Help schema 16 jaar

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Volgens mij hebben we al eerder gesproken over dat misplaatste idee dat je iedere twee a drie uur iets moet eten. Dat is een achterhaald idee. Het is veel belangrijker dat je per etmaal de gewenste hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten eet. Hoe je dat verdeelt over het etmaal is van ondergeschikt belang.
  Als "volproppen en uitbuiken" je tegenstaat dan zou je een deel van die voeding kunnen verplaatsen naar de ochtend, als ontbijt.
  Voorheen liet je je dagelijkse voeding zien (screen shots van je telefoon). Daaruit bleek dat je vrijwel nooit de dagelijkse hoeveelheid eiwitten wist te halen. Het verbaast me dat je nu schrijft dat je geen moeite hebt om het doel qua eiwitten te halen.
  Vergeet niet je lachspieren te trainen.

  Comment


  • Owja dat weet ik nog hoor. Verbaast het je? Haha ik heb shake erbij gehaald dus iets makkelijker waardoor ik wel me eiwitten kan behalen scheelt 40 gram. De 100 gram weet ik wel uit bepaalde etenswaren te halen. Me punt was alleen met me Koolydraten. Ik moest iets van 340 gram per dag. Maar dat is heel lastig tot bijna onmogelijk Is dat een probleem? Want eiwitten zijn wel goed en vetten ook.

   Comment


   • Te weinig koolhydraten hoeft niet een probleem te zijn. Zolang je nog voldoende lichaamsvet hebt kan je op deze reserves terugvallen. Als je al erg vermagerd bent is dat niet meer mogelijk.
    Echter, als je energie tekort komt en je tijdens training niet voluit kunt gaan dan belemmert het je om spiermassa op te bouwen. In dat geval ben je gedwongen om wat meer koolhydraten te eten.
    Vergeet niet je lachspieren te trainen.

    Comment


    • 1) Mijn lichaam is redelijk strak geworden sinds het trainen maar er is zeker wel wat vetten nog aanwezig. Dus zolang ik vol kan trainen wat is dan een minimaal aantal Koolydraten wat voldoende zou zijn om nog breed te worden mocht mijn body vetpercentage heel laag worden? Wat als ik nou voor na trainen elke zondag heel veel rijst maak, kip, groeten en dit bij elkaar gooi en na elke training eet dat is een goeie he en dan eten in middag wat moeders maakt

     2) iemand zei me dat me workoit wel ok is alleen door 5x5 dan train je meer je kraxht en word je langzaam gespierd terwijl als je focus om groter breder en mooie spieren te krijgen is dan hoef je niet zwaar te tillen alleen wil je meerdere herhalingen dus iets lager gewicht met dus meer reps. Dan pak je wel is waar iets minder maar word jr sneller gespierd en breed. Klopt dit?
     Last edited by Enzo Gozen; 23-11-2018, 21:28.

     Comment


     • 1) kan ik niet over oordelen want ik ken je voedingspatroon niet. Ik raad je aan om de app op je telefoon weer te gaan gebruiken en precies bij te houden wat je per dag eet en drinkt. Pas dan kan je oordelen of het zinvol is om meer te gaan eten. En of je voedingspatroon goed qua samenstelling is.

      2) die “iemand” heeft gelijk. Sets met weinig reps en zwaar gewicht is goed om kracht op te bouwen. Set met meer reps (bijvoorbeeld 12 reps per set) is goed om vollere spieren, spieren met meer volume, op te bouwen. Natuurlijk moet je dan wel het gewicht wat verlagen, anders lukt het niet om zoveel reps te halen.
      Vergeet niet je lachspieren te trainen.

      Comment


      • Goed ik zal me voedingspatroon weer tijdje laten zien zodat je kan oordelen bedankt. Ah oké maar ik wil om eerlijk te zijn beiden? Zeg maar zo zwaar mogelijk tillen en gewoon lekker opgepompte spieren heel mooi. Kan ik niet bijvoorbeeld dan gewoon met mijn gewicht workout A en B 5x5 doen en dan na elke sessie die 12 reps doen met Dus minder gewicht voor meer herhaling of is dat teveel? Dan hoe Kan ik ze Anders goed combineren

       en trouwens ik rek heel uitgebreid voor het squaten maar zie weinig die dat doen dit is niet erg he? Ook als ik gewicht omhoog gooi bij oefeningen als bankdrukken etc.. doe ik vaak 2.5 kilo en 1.25 kilo nooit maar ik heb begrepen wel beter 1.25
       Last edited by Enzo Gozen; 26-11-2018, 17:15.

       Comment


       • Originally posted by Enzo Gozen View Post
        Ah oké maar ik wil om eerlijk te zijn beiden? Zeg maar zo zwaar mogelijk tillen en gewoon lekker opgepompte spieren heel mooi.
        Wil je de marathon rennen of de 100 meter sprint? Het zijn verschillende dingen en dus moet je verschillend trainen. Met krachttraining is het net zo. Je moet je training aanpassen aan je doel.

        Als je bij een oefening het gewicht wilt verhogen gebruik je de kleinst mogelijke stap. Sla geen stappen over.
        Vergeet niet je lachspieren te trainen.

        Comment


        • (1)Ja begrepen. Dus ik kan nket combineren wat de persoon tegen me zei. Dus ik wil zo zwaar mogelijk tillen zoals ik nu doe, maar ook meer focus om sneller opgepompt te worden wst ik langzaam wel word maar niet zo snel dan dat ik meerdere reps met lichter gewicht zoj doen snapje. En je zegt dus dat beiden niet echt mooi samen kan gaan? Dus bijvoorbeeld dat ik gewoon hard train elke oefening 5x5 me max opzoek zoals gewoonlijk. En dan aan einde elke oefening licht gewicht vaak pak achter elkaar gewoon wat die persoon zei, of is dat teveel om beiden te combineren? Of zeg je eerder van dat gaat niet goed samen het is het 1 of de ander.

         2) de tricep pushdown welke bar kan je beste gebruiken? Ik bots wel beetje tegen me benen dus die full.motion ofzo krijg je dir wel met crossbar? Maar met rope kan je aan de zijkant doorrekken. Alleen voelt niet fijn. Of hoor ik niet aan de zinkant door te trekken maar juist rdcht naar midden van me benen Welke gebruik jij? En manier adviseer jij

         3) het viel een vriend op dat ik soms beetje terugschietn met schouder als ik biceps pak. Is dat echt een groot.probleem natuurlijk niet overdreven maar gewoon als.ik.omhoog ga klik ik beetje terug met schouders? Kan ik dit voorkomen door tegen muur te staan ofzo? Of maakt dat niet veel uit.

         4) rolling tricep extension voel ik een spier beetje bij mijn elleboog daar in dat gebied? Doet beetje pijn. Waardoor kan dit komen of hoort dat gewoon
         Last edited by Enzo Gozen; 29-11-2018, 14:19.

         Comment


         • (1) Als jij na 5x5 nog een set met veel reps kunt doen betekent dat dat de 5x5 niet zwaar genoeg was. Na 5x5 behoor je geen kracht over te hebben voor nog een set.
          (2) Mijn handen zijn op schouderbreedte. Als je dan je handen naar beneden beweegt raken ze je bovenbenen niet, maar zijn net naast je benen. Ik gebruik meestal een metalen handel in de vorm van een omgekeerde V. Soms is die niet beschikbaar; in dat geval gebruik ik een rope.
          (3) Als je schouders naar voren en achteren bewegen bij de biceps curl is dat een teken dat je aan het cheaten/smokkelen bent. Je kunt dit voorkomen door of met je rug tegen een muur te gaan staan. Of door de oefening zittend te doen, met je rug tegen de rugleuning van een bankje.
          (4) Kan ik via het internet niet over oordelen. Dit moet je aan iemand vragen in je gym die er verstand van heeft en kan zien hoe je de oefening uitvoert.
          Vergeet niet je lachspieren te trainen.

          Comment


          • Ik heb een lager gewicht gepakt bij biceps die ik wel goed kan controleren. En binnenkort zal ik.je.me.voeding patroon weer delen met je dagelijks

           1. Ik kan niet kiezen tussen de normale 5x5 wat ik nu doe of meer reps pakken met lichter gewicht. Want ik wil namelijk gewoon echt breder worden . Of kan ik ook.gewoon goed mooi breed en gespierd worden met de 5x5. Dus niet dat extreme dikke gespierde rare lichamen maar goed groot gespierd breed. Want ik ken iemand die wel echt veel tilt iets van 24 jaar oud is ie maar totaal niet echt gespierd is. Zelfs ik ben veel veel.gespieder dan die gast. Maar.hii doet ook powerlifting ofzo.

           Comment


           • Als je vollere spieren wilt, die er groter uitzien, dan doe je er verstandig aan om sets met meer reps te gaan doen. Bijvoorbeeld 10 a 15 reps per set. En 3 a 5 sets, afhankelijk van de spiergroep. Grotere spiergroepen, zoals bovenbenen, doe je 5 sets, en kleinere spiergroepen, zoals biceps, doe je 3 sets. Om dit te kunnen doen moet je natuurlijk wel het gewicht aanpassen: je kunt dit niet doen met het gewicht wat je hanteert voor 5x5. Probeer het maar.
            Vergeet niet je lachspieren te trainen.

            Comment


            • 1) ik heb workout A en b en train 5 x per week
             war als ik nu eerste keer A 5x5 pak en de volgende keer 3x12 en daarna weer 5x5 en dan weer 3x12 en dat zo ook wisselen bij B. Kan dat of raad je dat af? Upgrade ik dan minder snel dan dat ik gewoonlijk 5x5 zoi doen of valt dat wel mee. Want als ik daarmee sneller breed word terwijl ik nog altijd steeds zwaarder kan tillen is dat toch juist slim?

             2) zie op YouTube en ook mensen in gym die vertellen om dat je spieren uit meerdere gebieden bestaan en meer manieren erbij zou moeten doen om me spier beste te belasten. Zoals schouders meerdere spieren gebieden zou hebbent, triceps meerdere gebieden en chest ook meerdere gebieden en dat 1 oefening niet heel genoeg zou zijn een voorbeeld is https://youtu.be/89e518dl4I8 mijn favoriete gym YouTuber. Dit is mijn workout, wat denk jij?

             WORKOUT A
             Squats
             Bench press
             Pendlay row
             Chest supported rows
             Hammer curl + barbell curl
             Calf raises

             WORKOUT B
             Squats
             Overhead press
             Pull ups
             Rolling tricep extensions
             Tricep pushdowns
             Last edited by Enzo Gozen; 07-12-2018, 10:32.

             Comment


             • 1) Ja, dat zou je kunnen doen: afwisselen tussen 5x5 en 3x12. Of je daarmee sneller of langzamer progressie bereikt weet ik niet. Dat kan je alleen maar te weten komen door het uit te proberen. Je zou ook kunnen doen wat de video suggereert in item 2). Daar worden twee verschillende workouts beschreven. Dus een soort A1 en A2.

              2) Ik kende die video niet, maar ben het er mee eens dat voor de grotere spiergroepen je meerdere oefeningen wilt doen die de spiergroep net even anders belasten. Zodat je ieder deel van de spiergroep belast.

              Doe jij squats in zowel workout A als ook B? Dat is niet goed. Als je goed geluisterd had naar de video die je aangaf dan had je twee verschillende oefeningen voor quads gekozen.
              Vergeet niet je lachspieren te trainen.

              Comment


              • Nee dat was een fout ik squat nu alleen bij A zoals afgesproken. Je zei dat ik bij B beter niet moet squaten en dat heb ik gedaan.

               Kan je dan mijn schema aanpassen zodat ik alle spiergroepen goed kan belasten. Desnoods zoals je zegt neem ik 3e workout. Je ziet hoe hij nu is. Wat kan erbij voor volledige belasting? Ik train 5x per week. Maandag tot vrijdag. Miss zeg je Enzo voor jou beter als je toch 5x gaat iets als maanfag push, dinsdag pull, woensdag legs, donderdag uper, vrijdag lower schema zoals dit https://imgur.com/a/iahh9xd ofuist niet dat je zegt hou nog dese workout aan alleen we voegen een 3e erbij of alleen passen hem aan. mijn doel is uiteindeliji om gewoon opgepompt te worden, ik wil groot en breed worden hoor graag wat je beste lijkt in jouw ogen.
               Last edited by Enzo Gozen; 13-12-2018, 18:08.

               Comment


               • Het maakt allemaal niet zo heel veel uit. Het schema wat je toont is een geschikt schema voor vijf dagen per week. Probeer het maar eens een tijdje en bekijk dan wat je bevalt en wat je niet bevalt.
                Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                Comment

                Sidebar top desktop

                Collapse

                Actieve discussies

                Collapse

                Working...
                X