Help schema 16 jaar

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • niet_hier
    replied
    ad 1. Zolang je krachttraining blijft doen geef je voldoende stimulans aan je lichaam om de spiermassa in stand te houden. De cardio zal er dan niet voor zorgen dat je veel spiermassa verliest.
    ad 2. Je "moet" niet 8 uur eten & 16 uur vasten. Die 8&16 is slechts een vuistregel. Je kunt het best aanpassen aan datgene wat in jouw dagschema het beste uitkomt. Als dat 14 uur vasten per etmaal is, en je maaltijden verspreid over 10 uur, dan is het ook goed. Het is inderdaad de doelstelling om de periode van vasten zo lang mogelijk te maken. Echter, "als het niet ken zoals het mot, dan mot 't maar zoals 't ken".

    Leave a comment:


  • Enzo Gozen
    replied
    niet_hier Hi!

    1) Zelf wil ik graag 10% bodyfat behouden en elke keer als ik bulk en rond 15% word weer cutten naar 10% en dan weer bulken en bij 15% weer cutten etc.. etc.. kwa cardio wil ik 2x HIIT doen en 1x LISS per week? Kan dit mijn spiermassa verhinderen of schaden want ik hoor vaak dat cardio slecht is daarvoor. Ik blijf natuurlijk wel gewoon 5x per week vol trainen.

    2) Aangezien ik school heb tot half 4 soms half 5, en moet 8 uur eten en 16 uur vasten. Dus denk beste van 12:00 - 20:00 eten. En daarin ook trainen rond 17.30 en daarna me cardio doen? Dus eerste maaltijd 12.00 // 2e maaltijd 16.00 (voor training) // 3e maaltijd na training? Of maakt de tijd niet uit? Dan begin ik liever van 16:00 uur tot 00.00 aangezien ik altijd avond train? En laat klaar ben van school Maar had gehoord de tijd dat je vast is belangrijk?

    Leave a comment:


  • niet_hier
    replied
    Ad 1: inderdaad moet je het afwisselend aanpakken. Eerst een tijdje cutten, vervolgens een tijdje lean bulken. Enzovoorts. Afhankelijk van hoeveel lichaamsvet je moet verliezen gaat dit inderdaad maanden, tot een jaar, duren. Dat is een lange periode en dus moet je een manier vinden die bij je past. Als je een methode gebruikt die te zwaar voor je is dan hou je het niet lang genoeg vol. En geef je halverwege op. Als je een methode selecteert die langzamer is dan is het minder zwaar maar moet je het langer volhouden. Je moet voor jezelf uitvinden of je meerdere maanden zo veel cardio kunt doen zonder op te geven.
    Ad 2: intermittend fasting is inderdaad een goed hulpmiddel. Ik heb dat zelf ook gedaan en het heeft me geholpen. In mijn geval was lunch de eerste maaltijd van de dag, en avondeten de laatste maaltijd. Ik verloor ongeveer 2 kg per maand en was in staat om dit 5 maanden vol te houden. Dus verloor ik 10 kg. Hoeveel kg lichaamsvet wil je verliezen?
    Ad 3: er is geen harde regel wanneer alle creatine je lichaam verlaten heeft. Je zou naar de weegschaal kunnen kijken. Als je ophoudt met creatine zal je gewicht dalen want het overtollige vocht verdwijnt weer. Als dit vocht weg is is dat een teken dat de creatine weg is. Ik denk dat dit 4 a 7 dagen duurt. Als je vervolgens weer creatine wilt gaan gebruiken zou je het laadprotocol weer moeten volgen.

    Leave a comment:


  • Enzo Gozen
    replied
    niet_hier nog altijd bedankt voor je blijvende adviezen! Ik waardeer het echt, je hebt mij zoveel geholpen pik!

    1)Ik wil mijn vetpercentage verlagen tot 10% terwijl ik groter en breder word. Cutten naar 10% bodyvet schijnt het beste te zijn? En daarna vervolgens lean bulking. En dat weer voor enkele maanden tot je 15% bodyvet bereikt, dan weer cutten naar 10% en weer lean bulking etc.. proces van maanden tot jaren. Wil dit zodanig uitvoeren dat ik geen kracht en spiermassa verlies.

    Een combinatie tussen 2x HIIT and 1x LISS cardio erbovenop per week zou het proces kunnen versnellen? Als ik dit na mijn training doe en verspreid over een week, kan dit dan zorgen voor enige spiermassa verhindering? Ik train nog altijd 5x per week van maandag tot vrijdag. Is het advies om de cardio op legday te vermijden?

    2) Naast de cardio wil ik internettend fasting toepassen, een proctol waarbij ik van 12:00 - 20:00 mag eten (8 uur) en daarbuiten vast (16 uur) en slechts water/thee mag voor honger gevoel en vocht. Ik neem dan in die 8 uur 3 maaltijden en daarin ga ik ook trainen en probeer ik me calorieën inhoud binnen te krijgen. Dit doe ik met de cardio net zo lang totdat ik op 10% body vet zit en ga vervolgens lean bulking

    3) Stel ik heb een maand lang geen Creatine gebruikt, hoor ik dan het hele oplaad gedoe weer aan te houden? Kortom, wat is het maximale aan Creatine niet gebruiken voordat je aanneemt dat je weer als het ware opnieuw begint? 1 dag niet nemen, het dubbele volgende dag? Of na 1 week niet nemen kan je al opnieuw beginnen?
    Last edited by Enzo Gozen; 14-01-2019, 11:37.

    Leave a comment:


  • niet_hier
    replied
    Dat is een goede vraag. Soms wordt voedsel zwaarder, of lichter, als je het kookt. Rijst is met name een goed voorbeeld: het absorbeert veel water tijdens koken en wordt dus zwaarder. Dit moet je dus afwegen voordat je het gaat koken. Echter, voor het meeste voedsel maakt het niet veel uit. In de praktijk is het het makkelijkst als je het afwegen doet voordat je het gaat koken.

    Leave a comment:


  • Enzo Gozen
    replied
    niet_hier

    ik had een vraagje je had het vast eens eerder gezegd maar kan het niet vinden.

    Hoe zit het met het eten afwegen. 100 gram rijst bijvoorbeeld want als je afweegt word het veel zwaarder. Ik maak zegmaar heel veel rijst in grote bak en neem porties in bakjes over de dag heen. Zelfde met pasta bijvoorbeeld kipfilet etc.. groenten. Dus maakt het uit als ik opschrijf nadat het gekookt is?

    Leave a comment:


  • niet_hier
    replied
    Het maakt allemaal niet zo heel veel uit. Het schema wat je toont is een geschikt schema voor vijf dagen per week. Probeer het maar eens een tijdje en bekijk dan wat je bevalt en wat je niet bevalt.

    Leave a comment:


  • Enzo Gozen
    replied
    Nee dat was een fout ik squat nu alleen bij A zoals afgesproken. Je zei dat ik bij B beter niet moet squaten en dat heb ik gedaan.

    Kan je dan mijn schema aanpassen zodat ik alle spiergroepen goed kan belasten. Desnoods zoals je zegt neem ik 3e workout. Je ziet hoe hij nu is. Wat kan erbij voor volledige belasting? Ik train 5x per week. Maandag tot vrijdag. Miss zeg je Enzo voor jou beter als je toch 5x gaat iets als maanfag push, dinsdag pull, woensdag legs, donderdag uper, vrijdag lower schema zoals dit https://imgur.com/a/iahh9xd ofuist niet dat je zegt hou nog dese workout aan alleen we voegen een 3e erbij of alleen passen hem aan. mijn doel is uiteindeliji om gewoon opgepompt te worden, ik wil groot en breed worden hoor graag wat je beste lijkt in jouw ogen.
    Last edited by Enzo Gozen; 13-12-2018, 18:08.

    Leave a comment:


  • niet_hier
    replied
    1) Ja, dat zou je kunnen doen: afwisselen tussen 5x5 en 3x12. Of je daarmee sneller of langzamer progressie bereikt weet ik niet. Dat kan je alleen maar te weten komen door het uit te proberen. Je zou ook kunnen doen wat de video suggereert in item 2). Daar worden twee verschillende workouts beschreven. Dus een soort A1 en A2.

    2) Ik kende die video niet, maar ben het er mee eens dat voor de grotere spiergroepen je meerdere oefeningen wilt doen die de spiergroep net even anders belasten. Zodat je ieder deel van de spiergroep belast.

    Doe jij squats in zowel workout A als ook B? Dat is niet goed. Als je goed geluisterd had naar de video die je aangaf dan had je twee verschillende oefeningen voor quads gekozen.

    Leave a comment:


  • Enzo Gozen
    replied
    1) ik heb workout A en b en train 5 x per week
    war als ik nu eerste keer A 5x5 pak en de volgende keer 3x12 en daarna weer 5x5 en dan weer 3x12 en dat zo ook wisselen bij B. Kan dat of raad je dat af? Upgrade ik dan minder snel dan dat ik gewoonlijk 5x5 zoi doen of valt dat wel mee. Want als ik daarmee sneller breed word terwijl ik nog altijd steeds zwaarder kan tillen is dat toch juist slim?

    2) zie op YouTube en ook mensen in gym die vertellen om dat je spieren uit meerdere gebieden bestaan en meer manieren erbij zou moeten doen om me spier beste te belasten. Zoals schouders meerdere spieren gebieden zou hebbent, triceps meerdere gebieden en chest ook meerdere gebieden en dat 1 oefening niet heel genoeg zou zijn een voorbeeld is https://youtu.be/89e518dl4I8 mijn favoriete gym YouTuber. Dit is mijn workout, wat denk jij?

    WORKOUT A
    Squats
    Bench press
    Pendlay row
    Chest supported rows
    Hammer curl + barbell curl
    Calf raises

    WORKOUT B
    Squats
    Overhead press
    Pull ups
    Rolling tricep extensions
    Tricep pushdowns
    Last edited by Enzo Gozen; 07-12-2018, 10:32.

    Leave a comment:


  • niet_hier
    replied
    Als je vollere spieren wilt, die er groter uitzien, dan doe je er verstandig aan om sets met meer reps te gaan doen. Bijvoorbeeld 10 a 15 reps per set. En 3 a 5 sets, afhankelijk van de spiergroep. Grotere spiergroepen, zoals bovenbenen, doe je 5 sets, en kleinere spiergroepen, zoals biceps, doe je 3 sets. Om dit te kunnen doen moet je natuurlijk wel het gewicht aanpassen: je kunt dit niet doen met het gewicht wat je hanteert voor 5x5. Probeer het maar.

    Leave a comment:


  • Enzo Gozen
    replied
    Ik heb een lager gewicht gepakt bij biceps die ik wel goed kan controleren. En binnenkort zal ik.je.me.voeding patroon weer delen met je dagelijks

    1. Ik kan niet kiezen tussen de normale 5x5 wat ik nu doe of meer reps pakken met lichter gewicht. Want ik wil namelijk gewoon echt breder worden . Of kan ik ook.gewoon goed mooi breed en gespierd worden met de 5x5. Dus niet dat extreme dikke gespierde rare lichamen maar goed groot gespierd breed. Want ik ken iemand die wel echt veel tilt iets van 24 jaar oud is ie maar totaal niet echt gespierd is. Zelfs ik ben veel veel.gespieder dan die gast. Maar.hii doet ook powerlifting ofzo.

    Leave a comment:


  • niet_hier
    replied
    (1) Als jij na 5x5 nog een set met veel reps kunt doen betekent dat dat de 5x5 niet zwaar genoeg was. Na 5x5 behoor je geen kracht over te hebben voor nog een set.
    (2) Mijn handen zijn op schouderbreedte. Als je dan je handen naar beneden beweegt raken ze je bovenbenen niet, maar zijn net naast je benen. Ik gebruik meestal een metalen handel in de vorm van een omgekeerde V. Soms is die niet beschikbaar; in dat geval gebruik ik een rope.
    (3) Als je schouders naar voren en achteren bewegen bij de biceps curl is dat een teken dat je aan het cheaten/smokkelen bent. Je kunt dit voorkomen door of met je rug tegen een muur te gaan staan. Of door de oefening zittend te doen, met je rug tegen de rugleuning van een bankje.
    (4) Kan ik via het internet niet over oordelen. Dit moet je aan iemand vragen in je gym die er verstand van heeft en kan zien hoe je de oefening uitvoert.

    Leave a comment:


  • Enzo Gozen
    replied
    (1)Ja begrepen. Dus ik kan nket combineren wat de persoon tegen me zei. Dus ik wil zo zwaar mogelijk tillen zoals ik nu doe, maar ook meer focus om sneller opgepompt te worden wst ik langzaam wel word maar niet zo snel dan dat ik meerdere reps met lichter gewicht zoj doen snapje. En je zegt dus dat beiden niet echt mooi samen kan gaan? Dus bijvoorbeeld dat ik gewoon hard train elke oefening 5x5 me max opzoek zoals gewoonlijk. En dan aan einde elke oefening licht gewicht vaak pak achter elkaar gewoon wat die persoon zei, of is dat teveel om beiden te combineren? Of zeg je eerder van dat gaat niet goed samen het is het 1 of de ander.

    2) de tricep pushdown welke bar kan je beste gebruiken? Ik bots wel beetje tegen me benen dus die full.motion ofzo krijg je dir wel met crossbar? Maar met rope kan je aan de zijkant doorrekken. Alleen voelt niet fijn. Of hoor ik niet aan de zinkant door te trekken maar juist rdcht naar midden van me benen Welke gebruik jij? En manier adviseer jij

    3) het viel een vriend op dat ik soms beetje terugschietn met schouder als ik biceps pak. Is dat echt een groot.probleem natuurlijk niet overdreven maar gewoon als.ik.omhoog ga klik ik beetje terug met schouders? Kan ik dit voorkomen door tegen muur te staan ofzo? Of maakt dat niet veel uit.

    4) rolling tricep extension voel ik een spier beetje bij mijn elleboog daar in dat gebied? Doet beetje pijn. Waardoor kan dit komen of hoort dat gewoon
    Last edited by Enzo Gozen; 29-11-2018, 14:19.

    Leave a comment:


  • niet_hier
    replied
    Originally posted by Enzo Gozen View Post
    Ah oké maar ik wil om eerlijk te zijn beiden? Zeg maar zo zwaar mogelijk tillen en gewoon lekker opgepompte spieren heel mooi.
    Wil je de marathon rennen of de 100 meter sprint? Het zijn verschillende dingen en dus moet je verschillend trainen. Met krachttraining is het net zo. Je moet je training aanpassen aan je doel.

    Als je bij een oefening het gewicht wilt verhogen gebruik je de kleinst mogelijke stap. Sla geen stappen over.

    Leave a comment:

Sidebar top desktop

Collapse

Actieve discussies

Collapse

erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
Antalya Escort
sikis
gaziantep escort
gaziantep escort
İstanbul Escort
istanbul escort bayan
sisli escort beylikduzu escort bayan
antalya escort atakoy escort
umraniye escort bayan
Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
Working...
X