Announcement

Collapse
No announcement yet.

Wat kan je doen tegen overmatig zweten tijdens het sporten

Collapse
X
Collapse

 • Wat kan je doen tegen overmatig zweten tijdens het sporten

  We transpireren allemaal. Daar hebben we geen controle over. Het is de manier waarop ons lichaam zichzelf op temperatuur houdt. Bij extra inspanning, zoals tijdens het sporten zweten we meer dan wanneer we rustig op de bank zitten. Voor degenen die last hebben van overmatig zweten, kan sporten leiden tot allerlei gênante situaties. In dit artikel vertellen we je wat je kunt doen als je last hebt van overmatig zweten tijdens het sporten.

  Let op wat je eet
  Raar maar waar. Bepaalde voedingsmiddelen zorgen ervoor dat je nog meer gaat zweten dan je normaal doet. Dat zijn de zogenaamde vocht afdrijvende voedingsmiddelen. Als je overmatig zweten tijdens het sporten wilt beperken, dan kan je de volgende zaken beter laten staan:
  • Knoflook;
  • Uien;
  • Koffie, thee of andere dranken waar cafeïne in zit;
  • Zoetigheid;
  • Bewerkte, of pikante etenswaren;
  • Alcohol.
  Click image for larger version Name:	black-white-3581502_960_720.jpg Views:	1 Size:	130.8 KB ID:	1742316
  Druiven en tomatensap hebben een averechtse werking.

  Houd je hoofd koel
  Stress en angst zorgen ervoor dat je meer gaat transpireren. Hoe meer jij je dus zorgen maakt dat je overmatig gaat zweten, hoe vaker dat inderdaad ook zal gebeuren. Geen paniek dus en werk aan je zelfvertrouwen.

  Zorg dat je goed op gewicht bent
  Mensen die last hebben van overgewicht transpireren meer en vaker dan mensen met een goed gewicht. Lichaamsvet laat namelijk jouw lichaamstemperatuur stijgen, waardoor je eerder gaat zweten. Check dus je BMI. Als die te hoog is, kan je het zweten verminderen door die extra kilootjes kwijt te raken.

  Aan je conditie werken
  Als je een goede conditie hebt, is je hartslag tijdens het sporten lager dan wanneer je conditie niet zo goed is. Je zult dan ook minder en minder snel gaan zweten. Is je conditie nog niet zo goed en zie je er tegenop om naar de sportschool te gaan vanwege overmatig zweten? Ga dan eerst thuis aan de slag. Er zijn genoeg oefeningen die je thuis kunt doen om alvast een beetje in conditie te komen.

  Draag wit of zwart
  De kleur van je kleding zegt natuurlijk niets over hoeveel je zult gaan transpireren. Het is alleen wel zo, dat wanneer je witte of zwarte kleding draagt, je de zweetplekken veel minder ziet. Draag je bijvoorbeeld grijs, dan is het contrast met het zweet groot en zie je de zweetplekken extra goed.

  Gebruik anti transparant in plaats van deodorant
  Om de vieze geur van het overmatig transpireren te maskeren, wordt vaak naar de deodorant gegrepen. Dat is logisch, maar je kunt als je gaat sporten beter kiezen voor een anti transparant. Die maskeert niet alleen de geur, maar zorgt er ook voor dat je minder transpireert.

  Los het probleem op!
  Dat is natuurlijk het allerbeste advies. Als je het probleem van overmatig zweten oplost, hoef je je helemaal geen zorgen meer te maken. De oplossing is een botox behandeling tegen overmatig zweten op de plaatsen waar je erg zweet. Bijvoorbeeld onder je oksels.

  Een botox behandeling is absoluut een probaat middel dat je zonder problemen of bijwerkingen kunt gebruiken. Met een paar kleine prikjes ben je zomaar 6 tot 10 maanden van het overmatig zweten. Echt waar! En na die 6 tot 10 maanden, kan je de behandeling zonder probleem gewoon herhalen.
  Attached Files
  Last edited by adminbodynet2; 4 weken geleden.
   Posting comments is disabled.

  Article Tags

  Collapse

  Latest Articles

  Collapse

  • Wat voor sportmogelijkheden biedt Rotterdam?
   Admin Bodynet


   Rotterdam heeft veel te bieden als het gaat om bezienswaardigheden, attracties en monumenten. Het is een gewilde stad om in te wonen en ook voor toeristen wordt Rotterdam steeds populairder. Als je alles wil zien wat er in Rotterdam te beleven valt, heb je daar wel een aantal dagen voor nodig. Maar naast alle vrijetijdsvoorzieningen is het ook een heerlijke stad voor de fanatieke sporters. Ben je nog niet helemaal bekend met de sportmogelijkheden die Rotterdam biedt? Wij vertellen...
   23-01-2020, 11:46
  • Last van een jetlag na een lange reis? Met deze 5 tips kom je er vanaf!
   Admin Bodynet
   De aarde draait om zijn eigen as, en om de zon. Daardoor hebben we dagen die 24 uur duren met een deel licht een een deel donker. Zolang we in de dezelfde tijdzone blijven is dat geen probleem, daar draait onze interne klok perfect op. Maar als we tijdens een vliegreis deze zones doorkruisen raakt ons natuurlijk ritme in de war. De gevolgen hiervan noemen we jetlag. Heb jij daar ook last van? Met de vijf tips op deze pagina gaan we jouw jetlag snel verhelpen.


   Hoe werkt jetl

   ...
   31-10-2019, 14:44
  • Trainen met smoothies
   adminbodynet2
   Het is normaal dat je voor of na de training een shake drinkt. Deze shake bestaat uit een eiwitpoeder en een vloeistof zoals water, melk of plantaardige melk. Deze shake voorziet het lichaam weer van de nodige (hoogwaardige) eiwitten zodat de spieren kunnen herstellen van de inspanning. Aan een shake kunnen ook koolhydraten toegevoegd zijn omdat deze ook een belangrijke rol spelen bij het herstel, direct na de training.

   Het nadeel van smoothies is dat deze alleen op macronutriëntniveau...
   17-09-2019, 14:38
  • Goedkoop lenzen bestellen voor het sporten
   Admin Bodynet


   Zachte lenzen bestellen en deze gaan dragen tijdens het sporten, biedt zeker een uitkomst aan diegene die een correctie nodig hebben of brildragend zijn. Een bril dragen tijdens het sporten is dus totaal niet handig, zeker niet bij balsporten, vechtsporten, fitness, zwemmen en vele andere sporten. Vaak zie je tijdens het sporten dat er condensvorming op de glazen ontstaat, een bril zakt af door transpireren, de bril vliegt van je hoofd tijdens ruwe sporten of je krijgt frontaal een...
   30-08-2019, 09:58
  • 5 creatieve manieren om af te vallen
   Admin Bodynet
   Afvallen willen we op een gegeven moment bijna allemaal wel. De bikini moet weer passen, de weegschaal moet een ander getal aangeven of je wilt gewoon lekkerder in je vel zitten. Maar de strenge diëten en dagelijkse meet- en weeg partijen dragen vaak niet bij aan een gezonde manier van afvallen. Gelukkig zijn er naast de traditionele diëten ook allerlei creatieve manieren om op een gezonde manier af te vallen. We leggen er graag een aantal aan je voor.
   1. Afvallen...
   03-07-2019, 21:46
  • Is het Mediterrane dieet gezond?
   Admin Bodynet
   Het Mediterrane dieet is een dieet dat voorkomt uit het idee dat mensen rondom de Middellandse Zee, weinig last hebben van bepaalde ziekten in vergelijking tot andere Westerse landen. Onderzoekers zagen lagere cijfers en concludeerden dat dit te maken had met een beter eetpatroon. Hier zie je welke producten er voornamelijk gegeten worden bij een Mediterraan dieet.


   Wat is het Mediterrane dieet?

   Het Mediterrane dieet is gebaseerd op producten die met name in de jaren...
   04-06-2019, 10:12
  Working...
  X