Fallus "Health Centre"

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Fallus "Health Centre"

    Dynamic Duo's “Power Centre”


    Vanaf 26 Oktober 2009 krijgt Fallus Home Gym een nieuwe toevoeging in de vorm van MichaelP. Daarom is besloten een nieuw log te openen waarin we allebei onze trainingen, voeding, vragen, gedachten en andere onzin vermelden.

    Fallus Power Centre
    Mijn home gym bestaat uit:
    -een Power Rack,
    -een olympische barbel,
    -een smallere barbel,
    -een 270kg aan gewichten,
    -twee DB halter,
    -een Press Rack,
    -een Power Sled,
    -een Box
    -een Bench
    -Barbarian Lat Pulley
    -28kg Kettlebell
    -diverse handgrepen en accesoires

    Uitbreidingen voor de gym die op het schema staan zijn resistance bands, kettingen, tennisballen, foam rollers, leg extention/leg curl machine, meer gewichtsschijven.

    Keuze muziek tijdes work-outs is metal. Iedereen die er problemen mee heeft...tough luck hehe.

    Er wordt getraind op Ma-Wo-Vr rond 20:00 tenzij anders vermeld.


    MichaelP

    Na een lang gesprek, en wat kan die Michael lullen zeg, is het duidelijk wat hij wilt. Een atletisch fighter fysiek omdat hij van plan is in de nabije toekomst een vechtsport naast kracht training te gaan doen...en hij wilt ook heel sterk worden. Hierdoor is snelheid en kracht van belang en gaan we NIET trainen als een trage bodybuilder. Na lang denken (zo'n 5 hele minuten, inclusief het bedenken van work-out details) kwam ik tot het volgende plan van aanpak voor hem.

    Fase 1
    Aangezien hij nog geen echte relevante achtergrond heeft is Michael een beginner. Zijn lichaam moet voorbereid worden voor wat komen gaat.

    In het begin zal er eerst wat mobiliteit/flexibiliteits tests gedaan worden. Zodoende kan er gekeken worden naar wat zijn eventuele probleem plekken zijn. Bij de meeste mensen is dit automatisch stijve hamstrings en gebrek aan glute activatie van het veelal zitten. Dit kan in latere stadia voor pijn in de onderrug zorgen en moet voorkomen worden. Daarnaast is glute activatie en hamstring gebruik van belang bij zo'n beetje elke sport waarbij er benen gebruikt wordt. Rennen, trappen en zo ook squaten/deadlift gaat beter en sneller met fatsoenlijke aanspraak van de spieren.

    Tijdens deze fase is het tevens belangrijk om de spieren, pezen en zenuwstelsel aan te wakkeren. Dit betekend dus dat er weinig gewicht gebruikt dient te worden en dat vinden velen saai. Michael zal de eerste 4 weken met 50% lichaamsgewicht trainen. Veel sets, weinig reps, licht gewicht...kortom een ideale omgeving om de techniek te leren van de belangrijke oefeningen. Zodra de techniek goed zit zal er aan de snelheid en explosiviteit van de oefening gewerkt worden. Dit betekend dus dat de eerste vier weken merendeels uit Dynamic Effort work-outs zal bestaan. En ondanks de lichte gewichten zal het toch een enorme uitdaging zijn. De explosiviteit, verbetering glute activatie en mobiliteit zal directe overdracht hebben naar andere sporten. Een ideale ondergrond dus en als hij het saai gaat vinden dan gooien we er wat andere technieken tegen aan om hem te slopen mwahahhaha

    Fase 2
    In deze fase zal progressief laden gebruikt worden in combinatie met een wat meer massa gericht schema. Zijn explosiviteit en techniek uit de vorige fase zal er voor zorgen dat Michael snel gewicht aan de stang kan gaan toevoegen. In deze fase gaan we dus proberen dat hij massa ontwikkeld en het volume omhoog gooit. Veel PR's op gewicht en reps zullen dus het gevolg zijn.

    Fase 3
    Aan het begin van deze fase gaan we zijn 1RM's testen op de Push Press, Bench, Squat en Deadlift. Ik verwacht dat hij toch wel de 100kg op een aantal zal breken tegen deze tijd. Aan de hand van die 1RM's gaan we in deze fase aan zijn kracht werken om PR's te zetten op gewicht.

    Tijdens iedere fase blijven we mobiliteit/flexibiliteit doen. Cardio kunnen we er ook op verschillende manieren in gooien zoals complexen, 55's, tabata's etc. Zijn work-outs zullen qua oefeningen dezelfde opbouw hebben als de mijne. Maar Michael zal andere reps/sets en rust intervals hanteren welk meer aansluiten bij zijn doel.

    Qua schoeisel heb ik hem aangeraden om iets te nemen met een zo'n dun doch hard mogelijke zool. Denk aan Shuck's, All Stars, sokken of op blote voeten.


    Falstyr

    Mijn doelen blijven ongewijzigd zoals beschreven in me vorige log (=http://forum.bodynet.nl/trainingslog...e-metalen.html). Mijn schema bestaat uit Coan Deadlift regime aangevuld met 531 van Wendler. Het ziet er ongeveer uit als:
    1. Coan Deadlift
    2. Push Press/boven borst/triceps
    3. Squat/rug
    4. Bench Press/centrale borst/triceps
    Het roteert gewoon door.

    Hopelijk bereik ik eind van dit jaar nog de 200kg deadlift en 100kg Push Press. Zodra MichaelP met fase3 begint kunnen we hopelijk Smolov Squat gaan doen. En dan wil ik me squat naar de 200kg brengen. Ook zal Michael leren Spotten zodat ik eindelijk eens wat noemenswaardige vooruitgang kan gaan boeken op de Bench...en dat doen we natuurlijk ook voor hem.

    Dus....veel toekomstig lees plezier toegewenst. Je zal zowel de kijk van Michael als die van mij krijgen op dezelfde work-outs.

  • #2
    lijkt me leuk om te volgen jongens

    hoop ook voor jouw fallus dat je weer vooruit gaat jonge.
    en micheal zal zowiezo wel vooruit gaan als beginner
    160kg squat
    225kg deadlift
    130kg benchpress

    Comment


    • #3
      Nou ga ik zeker volgen.

      Ik hoop dat je weer wat motivatie gaat vinden fallus.
      Samen met iemand trainen is vaak leuker denk ik.
      Er zijn geen excuses als je echt iets wilt bereiken.

      Comment


      • #4
        Denk dat het wel voor wat meer motivatie zorgt van jouw kant fallus, geen verkeerd idee zo.

        Even afgezien van het feit dat je hamstring/glute activation echt perfect is (hoe blessures te voorkomen is echt iets wat je alleen kan leren uit ervaring en denk dat het enorm relaxt is als je er meteen mee begint, zou overigens ook hip flexors en de shoulder griddle aanpakken)

        Vind idee om met DE te beginnen echt helemaal top, je wilt techniek voorop hebben staan en afbraak door vermoeiing voorkomen, had zelf ook al zoiets zitten denken m.b.t. nieuwe trainees. Ben benieuwd hoe het uitpakt, moet gezegd worden dat als je het volume gewoon zwaar hoog houd dus echt veel sets op DE day en 30-45 sec rust strict dat je alsnog zwaar naar de klote kunt gaan en spierpijn ook zeker aanwezig zal zijn (toch motiverende factor voor beginners).

        Over die coan, ik heb die site ook bekeken en die hele planning is gewoon foutief, de data neemt niet in oog wat realistische stappen zijn maar geeft je gewoon een schema met de progressie/10 praktisch voor elke week wat. Na alles wat ik lees over JM's 5/3/1 zou ik toch eens overwegen dat ook voor DL te gaan doen (en in jouw geval zowiezo voor BP als ik zie dat je daar al lang op zelfde PR"s staat), denk dat het meer overeen komt met je doelstellingen.

        Over smolov, ik weet niet in hoeverre zoiets nou op toepassing is op Micheal, smolov is echt alleen the big three en staat bekend om gruwelijke overtraining van je onderrug wat bijna alleen te handhaven is met een zware bulk en dat is als je verder geen belastende dingen doet. Voor iemand die op de long term iets met vechtsport wil gaan doen denk ik dat die enorm snel een burn-out zal ontwikkelen, alsmede niet naar doelstellingen aan het trainen is.

        Alles gezegd hebbende lijkt het me een leuke kans voor beide om eens wat te testen m.b.t. nieuwe trainingsprotecollen e.d. plus je hebt eindelijk een spotter op je BP
        The internet, SERIOUS business!

        Fallus; nee dombo als je dit al niet snapt wtf heb je al die tijd gedaan op dit forum? ~Fal, ik zat voornamelijk in de jailbait topic

        Comment


        • #5
          Glute activatie/hamstring had ik als voorbeeld gebruikt omdat het een veel voorkomend probleem is. Kijk maar naar de reclames op tv met pilletjes voor chronische onderrug pijntjes. Leuke symptoom bestrijding als je het mij vraagt terwijl het echte probleem ontweken wordt. Na het doen van de tests weet ik waar de meeste aandacht naar moet gaan. Hip flexxors, groin stretch, schouders en alles zal behandeld worden mits nodig

          Maandag is het deadlift dag. Ideaal om hem meteen even 15-18sets a 3reps te laten doen met korte rust. Als hij dan de techniek nog niet bezit weet ik het niet meer Met de explosiviteit die je met Dynamic Effort gebruikt krijgen de spieren, en voornamelijk pezen, nog steeds een behoorlijk klap te verwerken vergeleken met een tragere uitvoering. Dus voorbereiding zou ideaal moeten zijn.

          Coan is best vaag inderdaad. Je kan invullen wat je wilt hoe onrealistisch het ook moge zijn. En tja...als ik dan een onrealistische 170kg begin en 300kg target heb in 10 weken tijd dan krijg je inderdaad vage verhoging qua gewicht. Je moet zelf een beetje realistisch schatten hoeveel je denkt te behalen in 10 weken. Dan is 170kg begin en 190kg eind gewicht als realistisch met haalbare stappen.

          Comment


          • #6
            Samen trainen is altijd een goed idee. Samen kun je veel sneller allerlei plateaus doorbreken. Ik hoop echt dat je je doelen snel zult bereiken Vince!
            Ik hou het in de gaten!
            Geniet, en drink met maten!

            Comment


            • #7
              veel succes en ik ga het log zeker volgen. veel plezier met je trainingspartner.
              44jr, 182 cm, 90 kg, bf 18%, bp2x85 sq8x120 dl4x110, lp 7*190,- cutten
              ....

              Comment


              • #8
                Ik ga hem ook zeker volgen.

                En MichaelP... Euhm... Succes .
                "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

                Comment


                • #9
                  Veel succes.
                  Hopen dat MichaelP gemotiveerd genoeg is om de verwachtingen een beetje in te lossen.
                  "We must all suffer from one of two pains: the pain of discipline or the pain of regret."

                  Comment


                  • #10
                    interessant interessant
                    Getting stronger to fend off potential zombie attacks.

                    Comment


                    • #11
                      Succes!
                      ความพายายามอยู่ที่ไหน ความสำเร็จอยู่ที่นั้น

                      Comment


                      • #12
                        deze ga ik zeker volgen veel succes aan jullie beide

                        Comment


                        • #13
                          Ik hoop voor Michael dat Fallus niet verkeerd kleren aan te doen

                          Voor de rest: succes!!
                          The only way to make your dreams come true is WAKING UP

                          Status: @Onderhoud

                          Comment


                          • #14
                            Hey micheal, 50 eu als je gaat benchen met je benen in de lucht ondanks alles wat fallus zegt
                            The internet, SERIOUS business!

                            Fallus; nee dombo als je dit al niet snapt wtf heb je al die tijd gedaan op dit forum? ~Fal, ik zat voornamelijk in de jailbait topic

                            Comment


                            • #15
                              Ik hoop wel dat Vince niet teveel scheten laat in het bijzijn van zijn nieuwe trainingspartner
                              Geniet, en drink met maten!

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X