Announcement

Collapse
No announcement yet.

3 tips voor het starten van een eigen praktijk

Collapse
X
Collapse

 • 3 tips voor het starten van een eigen praktijk

  Er zijn verschillende redenen om je eigen praktijk te beginnen. Het ondernemerschap lonkt en je kunt werken vanuit je eigen visie. In dit artikel gaan we het hebben over het starten van je eigen praktijk. Hoe begin je je eigen praktijk? Wat houdt een eigen praktijk in? Dit soort vragen worden beantwoord in de volgende 3 tips.

  Click image for larger version Name:	prak.jpg Views:	1 Size:	149.1 KB ID:	1741463

  Tip 1 Bedenk en bereik je nieuwe doelgroep
  Een praktijk heeft klanten nodig, de hamvraag is hoe bereik je nieuwe klanten? Je moet er voor zorgen dat de mensen die jij wilt bereiken erachter komen dat jij begonnen bent! Tegenwoordig zit bijna iedereen op sociale media en zorg dan ook dat je bijvoorbeeld een artikel plaats op Facebook, Instagram of een introductie video op je eigen YouTube kanaal. Ook via een regionaal krantenartikel kan je een groot aantal mensen informeren over jouw nieuwe praktijk. Je vormt je doelgroep door te kijken naar de leeftijd, geslacht en woonplaats en zorg dat jouw toegevoegde waarde over het voetlicht komt.
  Tip 2 Bepaal wat voor soort ondernemer je bent – Maak en houdt je aan je plan
  Een eigen praktijk is anders dan werken voor een werkgever. Er zijn een paar aspecten waar over nagedacht moet worden. Je moet bijvoorbeeld onderhandelen over inkoopprijzen. Ook is het handig om een Persoonlijke Profiel Analyse te doen om je sterke en zwakke punten te ondervinden. De volgende vragen helpen om een ondernemingsplan te maken:
  • Wat voor praktijk gaat je starten?
  • Welke producten of diensten gaat u leveren?
  • Wat zijn de mogelijkheden van de onderneming voor de toekomst?
  • Hoeveel geld gaat het in totaal kosten?
  • Hoeveel geld moet u lenen?
  Tip 3 Financieren van je ondernemingsplan
  Aan het openen van een eigen praktijk zitten kosten vast. Het investeren in werkruimte en materialen kan behoorlijk in de papieren lopen. Voordat je gaat lenen ga je eerst na wat je nodig hebt en hoeveel je zelf hierin kunt investeren. Het lenen van geld kan een prima oplossing zijn voor het deel dat je niet zelf kunt of wilt investeren. Er zijn minimaal twee onderdelen wat er zo we zo nodig is om een voor een lening in aanmerking te komen:
  • Een uitgewerkte ondernemingsplan met de werkzaamheden die je gaat doen
  • De financiële prognose van de onderneming
   Posting comments is disabled.

  Article Tags

  Collapse

  Latest Articles

  Collapse

  • Waarom wielrennen goed is voor je spieren
   Admin Bodynet
   Houd jij van fietsen? Dan is het tijd om een betaalbare racefiets aan te schaffen en direct op pad te gaan. Wielrennen is namelijk ontzettend goed voor je spieren en je hoeft echt geen Tour de France ambities te hebben om te kunnen genieten van deze sport. Fervente wielrenners zeggen zelfs dat wielrennen beter is dan hardlopen. Wat wielrennen nou zo goed voor je spieren maakt, vertellen we je graag.
   1. Je gaat net dat stapje verder
   Hoewel je wandelend of hardlopend...
   1 week geleden
  • Wat doet sporten met je huid?
   Admin Bodynet
   Wanneer je aan het sporten bent, zal je niet snel aan je huid denken. Niet alleen je spieren krijgen het tijdens het sporten te verduren, maar ook je huid (het grootste orgaan van je lichaam) krijgt het zwaar. Wat er met je huid gebeurt en wat de gevolgen daarvan zijn, wordt uitgelegd in dit artikel.

   Wat gebeurt er met de huid tijdens het sporten?

   Niet alleen je spieren, maar ook je huid is aan het werk wanneer jij sport. Dit is te merken aan het feit dat je gaat zweten bij inspanning.
   ...
   2 weken geleden
  • Goede (Sport)voornemens voor het nieuwe jaar
   Admin Bodynet
   Goede voornemens, we maken ze allemaal wel eens! Maar komen we deze ook na?

   Elk jaar proberen mensen hun leven te beteren door minder te roken, minder te drinken, meer geld te sparen, of afvallen door te gaan diëten.

   Ook sporten staat hoog op het lijstje van de goede voornemens. We willen graag wat fitter worden of toch een paar kilootjes kwijt na de feestdagen. Maar door de drukte is het vaak een gedoe om naar de sportschool te gaan. Daarnaast wil je eigenlijk helemaal...
   18-12-2018, 23:09
  • 3 tips voor het starten van een eigen praktijk
   Admin Bodynet
   Er zijn verschillende redenen om je eigen praktijk te beginnen. Het ondernemerschap lonkt en je kunt werken vanuit je eigen visie. In dit artikel gaan we het hebben over het starten van je eigen praktijk. Hoe begin je je eigen praktijk? Wat houdt een eigen praktijk in? Dit soort vragen worden beantwoord in de volgende 3 tips.   Tip 1 Bedenk en bereik je nieuwe doelgroep
   Een praktijk heeft klanten nodig, de hamvraag is hoe bereik je nieuwe klanten? Je moet er voor zorgen...
   05-12-2018, 17:45
  • Zo zit het met fysiotherapie en je zorgverzekering
   Admin Bodynet
   Het kan ineens gebeuren dat het in je rug schiet of dat je de laatste weken regelmatig last hebt van je schouders of knieën. In veel van zulke gevallen heb je fysiotherapie nodig. Er zijn diverse vormen van fysiotherapie. Voor haast elke soort klacht kun je bij een speciale fysiotherapeut terecht. De bekendste soort is toch wel algemene fysiotherapie Je kunt om verschillende klachten naar een fysiotherapeut gaan. Voorbeelden van veelvoorkomende klachten zijn: zwellingen, blessures, ademhalingsproblemen of krachtvermindering. Aangezien de oorzaak van een klacht bij ieder mens verschillend is, geeft een fysiotherapeut altijd een behandeling op maat. Je kunt bijvoorbeeld een klacht krijgen door een ziekte of een aandoening, maar ook door bepaalde werkzaamheden of door het sporten. Alleen vergoed voor mensen met een aandoening Fysiotherapie wordt alleen vergoed ...
   22-11-2018, 19:06
  • De Juiste zorgverzekering voor sporters
   Admin Bodynet
   Wie sport is gezond bezig, dat weten we inmiddels wel, maar wie sport betaalt nog steeds dezelfde prijs voor de zorgverzekering. Zelfs als je helemaal niets gebruikt. En dat voor een verzekering die per persoon al snel zo’n € 1.300,00 kost. Natuurlijk moet je niet teleurgesteld zijn als je geen zorg vergoed hebt gekregen, je wilt ook geen zorg nodig hebben. Maar wat zijn nu je opties als sporter om toch wat meer over te houden. Een aantal tips. Weet wat je nodig hebt Naar verwachting kun je dit jaar weer vanaf het twee...
   04-10-2018, 12:57
  Working...
  X