Announcement

Collapse
No announcement yet.

Is het Mediterrane dieet gezond?

Collapse
X
Collapse

 • Is het Mediterrane dieet gezond?

  Het Mediterrane dieet is een dieet dat voorkomt uit het idee dat mensen rondom de Middellandse Zee, weinig last hebben van bepaalde ziekten in vergelijking tot andere Westerse landen. Onderzoekers zagen lagere cijfers en concludeerden dat dit te maken had met een beter eetpatroon. Hier zie je welke producten er voornamelijk gegeten worden bij een Mediterraan dieet.


  Wat is het Mediterrane dieet?

  Het Mediterrane dieet is gebaseerd op producten die met name in de jaren 60 gegeten werden rondom de Middellandse Zee. Denk aan landen als Griekenland en Italië. Aangezien er tegenwoordig veel pasta en pizza in Italië wordt gegeten, is het huidige dieet niet zo gezond meer als eerst zo was. Onderzoekers hebben opgemerkt dat er een lager risico op verschillende welvaartsziekten bij het Mediterrane dieet is. Daarnaast was men een stuk gezonder. Het dieet is op de volgende manier opgebouwd:


  In de basis is het dieet gevormd door onbewerkte producten, die je terugvindt in de natuur. Plantaardig voedsel en relatief weinig dierlijke producten. Ongeveer twee keer per week wordt er vis gegeten. Tijdens deze levensstijl is het belangrijk dat je geregeld met lichaamsbeweging bezig bent en dat je met andere mensen geniet van het leven. Ook voldoende sociale contacten hoort bij het Mediterrane dieet.


  Wat wordt er gegeten tijdens een Mediterraan dieet?

  In het dieet vind je met name groente, fruit, noten, zaden, peulvruchten, aardappels, kruiden, vis en olijfolie terug. Over aardappelen valt te twisten door de hoeveelheid koolhydraten die daarin te vinden isi. De rest van deze producten is ideaal om een dieet mee op te bouwen. Ook zijn er producten waarvan het belangrijk is dat je deze met mate eet. Denk aan eieren, gevogelte, kaas en andere zuivelproducten. Dit is niet zozeer goed om te eten, wel is het een smakelijke aanvulling op de basisproducten uit het dieet. Tot slot zijn er producten die je heel af en toe mag eten. Denk aan rood vlees. Belangrijk is om er een zeldzaam moment van te maken wanneer je rood vlees eet, aangezien dit niet zo gezond is. Het kan de kans op een hartaanval en sommige soorten kanker namelijk vergroten. Met name wanneer je het met grote regelmaat eet.


  Welke producten dien je te vermijden tijdens het dieet?

  In de jaren 60 en daarvoor werden er rondom de Middellandse zee nauwelijks toegevoegde suikers in voeding verwerkt. Ook waren geraffineerde koolhydraten zoals in brood en pasta een zeldzaamheid. Bewerkt vlees en transvetten kwam je ook niet of nauwelijks tegen. Dit zijn producten die je bij het volgen van een Mediterraan dieet wilt vermijden.


  Drink tijdens dit dieet voornamelijk water, dit is gebruikelijk bij dit dieet. Optioneel is een glas rode wijn. Rode wijn schijnt bepaalde gezondheidsvoordelen te hebben. Houd echter ook rekening met de nadelige effecten van alcoholgebruik en beperk dit daardoor tot weinig of geen. Dranken met suikers zijn niet toegestaan en ook vruchtensappen zijn geen goed idee.
   Posting comments is disabled.

  Article Tags

  Collapse

  Latest Articles

  Collapse

  • Trainen met smoothies
   adminbodynet2
   Het is normaal dat je voor of na de training een shake drinkt. Deze shake bestaat uit een eiwitpoeder en een vloeistof zoals water, melk of plantaardige melk. Deze shake voorziet het lichaam weer van de nodige (hoogwaardige) eiwitten zodat de spieren kunnen herstellen van de inspanning. Aan een shake kunnen ook koolhydraten toegevoegd zijn omdat deze ook een belangrijke rol spelen bij het herstel, direct na de training.

   Het nadeel van smoothies is dat deze alleen op macronutriëntniveau...
   4 weken geleden
  • Goedkoop lenzen bestellen voor het sporten
   Admin Bodynet


   Zachte lenzen bestellen en deze gaan dragen tijdens het sporten, biedt zeker een uitkomst aan diegene die een correctie nodig hebben of brildragend zijn. Een bril dragen tijdens het sporten is dus totaal niet handig, zeker niet bij balsporten, vechtsporten, fitness, zwemmen en vele andere sporten. Vaak zie je tijdens het sporten dat er condensvorming op de glazen ontstaat, een bril zakt af door transpireren, de bril vliegt van je hoofd tijdens ruwe sporten of je krijgt frontaal een...
   30-08-2019, 09:58
  • 5 creatieve manieren om af te vallen
   Admin Bodynet
   Afvallen willen we op een gegeven moment bijna allemaal wel. De bikini moet weer passen, de weegschaal moet een ander getal aangeven of je wilt gewoon lekkerder in je vel zitten. Maar de strenge diëten en dagelijkse meet- en weeg partijen dragen vaak niet bij aan een gezonde manier van afvallen. Gelukkig zijn er naast de traditionele diëten ook allerlei creatieve manieren om op een gezonde manier af te vallen. We leggen er graag een aantal aan je voor.
   1. Afvallen...
   03-07-2019, 21:46
  • Is het Mediterrane dieet gezond?
   Admin Bodynet
   Het Mediterrane dieet is een dieet dat voorkomt uit het idee dat mensen rondom de Middellandse Zee, weinig last hebben van bepaalde ziekten in vergelijking tot andere Westerse landen. Onderzoekers zagen lagere cijfers en concludeerden dat dit te maken had met een beter eetpatroon. Hier zie je welke producten er voornamelijk gegeten worden bij een Mediterraan dieet.


   Wat is het Mediterrane dieet?

   Het Mediterrane dieet is gebaseerd op producten die met name in de jaren...
   04-06-2019, 10:12
  • Beter concentreren dankzij slimme verlichting
   Admin Bodynet

   Als je na het lezen van deze eerste alinea afhaakt, dan komt dit misschien omdat het onderwerp je niet aanspreekt, of dat je de schrijfstijl niet prettig vindt. In beide gevallen bieden we daarvoor onze excuses aan, toch is er nog een derde mogelijkheid; misschien heb je wel degelijk interesse, maar heb je moeite om de focus te houden op deze tekst. Dit kan diverse oorzaken hebben, waarvan de kwaliteit van licht een belangrijke rol kan spelen. Is het mogelijk om jouw concentratievermogen...
   14-05-2019, 08:25
  • De belangrijkste krachttrainingsoefeningen voor keepers 
   Admin Bodynet
   Bonkige verdedigers en fysieke aanvallers houden graag hun prestaties op het veld op peil door altijd aan hun kracht te blijven werken door middel van krachttraining. Als keeper raak je aanzienlijk minder fysiek in aanraking met je tegenstander, maar dat betekent niet dat het niet zinnig is voor een doelman om aan krachttraining te doen. Ook de prestaties van een keeper kunnen met gerichte oefeningen verbeterd worden, zodat hij op het moment dat het noodzakelijk is vanuit stilstand zo goed mogelijk explosief in actie kan komen. We geven hier een aantal voorbeelden van krachttrainingsoefeningen voor keepers.   Snel van links naar rechts kunnen

   Eén van de belangrijke vaardigheden waar een keeper aan moet blijven werken, is het snel kunnen bewegen van de ene kant van het doel naar de andere kant om een inzet te stoppen. Daarvoor zijn snelle samentrekkingen van spieren, oftewel contracties, nodig. Om dit te trainen kun je zogenaamde zijwaartse ballistische bewegingen oefenen. Hierbij kun je een BOSU bal gebruiken, een soort gehalveerde zitbal of skippybal voor fysieke oefeningen. Hierop kun je bijvoorbeeld een zijwaartse shuffle zoals te zien op de onderstaande video, en deze te combineren met een vuistslag waarbij je doet alsof je een bal wegstompt.
   Snel zoveel mogelijk kracht leveren Omdat je als keeper veel stilstaat en vaak plotseling in actie moet komen, moet je er op trainen om in zo’n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk kracht te kunnen leveren. Dit verkleint ook de kans op blessures wanneer je aanspraak maakt op die explosieve krachtsinspanning. Hiervoor kun je plyometrische oefeningen doen die kracht ontwikkelen. Bijvoorbeeld zogenaamde plyolunges zoals te zien in de eerste onderstaande video, waarbij je vanuit een gespreide rekbeweging snel van positie verspringt. Een andere oefening is de starburst zoals te zien in tweede onderstaande video, waar...
   04-03-2019, 14:01
  Working...
  X