Help schema 16 jaar

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #91
  Oké ik ga het zometeen nog 1x proberen.
  Trouwens Barbell curl etc pak ik 20/25.
  Althans heb opgebouwd naar daar.

  Maar ik zie andere grote gasten dat ook pakken?
  Ben ik slecht bezig of moet ik blijven verhogen als ik het aankan?

  Comment


  • #92
   Zolang je de oefening met nette vorm kunt uitvoeren, en 5x5 kunt doen, kan je het gewicht blijven verhogen. Als je niet zeker bent of je techniek correct is kan je iemand anders vragen om eens naar je uitvoering te kijken. Moet je natuurlijk wel iemand in de gym vinden waarvan je denkt dat 'ie er verstand van heeft.
   Vergeet niet je lachspieren te trainen.

   Comment


   • #93
    Hmm de Hammer curl gaat 12 kilo wel goed heb net gedaan. Ook de Barbell curl naar 25 lukt wel redelijk.

    Alleen de 12.5 (links en rechts) Bankdrukken lukt echt net net voor 5x5.
    Zelfde geld voor pendlay row met 12.5 links en rechts. Ik kan het ook 5x5 doen maar dan ook echt net net. Dit blijven aanhouden totdat ik eraan wen en door kan gaan? Of zoals je zei opnieuw opbouwen.

    En vraag 2. Overhead press gebruik ik 25 kilo met zo een bar die je ook gebruikt voor Barbell Curls zeg maar. Alleen ik voel hem naast waar je hem ook hoort te voelen, ook een beetje in me rug. Is dit omdat het te zwaar is?

    Comment


    • #94
     Zowel voor bankdrukken als Pendlay row hou je het gewicht hetzelfde maar ga je de komende training 5x6 doen. Als dat lukt, dan de training daarop 5x7. Als de 5x6 niet lukt dan verlaag je het gewicht (bijvoorbeeld 10 kg) en ga je 5x6 en de volgende training 5x7 doen. Als dit wel lukt dan verhoog je weer naar 12.5 kg en doe je eerst 5x5 en de volgende training probeer je 5x6. De training daarop 5x7.

     Vraag 2: ik denk dat je rug nog wat zwak is. Met de OHP train je, als bijeffect, je rugspieren om netjes rechtop te blijven staan.
     Vergeet niet je lachspieren te trainen.

     Comment


     • #95
      Bedankt man! Ja misschien wel ik ga proberen recht te blijven staan. En bank en pendlay te doen wat je zei. Ik meld de updates!

      Comment


      • #96
       Ik heb de bank juist nu verhoogt naar 12.5
       gisteren 1e x daarmee getraint. Bedoel je dat ik nu terug naar 10 moet en opbouwen. Want 12.5 lukt wel hoor alleen gaat echt net net.

       Ja pendlay row ga ik nu proberen de verhoging.

       Comment


       • #97
        Dus je kunt bank doen met 12.5 kg en dan 5x5? Echter, je weet dat je de volgende training niet 15 kg 5x5 kunt doen? In dat geval ga je de volgende training niet verhogen naar 15 kg, maar blijf je bij 12.5 kg. En doe je 5 sets van 6 reps (5x6).
        Vergeet niet je lachspieren te trainen.

        Comment


        • #98
         Ja maar ik heb hem al juist verhoogt naar 12.5(left/right)
         dus voor ik Bankdrukken weer wil verhogen moet ik.paar keer trainen met 12.5 totdat ik gewend ben en dan pas ik die 5x6 5x7 enzo toe voor naar de 15.

         Pendlay row 12.5 (left/right) is gister avond met moeite 5x6 gelukt, maar dan ook echt met moeite. Ik ga volgende keer 5x7 proberen als het niet lukt nog een keer 5x6 en anders verlaag ik.hem gwn toch

         Comment


         • #99
          Dat lijkt me een goede aanpak. Succes daarmee!
          Vergeet niet je lachspieren te trainen.

          Comment


          • Hmm ik heb weer paar dingetjes.

           1, ik kom erachter na 3/4 maanden vol getrained te hebben dat barbel curl en Hammer curl 3x10 en chin/pull up 3x5 en rolling triceps extension 3x10

           Maar al die tijd deed ik alles 5x5 en dat lukte.. is dat een probleem moet ik nu gwn de 3x volgen bij die oefeningen of toch 5x5 aanhouden.

           2. Heb echt last van die blaren bij je vingers. Heb soort handschoenen gehaald maar die zijn hard van de buitenkant dan van de binnenkant van mijn hand waar ik juist alles mee vasthoud lol. Is dit te verhwlpen of moet ik gwn betere handschoenen zoeken, opties?

           3. Door werk achter kassa (ik sta vaak dan zitten is niet comfortabel), en vakkenvullen Etc krijg ik echt last van mijn onder rug. Ik probeer expres me borst voren te houden maar daar wordt het er niet beter op, wat is een goede houding want het irriteert als ik naar gym ga want voel hem dan soms.

           Ps. De pendlay row toch verlaagd weer naar 10 links en 10 rechts ipv 12. Evem opnieuw opbouwen hh

           Comment


           • 1. Ik snap je vraag niet.
            2. Blaren? Welke oefeningen veroorzaken blaren? Ik train zonder handschoenen dus kan daar niet over adviseren.
            3. Je werk plus je krachttraining is kennelijk een (te?) zware belasting voor je onderrug. Wat je zou kunnen proberen is om minder vaak deadlift te doen. Die oefening is het zwaarste voor je onderrug. Hoe vaak per week doe je nu deadlift?
            Vergeet niet je lachspieren te trainen.

            Comment


            • 1. In de schema staat de oefeningen die ik noemde met 3x.. (zie boven) terwijl ik ze altijd 5x5 heb gedaan. Moet ik nu volgen hoeveel in de schema staat of 5x5 blijven doen zoals ik eerst deed wat ik tevens gwn aankon.

             2. Ik vind het echt raar, bijv bij optrekken dan verzamelt me huid bij elkaar als me hand om de bar is en omdat ik optrek gaat me huid mee. Of bijv bij pedlay row omdat ik de bar pak met me handen en de bar drukt naar beneden etc. En nog andwre dingen. maar me maten voelen niks

             3. Denk je? Ik ga gewoon soms bijna elke dag gym. En volg gewoon schema, workout A is pendlay workout B is deadlift. En dat wissel ik om en om. Hoe verminder ik dit dan? Dus het lag echt niet aan de houding die ik nam? Want thuis, buiten, school nooit iets gevoeld. Sinds ik werk elke dag en ook alleen tijdens werk. Daarna niet meer. Miss is het omdat me onderrug hele tijd gespannen is?

             Comment


             • *btw ik denk dat het eelt is. Eelt ja dat bedoel ik

              Comment


              • Eelt heb je nodig en bouw je inderdaad op met krachttraining. Zonder die eelt doen je handen een stuk meer pijn als je een zware barbell vast hebt. Zet maar eens een pincet/nagel in het huiddeel met eelt en zonder eelt, dan voel je het verschil wel. Mijn eelt is er wel eens afgegaan en toen was ik niet blij op het moment dat ik weer 100 kg kon gaan deadliften...

               Daarom is het onzin om handschoentjes te gaan dragen. Dit werkt ook averechts voor gripkracht, in zoverre dat de dikte van de barbell als het ware vergroot wordt omdat er nog een laag (het handschoentje) overheen valt. Je hebt dus meer dikte dat je dan vast moet grijpen.
               Food is an important part of a balanced diet.
               ~Fran Lebowitz

               Comment


               • Dus conclusie, ik kan beter voor altijd zonder handschoenen?

                Comment

                Sidebar top desktop

                Collapse

                Actieve discussies

                Collapse

                Working...
                X