Announcement

Collapse
No announcement yet.

3 tips voor het starten van een eigen praktijk

Collapse
X
Collapse
 •  

 • 3 tips voor het starten van een eigen praktijk

  Er zijn verschillende redenen om je eigen praktijk te beginnen. Het ondernemerschap lonkt en je kunt werken vanuit je eigen visie. In dit artikel gaan we het hebben over het starten van je eigen praktijk. Hoe begin je je eigen praktijk? Wat houdt een eigen praktijk in? Dit soort vragen worden beantwoord in de volgende 3 tips.

  Click image for larger version Name:	prak.jpg Views:	1 Size:	149.1 KB ID:	1741463

  Tip 1 Bedenk en bereik je nieuwe doelgroep
  Een praktijk heeft klanten nodig, de hamvraag is hoe bereik je nieuwe klanten? Je moet er voor zorgen dat de mensen die jij wilt bereiken erachter komen dat jij begonnen bent! Tegenwoordig zit bijna iedereen op sociale media en zorg dan ook dat je bijvoorbeeld een artikel plaats op Facebook, Instagram of een introductie video op je eigen YouTube kanaal. Ook via een regionaal krantenartikel kan je een groot aantal mensen informeren over jouw nieuwe praktijk. Je vormt je doelgroep door te kijken naar de leeftijd, geslacht en woonplaats en zorg dat jouw toegevoegde waarde over het voetlicht komt.
  Tip 2 Bepaal wat voor soort ondernemer je bent – Maak en houdt je aan je plan
  Een eigen praktijk is anders dan werken voor een werkgever. Er zijn een paar aspecten waar over nagedacht moet worden. Je moet bijvoorbeeld onderhandelen over inkoopprijzen. Ook is het handig om een Persoonlijke Profiel Analyse te doen om je sterke en zwakke punten te ondervinden. De volgende vragen helpen om een ondernemingsplan te maken:
  • Wat voor praktijk gaat je starten?
  • Welke producten of diensten gaat u leveren?
  • Wat zijn de mogelijkheden van de onderneming voor de toekomst?
  • Hoeveel geld gaat het in totaal kosten?
  • Hoeveel geld moet u lenen?
  Tip 3 Financieren van je ondernemingsplan
  Aan het openen van een eigen praktijk zitten kosten vast. Het investeren in werkruimte en materialen kan behoorlijk in de papieren lopen. Voordat je gaat lenen ga je eerst na wat je nodig hebt en hoeveel je zelf hierin kunt investeren. Het lenen van geld kan een prima oplossing zijn voor het deel dat je niet zelf kunt of wilt investeren. Er zijn minimaal twee onderdelen wat er zo we zo nodig is om een voor een lening in aanmerking te komen:
  • Een uitgewerkte ondernemingsplan met de werkzaamheden die je gaat doen
  • De financiële prognose van de onderneming
   Posting comments is disabled.

  Article Tags

  Collapse

  Latest Articles

  Collapse

  • 3 tips om gewrichtsproblemen te voorkomen
   door Admin Bodynet


   Na een potje intensief sporten kunnen jouw gewrichten al snel schade oplopen. Als dit blijft doorgaan, dan kan je op langere termijn problemen ondervinden met je gewrichten. Men is jong en denkt vaak niet over de toekomst, maar het is belangrijk om ook op je 50e te kunnen sporten. In dit artikel geven wij 3 tips om gewrichtsproblemen te voorkomen. Het artikel is in samenwerking met bewegenzonderpijn.com tot stand gekomen. Veel leesplezier!

   Vermijd overbelasting
   ...
   3 weken geleden
  • Wat voor sportmogelijkheden biedt Rotterdam?
   door Admin Bodynet


   Rotterdam heeft veel te bieden als het gaat om bezienswaardigheden, attracties en monumenten. Het is een gewilde stad om in te wonen en ook voor toeristen wordt Rotterdam steeds populairder. Als je alles wil zien wat er in Rotterdam te beleven valt, heb je daar wel een aantal dagen voor nodig. Maar naast alle vrijetijdsvoorzieningen is het ook een heerlijke stad voor de fanatieke sporters. Ben je nog niet helemaal bekend met de sportmogelijkheden die Rotterdam biedt? Wij vertellen...
   23-01-2020, 11:46
  • Last van een jetlag na een lange reis? Met deze 5 tips kom je er vanaf!
   door Admin Bodynet
   De aarde draait om zijn eigen as, en om de zon. Daardoor hebben we dagen die 24 uur duren met een deel licht een een deel donker. Zolang we in de dezelfde tijdzone blijven is dat geen probleem, daar draait onze interne klok perfect op. Maar als we tijdens een vliegreis deze zones doorkruisen raakt ons natuurlijk ritme in de war. De gevolgen hiervan noemen we jetlag. Heb jij daar ook last van? Met de vijf tips op deze pagina gaan we jouw jetlag snel verhelpen.


   Hoe werkt jetl

   ...
   31-10-2019, 14:44
  • Trainen met smoothies
   door adminbodynet2
   Het is normaal dat je voor of na de training een shake drinkt. Deze shake bestaat uit een eiwitpoeder en een vloeistof zoals water, melk of plantaardige melk. Deze shake voorziet het lichaam weer van de nodige (hoogwaardige) eiwitten zodat de spieren kunnen herstellen van de inspanning. Aan een shake kunnen ook koolhydraten toegevoegd zijn omdat deze ook een belangrijke rol spelen bij het herstel, direct na de training.

   Het nadeel van smoothies is dat deze alleen op macronutriëntniveau...
   17-09-2019, 14:38
  • Goedkoop lenzen bestellen voor het sporten
   door Admin Bodynet


   Zachte lenzen bestellen en deze gaan dragen tijdens het sporten, biedt zeker een uitkomst aan diegene die een correctie nodig hebben of brildragend zijn. Een bril dragen tijdens het sporten is dus totaal niet handig, zeker niet bij balsporten, vechtsporten, fitness, zwemmen en vele andere sporten. Vaak zie je tijdens het sporten dat er condensvorming op de glazen ontstaat, een bril zakt af door transpireren, de bril vliegt van je hoofd tijdens ruwe sporten of je krijgt frontaal een...
   30-08-2019, 09:58
  • 5 creatieve manieren om af te vallen
   door Admin Bodynet
   Afvallen willen we op een gegeven moment bijna allemaal wel. De bikini moet weer passen, de weegschaal moet een ander getal aangeven of je wilt gewoon lekkerder in je vel zitten. Maar de strenge diëten en dagelijkse meet- en weeg partijen dragen vaak niet bij aan een gezonde manier van afvallen. Gelukkig zijn er naast de traditionele diëten ook allerlei creatieve manieren om op een gezonde manier af te vallen. We leggen er graag een aantal aan je voor.
   1. Afvallen...
   03-07-2019, 21:46
  Working...
  X