mezelf kunnen optillen met zoveel pijn en geschreeuw en traantje was alleen thuis. Maar het deed zoveel pijn kon niks doen. Ik ging door me knieen en gebogen rug zldat ik beetje mini stappen kon nemen maar zelfs die deden pijn. Ik ging gelijk douchen. Ik ging dagje later naar huisarts en hij zei neem pijnstiller en blijf bewegen want het is mogelijk gewoon een overbelasting. Je hebt Of net te zwaar of iets net verkeerd gedaan ofzo. Hij zei me onderrug is verrekt hij is stijf gespannen en hij blijft als ik gebogen sta. Maar ik kan niet recht staan door de pijn vandaar dus pijnstillers. Dus ja nu zit ik hier en niet getraind maandag en dsindag. Ik verwacht morgen woensdag ook niet echt klaar te zijn, miss donderdag of vrijdag en anders pas volgende week maandag... Ik Heb slecht gegeten deze dagen voel.me dik ongezond en teleurgesteld, gefaald..

             Achja moet ik nu helemaal opnieuw beginnen of wat is aantal dagen dat je mogelijk mag nalaten en niveau behoud ;(

             Comment


             • Dat was een overduidelijk leermoment: zelfs als je maar een beetje pijn voelt moet je niet trainen. Ik hoop voor je dat de blessure snel wegtrekt en het niet langer je dagelijkse leven beïnvloedt. Trainen moet je de komende periode op een laag pitje zetten. Eerst maar eens volledig aan je herstel werken.
              Als je goed op je voeding blijft letten gedurende deze blessureperiode hoef je niks te verliezen. Hou je dagelijkse hoeveelheid eiwitten op peil. Verlaag de dagelijkse hoeveelheid koolhydraten een beetje nu je minder actief bent. Bijvoorbeeld zo’n 300 kcal minder.
              Vergeet niet je lachspieren te trainen.

              Comment


              • Niet hier kwa vet en koolhydraten kan ik altijd laag houden alleen eiwitten wat belangrijkste is is gewoon moeilijk om letterlijk elke dag keer op keer zo hoog te houden Ik kan nooit altijd zulke uitgebreide volle maaltijden met eiwitten nemen. Nooit elke dag kipfilet eieren kwark enzo snapje. Ik eet niet zoveel. En zowirzo met ramadan binnenkort (ben bekeerd 4 maanden geleden) kan ik pas in avond eten terwijl ik gewoon 5x per week blijf trainen dus dan al helemaal lastig want je raakt in 1x vol.

               Ik heb begrepen dat je met shake gelijk bijna je vereiste aan tikt maar ook dat het geen vervanger is ofzo. Kan je dat voor me uitleggen en wanneer voor mij handig is om shake te beginnen want in krijg geen zin meer als ik me doel niet kan halen als je me snapt gedemotiveerd raak je

               PS. en bedankt voor je woorden man.love you!
               Ik zou graag je Whatsapp willen prive berivht me pas als je ooit mocht stoppen hier want niemand heeft me zo kunnen adviseren ofnhelpen dan jij je was er sinds begin thanks man
               Last edited by Enzo Gozen; 09-05-2018, 11:17.

               Comment


               • Tja, als het je echt niet lukt om voldoende vlees, vis, eieren, kwark etc te eten dan kan je je toevlucht nemen tot whey proteïnen shake. Zoek een whey poeder uit waar geen of weinig suiker in zit. Stel dat je per dag 150 gram eiwitten wilt eten en uit je reguliere voeding slechts 120 gram haalt, dan vul je dat aan met een shake van 30 gram whey.
                Ook tijdens de ramadan is het belangrijk om iedere dag voldoende eiwitten te eten. Het tijdstip waarop je eet maakt dit niet minder belangrijk.
                Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                Comment

                Sidebar top desktop

                Collapse

                Actieve discussies

                Collapse

                Working...
                X