Help schema 16 jaar

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Als je deze twee video's achter elkaar bekijkt kan je goed de subtiele verschillen zien tussen een bent-over row en een Pendlay row:
  https://youtu.be/Weu9HMHdiDA
  https://youtu.be/9efgcAjQe7E
  Beide video's zijn gemaakt door dezelfde persoon, dus je kunt de verschillen daardoor extra goed zien.
  Volgens mij beantwoorden deze video's alle vragen die je stelt.
  Vergeet niet je lachspieren te trainen.

  Comment


  • Bij pendlay row video iedereen reageert in reactie dat hij explosief omhoog moet gaan en de bar droppen op de grond? Moet ik dat doen of rusrig omhoog eb rustig op de grond?

   Comment


   • Originally posted by Enzo Gozen View Post
    Bij pendlay row video iedereen reageert in reactie dat hij explosief omhoog moet gaan en de bar droppen op de grond? Moet ik dat doen of rusrig omhoog eb rustig op de grond?
    Doe het maar rustig aan en moet goede vorm. De meesten die het explosief doen zetten kracht vanuit hun benen, zwaaien en zwabberen alle kanten uit, maar gebruiken nauwelijks hun bovenrug. Die maken er een minder fraaie uitvoering van.
    Vergeet niet je lachspieren te trainen.

    Comment


    • Hallo daar. Ik ben nu al lekker opgang. De block pull voelt gewoon goed nergens last van en traint goed me rug. Hoelang raad je aan om daarbij door te gaan?

     Sinds begin van fitness tot nu zeker maand of 9 later heb ik nooit front squats gedaan. Dit was geen probleem zei niet_hier lang geleden in het begin omdat ik nog beginner was. Me vraag is eigenlijk moet ik wel fronr squats gaan doen of maakt dat niet zo uit en kan ik gewoon normaal squats doen.

     dan heb ik nog een vraag over squats veel mensen squaten half dus zo / en ik squat diep recht dus zo - dat is beter toch. Maakt het daarbij uit om me voeten ipv recht naar voren te wijzen de linker naar links een beetje en rechrer naar rechrs te wijzen.

     en laaaatste is ik train nu 5x per week. Weekend is me rust. Ik eet opzicht goed alleeb soms niet bepaald goed. Hierbij houd ik vet bij me buik, borst eb benen. Je ziet het niet zo 123 aan me me spieren echrer zijn wel aanwezif hoor haha. Is het daarom slim (om die extra vet) conditietraining erbij te doen? Om meer af te vallen en gezonder te worden? Zoja welke dagen is beter gezien ik alle werkdsgen train,misschien ochrend en dan avond gym een dag ofzo

     bijna zomervakanti!!!!!

     Comment


     • Ik heb je vragen even een nummer gegeven, dan kan ik er makkelijker op antwoorden.
      Originally posted by Enzo Gozen View Post
      (1) Hallo daar. Ik ben nu al lekker opgang. De block pull voelt gewoon goed nergens last van en traint goed me rug. Hoelang raad je aan om daarbij door te gaan?

      (2) Sinds begin van fitness tot nu zeker maand of 9 later heb ik nooit front squats gedaan. Dit was geen probleem zei niet_hier lang geleden in het begin omdat ik nog beginner was. Me vraag is eigenlijk moet ik wel fronr squats gaan doen of maakt dat niet zo uit en kan ik gewoon normaal squats doen.

      (3) dan heb ik nog een vraag over squats veel mensen squaten half dus zo / en ik squat diep recht dus zo - dat is beter toch. Maakt het daarbij uit om me voeten ipv recht naar voren te wijzen de linker naar links een beetje en rechrer naar rechrs te wijzen.

      (4) en laaaatste is ik train nu 5x per week. Weekend is me rust. Ik eet opzicht goed alleeb soms niet bepaald goed. Hierbij houd ik vet bij me buik, borst eb benen. Je ziet het niet zo 123 aan me me spieren echrer zijn wel aanwezif hoor haha. Is het daarom slim (om die extra vet) conditietraining erbij te doen? Om meer af te vallen en gezonder te worden? Zoja welke dagen is beter gezien ik alle werkdsgen train,misschien ochrend en dan avond gym een dag ofzo

      (5) bijna zomervakanti!!!!!
      (1) Als je geen pijn of blessures hebt met de rack pull dan kan je voorzichtig deadlift gaan proberen. En kijken hoe dat aanvoelt. Als het goed aanvoelt en er komt geen pijn, dan kan je er mee doorgaan. Als er een blessure optreedt dan ga je weer terug naar rack pulls.
      (2) Reguliere squats versus front squats is een kwestie van smaak. Sommigen vinden het een leuker, anderen het andere. Je moet uitproberen wat je het fijnste vindt trainen. Datgene wat je het liefste doet is het makkelijkste om vol te houden. Ikzelf hou niet van front squats, dus blijf ik de reguliere squats doen.
      (3) De juiste diepte bij de squat is een eeuwigdurende discussie. Ik ben van mening dat je zover moet gaan dat de quads van je bovenbenen (de voorkant van je bovenbenen) horizontaal zijn. En ja, je tenen wijzen een beetje naar buiten, niet recht vooruit.
      (4) Wat is je persoonlijke voorkeur? Wil je meer vet kwijtraken, hetgeen resulteert in dat je ook wat spiermassa en kracht kwijtraakt? Of wil je je focusseren op krachtwinst en meer spiermassa? Als je kiest om meer vet kwijt te raken ("cutten") dan dien je je voeding aan te passen: minder koolhydraten. Eventueel kan je meer cardio toevoegen. Maar voeding heeft een veel grotere invloed.
      (5) Zomervakantie? In februari?
      Vergeet niet je lachspieren te trainen.

      Comment


      • HAHAHAH

       nee ik bedoel van trainen voor zomerbody haha
       maar bedankt man! Block pull is gwn deadlift zonder verhoging, had je video voor me?

       Oh dus als ik conditie doe dan verlies ik kracht nee laat maar ik focus me dan liever kracht maar is hrt erg dan als ik 1x in weekend (waar ik nooit train) ga hardlopen ofzo extraatje. Maandag tot vrijdag trainen en bijv zondag hardlopen erbij af en toe.
       Last edited by Enzo Gozen; 24-02-2018, 00:06.

       Comment


       • Als je het leuk vindt om af en toe te gaan hardlopen dan moet je dat gewoon doen. Maar ik denk niet dat het veel bijdraagt tot vetverlies. Om dat te bereiken moet je je voeding een beetje aanpassen.

        Video "how to deadlift"? Inmiddels weet je dat ik vind dat Alan Thrall de dingen helder uitlegt. Dus deze: https://youtu.be/wYREQkVtvEc
        Vergeet niet je lachspieren te trainen.

        Comment


        • Yes bedankt nog.

         Ik heb erover nagedacht en ik denk dat ik het ga doen. De afgelooen maanden sinds ik begon met trainen heb ik niet positief op mijn voeding gelet. De vooruitgang is te zien, maar laat staan als ik goed lette op mijn voeding denk ik dan. Ik kon mij niet beheersen op vele vlakken en eet onnodig veel vetten en suikers. Het is niet zozeer dat ik super dik ben of aankom, of dat ik elke dag kapsalon en broodje donor eet maar het is onnodig want ik kan beter de momentele vetten verbanden dan nog extra toevoegen. Nu wil ik een test doen voor de zomervakantie. Dat is over 4 maanden ofzo.

         Kan iemand voor mij voor een week schema maken wat ik alleen mag eten. Dan zal ik met volle discipline me daaraan houden. (Rekening houdende dat ik 5x per week train) ik wil er deze week nog mee starten.

         *is het een goed plan dat ik me vastklamp daaraan of is het onnodig voor mij overdrijf ik en kan ik beter gwn wegblijven van extra suiker/vet

         Comment


         • Een voedingsschema maken kan je alleen zelf goed doen. Jij bent degene die weet wat je lekker vindt om te eten, en wat je absoluut niet wenst te eten. En jij bent degene die weet op welke tijdstippen je wilt eten en wanneer niet.
          Lees dit eens om een start te maken: https://forum.bodynet.nl/forum/voedi...ingevuld-en-nu
          Vergeet niet je lachspieren te trainen.

          Comment


          • Het probleem bij mij is dat ik niet zo goed weet wat me lichaam.nosig heeft. Dus hoe ik ervoor zorg dat alle vitamines, ijzers etc voldoende binnenkrijg maar ook voor gym. Ik vind het lastig om dat in voedsel te.beschrijven zeg maar. Weet niet zo goed wat ik kan gebruiken als eten.

           Comment


           • Je kunt ook een app als myfitnesspal gebruiken op je telefoon. Die geeft niet alleen koolhydraten, vetten en eiwitten aan maar ook zaken als vitamines, mineralen enzovoorts. Gewoon uitproberen en je zult zien dat het allemaal niet zo ingewikkeld is als je denkt.
            Vergeet niet je lachspieren te trainen.

            Comment


            • Ik heb zo een app Samsung Health is dat hetzelfde? Nou is het geen week schema wat ik moet eten. Maar ik krijg te zien op basis van leeftijd, gewicht en lengte hoeveel ik verbrand normaal en kan oer dag invullen wat ik heb gegeten om te weten of ik dus over de grens ga. Of is er een betere manier.

             als dit een hele goeie is dan volgt mijn vragen:

             ik train 5x per week gemiddeld uur tot 1.5 uur? Welke moet ik kiezen 3e?
             https://prnt.sc/ilj45b

             En als 3e klopt, zoja klopt het dat ik 3412 vebrand Dus? En nu moet ik zorgen dat ik eronder blijf tot hoeveel ongeveer?
             https://prnt.sc/ilj3se

             PS. Aub niet.hier als je stopt ofzo op dit forum door wat dan ook drukte enzo. Mail me je nummer! I need you in my lifeeeee 😭😢☹😦
             Last edited by Enzo Gozen; 01-03-2018, 20:29.

             Comment


             • Dat klinkt als een geschikte app. Je moet dat maar eens een tijdje uitproberen. Screen shot: derde optie. Kennelijk is dan het geschatte onderhoudsniveau 3412 kcal. Nu moet je gewoon eens invullen wat je gewoonlijk voor ontbijt, lunch en avondeten eet. En ook al je tussendoortjes invullen. En ook alles wat je drinkt invullen.
              Vergeet niet je lachspieren te trainen.

              Comment


              • Ik snap het niet als ik streefgewicht aanzet staat er 3412. En als ik die niet aanzette 2200 max? Wat moet ik nu doen. Zelf boeit me gewicht niet wil gwn vet verliezen. Wat raad je aan

               (Ik ben 175cm 72kilo 17 jaar)
               Last edited by Enzo Gozen; 02-03-2018, 09:51.

               Comment


               • Wat ik je aanraad is om geen aandacht te besteden aan de hoeveelheid kcal die de app geeft. Het is een schatting, en er is een behoorlijke kans dat die schatting fout is.
                Wat belangrijk is is dat je iedere dag de juiste hoeveelheid (grammen) eiwitten, vetten en koolhydraten eet. En de app is goed in staat om dat voor jou uit te rekenen als je netjes invult wat je eet en drinkt. Daarom moet je een tijdje de app gebruiken tot je meer verstand hebt van je dagelijkse eetgewoonten.

                Wat vuistregels:
                Eiwitten: je wilt per dag ongeveer 2 gram eiwitten eten per kilo lichaamsgewicht. In jouw geval: 72 * 2 gram = 144 gram eiwitten per dag.
                Vetten: je wilt per dag grofweg 50 a 70 gram vetten eten als je wilt afvallen. Als je wilt bulken kan je zo'n 70 a 100 gram per dag eten.
                Koolhydraten: dit wil je verminderen als je wilt afvallen of een lager vetpercentage wilt behalen. Echter, koolhydraten geven je energie en dus moet je er niet te weinig van eten. Daarom is het verstandig om bij te houden wat je tot nu toe per dag eet, zodat je hier inzicht in krijgt.

                Ga nu eerst maar eens die app een aantal dagen/weken gebruiken om te leren hoe je huidige voedingspatroon eruit ziet. Vervolgens kan je gaan bijsturen.
                Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                Comment

                Sidebar top desktop

                Collapse

                Actieve discussies

                Collapse

                Working...
                X