niet_hier's tussenstand

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by niet_hier View Post
    Weet ik. Het zou leuk zijn als ik eens een keer in staat zou zijn de mijne te zien.
    En ja, ik ben me ervan bewust dat vocht ook meespeelt. Echter, ik ben niet het "bodybuilder type" wat dan naar de vochtafdrijvende middelen grijpt om er droger uit te zien.
    Je hebt ook natuurlijke vochtafdrijvers zoals komkommer, peterselie, tomaat, groene thee, enz.

    Comment


    • Tomaat? Dat eet ik vrijwel dagelijks.
      Vergeet niet je lachspieren te trainen.

      Comment


      • Originally posted by niet_hier View Post
        Tomaat? Dat eet ik vrijwel dagelijks.
        Good lad!
        Misschien iets extra's toevoegen?

        Comment


        • Asperges eten en je raakt al snel flink vocht kwijt, maar je kan ook 2 a 3 dagen je carbs verlagen en je eiwitbron alleen uit vis laten bestaan, eieren eruit als je die eet, havermout etc ook eruit en je merkt het gelijk, veel vocht tot je nemen dan raak je het snel genoeg kwijt, al is 13% met weinig vocht geen porrem om te zien, dat vet lijkt dan nog meer om je heen te blubberen.
          "You are what you eat..."
          That's strange I don't think I've eaten any sexy beasts today...

          Comment


          • Ik heb dat dus na bijv een fikse voetbaltraining dat ik veel dikker lijk dan bijv wanneer ik wakker wordt. Iig dat het meer blubberig overkomt inderdaad. Waar ligt dat aan dan? In de ochtend heb je ook veel vocht verloren toch?
            Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

            Comment


            • Robbie, Snuf, dank jullie wel voor je reacties. Jullie lijken erg op vocht te focusseren. Nu weet ik dat je inderdaad er korte tijd erg droog bij kunt staan door het vocht af te drijven. Dat is ook wat bodybuilders doen vlak voor ze een wedstrijd hebben (plus eventueel de photoshoots ervoor en erna om wat extra geld te verdienen). Echter, ik neem aan dat je deze lagere hoeveelheid vocht niet voor langere tijd, of permanent, kunt volhouden? Een laag vochtgehalte is ook tegenstrijdig met krachttraining: voor een zware training wil je dat je spieren voldoende vocht hebben.
              Het is mijn doel om permanent van m'n overtollige vet af te zijn en te blijven. Het heet niet voor niets "overtollig": ik heb het niet nodig. Echter welk vetpercentage en/of hoeveelheid vetmassa ik zou kunnen bereiken en langere tijd zou kunnen behouden weet ik nog niet. Mijn doelstelling wijkt dus af van wat bodybuilders proberen te bereiken.
              Vergeet niet je lachspieren te trainen.

              Comment


              • Zo, we zijn nu een maand verder en als ik puur naar de cijfertjes zou kijken dan ben ik er op achteruit gegaan. Gelukkig is het leven iets gecompliceerder dan alleen maar wat cijfertjes....
                Mijn plan was om na de week vakantie een week weer aan het reguliere leven te wennen en vervolgens weer met zowel de krachttraining alsook het spinnen te beginnen. Dus dat de totale onderbreking twee weken zou duren. Helaas werkte dat niet helemaal: ongeveer een week na thuiskomst begonnen mijn ingewanden op te spelen. Ik denk dat ik een restje van een voedselvergiftiging mee terug genomen heb naar huis. Op vakantie had ik ook al twee dagen last van mijn ingewanden. Dus heb ik nog eens een week gewacht, om zeker te zijn dat ik weer helemaal hersteld was. Deze periode gebruikte ik om mijn eetpatroon weer in het reguliere ritme te krijgen. Gedurende die weken heb ik dus geen spinning gedaan en hooguit eenmaal per weekend naar de gym geweest.
                Pas een week geleden voor het eerst weer op zowel zaterdag als zondag naar de gym gegaan. En tevens afgelopen week voor het eerst weer wat spinning gedaan. Mijn gewicht was in die tussenliggende maand niet erg veranderd: nog steeds fluctuerend tussen 92 en 93 kg. Echter, mijn buikomvang was wel een aantal cm's toegenomen en ik had ook echt het gevoel dat er een dikker laagje vet op die buik zit, en dat "love handles" zich begonnen te vormen.
                Met de krachttraining ben ik nu rustig aan weer aan het opbouwen. Mij ervaring is dat als ik er te enthousiast "in knal" na een tijdje niks gedaan te hebben ik verschrikkelijke spierpijn krijg. Dus pak ik nu met opzet ruim 20% lagere gewichten en doe meer reps: zo'n 13 a 15 per set. Met deze opzet kan je beter uitvinden hoeveel kracht je verloren hebt in de tussenliggende periode. Dat deed ik vorig weekend waarna ik afgelopen weekend de gewichten zo'n 10% zwaarder pakte en dan zo'n 10 a 12 reps per set deed. En zo bouw ik langzaam weer op zonder blessures op te lopen. Het is mijn bedoeling om de komende periode sets van 10 reps te doen en hopelijk af en toe het gewicht te kunnen verhogen.
                Zoals ik al zei heb ik tevens het spinnen weer opgepakt. Ik doe dit op maandag- tot en met donderdagavond, een uur per avond. Ik weet uit het verleden dat het een tijdje duurt voordat je het effect hiervan op je gewicht kunt zien. Ik heb geen haast, zet dit gewoon door tot ik mijn doel heb bereikt. Als ik mijn doel eerder had willen bereiken had ik eerder moeten beginnen.
                Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                Comment


                • Waar was ik gebleven? Oh ja, mid oktober. Vanaf toen brak er qua werk een drukke periode aan met veel zakenreizen, middageten "on the road", overnachtingen in hotels, uit eten met collega's, enzovoorts. Allemaal geen goede omstandigheden om eens goed te cutten en lichaamsvet te verliezen. Ik heb een maand lang geen cardio kunnen doen en gedurende die periode slechts sporadisch de gym van binnen gezien. Maar de schade bleek beperkt te zijn: na die periode was ik slechts een halve kilo zwaarder. Wel had ik wat spiermassa vervangen door vetmassa.... Dus toen mijn reguliere leven weer begon moest ik in de gym weer met lagere gewichten beginnen (zo'n 20% minder) en het geleidelijk aan weer opbouwen. Maar dat begint nu resultaten af te werpen: ik heb nu een punt bereikt waarop ik zwaardere gewichten en/of meer reps hanteer dan voordat de drukke periode begon. Ook ben ik nu weer fanatiek cardio aan het doen: van maandag tot en met vrijdag iedere avond een uur op de home trainer spinnen. Ook had ik gemerkt dat m'n eetgewoonten wat verslapt waren en de hoeveelheid koolhydraten langzaamaan wat toegenomen was. Ook dat heb ik nu gecorrigeerd, zij het dat sinds deze week de samenstelling van m'n lunch anders is geworden en ik nog moet uitvinden of dat goed werkt of een stap achteruit is.

                  Aan het einde van dit jaar heb ik twee weken vakantie en ben van plan dan wat extra naar de gym te gaan. Ik wil wat extra training voor armen en schouders doen. Over het algemeen kan ik zeggen dat m'n spierkracht behoorlijk symmetrisch is: kan alle oefeningen met links even zwaar als met rechts doen. Er is echter 1 uitzondering: biceps. Ik weet niet hoe het komt, maar m'n rechter biceps is substantieel zwakker dan de linker. En ik heb al het een en ander uitgeprobeerd, maar het lukt me niet dat verschil te verkleinen. Heb al uitgeprobeerd om 5x5 te doen, 3x15 te doen, biceps curl, hammer curl enzovoorts, maar het verschil blijft.
                  Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                  Comment


                  • Fijn om te lezen dat het de goede kant op gaat. Over dat probleem met je biceps, ik denk dat het te maken heeft met dat je linkshandig bent? Ik ben rechtshandig en mijn rechterarm is ook een klein beetje sterker dan de linker
                    BP:1x130 SQ:1x200 DL:1x225 @85kg

                    Comment


                    • Natuurlijk had ik daar ook aan gedacht: dat linkshandig zijn hier van invloed op zou kunnen zijn. Echter, dat geloof ik niet meer. In het begin (ruim twee jaar geleden) was het inderdaad zo dat m'n kracht niet "symmetrisch" was: het ene been was sterker dan het andere en de ene arm was sterker dan de andere. Dat is echter in de loop der tijd gelijk getrokken door steeds symmetrisch te trainen. Met uitzondering van de biceps dus.
                      Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                      Comment


                      • Ik heb m'n experiment met fanatiek cardioën beëindigd. Het was me in oktober opgevallen dat m'n gewicht al enkele maanden vrijwel stabiel was. En tevens dat m'n buikomvang vrijwel stabiel was. Beide gegevens waren voor mij indicatie dat m'n vetpercentage niet aan het verminderen was. Daar was ik niet zo blij mee. Het was me niet helemaal duidelijk waar dat door kwam omdat ik onder behoefte aan het eten was (zo dacht ik althans). Dus wilde ik eens uitproberen wat het effect zou zijn als ik de hoeveelheid kcal die ik verbruik per dag eens substantieel zou vergroten. Die energie moet ergens vandaan komen en dus zou m'n lichaamsvet aangesproken worden, zo was mijn gedachtegang. Om dit te doen ben ik elke werkdag (ma. t/m vr.) een uur gaan spinnen op m'n home trainer. Ik wijzigde m'n eetpatroon niet en ook m'n krachttraining (in het weekend) zou hetzelfde blijven. Ik weeg mezelf iedere dag en hou in de gaten hoe het verloop is.
                        Volgens m'n hartslagmeter verbruikte ik iedere training zo'n 650 a 700 kcal (per week ruim 3000 kcal). Ik heb dit vier weken volgehouden vanaf midden november tot midden december. Gezien dit energieverbruik was mijn verwachting dat ik iedere week een paar ons zou verliezen en dus na een maand een of twee kilo lichter zou zijn. En natuurlijk dat mijn buikomvang ook kleiner zou zijn geworden. Genoeg resultaten om meetbaar en zichtbaar te zijn.
                        Het resultaat na vier weken: absolutely nothing. Helemaal niks. Nul, noppes, nada. Na vier weken was ik nog steeds even zwaar als voordat ik begon. Als er al verschil in gewicht is dan is het minder dan een ons. En m'n buikomvang is helemaal niet veranderd. Wat er wel gebeurde is dat ik gedurende die periode steeds verder vermoeid raakte. Met name de vierde week was zwaar: ik had moeite om me op te peppen gedurende de dag (iedere dag!). Ik had het gevoel alsof m'n lichaam probeerde het energieverbruik in de 23 uur dat ik niet trainde te verlagen. Niet alleen was ik fysiek moe, mentaal raakte ik ook moe: niks kon me meer interesseren en deed m'n werk "op de automatische piloot".
                        Wat ik denk dat er gebeurde is dat ik een te groot energietekort had gecreëerd. Het verschil tussen energie inname (kcal uit voeding) en energieverbruik was te groot geworden en m'n lichaam probeerde dat tekort te verminderen.
                        Dus ben ik er na vier weken mee gestopt. Kennelijk was ik niet teveel aan het eten; het lijkt erop dat ik inderdaad onder onderhoud aan het eten was. En kennelijk helpt het vergroten van de hoeveelheid cardio mij niet om m'n vetpercentage verder te verlagen. Wel merkte ik dat m'n conditie verbeterd was waardoor ik in de gym m'n krachttrainingen beter kon doen. Dus ik zal doorgaan met wat cardio te doen. Echter, de nadruk zal niet liggen op het verbruiken van energie maar op het trainen van hart en longen. Dus in plaats van vijfmaal per week een uur, zal het nu twee- a driemaal per week dertig minuten worden.
                        En ik moet nog verder zoeken naar een manier om nog wat lichaamsvet (met name rondom m'n buik) kwijt te raken.
                        Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                        Comment


                        • Het einde van het jaar was een goede gelegenheid om eens terug te kijken. Wat me opviel in het vergelijk tussen januari 2012 en december waren twee dingen:
                          (1) ik heb ongeveer vier kilo verloren en dit is vrijwel volledig lichaamsvet. Alhoewel dit een leuk resultaat is had ik op meer gehoopt. Zeker als je mijn log terugleest had ik hogere verwachtingen.
                          (2) mijn krachtstats zijn onveranderd gebleven. In december gebruikte ik dezelfde gewichten voor dezelfde hoeveelheid sets en reps per set als in januari. Gedurende het jaar heb ik een paar maal gedwongen een pauze van enkele weken moeten inlassen en moest me daarna weer omhoog werken. Maar het netto resultaat aan het einde van het jaar is wat het is.
                          Al met al niet zo opbeurende resultaten dus.

                          Gezien m'n focus de afgelopen tijd op vetverlies leek het me het beste om dat voorlopig maar even te laten voor wat het is. En een tijdje gewoon op onderhoud te eten, rekening houdend met het feit dat onderhoud op werkdagen lager is dan op trainingsdagen (zaterdag, zondag).
                          Ik heb de kerstvakantie gebruikt om wat te lezen over trainingsschema's gericht om wat kracht te winnen. Ik heb het boek "High Intensity Training, the Mike Mentzer way" gekocht en ook een reeks video's van Dorian Yates bekeken (hier: Bodybuilding.com - Dorian Yates' Blood & Guts 6 Week Trainer). De redenering erachter, dat je gedurende de werkset moet doorgaan tot je de beweging niet meer kunt doen ("failure") in plaats van te stoppen na een willekeurig gekozen aantal reps, klinkt intrigerend en dat wil ik wel eens uitproberen. Echter, ik denk dat Mentzer te weinig oefeningen gebruikt om alle spiergroepen goed te belasten. Dus ik doe een aangepaste versie van de methode die Yates gebruikt. Tot op heden zie ik inderdaad mijn kracht toenemen. Maar ik doe dit pas enige weken en dus is het voorbarig om nu al conclusies te trekken. Ondanks dat m'n kracht lijkt toe te nemen, is mijn gewicht nog niet aan het toenemen.
                          Deze trainingsmethode was in begin wel even wennen: ik was gewend dat mijn trainingen lang duren en dat ik tussendoor pauzes moest hebben omdat ik moe werd van alle werksets. Nu duurt m'n training veel korter en aan het einde denk ik dat ik niet moe ben ("was dat alles?" gaat er dan door m'n hoofd). Echter een uur of twee later komt de man met de hamer langs en vanaf dat moment doe ik niks liever dan slapen: het liefst een uur of tien. En voor diegenen die het hebben van spierpijn als belangrijk zien: ja, ook na het doen van slechts een (1) werkset krijg ik de volgende dag spierpijn.
                          Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                          Comment


                          • HIT is best heftig inderdaad. Dat je niet zwaarder wordt, is uit te leggen met je eten op onderhoud. Ben benieuwd hoe de resultaten gaan zijn.
                            Overigens is 4 kg schoon vet kwijt niet verkeerd, je klinkt meer als een sporter voor het algeheel lichaamsonderhoud dan iemand die erin zit voor de BB-style gains. In dat licht doe je het prima.
                            "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

                            sigpic

                            "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

                            Comment


                            • Originally posted by GeneralIx View Post
                              Dat je niet zwaarder wordt, is uit te leggen met je eten op onderhoud.
                              Daar zeg je iets! Ik eet al zo lang op/onder onderhoud dat ik er niet eens bij stilgestaan had dat dat wel eens "groeibelemmerend" zou kunnen werken. Ik zal het eens in de gaten houden. Ik heb echter het idee dat alles wat ik meer eet zich meteen vertaalt in extra buikvet. En daar heb ik nog steeds teveel van, dus dat wil ik niet graag verder aanvullen.

                              Je hebt gelijk dat ik niet een "echte BB-er" ben. Ik hang er een beetje tussen in: tussen gewoon gezond willen zijn en een echte BB-er willen zijn.
                              Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                              Comment


                              • Daarom moet je dat ook verwerken in je resultaat. Als recomp is de operatie goed geslaagd, dus ben daar ook blij mee.
                                "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

                                sigpic

                                "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                                erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                                Antalya Escort
                                sikis
                                gaziantep escort
                                gaziantep escort
                                İstanbul Escort
                                istanbul escort bayan
                                sisli escort beylikduzu escort bayan
                                antalya escort atakoy escort
                                umraniye escort bayan
                                Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                                Working...
                                X