Announcement

Collapse
No announcement yet.

Huisdieren houden ook van sporten

Collapse
X
Collapse
 •  

 • Huisdieren houden ook van sporten

  Huisdieren houden ook van sporten

  Wij mensen houden van sporten. Het geeft ons energie, plezier en de nodige afleiding.

  Van sporten is het algemeen bekend dat het de stress bij mensen vermindert. Wist je dat dit bij huisdieren niet anders is? Huisdieren halen ook voldoening uit sporten en het sporten vermindert ook de stress bij huisdieren. Wanneer we zelf gestrest zijn voelen we dat vaak heel goed aan. Maar om dat bij dieren aan te voelen is wel wat moeilijker. Afhangende van welk dier het betreft, zijn de symptomen zeker wel waar te nemen. Wegkruipen, blaffen/miauwen, haaruitval en ook diarree zijn veelvoorkomende symptomen van stress bij honden en katten.

  Naast de standaard zaken om aan te denken bij stress bij honden en katten – zoals bijvoorbeeld zelf kalmte uitstralen, een fijne leefomgeving creëren, natuurlijke supplementen ter bevordering van de algehele ontspanning etc.- kan ook sport heel goed bijdragen aan de ontspanning van deze huisdieren.

  Maar waar sporten voor honden vrij gemakkelijk te doen is, lijkt dat bij katten wat minder makkelijk. Een kat neem je minder snel mee naar buiten om een stukje mee te joggen. Een balletje in het bos gooien met je kat is er ook niet bij en ook de populaire sportwedstrijden die je voor honden wel ziet kennen we voor katten niet. Ook voor katten is sporten goed voor de gezondheid, maar hoe doe je dat dan? Door te spelen met de kat! Katten houden van jagen, dus een touwtje met een leuk voorwerp eraan kan al voldoende zijn om je kat aan de gang te krijgen. Jachtlustig als ze zijn zullen ze zich volop storten op het bewegende voorwerp. Doe dit dagelijks met je kat en je zult zien dat het dier er ontspannen van raakt.

  Naast diarree bij je kat is ook een blaasontsteking een veelvoorkomend symptoom van een gestreste kat. Waar de diarree vaak nog op andere zaken zoals voeding of darmproblematiek kan duiden, is bij de blaasontsteking de kans groter dat het stressgerelateerd is, in plaats van dat het een medische oorzaak heeft. Dus wanneer je dit bespeurt bij je kat, weet dan dat de kans groot is dat het diertje gestrest is. Flink sporten/spelen met je kat is dan zeker aanbevolen.

  Het zal het diertje goed doen en je hebt er zelf ook plezier van.
   Posting comments is disabled.

  Article Tags

  Collapse

  Latest Articles

  Collapse

  • Wat voor sportmogelijkheden biedt Rotterdam?
   door Admin Bodynet


   Rotterdam heeft veel te bieden als het gaat om bezienswaardigheden, attracties en monumenten. Het is een gewilde stad om in te wonen en ook voor toeristen wordt Rotterdam steeds populairder. Als je alles wil zien wat er in Rotterdam te beleven valt, heb je daar wel een aantal dagen voor nodig. Maar naast alle vrijetijdsvoorzieningen is het ook een heerlijke stad voor de fanatieke sporters. Ben je nog niet helemaal bekend met de sportmogelijkheden die Rotterdam biedt? Wij vertellen...
   23-01-2020, 11:46
  • Last van een jetlag na een lange reis? Met deze 5 tips kom je er vanaf!
   door Admin Bodynet
   De aarde draait om zijn eigen as, en om de zon. Daardoor hebben we dagen die 24 uur duren met een deel licht een een deel donker. Zolang we in de dezelfde tijdzone blijven is dat geen probleem, daar draait onze interne klok perfect op. Maar als we tijdens een vliegreis deze zones doorkruisen raakt ons natuurlijk ritme in de war. De gevolgen hiervan noemen we jetlag. Heb jij daar ook last van? Met de vijf tips op deze pagina gaan we jouw jetlag snel verhelpen.


   Hoe werkt jetl

   ...
   31-10-2019, 14:44
  • Trainen met smoothies
   door adminbodynet2
   Het is normaal dat je voor of na de training een shake drinkt. Deze shake bestaat uit een eiwitpoeder en een vloeistof zoals water, melk of plantaardige melk. Deze shake voorziet het lichaam weer van de nodige (hoogwaardige) eiwitten zodat de spieren kunnen herstellen van de inspanning. Aan een shake kunnen ook koolhydraten toegevoegd zijn omdat deze ook een belangrijke rol spelen bij het herstel, direct na de training.

   Het nadeel van smoothies is dat deze alleen op macronutriëntniveau...
   17-09-2019, 14:38
  • Goedkoop lenzen bestellen voor het sporten
   door Admin Bodynet


   Zachte lenzen bestellen en deze gaan dragen tijdens het sporten, biedt zeker een uitkomst aan diegene die een correctie nodig hebben of brildragend zijn. Een bril dragen tijdens het sporten is dus totaal niet handig, zeker niet bij balsporten, vechtsporten, fitness, zwemmen en vele andere sporten. Vaak zie je tijdens het sporten dat er condensvorming op de glazen ontstaat, een bril zakt af door transpireren, de bril vliegt van je hoofd tijdens ruwe sporten of je krijgt frontaal een...
   30-08-2019, 09:58
  • 5 creatieve manieren om af te vallen
   door Admin Bodynet
   Afvallen willen we op een gegeven moment bijna allemaal wel. De bikini moet weer passen, de weegschaal moet een ander getal aangeven of je wilt gewoon lekkerder in je vel zitten. Maar de strenge diëten en dagelijkse meet- en weeg partijen dragen vaak niet bij aan een gezonde manier van afvallen. Gelukkig zijn er naast de traditionele diëten ook allerlei creatieve manieren om op een gezonde manier af te vallen. We leggen er graag een aantal aan je voor.
   1. Afvallen...
   03-07-2019, 21:46
  • Is het Mediterrane dieet gezond?
   door Admin Bodynet
   Het Mediterrane dieet is een dieet dat voorkomt uit het idee dat mensen rondom de Middellandse Zee, weinig last hebben van bepaalde ziekten in vergelijking tot andere Westerse landen. Onderzoekers zagen lagere cijfers en concludeerden dat dit te maken had met een beter eetpatroon. Hier zie je welke producten er voornamelijk gegeten worden bij een Mediterraan dieet.


   Wat is het Mediterrane dieet?

   Het Mediterrane dieet is gebaseerd op producten die met name in de jaren...
   04-06-2019, 10:12
  Working...
  X