Announcement

Collapse
No announcement yet.

Is het Mediterrane dieet gezond?

Collapse
X
Collapse

 • Is het Mediterrane dieet gezond?

  Het Mediterrane dieet is een dieet dat voorkomt uit het idee dat mensen rondom de Middellandse Zee, weinig last hebben van bepaalde ziekten in vergelijking tot andere Westerse landen. Onderzoekers zagen lagere cijfers en concludeerden dat dit te maken had met een beter eetpatroon. Hier zie je welke producten er voornamelijk gegeten worden bij een Mediterraan dieet.


  Wat is het Mediterrane dieet?

  Het Mediterrane dieet is gebaseerd op producten die met name in de jaren 60 gegeten werden rondom de Middellandse Zee. Denk aan landen als Griekenland en Italië. Aangezien er tegenwoordig veel pasta en pizza in Italië wordt gegeten, is het huidige dieet niet zo gezond meer als eerst zo was. Onderzoekers hebben opgemerkt dat er een lager risico op verschillende welvaartsziekten bij het Mediterrane dieet is. Daarnaast was men een stuk gezonder. Het dieet is op de volgende manier opgebouwd:


  In de basis is het dieet gevormd door onbewerkte producten, die je terugvindt in de natuur. Plantaardig voedsel en relatief weinig dierlijke producten. Ongeveer twee keer per week wordt er vis gegeten. Tijdens deze levensstijl is het belangrijk dat je geregeld met lichaamsbeweging bezig bent en dat je met andere mensen geniet van het leven. Ook voldoende sociale contacten hoort bij het Mediterrane dieet.


  Wat wordt er gegeten tijdens een Mediterraan dieet?

  In het dieet vind je met name groente, fruit, noten, zaden, peulvruchten, aardappels, kruiden, vis en olijfolie terug. Over aardappelen valt te twisten door de hoeveelheid koolhydraten die daarin te vinden isi. De rest van deze producten is ideaal om een dieet mee op te bouwen. Ook zijn er producten waarvan het belangrijk is dat je deze met mate eet. Denk aan eieren, gevogelte, kaas en andere zuivelproducten. Dit is niet zozeer goed om te eten, wel is het een smakelijke aanvulling op de basisproducten uit het dieet. Tot slot zijn er producten die je heel af en toe mag eten. Denk aan rood vlees. Belangrijk is om er een zeldzaam moment van te maken wanneer je rood vlees eet, aangezien dit niet zo gezond is. Het kan de kans op een hartaanval en sommige soorten kanker namelijk vergroten. Met name wanneer je het met grote regelmaat eet.


  Welke producten dien je te vermijden tijdens het dieet?

  In de jaren 60 en daarvoor werden er rondom de Middellandse zee nauwelijks toegevoegde suikers in voeding verwerkt. Ook waren geraffineerde koolhydraten zoals in brood en pasta een zeldzaamheid. Bewerkt vlees en transvetten kwam je ook niet of nauwelijks tegen. Dit zijn producten die je bij het volgen van een Mediterraan dieet wilt vermijden.


  Drink tijdens dit dieet voornamelijk water, dit is gebruikelijk bij dit dieet. Optioneel is een glas rode wijn. Rode wijn schijnt bepaalde gezondheidsvoordelen te hebben. Houd echter ook rekening met de nadelige effecten van alcoholgebruik en beperk dit daardoor tot weinig of geen. Dranken met suikers zijn niet toegestaan en ook vruchtensappen zijn geen goed idee.
   Posting comments is disabled.

  Article Tags

  Collapse

  Latest Articles

  Collapse

  • Wat voor sportmogelijkheden biedt Rotterdam?
   Admin Bodynet


   Rotterdam heeft veel te bieden als het gaat om bezienswaardigheden, attracties en monumenten. Het is een gewilde stad om in te wonen en ook voor toeristen wordt Rotterdam steeds populairder. Als je alles wil zien wat er in Rotterdam te beleven valt, heb je daar wel een aantal dagen voor nodig. Maar naast alle vrijetijdsvoorzieningen is het ook een heerlijke stad voor de fanatieke sporters. Ben je nog niet helemaal bekend met de sportmogelijkheden die Rotterdam biedt? Wij vertellen...
   23-01-2020, 11:46
  • Last van een jetlag na een lange reis? Met deze 5 tips kom je er vanaf!
   Admin Bodynet
   De aarde draait om zijn eigen as, en om de zon. Daardoor hebben we dagen die 24 uur duren met een deel licht een een deel donker. Zolang we in de dezelfde tijdzone blijven is dat geen probleem, daar draait onze interne klok perfect op. Maar als we tijdens een vliegreis deze zones doorkruisen raakt ons natuurlijk ritme in de war. De gevolgen hiervan noemen we jetlag. Heb jij daar ook last van? Met de vijf tips op deze pagina gaan we jouw jetlag snel verhelpen.


   Hoe werkt jetl

   ...
   31-10-2019, 14:44
  • Trainen met smoothies
   adminbodynet2
   Het is normaal dat je voor of na de training een shake drinkt. Deze shake bestaat uit een eiwitpoeder en een vloeistof zoals water, melk of plantaardige melk. Deze shake voorziet het lichaam weer van de nodige (hoogwaardige) eiwitten zodat de spieren kunnen herstellen van de inspanning. Aan een shake kunnen ook koolhydraten toegevoegd zijn omdat deze ook een belangrijke rol spelen bij het herstel, direct na de training.

   Het nadeel van smoothies is dat deze alleen op macronutriëntniveau...
   17-09-2019, 14:38
  • Goedkoop lenzen bestellen voor het sporten
   Admin Bodynet


   Zachte lenzen bestellen en deze gaan dragen tijdens het sporten, biedt zeker een uitkomst aan diegene die een correctie nodig hebben of brildragend zijn. Een bril dragen tijdens het sporten is dus totaal niet handig, zeker niet bij balsporten, vechtsporten, fitness, zwemmen en vele andere sporten. Vaak zie je tijdens het sporten dat er condensvorming op de glazen ontstaat, een bril zakt af door transpireren, de bril vliegt van je hoofd tijdens ruwe sporten of je krijgt frontaal een...
   30-08-2019, 09:58
  • 5 creatieve manieren om af te vallen
   Admin Bodynet
   Afvallen willen we op een gegeven moment bijna allemaal wel. De bikini moet weer passen, de weegschaal moet een ander getal aangeven of je wilt gewoon lekkerder in je vel zitten. Maar de strenge diëten en dagelijkse meet- en weeg partijen dragen vaak niet bij aan een gezonde manier van afvallen. Gelukkig zijn er naast de traditionele diëten ook allerlei creatieve manieren om op een gezonde manier af te vallen. We leggen er graag een aantal aan je voor.
   1. Afvallen...
   03-07-2019, 21:46
  • Is het Mediterrane dieet gezond?
   Admin Bodynet
   Het Mediterrane dieet is een dieet dat voorkomt uit het idee dat mensen rondom de Middellandse Zee, weinig last hebben van bepaalde ziekten in vergelijking tot andere Westerse landen. Onderzoekers zagen lagere cijfers en concludeerden dat dit te maken had met een beter eetpatroon. Hier zie je welke producten er voornamelijk gegeten worden bij een Mediterraan dieet.


   Wat is het Mediterrane dieet?

   Het Mediterrane dieet is gebaseerd op producten die met name in de jaren...
   04-06-2019, 10:12
  Working...
  X