Announcement

Collapse
No announcement yet.

Waarom wielrennen goed is voor je spieren

Collapse
X
Collapse
 •  

 • Waarom wielrennen goed is voor je spieren

  Houd jij van fietsen? Dan is het tijd om een betaalbare racefiets aan te schaffen en direct op pad te gaan. Wielrennen is namelijk ontzettend goed voor je spieren en je hoeft echt geen Tour de France ambities te hebben om te kunnen genieten van deze sport. Fervente wielrenners zeggen zelfs dat wielrennen beter is dan hardlopen. Wat wielrennen nou zo goed voor je spieren maakt, vertellen we je graag.

  Click image for larger version Name:	wielrennen.png Views:	1 Size:	957.2 KB ID:	1741533


  1. Je gaat net dat stapje verder
  Hoewel je wandelend of hardlopend heel wat mooie plekken kunt ontdekken, ga je op de fiets net dat stapje verder. Je hebt de mogelijkheid om je sneller over lange afstanden te verplaatsen, en dat zorgt ervoor dat je dit ook sneller zult doen. De lange afstanden die je aflegt tijdens het wielrennen (zeker in tegenstelling tot wandelen of hardlopen) zorgen ervoor dat je spieren harder en langer moeten werken.

  2. Het is gezonder
  Een onderzoek aan de Appalachian State University gaf als resultaat dat zelfs hardlopers er verstandig aan doen om fietsen er als sport naast te pakken. Ze gaven zelfs het ‘dringende advies’ om regelmatig te fietsen. Hardlopers hebben na hun inspanningen namelijk meer kans op pijnlijke spieren. Vermoeidheid, irritatie en zelfs ontstoken spieren komen regelmatig voor. Bij wielrenners was er daarentegen veel minder schade te ontdekken, en de wielrenners leken ook veel minder last te hebben van pijn en irritatie dan de hardlopers.

  3. Je gebruikt meer spiergroepen
  Je gebruikt dan ook een behoorlijk aantal spiergroepen tijdens het wielrennen. Namelijk niet alleen de benen, maar ook de armen, buik en onderrug worden hierdoor getraind. Net als met zwemmen gebruik je een flink aantal verschillende spiergroepen, die de hele tocht in nauw verband met elkaar samenwerken. Zo komt niet alle belasting op een specifieke spiergroep, maar wordt dit juist goed verdeeld door het hele lichaam. Minder vaak naar de fysio dus!

  4. Minder blessure gevoelig
  Zoals we in puntje drie al aangeven wordt het lichaam minder specifiek intensief belast dan bij sporten zoals bijvoorbeeld hardlopen. Waar bij hardlopen alle schokken opgevangen moeten worden door de enkels, knieën en heupen is hier bij wielrennen geen sprake van. Het zorgt er dus voor dat je spieren goed getraind worden, zonder dat ze regelmatig met overbelasting kampen.

  5. Rekken en strekken
  Daarnaast zorgt de beweging van het fietsen er voor dat spieren niet alleen actief ingezet worden, maar ook direct rekken en strekken. Hoewel een korte warm-up en cool-down altijd belangrijk en gezond is, zul je hier bij het wielrennen minder aandacht aan hoeven te besteden dan bij bijvoorbeeld het hardlopen.


   Posting comments is disabled.

  Article Tags

  Collapse

  Latest Articles

  Collapse

  • Wat voor sportmogelijkheden biedt Rotterdam?
   door Admin Bodynet


   Rotterdam heeft veel te bieden als het gaat om bezienswaardigheden, attracties en monumenten. Het is een gewilde stad om in te wonen en ook voor toeristen wordt Rotterdam steeds populairder. Als je alles wil zien wat er in Rotterdam te beleven valt, heb je daar wel een aantal dagen voor nodig. Maar naast alle vrijetijdsvoorzieningen is het ook een heerlijke stad voor de fanatieke sporters. Ben je nog niet helemaal bekend met de sportmogelijkheden die Rotterdam biedt? Wij vertellen...
   23-01-2020, 11:46
  • Last van een jetlag na een lange reis? Met deze 5 tips kom je er vanaf!
   door Admin Bodynet
   De aarde draait om zijn eigen as, en om de zon. Daardoor hebben we dagen die 24 uur duren met een deel licht een een deel donker. Zolang we in de dezelfde tijdzone blijven is dat geen probleem, daar draait onze interne klok perfect op. Maar als we tijdens een vliegreis deze zones doorkruisen raakt ons natuurlijk ritme in de war. De gevolgen hiervan noemen we jetlag. Heb jij daar ook last van? Met de vijf tips op deze pagina gaan we jouw jetlag snel verhelpen.


   Hoe werkt jetl

   ...
   31-10-2019, 14:44
  • Trainen met smoothies
   door adminbodynet2
   Het is normaal dat je voor of na de training een shake drinkt. Deze shake bestaat uit een eiwitpoeder en een vloeistof zoals water, melk of plantaardige melk. Deze shake voorziet het lichaam weer van de nodige (hoogwaardige) eiwitten zodat de spieren kunnen herstellen van de inspanning. Aan een shake kunnen ook koolhydraten toegevoegd zijn omdat deze ook een belangrijke rol spelen bij het herstel, direct na de training.

   Het nadeel van smoothies is dat deze alleen op macronutriëntniveau...
   17-09-2019, 14:38
  • Goedkoop lenzen bestellen voor het sporten
   door Admin Bodynet


   Zachte lenzen bestellen en deze gaan dragen tijdens het sporten, biedt zeker een uitkomst aan diegene die een correctie nodig hebben of brildragend zijn. Een bril dragen tijdens het sporten is dus totaal niet handig, zeker niet bij balsporten, vechtsporten, fitness, zwemmen en vele andere sporten. Vaak zie je tijdens het sporten dat er condensvorming op de glazen ontstaat, een bril zakt af door transpireren, de bril vliegt van je hoofd tijdens ruwe sporten of je krijgt frontaal een...
   30-08-2019, 09:58
  • 5 creatieve manieren om af te vallen
   door Admin Bodynet
   Afvallen willen we op een gegeven moment bijna allemaal wel. De bikini moet weer passen, de weegschaal moet een ander getal aangeven of je wilt gewoon lekkerder in je vel zitten. Maar de strenge diëten en dagelijkse meet- en weeg partijen dragen vaak niet bij aan een gezonde manier van afvallen. Gelukkig zijn er naast de traditionele diëten ook allerlei creatieve manieren om op een gezonde manier af te vallen. We leggen er graag een aantal aan je voor.
   1. Afvallen...
   03-07-2019, 21:46
  • Is het Mediterrane dieet gezond?
   door Admin Bodynet
   Het Mediterrane dieet is een dieet dat voorkomt uit het idee dat mensen rondom de Middellandse Zee, weinig last hebben van bepaalde ziekten in vergelijking tot andere Westerse landen. Onderzoekers zagen lagere cijfers en concludeerden dat dit te maken had met een beter eetpatroon. Hier zie je welke producten er voornamelijk gegeten worden bij een Mediterraan dieet.


   Wat is het Mediterrane dieet?

   Het Mediterrane dieet is gebaseerd op producten die met name in de jaren...
   04-06-2019, 10:12
  Working...
  X